Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Zloupotreba javnih finansija

 • đokica jovanović

  “Reč zloupotreba blaga za ono što se dešava u Srbiji”

  Na tribini održanoj u niškom Deli prostoru, profesori Đorđe Pavićević i Đokica Jovanović govorili su pred tridesetak ljudi o zloupotrebi javnog sektora u političke svrhe. Profesor beogradskog Fakulteta političkih nauka Pavićević istakao je da je reč zloupotreba previše blaga za ono što se dešava u Srbiji.

  (4) detaljnije
 • Centar za socijalni rad Gadžin Han

  Na čelu Centra za socijalni rad direktorka kojoj je istekao mandat tokom kog je bilo malverzacija

  Direktorka Centra za socijalni rad u Gadžinom Hanu Bojana Stefanović i dalje je na toj funkciji uprkos tome što joj je istekao mandat, a državni revizor utvrdio brojne nepravilnosti u radu ove ustanove. Posle negativnog izveštaja DRI, deo odbornika traži da Skupština razmotri postavljanje v. d. direktora, dok predsednik Opštine Saša Đorđević ne daje jasan odgovor da li je konkurs za novog rukovodioca završen, već objašnjava da je još u toku "prepiska" sa Ministarstvom za rad i socijalna pitanja.

  (4) detaljnije
 • pare

  Malverzacije službenika iz Gadžinog Hana sa parama za socijalnu pomoć

  Knjigovođa Centra za socijalni rad u Gadžinom Hanu isplaćivao je pare korisnicima po sopstvenom nahođenju, a kako se navodi u izveštaju državnog revizora, moguće je da deo novca nije ni stigao do korisnika. Jednokratna socijalna pomoć i pare za prevoz đaka su duže od godinu dana zbog toga neredovne, svedoči opozicioni odbornik JS Damir Stojanović, koji kaže da su mu se i građani žalili.

  (10) detaljnije
 • Zavod za transfuziju Niš

  Penzionerka i glavna sestra Medicine rada plaćena i za funkciju u upravnom odboru

  Iako je zvanično penzionerka zbog navršenih 65 godina i ispunjenja ostalih zakonskih uslova, medicinska sestra Gordana Stanković, uz poseban ugovor, pored penzije prima i platu kao glavna sestra Medicine rada, a pored toga plaćena je i za funkciju zamenice predsednika Upravnog odbora Zavoda za transfuziju Niš.

  (6) detaljnije