Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Vlada Nemačke

 • Muke “po koroni” jednog Nišlije: Šest dana od Hamburga do Niša

  Čim su prešli granicu Nemačke i Češke u autobus su ušli Česi sa zaštitnim odelima i počeli da ispituju putnike termo lampama, koje detektuju povišenu telesnu temperaturu. Samo Nišlija D.S. i momak iz Subotice imaju povišenu. Pod pratnjom, njih dvojicu izvode iz autobusa, smeštaju u vozilo saniteta i voze. " U jednom momentu momak me pita šta mislim, gde nas voze. Ja mu kažem u šumu, da nas streljaju i spale", kaže ovaj Nišlija koga ni u tim trenucima puta od 6 dana nije napuštao smisao za humor.

  (9) detaljnije
 • zumiranje

  Novo “Zumiranje” o odnosima Srbije i Nemačke

  Nakon što je nemačka kancelarka Angela Markel najavila da joj je to poslednji mandat na toj funkciji, kao i na mestu šefa Hiršćansko demokratske unije, upitni su dalji odnosi između Srbije i Nemačke. Analizom posledica “odlaska” Merkelove u emisiji "Zumiranje" nedeljnika "Vreme", ali i trenutnom situacijom na tom polju, bavili su se novinari Andrej Ivanji i Nemanja Rujević.

  detaljnije
 • Presevo Prihvatni centar foto i.m.

  Nemačka donacija za obnovu školske sale u Preševu

  Za obnovu fiskulturne sale u Osnovnoj školi "Ibrahim Keljmendi" u Preševu Vlada Nemačke donirala je 50.000 evra kroz projekat pomoći opštinama koje su pogođene migrantskom krizom.

  detaljnije