Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Vidovdanska nagrada

 • piksi i vucic, foto fss

  Karađorđeva zvezda za Piksija i Karija Pešića

  "Ovo su vremena jednog velikog i teškog svetskog istorijskog takmičenja, u kome Srbija može da ima povoljan rezultat samo ako bude dovoljno jaka, mudra i složna", rekao je Nišlija Dragan Stojković Piksi, selektor fudbalske reprezentacije, na svečanosti u Palati Srbije kada je primio orden Karađorđeve zvezde drugog stepena za naročite zasluge. Isti orden dobio je i Piroćanac Svetislav Kari Pešić, selektor košarkaša, koji kaže da na priznanje gleda kao na motiv više.

  (5) detaljnije
 • crkva

  Generali, profesori, političari i novinari među dobitnicima povelje "Car Lazar"

  General-major Slađan Stamenković, zamenik komandanta Kopnene vojske Srbije ovogodišnji je dobitnik Povelje "Car Lazar" koju Toplički upravni okrug dodeljuje u okviru Svetopličkog vidovdanskog sabora, koji se održava 28. juna u porti manastira Svetih arhangela Mihaila i Gavrila u Kondželju kod Prokuplja. Među dobitnicima ostalih priznanja su i savetnica premijerke Slavica Đukić Dejanović, bivši komandant Žandarmerije Bratislav Dikić i šef dopisništva RTS-a u Prokuplju Dragiša Stojanović.

  (1) detaljnije
 • crkva

  Toplički okrug raspisao konkurs za Vidovdanske povelje

  Zaslužni pojedinci, ustanove i preduzeća u Toplici koji su svojim stvaralaštvom i dostignućima u svim društvenim oblastima dali doprinos afirmaciji tog dela Srbije, mogu da konkurišu za prestižna vidovdanska priznanja koja dodeljuje Toplički upravni okrug i nose imena slavnih srpskih kosovskih junaka. Predlozi sa biografijom kandidata mogu se dostaviti najkasnije do 15. juna.

  (1) detaljnije
 • crkva

  Svetoplički sabor na Vidovdan u Kondželju kod Prokuplja

  U znak sećanja na Kosovski boj na Vidovdan, 28. juna, u manastiru Svetih arhangela Mihaila i Gavrila u Kondželju kod Prokuplja održaće se Svetoplički (Vidovdanski) sabor, koji se ove godine održava 19. put. Uz kultuurno-umetnički program, biće uručene vidovdanske povelje zaslužnim pojedincima, organizacijama i udruženjima koji su svojim radom i zalaganjem doprineli afirmaciji i razvoju Topličkog kraja, po konkursu koji je ranije raspisao Toplički upravni okrug.

  detaljnije
 • crkva

  Svetoplički sabor u Kondželju kod Prokuplja, preporuka da posetioci poštuju mere prevencije

  U znak sećanja na Kosovski boj, pogibiju kneza Lazara i ostalih kosovskih junaka na Vidovdan, 28. juna, liturgijom koju će od 9 sati služiti episkop niški Arsenije i sveštenstvo Toplice u manastiru svetih arhangela Mihaila i Gavrila u Kondželju kod Prokuplja, počeće Svetoplički (Vidovdanski) sabor, koji se ove godine održava 18. put. Zbog epidemiološke situacije, organizatori apeluju na učesnike i posetioce da, ukoliko sumnjaju na postojanje neke infekcije, odlože svoj dolazak na ovu manifestaciju.

  detaljnije
 • kondželj

  Raspisan konkurs za dodelu Vidovdanske povelje u Kondželju kod Prokuplja

  Topličani koji su svojim stvaralaštvom i dostignućima u svim društvenim oblastima dali doprinos afirmaciji ovog dela juga Srbije, mogu da konkurišu za prestižna vidovdanska priznanja koja dodeljuje Toplički upravni okrug, a koja nose imena slavnih srpskih kosovskih junaka. Predlozi sa biografijom kandidata mogu se dostaviti najkasnije do 21. juna.

  (1) detaljnije
 • Dodela Vidovdanskih nagrada

  Roditelji se žale da ponovo kasne Vidovdanske nagrade za niške đake

  Novčane nagrade koje se tradicionalno dodeljuju najboljim niškim učenicima za postignute rezultate na republičkim i međunarodnim takmičenjima, ni ove godine nisu dodeljene na Vidovdan. Roditelji kažu da to deluje demotivišuće na decu, dok iz Sekretarijata za obrazovanje navode da će nagrade biti dodeljene najkasnije do 15. novembra.

  (7) detaljnije
 • Dodela Vidovdanskih nagrada

  Skoro 4 meseca od Vidovdana, najbolji niški đaci dobili Vidovdanske nagrade

  Dugoiščekivane novčane nagrade, konačno su dobili osnovci i srednjoškolci koji su se pokazali na republičkim i međunarodnim takmičenjima prošle školske godine. Kako navode na gradskom sajtu, Vidovdansku nagradu su dobila 244 učenika i 22 ekipe.

  (2) detaljnije
 • Učenice

  Poznat datum uručenja Vidovdanskih nagrada najboljim niškim đacima

  Novčane nagrade koje se obično dodeljuju na Vidovdan najboljim niškim đacima, ove godine nisu uručene u junu, a posle nekoliko pomeranja rokova, iz gradskog Sekretarijata za obrazovanje rečeno je da će dodela biti organizovana 22. oktobra.

  (2) detaljnije
 • ucenici

  I dalje nema Vidovdanskih nagrada za niške đake

  Niški đaci koji su postigli značajne rezultate na takmičenjima prošle školske godine, i dalje nisu dobili novčane nagrade od Grada Niša koje se po tradiciji dodeljuju u junu. Roditelji učenika kažu da su razočarani kašnjenjem jer su iz Sekretarijata za obrazovanje ranije rekli da će Vidovdanske nagrade biti dodeljene do kraja avgusta, dok sada iz Sekretarijata kažu da će sigurno biti uručene u narednih deset dana.

  (5) detaljnije
 • škola

  Vidovdanske nagrade najboljim niškim đacima nisu dodeljene na Vidovdan

  Novčane nagrade koje su dosad učenicima koji su pobeđivali na takmičenjima uručivane tradicionalno na Vidovdan, ove godine na taj praznik su izostale. Međutim, iz Sekretarijata za obrazovanje kažu da će pobednici među osnovcima i srednjoškolcima dobiti svoje nagrade do kraja kalendarske školske godine, što je, kako pojašnjavaju, poslednji dan avgusta.

  (2) detaljnije
 • oficirski

  Dodeljene Vidovdanske nagrade talentovanim učenicima

  Zahvaljujući tome što su osvojili jedno od prva tri mesta na republičkim i međunarodnim takmičenjima, 225 niških osnovaca i srednjoškolaca dobilo je danas novčane nagrade od Grada - Vidovdanske nagrade.

  (3) detaljnije
 • VIDOVDANSKI-SABOR-KONDZELJ-FOTO-LJ.M..jpg

  Svetoplički sabor na Vidovdan u Kondželju kod Prokuplja

  Liturgijom i pomenom kosovskim junacima i dodelom Vidovdanskih povelja u Kondželju kod Prokuplja se u utorak, 28. juna,  održava 14. Svetoplički sabor kome će prisustvoati i predsednik Srbije Tomislav Nikolić.

  (1) detaljnije
 • Vitezovi

  Dejan Stojiljković proglašen Vidovdanskim vitezom

  Zbog toga što daje "viteški doprinos razvoju kulture" niški književnik Dejan Stojiljković dobio je titulu viteza srpske književnosti koju dodeljuje opština Čajetina. Ovo priznanje dodeljeno mu je za knjigu “Nemanjići - U ime oca”.

  (2) detaljnije
 • nagrade.jpg

  Dodeljene Vidovdanske nagrade talentovanim učenicima

  U drugom krugu dodele Vidovdanskih nagrada, danas je novčane nagrade i pohvalnice u holu Gradske kuće primilo 11 osnovaca i 21 srednjoškolac iz Niša koji su osvojili jedno od prva tri mesta na republičkim i međunarodnim takmičenjima.

  detaljnije
 • Vidovdanske-nagrade.jpg

  Titule "vitezovi znanja" i novac najboljim đacima

  66 đaka niških đaka generacije, na 18. Vidovdanskoj akademiji u porti Saborne crkve nagrađeni su priznanjima i titulom "vitezovi znanja", a najuspešniji na školskim takmičenjima dobili su novčane nagrade.

  (3) detaljnije
 • Untitled.jpg

  Vidovdanske nagrade uručene đacima

  355 učenika koji su na republičkim i međunarodnim takmičenjima osvojili neko od prva 3 mesta primilo je danas Vidovdansku nagradu u Gradskoj kući u Nišu.

  detaljnije
 • djaci.jpg

  Isplaćene Vidovdanske nagrade

  Posle skoro godinu dana, novčani deo nagrade za najbolje niške đake konačno je stigao do onih koji su ga svojim radom zaslužili.

  detaljnije
 • djaci.jpg

  Perišić dao reč - biće para za najbolje đake

  Najbolji niški đaci još nisu dobili novčani deo Vidovdanske nagrade koja im je uručena na kraju prošle školske godine. Gradonačelnik Niša kaže da će to biti regulisano do 15. marta.

  (3) detaljnije
 • Vidovdanske nagrade

  Vidovdanske nagrade za najbolje učenike

  Najboljim učenicima niških osnovnih i srednjih škola gradonačelnik Niša Miloš Simonović uručio je 353 novčane nagrade.

  (2) detaljnije
KOMENTAR DANA

Lično bih dodelio priznanje svim građanima grada Niša za sve ono sto su uspeli da prežive.

Rodoljub Errc Čitalac

Tekst: Do 15. decembra otvorene prijave za najviše priznanje Grada Niša