Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Više tužilaštvo Vranje

  • policija

    Istraga o ubistvu u Vranjskoj Banji, u žrtve ispaljeno 9 metaka

    Dva dana nakon što su u Vranjskoj Banji sa više prostrelnih rana pronađeni 47-godišnji S. M. i njegova nevenčana supruga B. A, iz istrage nema informacija da li su na tragu počiniocu, a saopštavaju da na tome intenzivno rade. Iz Višeg tužilaštva saopštili su da je obdukcija pokazala da je u njih ispred porodične kuće ispaljeno ukupno devet metaka iz lovačke puške. Svi osim jednog ispaljeni su u muškarca.

    detaljnije
  • policija kosta 6

    Bračni par iz Vranjske Banje ubijen lovačkom puškom

    Muškarac i žena iz Vranjske Banje, koji su pronađeni mrtvi jutros oko 8 sati u dvorištu porodične kuće, ubijeni su lovačkom puškom, potvrđeno je iz Višeg tužilaštva u Vranju.

    detaljnije
  • Policija KOSTA

    Voda u plućima uzrok smrti devojčice na Vlasinskom jezeru

    Nakon što je dvogodišnja devojčica iznenada preminula na Vlasinskom jezeru, prvi rezultati obdukcije tela pokazali su da je uzrok smrti prisustvo vode u plućima, potvrđeno je Južnim vestima u Tužilaštvu. Policija, dodaju, prikuplja sve dokaze i izjave očevidaca kako bi se utvrdio i eventualni propust lekara, nakon što su pojedinci kazali da, nakon poziva lekarima u Crnoj Travi i Surdulici, niko od njih nije izašao na teren i ukazao hitnu pomoć devojčici.

    (3) detaljnije
  • Za poslednjih 5 godina 16 pljački u naselju

    Dvogodišnje dete preminulo na Vlasinskom jezeru

    Dvogodišnje dete preminulo je sinoć oko 20 sati na Vlasinskom jezeru, saznaju Južne vesti . Očevici tvrde da su zvali lekare iz Crne Trave i Surdulice, ali da oni nisu izašli na teren, pa je do surduličkog Doma zdravlja dete prebačeno privatnim vozilom. Dežurni lekar crnotravskog Doma zdravlja kaže da je ljude savetovao da pozovu Surdulicu jer on nije imao slobodnog vozača, ali da je napomenuo da ga ponovo zovu ukoliko ne stupe u kontakt sa drugim lekarima. U surduličkom Domu zdravlja zasad ćute, a iz Tužilaštva kažu da je u toku obdukcija u vranjskom Zdravstvenom centru.

    (25) detaljnije
  • Policija foto ALEKSANDAR KOSTIC Juzne vesti

    Tužilaštvo: Devojka u Bujanovcu sama sebi pucala u vrat

    Nakon što je policija posumnjala da je u petak popodne neko pucao u 20-godišnju devojku iz Lučana kod Bujanovca, koja je hitno prebačena u niški Klinički centar, istraga zasad pokazuje da je najverovatnije reč o pokušaju samoubistva, saopšteno je iz vranjskog Višeg tužilaštva.

    detaljnije
  • Palata pravde Vranje foto ALEKSANDAR KOSTIC

    Sudija iz Vranja pokušala da prevari advokata za pola miliona dinara

    Više tužilaštvo u Vranju podiglo je optužni predlog protiv sudije Osnovnog suda Marije Janićijević nakon što je, zbog nedolaska na glavni pretres, kaznila advokata sa 500.000 dinara, iako je za to predviđena kazna 150.000. Njenu odluku poništilo je Veće Osnovnog suda, ali je ona ponovo donela isto rešenje i sada joj zbog pokušaja nanošenja štete preti kazna zatvora od jedne do čak 8 godina.

    (2) detaljnije
  • policija

    Niški Apelacioni sud potvrdio 40-godišnju zatvorsku kaznu za dvostrukog ubicu

    Maksimalnu zatvorsku kaznu - 40 godina iza rešetaka, koju je pre nekoliko meseci odredio Viši sud u Vranju za 25-godišnjeg Gorana Petrovića iz Medoševca, zbog ubistva žene i tašte i ranjavanja maloletne ćerke, potvrdio je i Apelacioni sud u Nišu.

    detaljnije
  • policija kosta

    Podinuta optužnica protiv domara iz Preševa zbog obljube učenice

    Više javno tužilaštvo u Vranju podiglo je optužnicu protiv domara Osnovne škole "Zejnel Ajdini" u preševskom selu Rajince zbog sumnje da je prošle godine obljubio maloletnu 14-godišnju učenicu. On je uhapšen februara ove godine i, ukoliko se dokaže da je kriv, preti mu kazna zatvora u trajanju od 5 do 12 godina.

    detaljnije
  • policija foto aleksandar kostic

    Domar u Preševu osumnjičen za obljubu učenice

    Zbog sumnje da je od maja prošle godine najpre stupio u emotivnu vezu, a potom u decembru i obljubio 13-godišnju učenicu, policija je uhapsila domara Osnovne škole "Zejnel Ajdini" iz okoline Preševa.

    detaljnije
  • Taksisti osumnjičenom za ubistvo u Vranju određen pritvor

    Viši sud u Vranju odredio je pritvor do 30 dana taksisti osumnjičenom da je 25. novembra oko 20 sati ispred recepcije hotela Pržar ubio 53-godišnjeg sugrađanina.

    detaljnije
  • Tuzilastvo i Viši sud zgrada Vranje foto .m.

    Za ubistvo majke 14 godina zatvora

    Zbog zločina u selu Rajčilovci u Bosilegradu koji se dogodio 12. septembra prošle godine kada nožem ispred porodične ubijena V. V, vranjski Viši sud nepravosnažno je za ubistvo osudio njenog sina na 14 godina zatvora. Branilac optuženog uložio žalbu na presudu.

    detaljnije
  • policija nocna foto alekandar kostic

    Muškarac teško ranjen u pucnjavi u Vranju

    U pucnjavi koja se dogodila noćas oko 2:30 u vranjskom klubu "Drama" u Vranju teže je ranjen jedan muškarac. Osumnjičeni za pucnjavu je u bekstvu sa još jednim pomagačem, dok je jedan od njih uhapšen.

    detaljnije
  • policija foto aleksandar kostic

    Još traje istraga protiv osumnjičenog za dvostruko ubistvo kod Bujanovca

    Od maja ove godine Više tužilaštvo u Vranju istražuje detalje zločina u kome je, kako se sumnja, muškarac na putu Bujanovac - Končulj ubio svoju suprugu i taštu, a ranio dvogodišnju ćerku, nakon čega će biti podignuta optužnica. Istragom je obuhvaćen i taksista zbog neprijavljivanja zločina.

    detaljnije
  • droga skrivena u zvucniku golfa foto uprava carina

    Strancu uhvaćenom sa 5 kg kokaina zatvor od 5 godina

    Nakon što su ga carinici kod Preševa 3. aprila uhvatili sa oko 5 kilograma kokaina, turski državljanin sa prebivalištem u Nemačkoj i Više tužilaštvo u Vranju postigli su sporazum prema kome će on biti osuđen na 5 godina zatvora, uz 3 godine zabrane ulaska u Srbiju nakon isteka zatvorske kazne.

    (1) detaljnije
KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: