Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Toplana

 • Radijator

  Otklonjen kvar na toplani, radijatori ponovo topli

  Zgrade koje se nalaze na nekoliko stotina metara od toplane "Krivi vir" već su dobile grejanje, a radijatori postaju topliji i u ostalim delovima grada, kaže direktor Toplane Predrag Milačić.

  (7) detaljnije
 • Toplana

  Više od pola Niša bez grejanja zbog kvara na toplani

  Svi koji su povezani na toplanu "Krivi vir" ostali su hladnih radijatora, a kako kaže direktor Toplane Predrag Milačić, još nije otkriveno gde se tačno nalazi kvar. Grejanja nema u delu centra grada, u Dušanovoj, duž Bulevara Nemanjića i Zorana Đinđića pa sve do Trošarine.

  (21) detaljnije
 • radijator

  Mašinska škola i MIN ambulanta bez grejanja

  Zbog havarije na toplovodu bez grejanja će biti Mašinska škola u Šumadijskoj ulici u Nišu, popularni ŽIŠ, kao i ambulanta Mašinske industrije u Ulici Koste Abraševića. Grejanje nema ni zgrada u Somborskoj, a u Toplani kažu da se topli radijatori očekuju tokom sutrašnjeg dana.

  detaljnije
 • Majakovskog

  Toplana: Zgrade u Duvaništu koje zbog komšinice nisu imale grejanje, od sutra tople

  Stanovnici zgrada u Duvaništu, koji zbog toga što njihova komšinica nije dozvoljavala da radnici Toplane poprave kvar na cevima koje prolaze kroz njen stan, kako kažu u ovom preduzeču, od sutra bi trebalo da imaju grejanje.

  (1) detaljnije
 • Radijator

  Direktor Toplane: Ove sezone računi za grejanje mogu biti i do 20 % niži

  Niže cene grejanja i u fiksnom i u varijabilnom delu, koje je predložila Toplana, usvojilo je Gradsko veće, pa će zbog novog cenovnika Nišlije plaćati manje 5-6 % u odnosu na prethodnu sezonu. Direktor Toplane Predrag Milačić računa i na više temperature u odnosu na zimus, što će dodatno umanjiti potrošnju, pa će računi biti oko 20 % niži.

  (8) detaljnije
 • Radijator

  Zgrade u Duvaništu bez grejanja zbog kvara kod komšinice, slučaj preuzeli izvršitelji

  Nišlije koje žive u dve zgrade u Ulici Majakovskog u Duvaništu nemaju grejanje, jer radnici Toplane ne mogu da uđu u stan u kome je nastao kvar na instalacijama. Pošto komšinica ne želi da pusti ekipu Toplane da popravi grejanje, slučaj je otišao na sud, a direktor Predrag Milačić kaže da bi izvršitelj sutra trebalo prinudno da uđe u stan.

  (19) detaljnije
 • podstanica

  Zbog dugovanja za struju, pojedine zgrade u Nišu bez grejanja

  Koliko zgrada u Nišu je trenutno bez grejanja zbog toga što nema struje u podstanicama koje radijatore napajaju toplotnom energijom zasada nije poznato. U Elektrodistribuciji kažu da nisu isključili nijednu, u Toplani su početkom nedelje registrovali 9, a u Udruženom pokretu slobodnih stanara kažu da nema univerzalnog rešenja za ovaj problem i da zavisi od slučaja do slučaja.

  (8) detaljnije
 • Gradska toplana

  Toplana predložila da pojeftini grejanje u Nišu

  Ukoliko predlog Toplane bude usvojilo Gradsko veće, daljinsko grejanje biće jeftinije i u fiksnom i varijabilnom delu. Iz ovog preduzeća navode da će kilovat energije korisnici plaćati 5,04 umesto 5,40 dinara, a da će održavanje sistema i ostali troškovi koji spadaju u fiksni deo koštati 27,08 umesto 28,26 dinara po kvadratu prostora koji se greje.

  (9) detaljnije
 • Gradska toplana

  U Nišu još nije počela grejna sezona, stanovi bili topli zbog proba

  Iako je bilo negodovanja korisnika, naročito posle vesti da su u drugim gradovima počeli sa grejanjem, Nišlije su odahnule jer su u subotu, kada je bilo i izuzetno hladno za ovo doba godine, radijatori bili topli. Ipak, direktor Toplane Predrag Milačić kaže da grejna sezona nije počela, već da su grejanje pustili kako bi isprobali sistem.

  (24) detaljnije
 • Udruženi pokret stanara

  Stanari najavili tribinu na kojoj će govoriti o svojim aktivnostima u EU

  Niški Udruženi pokret slobodnih stanara ponovo organizuje tribinu u Mesnoj kancelariji “Božidar Adžija”, na kojoj će, kažu, informisati građane o tome šta je dogovoreno prilikom njihove posete Energetskoj zajednici u Beču. Govoriće i o daljim akcijama i planovima, dodaju, a tribinu organizuju u petak 6. oktobra od 18 sati.

  (1) detaljnije
 • radijator

  Sledeće nedelje tople probe u Nišu

  Onim Nišlijama koji se greju preko Toplane, od ponedeljka 2. oktobra bi mogli da budu vrući radijatori. Iz Toplane kažu da nije reč o početku sezone, već da će puštati grejanje da bi isprobali sistem.

  (13) detaljnije
 • toplana

  Pasi Poljana bi mogla da se greje na biomasu

  Iako modernizacija sistema daljinskog grejanja u Nišu još nije stigla do ekološki najpovoljnijih energenata i obnovljivih izvora kakva je i biomasa, iz rukovodstva ovog preduzeća najavili su da bi u Pasi Poljani mogla da bude izgrađena kotlarnica koja koristi ovaj energent umesto mazuta.

  (4) detaljnije
 • Toplana dimnjak

  Toplana podiže kredit da isplati gas

  Kako bi platili dugovanje koje imaju prema dobavljaču - kompaniji “Jugorosgas”, niška Toplana će, kako je najavio direktor ovog preduzeća Predrag Milačić, podići kredit od 250 miliona dinara.

  (8) detaljnije
 • Radijator

  Toplana: Ogromni računi nisu samo zbog loše izolacije već i starih podstanica i curenja

  Energetski neefikasne zgrade nisu jedini razlog što pojedine Nišlije dobijaju čak i duplo veće račune za grejanje od prosečnih kao što je prvobitno bilo rečeno iz Toplane. Stare i neautomatizovane podstanice i to što je više zgrada povezano na istu podstanicu “pumpa” račune Nišlija, kazao je direktor Toplane Predrag Milačić.

  (15) detaljnije
 • Kapija

  Toplana uvodi “rejonske radnike”

  Prethodnih sezona u Nišu bilo je mnogo nesuglasica oko toga ko upravlja toplotnim podstanicama u stambenim zgradama, a kako su najavili iz Toplane, ove sezone uvode takozvane “rejonske radnike” sa idejom da oni u koordinaciji sa predsednicima stambenih zajednica rešavaju probleme koji nastaju u podstanicama.

  (5) detaljnije
 • Radijator

  Toplana predložila subvencionisanje građana koji dobijaju enormne račune

  Iako je na gradskom sajtu bila najavljena kao javna tribina o ceni grejanja, namera rukovodstva Toplane i Grada je zapavo bila da na skupu u sali niške Skupštine, čuju predloge o tome kako da se “pomogne” onim Nišlijama koji dobijaju enormne račune od Toplane, jer žive u energetski neefikasnim zgradama. Rešenje je, kako se čulo na tribini, u subvencionisanju takvih korisnika.

  (12) detaljnije
 • Radijator

  Nišlije koje su otkačile radijatore ipak moraju da plaćaju i održavanje instalacija

  Ove sezone je oko 500 Nišlija tražilo obustavu grejanja iz Toplane, uglavnom zbog toga što im je bilo skupo. Iako prema gradskoj odluci, oni ipak moraju da plaćaju trećinu fiksnog dela, njima ostaje još jedan namet za koji do sada mnogi nisu znali - održavanje grejnih instalacija.

  (24) detaljnije
 • Gradska toplana

  Javni skup o ceni grejanja u Nišu

  Korisnici daljinskog grejanja mogu da prisustvuju skupu koji organizuje rukovodstvo Grada Niša i Toplane, koji je zakazan za četvrtak 14. septembar od 12 sati. O jednoj od najaktuelnijih tema - ceni grejanja, govoriće se u velikoj sali Skupštine Grada u Ulici Nikole Pašića.

  (1) detaljnije
 • Gradska toplana

  Bulatović: Sve spremno za novu grejnu sezonu

  Nišlije će ovu grejnu sezonu dočekati uz tople radijatore, obećava gradonačelnik Niša Darko Bulatović i dodaje da su "svi planirani radovi" na niškim toplovodima završeni.

  (4) detaljnije
 • radijator

  Menadžment Toplane razmatra poskupljenje grejanja po kvadratu

  Iako Nadzorni odbor Toplane još nije zasedao, v. d. direktor ovog preduzeća Predrag Milačić najavljuje mogućnost da grejanja po kvadratu poskupi u odnosu na prošlu sezonu.

  (16) detaljnije