Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Vranjska Banja

 • Policija znak foto Aleksandar Kostic

  Motociklista teže povređen u udesu u Vranjskoj Banji

  U saobraćajnoj nezgodi koja se noćas dogodila u Ulici kralja Petra, teže je povređen mladić koji je pao sa motora kojim je upravljao. Zbog težine povreda prebačen je u niški Klinički centar.

  detaljnije
 • Staza zdravlja u Vranjskoj Banji i.m. foto

  Obnovljena "Staza zdravlja" u Vranjskoj Banji

  Iako je bila na meti vandaa i gotovo je uništena, staza duga 500 metara od Sahat kule do železničkog odmarališta obnovljena je uz pomoć volontera, a pored 4 info-table, postavljena su i ograda, klupe i rekreativni mobilijar.

  detaljnije
 • voda vodosnabdevanje foto aleksandar kostic

  Vranjska Banja i nekoliko vranjskih sela u četvrtak bez vode

  Zbog radova na novom cevovodu i prespajanju sa postojećim, bez vode će od četvrtka, 5. oktobra od 6 sati, bez vode naredna 24 sata biti Vranjska Banja i sela Toplac, Bujkovac, Korbevac, Ćukovac, Zlatokop, Bunuševac, Dubnica i Ribince.

  detaljnije
 • Topličanin

  Zonaši: Trgovište se približilo Dubočici, Gadžin Han na 1. mestu

  Fudbalski klubovi Vranjska Banja i Pčinja iz Trgovišta zamenili su mesta u vrhu fudbalske Zone Jug, ali je leskovačka Dubočica i dalje lider, uprkos remiju u 5. kolu. Zaplanjac je, sa druge strane smenio ekipu Naša krila sa 1. mesta u Zoni Istok, dok je Topličanin upisao i 4 pobedu i opstao na vodećoj poziciji u Zoni Zapad.

  (1) detaljnije
 • Karanfil devojce foto im

  Završeni "Dani karanfila" u Vranjskoj Banji

  Izborom Anđele Arsić iz Vladičinog Hana za "Karanfil devojče", u Vranjskoj Banji su završeni "Dani karanfila", jedna od najstarijih zabavno-turističkih manifestacija u ovom kraju.

  detaljnije
 • Vranjska Banja foto i.m

  U Vranjskoj Banji počeli "Dani karanfila"

  Pored Sajma meda i vina, izbora za "karanfil devojče", maskenbala, na jednoj od najstarijih manifestacija u ovom kraju koja se u petak i subotu održava u Vranjskoj Banji, nastupiće Mirjana Marković i Željko Vasić.

  detaljnije
 • izbori foto aleksandar kostic

  Samo lista SNS na glasanju za savete mesnih zajednica u Vranju

  Svega 16 odsto birača glasalo je u Vranju i Vranjskoj Banji na izbrima za savete mesnih zajednica, a s obzirom na to da su demokrate bojkotovale izbore, građani su mogli da glasaju samo za jednu listu i to koaliciju okupljenu oko SNS-a, pa je njihova pobeda i pre izbora bila izvesna.

  detaljnije
 • ds

  DS poziva na bojkot izbora za mesne zajednice

  Smatrajući da predstojeći izbori za članove Saveta mesnih kancelarija u Vranju "neće imati nikakvog uticaja na rešavanje komunalnih problema", Demokratska stranka je saopštila da neće učestovati u izbornoj trci.

  (1) detaljnije
 • elektrodistribucija vranje foto i.m.

  Vranjska Banja u petak, Preševo u nedelju bez struje

  Zbog radova na elektroenergetskim objektima, Vranjska Banja i sva sela na potezu Izumno-Slivnica-Prvonek biće bez struje u petak, 19. maja od 9 do 14 sati, dok će u nedelju, 21. maja, bez struje biti celo područje Preševa od 8 do 18 sati, saopšteno je iz Elektrodistribucije.

  detaljnije
 • Vucic vranjska banja foto srbija.gov.rs

  Vučić otvorio rekonstruisanu prugu Vranjska Banja - Ristovac

  Deonicu pruge od Vranjske Banje do Ristovca, rekostruisanu kreditom Ruske federacije, svečano je danas otvorio premijer Aleksandar Vučić. Rekonstruisana deonica duga je 17,7 kilometara i deo je železničkog Koridora 10.

