Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Turistička organizacija Leskovca

  • karneval leskovac 2019

    Trupa iz Crne Gore najbolja na karnevalu u Leskovcu

    Najviše simpatija žirija na ovogodišnjem Međunarodnom karnevalu u Leskovcu pokupila je grupa iz Crne Gore za performans iz poznatog crtanog filma Lepotica i zver . Nagrade za najbolju koreografiju i najbolju masku ove godine pokupile su leskovačke ekipe. Ulicama grada sinoć je prošlo preko 1.200 maskiranih učesnika, čime je završen 14. Karneval.

    (1) detaljnije
  • leskovako leto 2019

    Defileom mažoretkinja počelo "Leskovačko leto"

    Velike i male mažoretkinje prošle su sinoć centralnim gradskim ulicama, čime je otvoren 19. "Leskovački letnji festival". Manifestacija se u dvorištu Šop-Đokićeve kuće održava od 17. do 30. juna, a organizatori su najavili bogat program za sve sugrađane.

    detaljnije
  • Karneval-5,-jul-2018,-foto-Turisti;ka-organizacija-Leskovac

    Raznovrstan program ovogodišnjeg "Leskovačkog leta"

    Dečje i predstave za odrasle, koncerti, nastupi kulturno-umetničkih društava, takmičenje harmonikaša i ulični basket, deo su programa ovogodišnjih "Leskovačkih letnjih festivala". Manifestacija počinje večeras i trajaće do 30. juna u dvorištu Šop-Đokićeve kuće. U toku održavanja manifestacije, deo Bulevara oslobođenja, od Tehnološkog fakulteta do Robne kuće, biće zatvoren za saobraćaj od 18 sati do ponoći.

    detaljnije
  • muckalica

    Mućkalica - jelo po kome je poznat leskovački kraj

    Pored roštilj-mesa, sprže i ajvara, leskovački kraj prepoznatljiv je i po mućkalici - jelu koje se sprema od mesa zapečenog na skari, povrća i uz neizostavnu svežu i ljutu tucanu papriku.

    (3) detaljnije
  • karnevalska trupa leskovac

    Leskovačni najbolje maskirana grupa na karnevalu u Prilepu

    U konkurenciji više od 30 ekipa iz celog regiona koje su se takmičile na međunarodnom karnevalu “Pročka” u Prilepu, najbolju savremenu grupnu masku imala je leskovačka karnevalska trupa.

    (4) detaljnije
  • tezge leskovac

    Postavljene "novogodišnje" tezge u centru Leskovca

    Ukrase, razglednice, jelke i raznobojne sijalice Leskovačani će moći da kupe na novogodišnjem bazaru u centru grada. Za razliku od prethodnih godina, postavljene su jednoobrazne tezge na kojima neće moći da se prodaju stvari “neprimerenog sadržaja”.

    (1) detaljnije
  • van gog

    Leskovčane će za Novu godinu zabavljati “Van Gog”

    Iako je pregovarački postupak u toku, direktor Turističke organizacije Leskovca Nebojša Kocić, najavio je da će Leskovčane na Širokoj čaršiji u novogodišnjoj noći zabavljati rok grupa "Van Gog".

    (4) detaljnije
  • ajvar foto aleksandar kostic

    U Leskovcu takmičenje za najbolji ajvar

    Leskovčani, za koje mnogi govore da prave najbolji ajvar jer imaju najbolje paprike i jedinstven recept, imaće priliku da to i dokažu u subotu, 29. septembra od 11 sati u dvorištu Šop Đokićeve kuće u okviru karavana "Izađi mi na teglu".

    detaljnije
  • fotelja

    Novi-stari direktori leskovačkih javnih preduzeća

    Dosadašnji vršilac dužnosti direktora Turističke organizacije Leskovca - Nebojša Kocić u naredne 4 godine trebalo bi da bude na direktorskom mestu, a ista situacija je i u Javnom preduzeću Urbanizam i izgradnja , koje će i nadalje voditi Novica Nikolić. Novog rukovodioca trebalo bi da dobije Centar za stručno usavršavanje u obrazovanju, a novog v.d. direktora Istorijski arhiv. O ovim predlozima odlučivaće odbornici na današnjoj sednici Skupštine.

    (1) detaljnije
  • kamere

    Spornim ugovorom za “Žikinu šarenicu” Leskovac plaća medije bliske vlasti

    Skoro pola miliona dinara, para svih Leskovčana, izdvojeno je za sve prateće sadržaje i samu realizaciju "Žikine šarenice" koja je u subotu na Televiziji Pink emitovana iz Leskovca. Pravnik Veljko Milić kaže da nije jasno koje su usluge plaćene ovoj medijskoj kući, dok eksperti ovakve ugovore lokanih samouprava i pojedinih medija vide kao način za direktno plaćanje televizija bliskih vlasti.

