Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Visoka škola strukovnih studija Vranje

 • studenti

  Pojedinim niškim studentima cena upisa povećana skoro sedam puta

  U vreme virusa korona, kada su se i studenti iz Niša priključili inicijativi za smanjenje školarine, državna Akademija tehničko-vaspitačkih strukovnih studija povećala je cenu upisa u narednu godinu i sada umesto 750 dinara, odnosno 950 za one koji se ne finansiraju iz budžeta, studenti će dva puta godišnje plaćati 5.000 dinara. V.d. Predsednik ove Akademije Saša Nikolić navodi da je tolika cena u Vranju i Pirotu, gde takođe postoji odsek Akademije, te da je od ove godine tako i za niške studente.

  (25) detaljnije
 • smenjena direktorka u Vranju

  Smenjena direktorka Visoke škole u Vranju zbog neispravnog doktorata

  Direktorka Visoke škole strukovnih studija u Vranju Svetlana Trajković, razrešena je sa ove funkcije nakon što su joj članovi Saveta ove škole tajnim glasanjem izglasali nepoverenje, a kao razlog za njenu smenu navodi se nevalidan doktorat samovlašće, pravno nasilje i torture.

  (3) detaljnije
 • Cepovi,-plasticni-zatvaraci-FOTO-ALEKSANDAR-KOSTIC-Juzne-vesti.jpg

  Humanost vranjskih studenata za decu sa invaliditetom

  Studenti vranjske Visoke škole strukovnih studija 12. avgusta, od 18 do 20 sati u centru grada će prikupljati plastične zatvarače, a novac od reciklaže biće prosleđen deci sa invaliditetom za lakše funkcionisanje u obrazovanju.

  (1) detaljnije
KOMENTAR DANA

Ne. Nisam toliko bogat da letujem u Srbiji.

Aleksandar Stošić čitalac

Tekst: Od danas prijava za vaučere od 15.000 dinara