Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Vladan Vasić

 • cisterne

  Plan nadležnih je da amonijak iz prevrnute cisterne iscuri do kraja, ali kažu da nema opasnosti

  Amonijak iz izvrnute cisterne kod mesta Sopotski Han u blizini Pirota i dalje curi, a plan nadležnih je da on iscuri do kraja i da neće biti zaptivanja cisterne. Prvo će se evakuisati cisterne koje nisu iskliznule sa pruge, a onda će se pristupiti sanaciji izvrnutih. U zavisnosti od izveštaja, očekuje se da se ukine vanredna situacija i da škole, vrtići i druge ustanove od srede, 28. decembra, počnu sa normalnim radom.

  (15) detaljnije
 • Pirot novogodisnja dekoracija 2020 1; foto: JV-Lj. Filipov

  Vasić o popisu u Pirotu: Migracije, mortalitet i manje dece utiču na smanjen broj stanovnika

  Iako rezultati popisa još nisu ni preliminarni, ni zvanični, prvi podaci govore da je u Pirotu u odnosu na popis iz 2011. godine oko 8.000 ljudi manje. Gradonačelnik Vladan Vasić kaže da se situacija mora dobro analizirati, da lokalna samouprava mora uvesti nove mere populacione politike, a da je razloga za smanjenje broja stanovnika mnogo - migracija, povećan mortalitet, smanjen natalitet i posledice kovida.

  (5) detaljnije
 • gradska slava pirot

  Svečanom liturgijom i litijama obeležena gradska slava u Pirotu

  Veliku Gospojinu, gradsku slavu, obeležili su danas Piroćanci rezanjem slavskog kolača. Nakon liturgije, održane su i litije centralnim gradskim ulicama, a prema fotografijama objavljenim na zvaničnoj Fejsbuk stranici Grada Pirota prisustvovao je veliki broj građana.

  detaljnije
 • nišava pirot

  Gradonačelnik Pirota i EPS razmenjuju pisma zbog HE Zavoj, još bez rešenja za vodostaj Nišave

  Da prilagode režim rada Hidroelektrane "Pirot“ naročito u letnjim mesecima i da se voda iz Zavojskog jezera ne ispušta direktno u Nišavu, već najpre u kompenzaciono jezero, od nadležnih u Elektroprivredi Srbije, Ministarstvu rudarstva i energetike, kao i od hidroelektrane "Đerdap“, traži gradonačelnik Pirota Vladan Vasić koji je uputio otvoreno pismo na te adrese. Iz EPS-a odgovaraju Vasiću da ne rade mimo zakona i da nije tačno da je elektrana svojim radom uticala ne nedavne nemile događaje na Nišavi.

  (2) detaljnije
 • Glavni problem derivacione MHE

  Pitanje MHE za pirotske naprednjake završena priča, deo opozicije smatra da opasnost nije prošla

  Dok iz pirotskog SNS-a kažu da je usvajanjem moratorijuma i odlukom pirotskih odbornika da se iz budućeg Prostornog plana izbace potencijalne lokacije za MHE, problem derivacionih mini-hidroelektrana završena tema, u Grupi građana Najbolje za Pirot smatraju da Prostorni plan nije još usvojen, te da problem nije rešen, a da lokalna vlast obmanjuje građane političkim trikom.

  detaljnije
 • brnabić

  Brnabić i Vasić u šetnji Pirotom - nije prošlo idilično

  Babušnicu i Pirot je, kako je sama Ana Brnabić rekla, posetila privatno i u kampanji, a prilikom šetnje pešačkom zonom u Pirotu sa gradonačelnikom Vladanom Vasićem, prilazili su građani, među kojima je bilo i nezadovoljnih. Jedan Piroćanac ukazao je premijerki da je nezadovoljan poslednjim pojačanjem SNS-a, gradonačelnikom Vasićem, a predstavnik ORSP-a insistirao je na razgovoru o mini hidroelektranama.

  (26) detaljnije
 • vasić

  Spot pirotskog SNS-a: Vasić obećava sređivanje puta koji nije u nadležnosti Grada

  Iako asfaltiranje državnih puteva nije u nadležnosti lokalnih samouprava, upravo sređivanje jedne ovakve deonice obećava kandidat Sprske napredne stranke i aktuelni gradonačelnik Pirota Vladan Vasić u jednom od predizbornih spotova SNS-a. Dok Vasić sada kaže da se u spotu misli na saradnju sa Koridorima Srbije, koji će ovu deonicu rekonstruisati, predsednik BIRODI-ja i dugogodišnji borac protiv korupcije Zoran Gavrilović kaže da je u pitanju obmana građana i glasača.

  (5) detaljnije
 • vasic

  Vasić: Stanje u Pirotu je stabilno i pod kontrolom struke

  Za 10 dana u Pirotu je potvrđen 21 slučaj korona virusa, a gradonačelnik Vladan Vasić ocenjuje situaciju u gradu kao stabilnu i kaže da je pod kontrolom nadležnih institucija.

  detaljnije
 • Radnici evakuisani

  Vladan Vasić: "Tigar" će stati na 2 nedelje

  Da je značano da proizvodnja u Tigar Tajersu stane kao jedna od mera usled epidemije virusa korona, smatra gradonačelnik Pirota Vladan Vasić, a svoje mišljenje izneo je na današnjem sastanku rukovodstvu ove fabrike. Pojedini radnici tvrde da francuska kompanija Mišlen koja posluje u Pirotu od mera zaštite nije preduzela ništa, a iz ovog preduzeća odgovaraju da se prate instrukcije Vlade, da su pojačane mere higijene, bezbednosti i opreza.

  (3) detaljnije
 • printskrin pirot

  Vest o prelasku gradonačelnika Pirota u SNS na sajtu Grada, opozicija traži uklanjanje

  Veliki broj komentara u javnosti izazvala je informacija da se gradonačelnik Pirota i vodeći čovek lokalne Koalicije za Pirot Vladan Vasić priključio vladajućoj Srpskoj naprednoj stranci, a vest o tome osvanula je i na zvaničnom sajtu Grada Pirota. Dok stručnjaci ocenjuju da je u pitanju zloupotreba javnih resursa, opozicija traži da se sporna vest ukloni sa sajta.

  (5) detaljnije
 • Vladan Vasić

  Vasić posle prelaska u SNS: Velika čast i za mene i za Pirot

  Iako najpre nije želeo ni da potvrdi, ni demantuje informaciju da je postao član Srpske napredne stranke, dva dana nakon što je to obelodanio predsednik Srbije i prvi čovek naprednjaka Aleksandar Vučić, sada potvrđuje i sam gradonačelnik Pirota Vladan Vasić. Kao razlog prelaska u SNS Vasić navodi mogućnost za brži razvoj i rast Pirota. Na predstojećim izborima Vasić će biti nosilac liste i kandidat za gradonačelnika. Opozicionari ovakav korak vide kao pokušaj ostanka na vlasti i borbu za lične interese.

  (21) detaljnije
 • vasic

  Vučić potvrdio da je Vasić prešao u SNS i predložio ga u Predsedništvo

  I dok ni pirotski odbor Srpske napredne stranke, a ni Vladan Vasić nisu želeli ni da potvrde ni demantuju informaciju da se gradonačelnik Pirota priključio vladajućoj partiji - to je uradio predsednik stranke i Srbije Aleksandar Vučić, koji je Vasića predložio i za člana Predsedništva naprednjaka.

  (29) detaljnije
 • Vladan Vasić

  Informacije da prelazi u SNS Vladan Vasić ne demantuje, niti potvrđuje

  Još nema zvaničnih potvrda za nezvanične informacije iz lokalnog odbora Srpske napredne stranke da je gradonačelnik Pirota i prvi čovek Koalicije za Pirot Vladan Vasić postao njihov član. Poverenik SNS-a u Pirotu Milan Jovanović rekao je da će zvanično o tome govoriti sutra, a sam Vasić kaže - kada oceni da je vreme.

  (8) detaljnije
 • Vladan Vasić, Goran Cvetanović, Darko Bulatović

  Gradonačelnici preporučuju knjige - od Kundere do “Kaluđera koji je prodao svoj ferari”

  Od klasika do popularne književnosti, takav je čitalački ukus gradonačelnika sa juga Srbije, pa tako čelnici Leskovca, Niša i Pirota građanima preporučuju romane nobelovca Petera Handkea, Dobrice Ćosića, Milana Kundere, ali i dela popularne psihologije kao što je "Kaluđer koji je prodao svoj ferari".

  (4) detaljnije
 • Odbornici jednoglasno doneli odluku

  Usvojen budžet Pirota - za vlast namenski, za opoziciju predizborni

  Glasovima 44 odbornika vladajuće većine Skupština grada Pirota usvojila je budžet za narednu godinu koji će iznosti 1,7 milijardi dinara. Gradonačelnik Vladan Vasić kaže da budžet obezbeđuje nesmetano funkcionisanje lokalne samouprave, dok opozicija smatra da je on u funkciji lokalnih izbora i nije glasala za usvajanje.

  detaljnije
 • Moguće je i postaviti pitanje gradonačelniku

  Piroćanci se preko “Prijavi problem” žale na probleme u gradu

  Građani Niša svakodnevno prijavljuju komunalne probleme u gradu preko aplikacije Južnih vesti “Prijavi problem” koja funkcioniše 4 godine, a Piroćanci svoje komunalne ili infrastrukturne probleme mogu već godinu dana da prijave preko aplikacije koju je lokalna agencija Pina NC poklonila gradu. Preko aplikacije je moguće i postaviti pitanje gradonačelniku Pirota Vladanu Vasiću.

  detaljnije
 • Vređanja na sednici Skupštine

  Ispred Skupštine Pirota protest, unutra svađa odbornika

  Današnja sednica Skupštine Grada Pirota prošla je u senci protesta koji je održan ispred zgrade te institucije, a ništa manje glasno i burno nije bilo ni unutar zgrade, gde su se predstavnici opozicije i vlasti međusobno vređali kada su govorili o protestu i o izgradnji mini-hidroelektrana. Umalo je došlo i do fizičkog sukoba između odbornika opozicije Zorana Stojanovića i gradonačelnika Vladana Vasića.

  (9) detaljnije
 • Borba se nastavlja

  “Staroplaninci” posle sastanka sa Vasićem: Ovo je običan cirkus

  Na sastanku koji je inicirao gradonačelnik Pirota Vladan Vasić sa aktivistima za očuvanje reka Stare planine nisu doneti nikakvi zaključci, ali su predstavnici Saveta mesnih zajednica Stare planine dostavili svoje zahteve. Gradonačelnik je insistirao da se sastanak ne snima, iako su prisutni građani insistirali na tome.

  (3) detaljnije
 • Vladan Vasić

  Vasić: I nije tako teško bez SNS u vlasti

  Bezmalo pola godine je prošlo otkako je Koalicija za Pirot formirala lokalnu vlast, a SNS ostala u opoziciji. Gradonačelnik Pirota Vladan Vasić kaže da i pored toga ima dobru saradnju sa republičkom Vladom, a da je gradska vlast stabilna.

  (5) detaljnije
 • vasic
  Izbori 2016

  Vasić prvi gradonačelnik Pirota, odbornici SNS napustili sednicu

  Odbornici Skupštine grada Pirota na svojoj prvoj sednici za prvog gradonačelnika Pirota izabrali su Vladana Vasića, kandidata Koalicije za Pirot, sa 31 glasom “za”. Naprednjaci tražili dopunu dnevnog reda, pa napustili sednicu.

  (3) detaljnije
KOMENTAR DANA

Naprednjački tender je možda napisan da budu minimalno 5 godina stari, a maksimalno neograničeno, dok se recimo ne zapale u toku vožnje.

Vladimir Čitalac

Tekst: Iz Direkcije za javni prevoz Niša kažu da nemaju podatke o kvarovima autobusa i da ne treba da ih imaju