Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Udruženje distrofičara

 • sunce

  Dnevni boravak "Sunce" kod Prokuplja ponovo otvoren

  Uz pridržavanje svih propisanih mera zdravstvene zaštite, prethodnom kompletnom dezinfekcijom i generalnim čišćenjem svih prostorija, a nakon pauze od gotovo 3 meseca, Dnevni boravak za decu ometenu u razvoju "Sunce” u prokupačkom selu Vodice od danas je ponovo otvoren za svoje korisnike.

  detaljnije
 • lkc

  Predstava na znakovnom jeziku sutra u Leskovcu

  Kako bi “svoj svet” približili svim sugrađnima, članovi udruženja distrofičara i gluvih i nagluvih iz Leskovca, odigraće predstavu "Validnost" na znakovnom jeziku. Premijera je zakazana za petak, 28. decembra od 11 sati, a igraće se u kamernoj sali Leskovačkog kulturnog centra. Ulaz je slobodan.

  detaljnije
 • 1.jpg

  Nagrađeni najbolji radovi prokupačkih učenika

  U okviru Meseca borbe protiv distrofije Udruženje obolelih od mišićnih i neuromišićnih bolesti Topličkog okruga nagradilo je 44 učenika prokupačkih škola za literarne i likovne radove na temu "Mi radimo zajedno".

  detaljnije
 • 490x370-osi-izakruga-org.jpg

  Ulične akcije i predstava na Dan osoba sa invaliditetom

  U sredu, 3. decembra, udruženja osoba sa invaliditetom i “Akcija i pomoć” iz Niša obeležiće Svetski dan ovih osoba, a Pozorište lutaka će u doljevačkom Domu za odrasla invalidna lica odigrati predstavu.

  detaljnije
 • PROKUPLJE-izlozeni-radovi-udruzenja-distroficara.JPG

  Izložba Udruženja distrofičara

  Udruženje obolelih od mišićnih i neuromišićnih bolesti Topličkog okruga organizovalo je izložbu rukotvorina u prokupačkoj Galeriji "Boža Ilić" koje su njihovi članovi stvarali poslednjih nekoliko meseci u okviru svojih programskih aktivnosti. 

  detaljnije