Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Vranjske novine

  • diktafon, blok, olovka, novinari, novinarstvo

    Otac vranjskog poslanika iz redova SNS-a vređao novinara "Info Vranjskih"

    Otac narodnog poslanika Srpske napredne stranke iz Vranjske Banje Slaviše Bulatovića, nedavno je na svom Fejsbuk profilu napao i izvređao novinare Danasa, N1 i portala Info vranjske, nazvavši ih "stokom novinarskom“. Nakon toga je još jedanput na istoj mreži izvređao novinara vranjskog portala Slavomira Kostića. Iz NUNS-a osuđuju napade na novinare u Vranju, a urednik sajta Info vranjske kaže da je to još jedan klasičan napad na nezavisno novinarstvo u Vranju.

    detaljnije
  • mediji

    “Milenijum tim” tužio medije iz Leskovca i Vranja zbog izveštaja sa konferencije - traže 300.000 evra

    Zbog tekstova koje su objavili na svojim portalima, a koji su u stvari izveštaji sa konferencija za štampu Narodne stranke, beogradska kompanija Milenijum tim , koja je široj javnosti postala poznata nakon rušenja u Savamali, tužila je leskovačku agenciju Jugpress i vranjski portal Info Vranjske i njihove glavne urednike i potražuje ukupno 300.000 evra na ime povrede ugleda te kompanije.

    (2) detaljnije
  • sukob građana i Vodovoda u Vranju

    Nove pretnje novinarima portala "Info Vranjske"

    Dok su, na poziv građana, novinar i snimatelj ovog portala, sa legitimacijama oko vrata radili svoj posao, na njih je verbalno nasrnuo vozač Javnog preduzeća Vodovod, preteći im da ne snimaju kamion. Urednik portala Saša Stojković kaže da je ovo još jedan u nizu napada na članove redakcije, zbog čega su slučaj prijavili Tužilaštvu, a napad su osudili NUNS i UNS.

    detaljnije
  • vukašin obradović-15 minuta

    Obradović o (ne)slobodi medija: Vlast traži da lažete za njih i to sa oduševljenjem

    U Srbiji je na delu polu-totalitarni sistem čija je logična posledica nepostojanje slobode medija, kaže bivši urednik bivših "Novina Vranjskih" Vukašin Obradović. Objašnjava i da je Srpska napredna stranka autokratska stranka koja misli da može da vlada samo uz medije koji su "produžena ruka" vlasti.

    (6) detaljnije
  • NUNS 2018 Nagrada Sasa Stojkovic foto NUNS

    Saši Stojkoviću nagrada za istraživačko novinarstvo

    Glavni i odgovorni urednik portala Infovranjske Saša Stojković dobitnik je NUNS-ove nagrade za istraživačko novinarstvo u kategoriji štampanih medija za serijal tekstova o sufinansiranju medija i gašenju nedeljnika “Vranjske”.

    detaljnije
  • Vranje medijski konkurs

    I u Vranju: Provladinim medijima najveći deo novca iz gradske kase

    Članovi konkursne komisije, uglavnom nepoznati čak i dugogodišnjim medijskim uposlenicima, najviše para na tek okončanom gradskom Konkursu za finansiranje mediijskog sadržaja u Vranju dodelili su medijima bliskim lokalnim vlastima, dok su predlozi dva najnagrađivanija i najčitanija portala sa juga Srbije - Vranjskih i Južnih vesti, ocenjeni kao loši, pa i ostali bez novca.

    (3) detaljnije
  • Sasa Stojkovic Babacko foto P. Blagojevic Juzne vesti

    Vranjski glumac u Pozorištu dobio otkaz zbog bavljenja novinarstvom

    Pravdajući otkaz racionalizacijom u Pozorištu koje angažuje "honorarce", jer ima svega 10 glumaca, Saša Stojković novinar i glumac, koji je u vranjskom teatru proveo skoro 3 decenije odigravši preko 100 uloga, otpušten je sa posla. Ni on sam, kao ni Vranjanci, ali i NUNS koji je otkaz ocenio kao nastavak obračuna sa slobodom medija, nemaju dilemu da je otkaz posledica njegovog kritičkog izveštavanja najpre u ugašenom nedeljniku Vranjske , a potom i na portalu Infovranjske .

    (2) detaljnije
  • jumko

    NUNS: "Jumko" diskriminiše medije

    Kompanija "Jumko" iz Vranja je, kako navode iz Nezavisnog udruženja novinara Srbije, na godišnju konferenciju za novinare pozvala samo medije bliske vlasti. NUNS je osudio ovakvo ponašanje kompanije čiji je većinski vlasnik država, dok glavni urednik Vranjskih Saša Stojković kaže da novinari nisu pozvani kako ne bi izveštavali o realnoj situaciji u "Jumku".

    (1) detaljnije
  • Saša Stojković

    Novi urednik “Vranjskih”: I dalje trpimo pritiske i pretnje

    Nakon što su se nedavno “digle iz pepela” i počele da rade kao portal, "Vranjske" se i dalje suočavaju sa pretnjama i pritiscima, kaže njihov novi urednik Saša Stojković, ali ističe da novinari i pored toga nastavljaju da rade profesionalno, ne bi li građanima Vranja bilo bolje.

    detaljnije
  • vranjske

    Ponovo rade “Vranjske”

    Portal nekadašnjeg nedeljnika "Vranjske" koji je nedavno prestao da izlazi, a ubrzo zatim je, posle ogromnih pritisaka vlasti, ugašeno i onlajn izdanje, zahvaljujući entuzijazmu zaposlenih ponovo radi.

    (1) detaljnije
  • Nakon nedeljnika, sa radom prestaje i portal "Vranjske"

    Nakon što je nedavno prestao da izlazi najstariji nedeljnik na jugu Srbije “Vranjske”, poznat po kritičkom pisanju i istraživačkom novinarstvu, vlasnik i glavni i odgovorni urednik Vukašin Obradović saopštio je da će sa radom prestati i istoimeni portal.

    detaljnije
  • diktafon, blok, olovka, novinari, novinarstvo

    Regionalna mreža novinara traži od države da reši problem "Vranjskih"

    Zbog ekonomskih i političkih pritisaka, kako tvrde novinarska udruženja iz regiona, zatvorene su "Vranjske" i oni traže od državnih institucija da reaguju, da bi se situacija sa jedinim nedeljnikom na jugu Srbije brzo rešila.

    (1) detaljnije
  • Vranjske novine

    Vlada kaže da su "Vranjske" dobile dovoljno para, Obradović traži pravdu u Poreskoj upravi

    Zbog sumnje da je reč o pritisku i selektivnoj primeni zakona kada su u pitanju Vranjske, koje su nakon 23 godine prestale da izlaze, vlasnik i glavni urednik ovog nedeljnika Vukašin Obradović, uputio je otvoreno pismo Poreskoj upravi u kome postavlja niz pitanja. S druge strane, Vlada Srbije u svom saopštenju poručuje da su Vranjske dobile dovoljno para.

    detaljnije
  • obradovic

    Obradović prekinuo štrajk, podrška Novinarske mreže

    Na preporuku lekara Vukašin Obradović osnivač nedeljnika "Vranjske” prekinuo je štrajk glađu koji je započeo juče. U međuvremenu je više od 150 novinara iz regiona dalo potpis podrške za prekid štrajka, kao i za podršku Stevanu Dojčinoviću protiv kojeg POkret socijalista vodi hajku nakon teksta o stanu Aleksandra Vulina.

    (1) detaljnije
  • vikasin

    Vukašin Obradović stabilno, ali i dalje u štrajku

    Vlasnik ugašenih novina „Vranjskih“ Vukašin Obradović, koji je nakon celodnevnog štrajka glađu, sinoć primljen u vranjsku bolnicu, od jutros je stabilno, ali i dalje odbija hranu, potvrdio je za Južne vesti direktor Zdravstvenog centra doktor Dragan Veličković.

    (1) detaljnije
  • vukasin

    Vukašin Obradović prevezen u bolnicu

    U kasnim večernjim satima Hitna pomoć prevezla je u bolnicu direktora "Vranjskih" Vukašina Obradovića, koji zbog gašenja tog nedeljnika od jutros štrajkuje glađu.

    (3) detaljnije
  • vranjske-kolege-I.M

    Kolege iz Srbije i regiona uz Vukašina Obradovića

    Vlasnik ugašenog nedeljnika "Vranjske", koji je jutros započeo štrajk glađu, zasada se oseća dobro. Zaposleni u ovom nedeljniku koji je izlazio 23 godine, kolege iz drugih redakcija, prijatelji i poštovaoci Vukšina Obradovića danas su se okupljali oko redakcije.

    (1) detaljnije
  • sutanovac

    Šutanovac pisao Evropskoj komisiji zbog gašenja "Vranjskih"

    Predsednik Demokratske stranke Dragan Šutanovac uputio je pismo evropskim institucijama u kojem je naveo da su "Vranjske" zatvorene zbog velikog pritiska, ucena i organizovane kampanje koju su vodili Vlada Srbije i vranjska vlast i zatražio je zaštitu Vukašina Obradovića u ime slobode govora, štampe i demokratije.

    (2) detaljnije
  • brnabic-u-vranju-foto-i.m

    Premijerka obišla "Jumko", o štrajku glađu Obradovića ništa konkretno

    Iako se nalazi u Vranju gde otvara novi pogon "Jumka", premijerka Srbije Ana Brnabić tvrdi da nema dovoljno informacija o "Vranjskim" i da država ne može da pomogne tom ugašenom mediju, čiji je glavni urednik Vukašin Obradović započeo štrajk glađu.

    (2) detaljnije
  • diktafon, blok, olovka, novinari, novinarstvo

    Udruženja pozivaju u borbu za slobodu medija, u Beogradu skup podrške "Vranjskim"

    Gašenje Vranjskih, pretnje glavnom i odgovornom uredniku KRIK-a, kao i Informerov poziv na obračunavanje sa novinarkama Antonelom Rihom, Natašom Mijušković i Jelenom Obućinom, nemili su događaji koji su obeležili poslednja 2 dana u medijskom svetu, zbog čega udruženja novinara pozivaju građane da se uključe u borbu za slobodu medija. Inače, u Beogradu će večeras biti organizovan protest zbog gašenja "Vranjskih".

    (1) detaljnije
KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: