Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Vidovdansko veče

  • 2Svečani defile građana povodom otkrivanja spomenika

    Niš i Vidovdan - neki od simbola grada stvoreni na ovaj praznik

    Uz brojne svečanosti, luturgije, sabore i programe uz koje Nišlije godinama obeležavaju Vidovdan, onaj iz 1937. posebno je važan za njih i danas. Tada je 27. i 28. juna osvećen i pušten u rad gradski vodovod, položen je kamen temeljac za zgradu Narodnog pozorišta, a otkriven je i jedan od simbola grada - spomenik Oslobodiocima Niša. Arhivista Milutin Miltojević ističe da su proslave Vidovdana bile slika vremena i ljudi koji su ga činili i podseća na to kako se pre 85 godina praznovao ovaj dan u Nišu.

    (2) detaljnije
  • Crkva odžaklija Leskovac

    Na Leskovačkom letu večeras program posvećen Vidovdanu

    I ove godine u okviru Leskovačkog leta u porti Saborne crkve u Leskovcu večeras će kolažnim programom biti obeležen praznik Vidovdan. Veče će početi dečjom Vidovdanskom trkom od 17:30, a zatim će od 20:30 biti održan kulturno-umetnički deo programa.

    detaljnije
  • crkva svete petke rudare

    Predstava i koncerti u okviru “Vidovdanske večeri” kod Leskovca

    Koncertima duhovne muzike dečjeg crkvenog hora “Branko” i vokalno-instrumentalnog sastava “Ruzmarin”, kao i predstavom o vojvodi Petru Bojoviću, od 20 sati u porti crkve Svete Petke u leskovačkom selu Rudare biće obeležen Vidovdan. Za sve zainteresovane građane organizovan je prevoz, a polazak je u 19 sati na raskrsnici kod Narodne biblioteke.

    detaljnije
KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: