Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Viši sud u Pirotu

 • Veselinović i Radoičić pravosnažno oslobođeni krivice

  Apelacioni sud oslobodio Zvonka Veselinovića i potvrdio oslobađajuću presudu Milanu Radoičiću

  Presudu Višeg suda u Pirotu po kojoj je Zvonko Veselinović, sa još dvojicom saradnika, osuđen na 2 godine zatvora zbog zloupotrebe položaja prilikom nelegalnog iskopavanja šljunka kod Pirota, opovrgnuo je Apelacioni sud u Nišu koji ih je pravosnažno oslobodio krivice. Istovremeno, sud je potvrdio oslobađajuću presudu Milanu Radoičiću, zameniku predsednika Srpske liste, koga kosovska policija traži zbog umešanosti u ubistvo Olivera Ivanovića

  (10) detaljnije
 • BIRN

  BIRN: Veselinović i Radoičić dogovarali "posao za sva vremena" i delili zaradu

  "Ima milion varijanti da se izvuku pare... Ovo je ozbiljna priča, znači kad uđeš, ti si završio za sva vremena" - tako su 2011. godine počeli pregovori između Zvonka Veselinovića, Gorana Makragića i Ivana Stamenovića, koji su osuđeni na 2 godine zatvora zbog nelegalnog iskopavanja šljunka na Koridoru 10 - objavio je BIRN . Saznaju i kako je Veselinović sa kumom Milanom Radoičićem delio zaradu.

  detaljnije
 • Veselinović osuđen, Radoičić oslobođen

  Veselinović osuđen na 2 godine zatvora zbog nelegalnog iskopavanja šljunka, Radoičić oslobođen

  Na ponovljenom suđenju pred Višim sudom u Pirotu Zvonko Veselinović, biznismen sa severa Kosova i Metohije blizak SNS-u, osuđen je na 2 godine zatvora zbog zloupotrebe položaja odgovornog lica, dok je prema presudi, Milan Radoičić, koga kosovska policija traži zbog umešanosti u ubistvo Olivera Ivanovića, oslobođen krivice. Druga dvojica optuženih, Goran Makragić i Ivan Stamenović, takođe su osuđeni na kaznu zatvora u trajanju od 2 godine. Presude nisu pravosnažne i o njima će tek odlučivati Apelacioni sud.

  (3) detaljnije
 • riv

  Radoičić i Veselinović se pojavili na suđenju u Pirotu, presuda posle Nove godine

  Optuženi Milan Radoičić i Zvonko Veselinović, bliski vladajućoj Srpskoj naprednoj stranci, pojavili su se danas na iznošenju završnih reči u krivičnom postupku koji se protiv njih, i još dvojice saradnika, vodi pred Višim sudom u Pirotu, za zloupotrebu položaja prilikom iskopavanja šljunka na Koridoru 10. Donošenje presude najavljeno za 15. januar sledeće godine.

  (4) detaljnije
 • Suđenje opet odloženo, kosovska policija traga za Radijčićem

  Suđenje u Pirotu opet odloženo, Radoičić se nije pojavio, traži ga kosovska policija

  Zbog nepojavljivanja optuženih Milana Radoičića, Zvonka Veselinovića i Gorana Makragića koji se terete za krivično delo zloupotrebe položaja prilikom iskopavanja šljunka na Koridoru 10, danas je opet odloženo suđenje pred Višim sudom u Pirotu. Nakon jutrošnjih hapšenja četvorice Srba u vezi sa ubistvom Olivera Ivanovića na severu Kosova, prištinski mediji preneli su da kosovska policija traga za Radoičićem, koji je juče bio u Beogradu na sastanku kosovskih Srba sa predsednikom Aleksandrom Vučićem.

  (1) detaljnije
 • Nije održano suđenje danas

  Odloženo suđenje za protivzakonito kopanje šljunka na Koridoru 10

  Ponovljeni krivični postupak protiv Zvonka Veselinovića i Milana Radoičića, koji se povezuju sa Srpskom naprednom strankom, i još dvojice optuženih za krivično delo zloupotrebe položaja prilikom iskopavanja šljunka na Koridoru 10 kod Pirota, nije ni danas održan pred Višim sudom u ovom gradu, jer se optuženi i njihovi branioci nisu pojavili na ročištu.

  (1) detaljnije
 • Ponovljeno suđenje Veselinoviću i Radojčiću

  U Pirotu se sutra ponavlja suđenje za protivzakonito kopanje šljunka na Koridoru 10

  Nakon zastoja od 9 meseci, krivični postupak protiv Zvonka Veselinovića i Milana Radoičića, koji se povezuju sa Srpskom naprednom strankom, i još dvojice optuženih za krivično delo zloupotrebe položaja prilikom iskopavanja šljunka na Koridoru 10 kod Pirota, kako navodi BIRN, trebalo bi da se nastavi sutra u Višem sudu u ovom gradu.

  detaljnije
 • SUD5.jpg

  Očuhu i majci za silovanje ćerke ukupno 12 godina

  Prvostepenom presudom Viši sud u Pirotu osudio je zbog silovanja pastorke 56-godišnjeg D. P. iz okoline Pirota na 7, a njegovu nevenčanu suprugu i majku devojčice S. Đ. na 5 godina zbog pomaganja u silovanju.

  (5) detaljnije