Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Velika Albanija

 • Kadri Veselji foto Lajmi

  Veselji: Kosovo će uzeti Preševo, ako Srbija prihvati

  Predsednik kosovske Skupštine Kadri Veselji, poznat po ranijoj izjavi da se "Albanci neće zaustaviti do Niša", rekao je da je Kosovo otvoreno da Preševska dolina postane njihov deo. Direktor vladine Kancelarije za KiM Marko Đurić odgovara da Preševo, Medveđa i Niš nikada neće biti deo takozvanog Kosova, ali da Priština jeste i ostaće deo Srbije.

  (3) detaljnije
 • Kadri Veselji

  "Albanci se neće zaustaviti do Niša" - izjava kosovskog lidera "za unutrašnju upotrebu"

  Govoreći na obeležavanju godišnjice masakra iz 1999. nad kosovskim albancima u selu Račak, predsednik Skupštine Kosova Kadri Veselji upozorio Srbiju da "ne pokušava da se vrati", jer se, kako je rekao, Albanci "neće zaustaviti do Niša". Kosovski novinari smatraju da se Veselji "obraća kosovskoj publici".

  (13) detaljnije
 • Srpsko-albanska salata

  Bilo bi lepo kada bismo bili hrabriji i usudili se da pređemo preko te linije podele. Videli bismo ljude koji su poput nas, sa istim brigama i problemima. Videli bismo građane koje takođe muči nesposobna država, nefunkcionalnost i nepostojanje institucija, niske plate i nezaposlenost. Shvatili bismo da oni zapravo i nisu toliko drugačiji od nas.

  (14) detaljnije
 • Jonuz Musliju foto I.M.

  Musliju: Živim u Preševskoj dolini i Rama je moj predsednik

  Predsednik Nacionalnog saveta Albanaca Jonuz Musliju rekao je danas da je njegov predsednik Edi Rama i da ga ne zanima što na svim dokumentima piše da živi u Srbiji jer on, kaže, živi u "Preševskoj dolini koja traži oslobođenje".

  detaljnije
 • Aleksandar Vulin FOTO ALEKSANDAR KOSTIC

  Vulin: Musliju poziva na Treći balkanski rat

  Ministar za rad u Vladi Srbije Aleksandar Vulin ocenio je danas u Bujanovcu izjavu predsednika Nacionalnog saveta Albanaca Jonuza Muslijua da se Preševska dolina pripoji Kosovu i Albaniji, kao poziv na Treći balkanski rat. Smatra da izjavu Muslijua treba da komentarišu državni organi i da bi on zbog toga trebalo da odgovara.

  (7) detaljnije
 • musliju

  Musliju bi da se sa Albanijom i Kosovom ujedini i Preševska dolina

  Šef Nacionalnog saveta Albanaca u Srbiji Jonuz Musliju podržao je eventualno ujedinjnje Albanije i Kosova, ali je rekao da ono nema smisla ako im se ne pripoje i Preševo, Bujanovac i Medveđa. Ivica Dačić pozvao međunarodnu zajednicu da reaguje.

  (3) detaljnije