    (5) detaljnije
  • rostiljijada 2018

    U Leskovcu se roštilja od ranog jutra, mišljenja građana o manifestaciji podeljena

    Od ranog jutra u centru Leskovca raspaljene su skare na kojima roštiljdžije vešto okreću ćevapčiće, pljeskavice, kobasice, razne vrste mesa, dok se u kotlovima i ćupovima krčkaju svadbarski kupus, leskovačka mućkalica, a na ražnjevima okreću prasići i jagnjići. Cene su slične kao i prošle godine, a samu "Roštiljijadu" jedni ocenjuju kao odličnu promociju grada, a drugi kao festival kiča i šunda.

    (7) detaljnije
  • rostiljijada 3

    Uz trubače, vatromet i mažoretkinje otvorena "Roštiljijada”

    Koncertom kulturno-umetničkog društva “Lemind”, defileom mažoretkinja, vatrometom i svirkom trubača svečano je otvorena ovogodišnja "Roštiljijada” u Leskovcu. Na festivalu, koji se održava od 27. avgusta do 2. septembra, koncerte će održati Željko Joksimović, Mira Škorić, Dragana Mirković, Alen Islamović, Dejan Petrović i “Big bend”, a organizatori ove godine očekuju više od 500.000 posetilaca iz zemlje i regiona.

    (2) detaljnije
  • rostiljijada

    Večeras počinje 29. “Roštiljijada” u Leskovcu

    Iako u Leskovcu trenutno pada kiša, manifestacija posvećena jelima sa roštilja počeće večeras ceremonijalnim otvaranjem u 20:45 sati na Širokoj čaršiji. Otvaranju će prethoditi koncert kulturno-umetničkog društva “Lemind” i defile mažoretkinja, bubnjara i dobošara, a na koncertu večeri nastupiće Željko Joksimović.

    (7) detaljnije
  • leskovac

    Povećan broj turista u Leskovcu, najviše gostiju iz Bugarske i Makedonije

    Neregistrovani ugostiteljski objekti za smeštaj predstavljaju problem u skoro svim zemljama, jer otežavaju praćenje broja turista koji posete određeno mesto. U Evropskoj uniji, kazne za ovakve prekršaje su strože, pa se, za razliku od Srbije, ljudi pridržavaju pravila i prijavljuju goste, čak i kada im rođaci dođu u posetu.

    (1) detaljnije
  • karneval leskovac

    Defileom 32 grupe završen “Leskovački karneval”

    Više od 1.000 maskiranih učesnika iz Srbije, Bugarske, Crne Gore, Makedonije i Republike Srpske prošlo je Bulevarom oslobođenja, a izborom najbolje grupe završen je Međunarodni karneval, koji se već 13 godina održava u Leskovcu.

    detaljnije
  • karneval 2018

    Počeo 13. Međunarodni karneval u Leskovcu

    Umetničkom radionicom za decu, karnevalskim defileom najboljih frizura i oslikanih lica i izborom male princeze, u Leskovcu je sinoć počeo tradicionalni 13. Međunarodni karneval. Centralna manifestacija održava se u subotu od 21 sat, kada će ulicama grada prodefilovati 32 karnevalske grupe, koje broje više od 1.000 učesnika.

    detaljnije
  • crkva svete petke rudare

    Predstava i koncerti u okviru “Vidovdanske večeri” kod Leskovca

    Koncertima duhovne muzike dečjeg crkvenog hora “Branko” i vokalno-instrumentalnog sastava “Ruzmarin”, kao i predstavom o vojvodi Petru Bojoviću, od 20 sati u porti crkve Svete Petke u leskovačkom selu Rudare biće obeležen Vidovdan. Za sve zainteresovane građane organizovan je prevoz, a polazak je u 19 sati na raskrsnici kod Narodne biblioteke.

    detaljnije
  • leskovacko leto

    Predstava “Smeh, samo smeh” večeras u Leskovcu

    U okviru “Leskovačkog leta” građani mogu pogledati monodramu Ivana Bekjareva “Smeh samo smeh” koja će se održati 21. juna od 21:15 u dvorištu Šop-Đokićeve kuće. Ulaz je slobodan.

    detaljnije
  • Sop Djokiceva kuca 4

    Bogat program “Leskovačkog letnjeg festivala”

    Kulturno-zabavna manifestacija “Leskovački letnji festival” ove godine održaće se od 15. juna do 1. jula u dvorištu Šop-Đokićeve kuće, a posetioci će moći da uživaju u koncertima, predstavama, izložbama i sportu.

    detaljnije
  • harmonika

    Takmičenje harmonikaša u Leskovcu

    Profesionalni harmonikaši koij žele da se takmiče na Međunarodnom festivalu “Prva harmonika Srbije - Sokobanja” moraće najpre da se pokažu pred žirijem na takmičenju koje će se 16. juna održati u Leskovcu. Za prvi krug takmičenja koje nosi ime poznatog leskovačkog muzičara Jakova Mitića, mogu se prijaviti svi muzičari iz centralne i južne Srbije.

    detaljnije
KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: