Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Univerzitetski klinički centar Niš

 • magnet

  Niški Klinički čekao 3 meseca još 20 miliona za novu popravku magneta, kriju da li posle 6 meseci konačno radi

  Da je prvobitni kvar na magnetnoj rezonanci popravljen početkom avgusta, rekli su iz niškog Kliničkog, ali ovaj aparat nije proradio, pa je UKC Niš čekao još 3 meseca oko 20 miliona dinara od Ministarstva zdravlja za zamenu rezervnog dela. Nakon dobijenog novca, tek početkom novembra su doneli odluku o novoj popravci, ali ne otkrivaju da li je završena. Nije poznato da li magnet u novoj zgradi KC-a posle skoro 6 meseci konačno radi.

  (10) detaljnije
 • crkva ukc

  "Najteži i najzahtevniji" deo izgradnje paraklisa u niškom Kliničkom centru pri kraju

  Građevinski radovi na izgradnji parkalisa u dvorištu niškog Kliničkog centra ušli su u završnu fazu, radnicima je ostalo još otprilike dve nedelje da podignu kupolu, ali zbog lošeg vremena očekuje se da to bude završeno početkom naredne godine. Nakon toga, počeće uređenje fasade i unutrašnjosti.

  (13) detaljnije
 • kardiohirurzi

  Na niškoj Kardiohirurgiji prvi put upotrebljena metoda koja "spasava" trombocite

  Lekari Klinike za kardiohirurgiju u Nišu prvi put su upotrebili metodu koja tokom operacije spasava ne samo crvena krvna zrnca, već i trombocite neophodne za kontrolu krvarenja, saopštio je rukovodilac Klinike Dragan Milić. Kako je rekao, na taj način pacijenti se brže i uspešnije oporavljaju i smanjuje se mogućnost komplikacija.

  (6) detaljnije
 • GAK ulaz

  Perišić: I mene interesuje kada će krenuti renoviranje Porodilišta

  Obećana rekonstrukcija niške Ginekološko-akušerske klinike nije počela ni prošle ni ove godine, kao što su to nadležni obećavali, a kada će sada ne zna ni v. d. direktora UKC Niš Zoran Perišić koji kaže da veruje da će se to desiti, ali da i njega zanima kada.

  (13) detaljnije
 • kardiologija

  Na niškoj Kardiologiji u jednom danu ugradili dva mikro-pejsmejkera, kažu nema liste čekanja

  Nakon skoro godinu dana od prve ugradnje mikro-pejsmejkera bez hirurškog reza na Klinici za kardiologiju, iz UKC Niš ističu da je ova procedura postala standardna, da su ove godine uspešno operisali 12 pacijenata, kao i da nema onih koji tu proceduru čekaju, dok su liste zakazivanja za klasičan pejsmejker do mesec dana. V. d. direktora UKC Zoran Perišić je iskoristio priliku da pohvali i kolege i sebe i najavio brojne novine, uz komentar da se ništa "ne tempira zbog izbora".

  (10) detaljnije
 • klinicki centar

  Niški specijalizanti rade besplatno, kragujevački plaćeni, problem propisi

  Lekari na specijalizaciji u niškom Kliničkom već nekoliko meseci traže rešenje za to što nisu plaćeni za dežurstva, rad vikendom i praznicima, tvrdeći da njihove kolege u drugim gradovima jesu. Iz UKC Kragujevac su novinarima odgovorili da su specijalizanti kod njih plaćeni za dodatno radno angažovanje, odnosno prekovremeni rad, ako ga imaju u toku meseca, dok UKC Niš ostaje pri stavu da oni rade za "naknadu plate" i da zato nemaju prava na "dodatnu zaradu". Zoran Ilić iz Sindikata "Nezavisnost" kaže da taj problem treba da se reši i da će se oni potruditi da dođe na red, jer ima brojnih neslaganja kada je reč o pravima i obavezama specijalizanata.

  (9) detaljnije
 • klinicki centar

  Niški Klinički zapošljava 4 lekara specijalista "za stalno"

  Specijalisti otorinolaringologije, kliničke biohemije, interne medicine i medicinske mikrobiologije mogu u narednih nedelju dana da se prijave na oglas za posao na neodređeno vreme u niškom Univerzitetskom kliničkom centru.

  (15) detaljnije
 • Klinički centar Niš KOSTA

  Perišić protiv naloga Inspekcije - sporna klinika u niškom Kliničkom

  Klinika za endokrinu hirurgiju UKC Niš nema dovoljno lekara specijalista da bi po zakonu uopšte bila posebna klinika, utvrdila je Zdravstvena inspekcija, a naložili su direktoru i Upravnom odboru da njihov rad organizuju u okviru Opšte hirurgije, kao što je i trebalo da učine još 2017. godine kada je otvorena nova zgrada Kliničkog centra. Međutim, dok inspekcija upozorava na kršenje zakona i daje im rok da to isprave, v. d. direktora Zoran Perišić kaže da se ne slaže sa tim, da neće izvršiti nalog i da će se žaliti.

  (28) detaljnije
 • Dragan Milić

  Doktor Milić smenjen - nije više prodekan na niškom Medicinskom

  Manje od godinu dana pre isteka mandata, profesor doktor Dragan Milić smenjen je sa mesta prodekana za međunarodnu saradnju Medicinskog fakulteta u Nišu. Tu odluku donela je dekanica Dobrila Stanković Đorđević, koja nije odgovorila novinarima, ali Milić kaže da je kao razlog navela to što nije prisustvovao sednicama koje su zakazivali u njegovo radno vreme dok je na operaciji, a nisu prihvatili njegov zahtev da se termin sastanaka promeni.

  (45) detaljnije
 • novi magnet

  Još nije popravljen magnet u niškom Kliničkom koji ne radi već 4 meseca

  Nova magnetna rezonanca, koja se za nepunih 6 godina kvarila 6 puta, pacijentima u Nišu nije dostupna već 4 meseca i još nije popravljena, potvrdili su iz Univerzitetskog kliničkog centra. Ugovor o popravci koji su zaključili još krajem jula, sa firmom GE HOLDINGS iz Beograda za skoro 4 miliona dinara, važi 12 meseci, ali nije poznato da li je to i rok za popravku.

  (13) detaljnije
 • naslovna_endokrinahirurgija

  Novi aparati za biopsiju raka dojke i monitoring štitne žlezde za pacijente UKC Niš 

  Nakon nedavne donacije stolice uz pomoć koje će pacijentkinje sa karcinomom dojke u Nišu moći da obavljaju dijagnostiku, iz Univerzitetskog kliničkog centra su najavili da su im dostupni i aparat za sentinel biopsiju koji otkriva metastaze i neuromonitoring koji je namenjen za prevenciju povređivanja organa prilikom operacije štitne žlezde.

  (1) detaljnije
 • perišić

  Perišić, šurak u pritvoru, glavna sestra i sukob interesa: Agencija ispituje

  Zoran Perišić je kao vršilac dužnosti direktora Univerzitetskog kliničkog centra u Nišu potpisao ugovor, a potom i aneks ugovora sa svojim šurakom, uhapšenim zbog laboratorije marihuane, za posao vozača saniteta, ali iz Agencije za sprečavanje korupcije kažu da im to nije prijavio, kao ni to da je svoju suprugu rasporedio na mesto glavne sestre Klinike za kardiologiju gde je i sam načelnik odeljenja. Da li su ispunjeni uslovi za pokretanje postupka protiv njega, zbog povrede Zakona o sprečavanju korupcije - Agencija proverava po službenoj dužnosti.

  (26) detaljnije
 • klinicki centar Nis

  Specijalizanti rade dodatno, ali besplatno - iz UKC Niš kažu da dodatni rad ne mogu da im plate

  Lekari koji su na specijalizaciji u Univerzitetskom kliničkom centru Niš tvrde da nisu plaćeni za dežurstva, noćni rad, kao ni za angažovanje praznicima i nedeljom, a da niko od nadležnih taj problem ne želi da reši mesecima. Iz niškog Kliničkog odgovaraju da specijalizanti ne primaju platu, već naknadu plate, te zato ne ostvaruju pravo na dodatnu "zaradu", ali ne preciziraju zašto su ti lekari angažovani više nego što mogu da budu plaćeni.

  (43) detaljnije
 • Klinički centar Niš

  Životno ugrožena žena povređena u požaru u Leskovcu

  64-godišnja žena koja je sinoć teško povređena u požaru u Leskovcu životno je ugrožena i na mašini je za veštačko disanje, kažu iz niškog Univerzitetskog kliničkog centra.

  detaljnije
 • sanitet

  Perišićevom šuraku pritvor produžen i treći put

  Vozaču Univerzitetskog kliničkog centra Niš, uhapšenom i osumnjičenom za proizvodnju marihuane i udruživanje u kriminalnu grupu, opet je produžen pritvor. Reč je o šuraku direktora UKC-a Zorana Perišića koji je sa vozačem D. S. potpisao aneks ugovora mesec dana pre hapšenja po kojem je ovaj radnik "napredovao". Iz Agencije za sprečavanje korupcije nisu objasnili da li u ovom slučaju ima elemenata sukoba interesa.

  (9) detaljnije
 • doktori, operacija

  “Madridska modifikacija” - nova metoda operacije u Kliničkom centru u Nišu

  Pacijentima u Centru za minimalno invazivnu hirurgiju u Nišu uskoro će biti omogućena “napredna operacija prednjeg trbušnog zida” koja rešava problem velikih kila, za koji su do sada slati kućama. Prvu takvu operaciju u Nišu radio je doktor iz Madrida, a rukovodilac Centra za minimalno invazivnu hirurgiju doktor Bojan Jovanović najavljuje da će od sledeće godine niški lekari samostalno izvoditi takve operacije.

  (4) detaljnije
 • Urgentni centar

  Nišlija svedoči da je dobio pogrešnu terapiju u Urgentnom centru i traži odgovornost, UKC negira propuste

  Sa bolovima u nozi je Nišlija Aleksandar Popović pre nekoliko noći upućen u Urgentni centar Niš, gde svedoči da su ga tehničar i lekar prvo ispitivali zašto je došao u to doba ako bolove ima već par dana, da bi mu nakon pregleda samo dali izveštaj bez objašnjenja o njegovom stanju, uz propisanu terapiju. Sumnjao je u postavljenu dijagnozu, pa je otišao na pregled i u privatnu kliniku, gde kaže da je potvrdio svoje sumnje, a slučaj je prijavio i niškoj Savetnici za zaštitu prava pacijenata, koja se proglasila nenadležnom, dok iz UKC Niš uveravaju da nije bilo nikakvih propusta u njegovom zbrinjavanju.

  (26) detaljnije
 • Kovid bolnica; foto: Klinicki centar Nis

  Opet zabranjene posete u UKC Niš, u Porodilištu i prisustvo porođaju

  Posete su osim na Onkologiji i u jedinicama intenzivnog lečenja, gde su i inače zabranjene, odnedavno ukinute i u Infektivnoj i Ginekološko-akušerskoj klinici, navode iz Univerzitetskog kliničkog centra u Nišu, a samim tim više nije moguće ni prisustvo oca porođaju.

  (6) detaljnije
 • policija

  Povređen vozač motora u udesu u Nišu

  U saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila na Bulevaru Nemanjića u blizini Maksija u kojoj su učestvovala vozila niških registracija, povređen je vozač motora, kažu iz policije i dodaju da su prijavu o udesu dobili u 15.25.

  (1) detaljnije
 • crkva1

  Pauzirani radovi na izgradnji paraklisa u niškom Kliničkom

  Radovi na izgradnji paraklisa Živonosnog istočnika presvete Bogorodice u dvorištu Univerzitetskog kliničkog centra nisu stali, već su pauzirani i nastaviće se sledeće nedelje, tvrdi Dragan Milić. Do kraja novembra crkva će dobiti krov, a rok za završetak svih radova je tri godine.

  (17) detaljnije
KOMENTAR DANA

Pa to je jotovanje.

Vlada Čitalac

Tekst: Foto-vest: Meštani Gornje Toponice pitaju "ko je bio Višnjič?"

Pronađite nas na: