Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Večernje novosti

 • zorica miladinovic

  Novinarke iz Niša dobitnice UNS-ovih nagrada

  Za ekskluzivnu informaciju o zaključku Vlade Srbije kojim se centralizuje informisanje o epidemiji virusa korona, dopisnica lista Danas iz Niša Zorica Miladinović dobila je nagradu "Laza Kostić” za vest, dok je nagradu pod istim nazivom, ali za reportažu, dobila dopisnica Večernjih novosti iz Niša Jelena Ćosin.

  (12) detaljnije
 • dusan stojanovic foto vecernje novosti

  Dugogodišnji dopisnik Večernjih novosti iz Aleksinca i Niša preminuo od korone

  Od posledica virusa korone u 72. godini u Kliničkom centru u Nišu preminio je dugogodišnji novinar Večernjih novosti Dušan Stojanović iz Aleksinca. Vreme i mesto sahrane biće naknadno saopšteni.

  (5) detaljnije
 • Nagrada Slađana Veljković

  Proglašeni dobitnici novinarske nagrade “Slađana Veljković”

  U konkurenciji od 86 medijskih sadržaja, žiri je odlučio je da novinarska nagrada “Slađana Veljković” za najbolju reportažu pripadne novinarski RTS-a Jeleni Marinović, za najbolji uređivački rad u lokalnim medijima glavnom i odgovornom uredniku portala Vranje news Dejanu Dimiću, za novinarski poduhvat Radomanu Iriću, a za najbolju kovid reportažu novinarki Večernjih novosti Jeleni Ćosin.

  (1) detaljnije
 • Nagrada Slađana Veljković

  Novinarsko priznanje “Slađana Veljković” i za najbolju reportažu o koroni u Srbiji

  Zbog trenutne situacije sa virusom korona i vanrednim stanjem, novinarsko priznanje “Slađana Veljković” koje se ove godine dodeljuje po drugi put za najbolju reportažu, najbolji uređivački rad u lokalnim medijima i novinarski poduhvat, biće dodeljeno i za najbolju reportažu na temu korone u Srbiji. Nagrade će biti dodeljene 8. jula, na dan novinarkine smrti.

  detaljnije
 • Nagrada Slađana Veljković

  Rapisan konkurs za novinarsko priznanje “Slađana Veljković”

  Svi zainteresovani novinari iz Srbije i regiona koji izveštavaju na srpskom jeziku mogu konkurisati sa svojim medijskim ostvarenjima nastalim u periodu od 8. jula prošle godine do 15. juna 2020. godine za novinarsko priznanje “Slađana Veljković” koje će biti dodeljeno 8. jula, na dan novinarkine smrti. Nagrade će biti dodeljene za najbolju reportažu, najbolji uređivački rad u lokalnim medijima i novinarski poduhvat.

  detaljnije
 • Urednik Južnih vesti dobitnik nagrade "Slađana Veljković"

  Zamenik glavnog i odgovornog urednika Južnih vesti Aleksandar Stankov dobitnik je novinarske nagrade "Slađana Veljković" koju dodeljuje Centar za medijsku transparentnost i društvenu odgovornost. Njemu je, među brojnim kandidatima, nagrada pripala za uređivački rad u lokalnim medijima.

  (7) detaljnije
 • sajbna-kursumlija.jpg

  Novinarki oštetili automobil

  Novinarki "Večernjih novosti“ Dragani Zečević iz Kuršumlije nepoznate osobe polomile su šoferšajbnu na autu koji se nalazio ispred kuće. Ona isključuje mogućnost da je staklo polomljeno slučajno.

  detaljnije