Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Turistička organizacija Bele Palanke

  • bela palanka opština

    Novi-stari direktori u javnim ustanovama u Beloj Palanci

    Nakon sprovedenih konkursa, nove mandate na 4 godine dobili su dosadašnji direktori Ustanove kulture "Remezijana", Narodne biblioteke "Vuk Karadžić" i Turističke organizacije Bela Palanka, što je potvrđeno i na poslednjoj sednici lokalnog parlamenta.

    (3) detaljnije
  • bela palanka

    Uskoro konkursi za direktore belopalanačkih ustanova kulture i Turističke organizacije

    Saglasnost na odluku upravnih odbora nekoliko javnih ustanova u Beloj Palanci da se za direktore tih ustanova raspišu javni konkursi za direktore, dali su odbornici lokalne skupštine, pa će tako konkursi biti i zvanično raspisani, a nove ili nove-stare direktore dobiti dve ustanove kulture i Turistička organizacija.

    detaljnije
  • slika1

    Raspisan likovni konkurs "Naša Suva planina"

    Osnovci i srednjoškolci iz Bele Palanke koji vole crtanje i slikanje mogu da šalju svoje radove na temu "Naša Suva planina". Konkurs je raspisala Turistička organizacija Bele Palanke povodom Svetskog dana planina i otvoren je do 9. decembra, a po jedan najbolji rad iz tri starosne kategorije naći će se na razglednicama Bele Palanke.

    detaljnije
  • slika1

    Otvorene prijave za planinsku trku na Suvoj planini

    Svi planinski trkači, skajraneri, rekreativci i početnici u planinskom trčanju, mogu da se prijave za jednu od 2 staze planinske trke na Suvoj planini koja će se održati 22. avgusta.

    (3) detaljnije
  • cerjanska

    Speleolozi kreću u istraživanje pećina i jama u belopalanačkom kraju

    Istraživanjem, izradom planova, mapiranjem terena i prikupljanjem podataka, speleozi iz Vladičinog Hana krenuće sa istraživanjem pećina, jama, propasti, ponora i napuštenih rudarskih okna na teritoriji Bele Palanke, a kako bi bili efikasniji, traže i pomoć lokalnog stanovištva u lociranju takvih speleoloških objekata. Kako kažu u Turističkoj organizaciji Bele Palanke, rezultati istraživanja mogu imati značaj za turizam, nauku, vodoprivredu i ekologiju te opštine.

    detaljnije
  • Spremanje proje u belopalanačkom selu

    Takmičenje u pripremanju proje kod Bele Palanke

    Vrsne kuvarice i kuvari takmičiće se 18. maja u pripremanju tradicionalnog srpskog predjela - proje, na gastronomskoj manifestaciji u selu Crvena Reka pored Bele Palanke. Prijava takmičara je do 17. maja.

    detaljnije
  • Bez objašnjenja iz Opštine

    Direktori javnih preduzeća i ustanova u Beloj Palanci, mimo zakona, još godinu dana u v. d. stanju

    Iako suprotno Zakonu o javnim preduzećima i Zakonu o kulturi, Skupština opštine Bele Palanke produžila je status vršioca dužnosti četvorici direktora javnih preduzeća i ustanova kojima je istekao mandat. I pored više poziva, novinari "Južnih vesti" nisu dobili objašnjenje od nadležnih zbog čega je doneta ovakva odluka, a opozicija u belopalanačkoj skupštini i eksperti tvrde da je vlast prekršila zakon.

    detaljnije
  • dani banice

    Počinju “Dani banice” u Beloj Palanci

    Ljubitelji pita moći će da degustiraju najrazličitije slatke i slane banice i sve to uz Zoricu Brunclik i trubački orkestar Dejana Petrovića, na ovogodišnjim “Danima banice” koji će se održati od 11. do 13. avgusta u parku “Vrelo” u Beloj Palanci.

    detaljnije
  • Tradicionalna slana, slatka, integralna i kreativna banica

    Trubači Dejana Petrovića i Zorica Brunclik na "Danima banice"

    Tradicionalne slane, slatke, integralne i kreativne banice ljubitelji pita moći će da naprave i degustiraju ih na "Danima banice" od 11. do 13. avgusta u parku “Vrelo” u Beloj Palanci, a i deca će moći da uče kako da razvijaju testo. Dok traje manifestacija, organizatori su pripremili i kulturno-umetnički program, a goste će zabavljati folklorci iz Srbije i Bugarske, Zorica Brunclik i trubači Dejana Petrovića.

    detaljnije
  • PROJA foto Aleksandar Kostic

    Takmičenje u pripremi najbolje proje u Crvenoj Reci

    Najbolji majstori u pripremi ovog tradicionalnog jela takmičiće se na “Danu proje” 20. maja od 10 sati u Crvenoj Reci kod Bele Palanke u pripremi najbolje, ali i najkreativnije proje. Zainteresovani takmičari mogu se prijaviti do 19. maja.

    detaljnije
  • 490x370-Dani-banice-JV

    Na Danima banice Saša Matić i Biljana Krstić

    Oko 300 takmičara iz zemlje i inostranstva pripremaće gastronomske specijalitete na Danima banice u Beloj Palanci od 12. do 14. avgusta. Osim tradicionalnih jela, posetioci će moći da uživaju i u nastupima Saše Matića, Biljane Krstić i folkloru.

    (1) detaljnije
  • Dani-banice-JV.jpg

    Poziv takmičarima i posetiocima na "Dane banice"

    U parku Vrelo u Beloj Palanci od 12. do 14. avgusta biće održana gastro-manifestacija "Dani banice" na kojoj će posetioci moći da okuse najrazličitije vrste pita, sukane, gužvane, sa koprivom, pečurkama, višnjom, sirom, pa i bananom.

    detaljnije
  • Dani-banice.jpg

    Belopalančani "Dane banice" predstavljaju i u Sofiji

    Manifestaciju "Dani banice", na koju iz godine u godinu dolazi sve više gostiju iz Bugarske, Turistička organizacija Bele Palanke od 11. do 13. februara predstaviće na Međunarodnom sajmu turizma u Sofiji.

    (1) detaljnije
KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: