Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Vladan Vasić

  • pirot znak

    SNS na lokalnim izborima u Pirotu dobio preko 50% glasova, "Pirot protiv nasilja" oko 35 %

    Prema prvim preliminarnim rezultatima na lokalnim izborima u Pirotu najviše glasova osvojila je lista Srpske napredne stranke - više od 50%. Odličan rezultat osvojila je i ujedinjena koalicija Pirot protiv nasilja koja ima oko 35% glasova birača, a u lokalni parlament ući će i preostale dve liste - Socijalistička partija Srbije i koalicija POKS - Zavetnici.

    (6) detaljnije
  • sns pirot

    Pirotski SNS zvanično počeo kampanju: "Pirot ne sme da stane, Srbija ne sme da stane"

    Iako lokalni izbori nisu još zvanično raspisani, lokalni odbor Srpske napredne stranke u Pirotu, zajedno sa svojim koalicionim partnerima, zvanično je krenuo u kampanju. Nosilac liste na lokalu je aktuelni i dugogodišnji gradonačelnik Vladan Vasić, a slogan kampanje je "Pirot ne sme da stane, Srbija ne sme da stane".

    (12) detaljnije
  • direktor funkcioner političar ILUSTRACIJA KOSTA

    Južnjaci među najplaćenijim čelnicima gradova i opština van "kruga dvojke"

    Jedan od najplaćenijih gradonačelnika sa juga (u ostavci), ujedno i "najdugovečniji" na poziciji već 2 decenije, Vladan Vasić za vođenje Pirota prima platu od 150.000 dinara. Sličnom platom, ali i posedom parira mu prvi čovek Leskovca. Od jedine dame među njima i gradonačelnice Niša više zarađuju i gradonačelnici Vranja i Prokuplja, a parira joj predsednik Opštine Bujanovac. U Šumadiji najplaćeniji je gradonačelnik Kragujevca, ali opet manje od južnjačkih čelnika iz najsiromašnijeg dela zemlje, prvi čovek Čačka drži "zlatnu sredinu", dok su "fotelje ispod 100.000 dinara" zauzeli skoro svi predsednici šumadijskih opština.

    (4) detaljnije
  • vasić

    Vasić i zvanično podneo ostavku na mesto gradonačelnika Pirota

    Kako bi krenuli da se stvaraju pravni uslovi za održavanje najavljenih lokalnih izbora, gradonačelnik Pirota Vladan Vasić zvanično je na sednici Skupštine podneo ostavku na svoju funkciju i do izbora će ostati u tehničkom mandatu.

    (7) detaljnije
  • cisterne

    Plan nadležnih je da amonijak iz prevrnute cisterne iscuri do kraja, ali kažu da nema opasnosti

    Amonijak iz izvrnute cisterne kod mesta Sopotski Han u blizini Pirota i dalje curi, a plan nadležnih je da on iscuri do kraja i da neće biti zaptivanja cisterne. Prvo će se evakuisati cisterne koje nisu iskliznule sa pruge, a onda će se pristupiti sanaciji izvrnutih. U zavisnosti od izveštaja, očekuje se da se ukine vanredna situacija i da škole, vrtići i druge ustanove od srede, 28. decembra, počnu sa normalnim radom.

    (15) detaljnije
  • Pirot novogodisnja dekoracija 2020 1; foto: JV-Lj. Filipov

    Vasić o popisu u Pirotu: Migracije, mortalitet i manje dece utiču na smanjen broj stanovnika

    Iako rezultati popisa još nisu ni preliminarni, ni zvanični, prvi podaci govore da je u Pirotu u odnosu na popis iz 2011. godine oko 8.000 ljudi manje. Gradonačelnik Vladan Vasić kaže da se situacija mora dobro analizirati, da lokalna samouprava mora uvesti nove mere populacione politike, a da je razloga za smanjenje broja stanovnika mnogo - migracija, povećan mortalitet, smanjen natalitet i posledice kovida.

    (5) detaljnije
  • gradska slava pirot

    Svečanom liturgijom i litijama obeležena gradska slava u Pirotu

    Veliku Gospojinu, gradsku slavu, obeležili su danas Piroćanci rezanjem slavskog kolača. Nakon liturgije, održane su i litije centralnim gradskim ulicama, a prema fotografijama objavljenim na zvaničnoj Fejsbuk stranici Grada Pirota prisustvovao je veliki broj građana.

    detaljnije
  • nišava pirot

    Gradonačelnik Pirota i EPS razmenjuju pisma zbog HE Zavoj, još bez rešenja za vodostaj Nišave

    Da prilagode režim rada Hidroelektrane "Pirot“ naročito u letnjim mesecima i da se voda iz Zavojskog jezera ne ispušta direktno u Nišavu, već najpre u kompenzaciono jezero, od nadležnih u Elektroprivredi Srbije, Ministarstvu rudarstva i energetike, kao i od hidroelektrane "Đerdap“, traži gradonačelnik Pirota Vladan Vasić koji je uputio otvoreno pismo na te adrese. Iz EPS-a odgovaraju Vasiću da ne rade mimo zakona i da nije tačno da je elektrana svojim radom uticala ne nedavne nemile događaje na Nišavi.

    (2) detaljnije
  • Glavni problem derivacione MHE

    Pitanje MHE za pirotske naprednjake završena priča, deo opozicije smatra da opasnost nije prošla

    Dok iz pirotskog SNS-a kažu da je usvajanjem moratorijuma i odlukom pirotskih odbornika da se iz budućeg Prostornog plana izbace potencijalne lokacije za MHE, problem derivacionih mini-hidroelektrana završena tema, u Grupi građana Najbolje za Pirot smatraju da Prostorni plan nije još usvojen, te da problem nije rešen, a da lokalna vlast obmanjuje građane političkim trikom.

    detaljnije
  • brnabić

    Brnabić i Vasić u šetnji Pirotom - nije prošlo idilično

    Babušnicu i Pirot je, kako je sama Ana Brnabić rekla, posetila privatno i u kampanji, a prilikom šetnje pešačkom zonom u Pirotu sa gradonačelnikom Vladanom Vasićem, prilazili su građani, među kojima je bilo i nezadovoljnih. Jedan Piroćanac ukazao je premijerki da je nezadovoljan poslednjim pojačanjem SNS-a, gradonačelnikom Vasićem, a predstavnik ORSP-a insistirao je na razgovoru o mini hidroelektranama.

    (26) detaljnije
  • vasić

    Spot pirotskog SNS-a: Vasić obećava sređivanje puta koji nije u nadležnosti Grada

    Iako asfaltiranje državnih puteva nije u nadležnosti lokalnih samouprava, upravo sređivanje jedne ovakve deonice obećava kandidat Sprske napredne stranke i aktuelni gradonačelnik Pirota Vladan Vasić u jednom od predizbornih spotova SNS-a. Dok Vasić sada kaže da se u spotu misli na saradnju sa Koridorima Srbije, koji će ovu deonicu rekonstruisati, predsednik BIRODI-ja i dugogodišnji borac protiv korupcije Zoran Gavrilović kaže da je u pitanju obmana građana i glasača.

    (5) detaljnije
  • vasic

    Vasić: Stanje u Pirotu je stabilno i pod kontrolom struke

    Za 10 dana u Pirotu je potvrđen 21 slučaj korona virusa, a gradonačelnik Vladan Vasić ocenjuje situaciju u gradu kao stabilnu i kaže da je pod kontrolom nadležnih institucija.

    detaljnije
  • Radnici evakuisani

    Vladan Vasić: "Tigar" će stati na 2 nedelje

    Da je značano da proizvodnja u Tigar Tajersu stane kao jedna od mera usled epidemije virusa korona, smatra gradonačelnik Pirota Vladan Vasić, a svoje mišljenje izneo je na današnjem sastanku rukovodstvu ove fabrike. Pojedini radnici tvrde da francuska kompanija Mišlen koja posluje u Pirotu od mera zaštite nije preduzela ništa, a iz ovog preduzeća odgovaraju da se prate instrukcije Vlade, da su pojačane mere higijene, bezbednosti i opreza.

    (3) detaljnije
  • printskrin pirot

    Vest o prelasku gradonačelnika Pirota u SNS na sajtu Grada, opozicija traži uklanjanje

    Veliki broj komentara u javnosti izazvala je informacija da se gradonačelnik Pirota i vodeći čovek lokalne Koalicije za Pirot Vladan Vasić priključio vladajućoj Srpskoj naprednoj stranci, a vest o tome osvanula je i na zvaničnom sajtu Grada Pirota. Dok stručnjaci ocenjuju da je u pitanju zloupotreba javnih resursa, opozicija traži da se sporna vest ukloni sa sajta.

    (5) detaljnije
  • Vladan Vasić

    Vasić posle prelaska u SNS: Velika čast i za mene i za Pirot

    Iako najpre nije želeo ni da potvrdi, ni demantuje informaciju da je postao član Srpske napredne stranke, dva dana nakon što je to obelodanio predsednik Srbije i prvi čovek naprednjaka Aleksandar Vučić, sada potvrđuje i sam gradonačelnik Pirota Vladan Vasić. Kao razlog prelaska u SNS Vasić navodi mogućnost za brži razvoj i rast Pirota. Na predstojećim izborima Vasić će biti nosilac liste i kandidat za gradonačelnika. Opozicionari ovakav korak vide kao pokušaj ostanka na vlasti i borbu za lične interese.

    (21) detaljnije
  • vasic

    Vučić potvrdio da je Vasić prešao u SNS i predložio ga u Predsedništvo

    I dok ni pirotski odbor Srpske napredne stranke, a ni Vladan Vasić nisu želeli ni da potvrde ni demantuju informaciju da se gradonačelnik Pirota priključio vladajućoj partiji - to je uradio predsednik stranke i Srbije Aleksandar Vučić, koji je Vasića predložio i za člana Predsedništva naprednjaka.

    (29) detaljnije
  • Vladan Vasić

    Informacije da prelazi u SNS Vladan Vasić ne demantuje, niti potvrđuje

    Još nema zvaničnih potvrda za nezvanične informacije iz lokalnog odbora Srpske napredne stranke da je gradonačelnik Pirota i prvi čovek Koalicije za Pirot Vladan Vasić postao njihov član. Poverenik SNS-a u Pirotu Milan Jovanović rekao je da će zvanično o tome govoriti sutra, a sam Vasić kaže - kada oceni da je vreme.

    (8) detaljnije
  • Vladan Vasić, Goran Cvetanović, Darko Bulatović

    Gradonačelnici preporučuju knjige - od Kundere do “Kaluđera koji je prodao svoj ferari”

    Od klasika do popularne književnosti, takav je čitalački ukus gradonačelnika sa juga Srbije, pa tako čelnici Leskovca, Niša i Pirota građanima preporučuju romane nobelovca Petera Handkea, Dobrice Ćosića, Milana Kundere, ali i dela popularne psihologije kao što je "Kaluđer koji je prodao svoj ferari".

    (4) detaljnije
  • Odbornici jednoglasno doneli odluku

    Usvojen budžet Pirota - za vlast namenski, za opoziciju predizborni

    Glasovima 44 odbornika vladajuće većine Skupština grada Pirota usvojila je budžet za narednu godinu koji će iznosti 1,7 milijardi dinara. Gradonačelnik Vladan Vasić kaže da budžet obezbeđuje nesmetano funkcionisanje lokalne samouprave, dok opozicija smatra da je on u funkciji lokalnih izbora i nije glasala za usvajanje.

    detaljnije
  • Moguće je i postaviti pitanje gradonačelniku

    Piroćanci se preko “Prijavi problem” žale na probleme u gradu

    Građani Niša svakodnevno prijavljuju komunalne probleme u gradu preko aplikacije Južnih vesti “Prijavi problem” koja funkcioniše 4 godine, a Piroćanci svoje komunalne ili infrastrukturne probleme mogu već godinu dana da prijave preko aplikacije koju je lokalna agencija Pina NC poklonila gradu. Preko aplikacije je moguće i postaviti pitanje gradonačelniku Pirota Vladanu Vasiću.

    detaljnije
KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: