Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Vranjske novine

 • jumko

  NUNS: "Jumko" diskriminiše medije

  Kompanija "Jumko" iz Vranja je, kako navode iz Nezavisnog udruženja novinara Srbije, na godišnju konferenciju za novinare pozvala samo medije bliske vlasti. NUNS je osudio ovakvo ponašanje kompanije čiji je većinski vlasnik država, dok glavni urednik Vranjskih Saša Stojković kaže da novinari nisu pozvani kako ne bi izveštavali o realnoj situaciji u "Jumku".

  (1) detaljnije
 • Saša Stojković

  Novi urednik “Vranjskih”: I dalje trpimo pritiske i pretnje

  Nakon što su se nedavno “digle iz pepela” i počele da rade kao portal, "Vranjske" se i dalje suočavaju sa pretnjama i pritiscima, kaže njihov novi urednik Saša Stojković, ali ističe da novinari i pored toga nastavljaju da rade profesionalno, ne bi li građanima Vranja bilo bolje.

  detaljnije
 • vranjske

  Ponovo rade “Vranjske”

  Portal nekadašnjeg nedeljnika "Vranjske" koji je nedavno prestao da izlazi, a ubrzo zatim je, posle ogromnih pritisaka vlasti, ugašeno i onlajn izdanje, zahvaljujući entuzijazmu zaposlenih ponovo radi.

  (1) detaljnije
 • Nakon nedeljnika, sa radom prestaje i portal "Vranjske"

  Nakon što je nedavno prestao da izlazi najstariji nedeljnik na jugu Srbije “Vranjske”, poznat po kritičkom pisanju i istraživačkom novinarstvu, vlasnik i glavni i odgovorni urednik Vukašin Obradović saopštio je da će sa radom prestati i istoimeni portal.

  detaljnije
 • diktafon, blok, olovka, novinari, novinarstvo

  Regionalna mreža novinara traži od države da reši problem "Vranjskih"

  Zbog ekonomskih i političkih pritisaka, kako tvrde novinarska udruženja iz regiona, zatvorene su "Vranjske" i oni traže od državnih institucija da reaguju, da bi se situacija sa jedinim nedeljnikom na jugu Srbije brzo rešila.

  (1) detaljnije
 • Vranjske novine

  Vlada kaže da su "Vranjske" dobile dovoljno para, Obradović traži pravdu u Poreskoj upravi

  Zbog sumnje da je reč o pritisku i selektivnoj primeni zakona kada su u pitanju Vranjske, koje su nakon 23 godine prestale da izlaze, vlasnik i glavni urednik ovog nedeljnika Vukašin Obradović, uputio je otvoreno pismo Poreskoj upravi u kome postavlja niz pitanja. S druge strane, Vlada Srbije u svom saopštenju poručuje da su Vranjske dobile dovoljno para.

  detaljnije
 • obradovic

  Obradović prekinuo štrajk, podrška Novinarske mreže

  Na preporuku lekara Vukašin Obradović osnivač nedeljnika "Vranjske” prekinuo je štrajk glađu koji je započeo juče. U međuvremenu je više od 150 novinara iz regiona dalo potpis podrške za prekid štrajka, kao i za podršku Stevanu Dojčinoviću protiv kojeg POkret socijalista vodi hajku nakon teksta o stanu Aleksandra Vulina.

  (1) detaljnije
 • vikasin

  Vukašin Obradović stabilno, ali i dalje u štrajku

  Vlasnik ugašenih novina „Vranjskih“ Vukašin Obradović, koji je nakon celodnevnog štrajka glađu, sinoć primljen u vranjsku bolnicu, od jutros je stabilno, ali i dalje odbija hranu, potvrdio je za Južne vesti direktor Zdravstvenog centra doktor Dragan Veličković.

  (1) detaljnije
 • vukasin

  Vukašin Obradović prevezen u bolnicu

  U kasnim večernjim satima Hitna pomoć prevezla je u bolnicu direktora "Vranjskih" Vukašina Obradovića, koji zbog gašenja tog nedeljnika od jutros štrajkuje glađu.

  (3) detaljnije
 • vranjske-kolege-I.M

  Kolege iz Srbije i regiona uz Vukašina Obradovića

  Vlasnik ugašenog nedeljnika "Vranjske", koji je jutros započeo štrajk glađu, zasada se oseća dobro. Zaposleni u ovom nedeljniku koji je izlazio 23 godine, kolege iz drugih redakcija, prijatelji i poštovaoci Vukšina Obradovića danas su se okupljali oko redakcije.

  (1) detaljnije
 • sutanovac

  Šutanovac pisao Evropskoj komisiji zbog gašenja "Vranjskih"

  Predsednik Demokratske stranke Dragan Šutanovac uputio je pismo evropskim institucijama u kojem je naveo da su "Vranjske" zatvorene zbog velikog pritiska, ucena i organizovane kampanje koju su vodili Vlada Srbije i vranjska vlast i zatražio je zaštitu Vukašina Obradovića u ime slobode govora, štampe i demokratije.

  (2) detaljnije
 • brnabic-u-vranju-foto-i.m

  Premijerka obišla "Jumko", o štrajku glađu Obradovića ništa konkretno

  Iako se nalazi u Vranju gde otvara novi pogon "Jumka", premijerka Srbije Ana Brnabić tvrdi da nema dovoljno informacija o "Vranjskim" i da država ne može da pomogne tom ugašenom mediju, čiji je glavni urednik Vukašin Obradović započeo štrajk glađu.

  (2) detaljnije
 • diktafon, blok, olovka, novinari, novinarstvo

  Udruženja pozivaju u borbu za slobodu medija, u Beogradu skup podrške "Vranjskim"

  Gašenje Vranjskih, pretnje glavnom i odgovornom uredniku KRIK-a, kao i Informerov poziv na obračunavanje sa novinarkama Antonelom Rihom, Natašom Mijušković i Jelenom Obućinom, nemili su događaji koji su obeležili poslednja 2 dana u medijskom svetu, zbog čega udruženja novinara pozivaju građane da se uključe u borbu za slobodu medija. Inače, u Beogradu će večeras biti organizovan protest zbog gašenja "Vranjskih".

  (1) detaljnije
 • Vukašin Obradović

  Urednik “Vranjskih” otpočeo štrajk glađu, zatvorio se u prostorije redakcije

  Osnivač “Vranjskih”, njihov glavni i odgovorni urednik i donedavni predsednik Nezavisnog udruženja novinara Srbije Vukašin Obradović, odlučio je da gladuje i na taj način pokaže svoje nezadovoljstvo i “sav besmisao borbe za slobodu medija koju vodi u poslednjih tridesetak godina”. Zatvorio se u redakciju i ne pušta nikog da uđe.

  (3) detaljnije
 • vranjske-gasenje-foto-i.m

  "Vranjske" posle 23 godine prestaju da izlaze

  Nakon 23 godine neprekidnog izlaženja i 1.069 odštampanih brojeva, jedini nedeljnik na jugu Srbije, čuvene „Novine Vranjske“ prestaju sa radom. Istovremeno vlasnik i glavni i odgovorni urednik Vukašin Obradović, obavestio je zaposlene da će biti ugašen i istoimeni portal.

  detaljnije
 • vranjske tuzba foto printscreen Vranjske

  "Vranjske" tužile Grad Vranje zbog medijskog konkursa

  Tražeći poništenje konkursa, nedeljnik Vranjske je Upravnom sudu u Beogradu podneo tužbu zbog niza nepravilnosti i nepoštovanja zakona - od imenovanja konkursne komisije, do raspodele novca za javno informisanje medijima koji, kako se navodi u tužbi, nisu ni bili upisani u Registar medija.

  detaljnije
 • SNS

  SNS opet vređa novinare

  Reagujući na tvrdnje uprave Vodovoda da im je novinar Vranjskih novina pretio, Srpska napredna stranka je novinare nezavisnih medija optužila da reketiraju gradske vlasti, nazivajući ih "lokalnom žutom štampom", "polufabrikantima Soroševskih fondova" i "ideolozima žutih patkica", poredeći ih sa čuvenim Hitlerovim saradnicima.

  (4) detaljnije
 • Stojković Irić Obradović protest novinara u Vranju foto i.m.

  Protest novinara zbog konkursa za informisanje u Vranju

  Dok su nezavisni mediji na gradskom konkursu za informisanje u Vranju dobili "mrvice", televizije i portali bliski SNS su dobili preko 10 miliona dinara. Medijska i novinarska udruženja smatraju da je reč o politički motivisanoj odluci konkursne komisije, a predstavnici nedeljnika "Vranjske“ i "OK Radija" protestvovali su ispred zgrade Skupštine grada, optužujući vlast da želi da "zavede medijski mrak na jugu Srbije".

  (1) detaljnije
 • OS-Radoje-Domanovic-Vranje-foto-I.M..jpg

  Uhapšen pedofil iz okoline Vranja

  Zbog sumnje da je izvršio nedozvoljene polne radnje nad detetom, policija je uhapsila 37-godišnjeg muškarca iz okoline Vranja. Iako u policiji ne navode detalje, pretpostavlja se da je reč o muškarcu koji se, naočigled prolaznika, ljubio sa učenicom vranjske osnovne škole.

  (2) detaljnije
 • vranjske

  Veliki jubilej "Vranjskih"

  Jedan od najuticajnijih i najnagrađivanijih nedeljnika na jugu Srbije, okrenut dešavanjima u Pčinjskom okrugu, nedeljnik "Vranjske" izdao je jubilarni 1000. broj. 

  (1) detaljnije