Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Turističko-sportski centar Prokuplje

  • Bazen sa Hisara

    Prokuplje traži koncesionara za bazen i teniske terene uz godišnju naknadu od 500.000 dinara

    Uz naknadu koja ne može biti manja od 500.000 dinara godišnje, Grad Prokuplje će koncesiono izdati na 35 do 40 godina površinu od 1,9 hektara na kojoj se nalaze gradski bazen, teniski tereni, ugostiteljski objekat, sportska hala, kao i prostor gde je ranije bila stočna pijaca. Od koncesionara se traži da finansira rekonstrukciju, izgradnju, upravlja i održava taj prostor i stavi ga u funkciju za posetioce.

    (6) detaljnije
  • Turistička organizacija Prokuplje, sportska hala; foto: Lj. M.

    Milionski izdaci za usluge obezbeđenja objekata Sportskog centra u Prokuplju

    Već treću godinu zaredom od kako je lokalna vlast u Prokuplju ugasila Sportski centar kada je bez posla ostalo oko 70 ljudi, Gradska uprava u tom gradu plaća fizičko-tehničko obezbeđenje za koje se izdvajaju milionski iznosi, pa je u najnovijem tenderu koji je ovih dana završen, za 4 meseca izdvojeno 5 miliona dinara, a od izvođača se traži da angažuje najmanje 13 radnika po ugovoru u tom periodu. U najboljem slučaju, ove godine za te usluge isplatiće se 15 miliona dinara iz budžeta grada.

    detaljnije
  • radnici jkp hammeum

    Radnici u Prokuplju tužili komunalno preduzeće za regres, advokati profitiraju

    Zbog manje isplaćenog regresa od polovine 2017. do decembra 2020. godine, pedesetak radnika Javno-komunalnog preduzeća Hammeum u Prokuplju tužilo je firmu. Zaposleni su u tom periodu ostali uskraćeni za oko 200 do 300 dinara mesečno, što je u proseku 5.000 do 8.000 dinara ukupno, ali će zato advokati koji ih zastupaju naplatiti sa sudskim troškovima od 20.000 do 30.000, gde se sudski proces oduži i preko 50.000 dinara.

    (3) detaljnije
  • Sportska hala u Prokuplju lj.m.

    Policija istražuje gde je nestao deo inventara Sportskog centra u Prokuplju

    Deo inventara u vlasništvu Sportskog centra koji je u postupku likvidacije je nestao, a prokupačka policija u saradnji sa Osnovnim tužilaštvom još utvrđuje šta sve fali od imovine. Da nedostaje deo opreme, prokupačko tužilaštvo je obavešteno u dva navrata, prvi put 27. januara, a onda i 9. febrauara.

    (9) detaljnije
  • Skupština Pk

    Ugašen Sportski centar u Prokuplju - 67 radnika ostalo bez posla, obećana im otpremnina od 10 prosečnih plata

    Jednoglasnom odlukom svih prisutnih odbornika na današnjoj sednici Skupštine Prokuplja ukinuta je ustanova Sportski centar, čime bez posla ostaje 67 radnika, kojima su nadležni obećali da će im na ime otpremnine isplatiti 10 prosečnih plata u Srbiji. Gradonačelnik Prokuplja Milan Aranđelović je odluku obrazložio problemom viška radnika u javnim ustanovama, kao prevelikim subvencijama koje je ovaj centar dobijao, a da za to nisu pružali nikakve usluge.

    (13) detaljnije
  • Sportska hala u Prokuplju gde je delom smestena TSO lj.m.

    Gradska vlast u Prokuplju gasi Sportski centar, bez posla ostaje oko 70 radnika

    Nepostojanje uslova za obavljanje delatnosti, ali i nemogućnost da se delatnost obavlja na racionalniji način, razlozi su, bar oni koji su navedeni, da prokupačka vlast pokrene likvidaciju, odnosno gašenje Sportskog centra u čijem sastavu su i Sportska hala "dr Zoran Đinđić", odmaralište Beli kamen, Sokolski dom i gradski bazen. Ukoliko Odluku Gradskog veća odbornici usvoje na sednici zakazanoj za 22. jul, zaposleni, njih oko 70, dobiće otpremnine u visini od 10 prosečnih zarada, a imovina će preći u nadležnost Grada.

    (15) detaljnije
  • sindikat TSO

    Nakon 3 godine suđenja otpušteni sindikalci prokupačkog TSC vraćeni na posao

    Dva od 3 člana štrajkačkog odbora formiranog oktobra 2017. godine, nakon što je otkaz dobilo 8 čistačica Turističko-sportskog centra u Prokuplju, a koji su zbog podrške otpuštenim radnicama i sami dobili otkaz, posle više od 3 godine suđenja, pravosnažnom presudom Apelacionog suda u Nišu ponovo su vraćeni na posao. Treći član, predsednik štrajkačkog odbora i Sindikata zaposlenih u TSC Vanja Stojanović je nepravosnažnom presudom vraćen na posao, ali odluka prokupačkog suda još nije konačna.

    (3) detaljnije
  • Sportska hala u Prokuplju lj.m.

    Besplatna škola fudbala u okviru Sportskog centra u Prokuplju

    Oko stotinak devojčica i dečaka uzrasta od 5 do 12 godina koji pohađaju Školu fudbala u okviru Sportskog centra Prokuplje, ove godine moći će da treniraju besplatno. U Sportskom centru kažu da na ovaj način žele da omoguće svakom detetu da trenira, bez obzira na finansijske mogućnosti roditelja, ali i da sport, a pre svega fudbal kao najpopularniji u Prokuplju učini dostupnim svima.

    detaljnije
  • Prokuplje

    Zbog grešaka koje je uočio državni revizor smenjeni direktori Sportskog centra i Narodnog muzeja u Prokuplju

    Zbog toga što je nepravilnostima u radu oštetio budžet grada, dužnosti je razrešen dosadašnji direktor Sportskog centra u Prokuplju Bratislav Lukić, saopštavaju na gradskom sajtu. Pored njega, na skupštinskoj sednici je smenjen direktor Narodnog muzeja Toplica Darko Žarić zbog nepravilnog obračuna plata zaposlenih.

    (5) detaljnije
  • takmicenje kolaci

    Leskovčanka pobednica takmičenja u spremanju kolača

    Učenica leskovačke Trgovinsko-ugostiteljske škole Danica Spasić napravila je najukusniju i najlepše dekorisanu poslasticu, ocenio je žiri na takmičenju u spremanju kolača koje se održalo u Beogradu. Drugo mesto osvojio je Veljko Milosavljenić, takođe iz Leskovca, dok je treća nagrada otišla u ruke Radovana Glišića iz Aranđelovca.

    detaljnije
  • PROKUPLJE bazen u prokuplju foto lj.m.

    Prokupački bazen biće spreman za kupače do kraja juna

    Zamena pločica na površini od oko 300 kvadrata, kao i kompletna rekonstrukcija vodovodne i kanalizacione mreže, samo su neki od radova koji se privode kraju na prokupačkom bazenu, kako bi najkasnije do kraja juna počela kupališna sezona.

    detaljnije
  • PROTEST prokuplje foto lj.m

    Održan protest u znak podrške otpuštenim radnicama u Prokuplju

    Pripremno ročište jednoj od 3 otpuštene radnice Turističko-sportske organizacije bilo je povod da se ispred zgrade suda okupi nekoliko desetina Prokupčana i predstavnika raznih udruženja iz cele Srbije kako bi, "naoružani" transparentima, apelovali na državne organe da, kako kažu, poštuju zakon i ne sprovode politiku vladajuće stranke, pojedinaca i lokalne vlasti.

    (1) detaljnije
  • Visi-sud-PK-foto-LJ.M..jpg

    Podrška otpuštenim radnicima Turističke organizacije pred početak suđenja

    Nakon što su 3 radnice iz štrajkačkog odbora zajedno sa predsednikom odbora Turističko-sportske organizacije u Prokuplju podnele tužbu zbog otkaza jer su, navodno, učestvovali u nezakonitom štrajku, desetak nevladinih organizacija zakazalo je protestno okupljanje za sutra u 8:30 ispred suda, kada će suđenje i početi.

    detaljnije
  • Sportska hala u Prokuplju, sediste TSO

    U Turističkoj organizaciji Prokuplja povećali dnevnice pred odlazak na Sajam turizma

    Upravni odbor prokupačke Turističko-sportske organizacije ukinuo je odluku po preporuci Vlade iz 2015. godine po kojoj su dnevnice za službena putovanja bile 150 dinara, povećavajući ih do maksimalne visine neoporezovanog dela do 2.300 dinara i to 2 dana pre odlaska na Sajam turizma u Beogradu.

    (2) detaljnije
  • sindikat tso i radnice koje su dobile otkaz foto lj.m.

    Funkcioner SNS obećavao otpuštenim radnicama povratak na posao

    Direktor prokupačke "Apoteke" i funkcioner prokupačkog SNS Zlatan Miljković 2 meseca je, kako tvrde 4 otpuštena radnika Turističko-sportske organizacije, tajno razgovarao s njima obećavajući im da će ih vratiti na posao do 15. januara, ali da oni "ne talasaju i ništ ne šire“. Radnici protiv njega podneli prijavu zbog prevare, a on kaže da je s njima pričao "kao pravnik".

    (4) detaljnije
  • strajk sindikata TSO arhiva

    Otkaz sindikalcima koji su organizovali štrajk u Prokuplju

    Nakon što su sredinom ovog meseca primili upozorenje sa najavom otkaza ugovora o radu zbog, po tumačenju poslodavca, nezakonitog štrajka, četiri od pet sindikalaca u Turističko-sportskoj organizaciji dobilo je otkaz. Oni najavljuju da će svoja prava potražiti na sudu.

    detaljnije
  • prokuplje strajk tso

    Mobingom i pretnjom otkazima žele da uguše sindikalnu borbu u Prokuplju

    Sa zahtevom da se prestane sa mobingom i zastrašivanjem uz pretnju otkazima zaposlenih, pedesetak članove Nezavisnog sindikata Turističko sportske organizacije u Prokuplju okupilo se ispred zgrade Sokolskog doma da bi još jednom skrenuli pažnju na problem i naterali poslodavca da započe dijalog.

    (2) detaljnije
  • smernica novkovic arhiva strajk

    Prokupčanka nakon petodnevnog štrajka glađu dobila novi posao

    Posle najavljenog otkaza u Turističko-sportskoj organizaciji zbog ukidanja Službe higijene, samohrana majka troje dece Smernica Novković dobiće novo radno mesto u prokupačkom Crvenom krstu, potvrđeno je iz lokalne samouprave. Sindikat nastavlja štrajk.

    (1) detaljnije
  • smernica sa predsednikom sindikata stojanovicem

    Radnica prokupačke Turističko-sportske organizacije započela štrajk glađu

    Zbog najavljenog otkaza koji je već pripremljen ukidanjem Službe higijene u prokupačkoj Turističko-sportskoj organizaciji, samohrana majka troje dece i jedna od osam čistačica koje su na tom spisku Smernica Novković započela je danas štrajk glađu. Sindikalci koji od petka štrajkuju, od utorka će proširiti zahteve i produžiti svakodnevni štrajk sa pola sata na sat vremena.

    (4) detaljnije
  • sindikat tursiticko sportskog centra foto lj.m

    Sindikat Turističko-sportskog centra u Prokuplju započeo štrajk upozorenja

    Članovi prokupačkog Nezavisnog sindikata započeli su danas polučasovni štrajk koji će trajati svakog radnog dana do ispunjenja zahteva, odnosno dok poslovodstvo ne odustane od odluke da otpusti jednog radnika više od broja koji je propisala lokalna samouprava.Samohrana majka sa troje dece kojoj preti otkaz najavljuje i štrajk glađu.

    (4) detaljnije
KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: