Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Više tužilaštvo Pirot

 • Pasoš

  Policija oduzela pasoš Piroćancu, ali za to ne postoji pismeni nalog ni Tužilaštva, ni Suda

  Bez pismenog naloga Tužilaštva ili Suda, 41-godišnjem Piroćancu oduzet je pasoš 2017. godine i od tad traje njegova borba da mu se on, makar privremeno vrati. Nakon hapšenja i puštanja na slobodu, postupak protiv njega zbog primanja mita i dalje nije ni počeo, a on je već 4 godine bez putne isprave koja mu je neophodna zbog trenerskog posla, ali i zbog bolesti malog deteta kome je doktor preporučio boravak na moru. Iz policije ne odgovaraju na pitanje novinara na osnovu kog dokumenta je njemu oduzet pasoš, a u Tužilaštvu kažu da pasoš nije kod njih, jer njegovo oduzimanje nikada nisu ni tražili.

  (3) detaljnije
 • Jednoj od porodica izgorelo pola kuće

  Napušteno selo Valniš kod Babušnice postalo poznato po pljačkama i požarima

  Ni manjeg sela, ni većih problema. Pljačke i požari u jednom od najmanjih sela u Opštini Babušnica, po rečima meštana, gotovo su svakodnevnica, a malobrojni stanovnici konstantno žive u strahu. Većina slučajeva je i dalje nerazjašnjena, ali meštani sumnjaju samo na jednog čoveka.

  (2) detaljnije
 • Policija-ilustracija-Kosta.JPG

  Očuh i majka optuženi za silovanje ćerke

  Bračni par P. D. i Đ.S. iz okoline Pirota tereti za višegodišnja silovanja, odnosno pomaganje u silovanju ćerke optuženih još od 2006. godine, dok je ona imala tek 13 godina.

  detaljnije