  (4) detaljnije
 • Policija foto aleksandar kostic

  Pronađeno telo muškarca u Južnoj Moravi

  U koritu reke meštani Vranjske Banje su u ponedeljak pronašli telo starijeg muškarca, a nakon dolaska policije, utvrđeno je da se radi o 79-godišnjaku čiji je nestanak porodica prijavila dan ranije.

  detaljnije
 • Vranje sneg foto I.M.

  Kritično u planinskim selima u okolini Vranja i Vranjske Banje

  Najugroženiji pravci u Vranju su ka planinskim selima u Poljanici gde je angažovano dodatnih 13 mašina za čišćenje snega, ali je kritično i u pojedinim selima Vranjske Banje. Od republičkog Štaba Vranju dopremljeno 10 tona nafte, a apeluje se na štednju struje zbog preopterećenja mreže.

  detaljnije
 • koridor-foto-ministarstvo-saobracaja.jpg

  Vučić: Koridor 10 biće završen sledeće godine

  Obilazeći jug Srbije, premijer Aleksandar Vučić najavio je da će završetkom radova na Koridoru 10 Srbija imati više kilometara auto-puta od Hrvatske, a da će brojni projekti Vlade uskoro ekonomski ojačati ovaj region.

  (8) detaljnije
 • Lela Vranjanka

  Preminula "Lela Vranjanka"

  Jelena Đorđević, u Vranju poznata kao Lela Numerka, kojoj je posvećena čuvena pesma Staniše Stošića „Lela Vranjanka“, preminula je 82. godini života u Vranju posle duge i teške bolesti bolesti.

  (1) detaljnije
 • prvonek-brana-1-foto-i.m..jpg

  Počela izgradnja vodovovoda od brane Prvonek do Vranja

  Kod Vranjske Banje je počela izgradnja prvih 3,7 kilometara novog dovoda vode od akumulacije Prvonek do Vranja koji će omogućiti redovno i kvalitetno vodosnabdevanje za oko 80.000 stanovnika Vranja i okoline. Rok za završetak radova 6 meseci.

  detaljnije
 • komarac foto: flickr.com/John Tann,CC

  Zaprašivanje protiv komaraca u nedelju u Vranju i Banji

  Sve zelene javne površine, obale reka i jezera i rečni kanali u Vranju i Vranjskoj Banji biće zaprašivani protiv komaraca u nedelju, 19. juna od 18 do 22 sata.

  detaljnije
 • trg-stanise-stosica.jpg

  Domaći turizam na karavanu "Moja Srbija" u Vranju

  Domaće turističke destinacije na Trgu Staniše Stošića 11. juna od 17 do 22 sata predstaviće 14 srpskih gradova, među kojima je i Vranje, u okviru karavana “Moja Srbija”.

  detaljnije
 • Izbori-Kosta.JPG
  Izbori 2016

  I u Vranju sva birališta otvorena na vreme

  Na teritoriji Vranja i Vranjske Banje na vreme je otvoreno svih 106 biračkih mesta. Kašnjenje od 15 minuta zabeleženo je jedino na biračkom mestu u Tehničkoj školi u Vranju zbog kašnjenja domara koji je trebao da otključa školu.

  detaljnije
 • podela-glasackih-listica.jpg
  Izbori 2016

  Počela podela glasačkih listića

  Članovi Radne grupe za sprovođenje parlamentarnih izbora na teritoriji Vranja i Radne komisije zadužene za sprovođenje lokalnih izbora počeli su sa podelom glasačkih listića predsednicima biračkih odbora. 

  detaljnije
 • Vranje.jpg
  Izbori 2016

  Devet listi za lokalne izbore u Vranju

  Gradska izborna komisija proglasila je listu “Građani i građanke Srbije” koju je predala koalicija Romske partije i stranke “Bunjevci građani Srbije”, pa će se tako na glasačkom listiću za izbore u Vranju naći 9 stranaka, koalicija i grupa građana.

  detaljnije