Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Zoran Antić, SPS

 • sps vranje zoran antic

  Antić: Uskoro "provetravanje" i u redovima SPS-a

  Dosadašnji “blaži” tretman vranjskog SPS-a prema vladajućoj koaliciji oko SNS-a predsednik socijalista Zoran Antić pravda time što vlast vodi grad “tek 6 meseci”. Najavljuje “provetravanje” i u redovima svoje partije i oštrije opoziciono delovanje.

  detaljnije
 • Zoran-Antic-SPS-Vranje-Foto-I.M..jpg

  Zoran Antić ostaje na čelu vranjskog SPS-a

  Vranjski odbor SPS-a većinom od ukupno 110 članova pružio je podršku predsedniku stranke Zoranu Antiću koji je, nakon loših rezultata SPS-a na lokalnim izborima, ponudio ostavku na mesto predsednika Gradskog odbora.

  detaljnije
 • index.jpg
  Izbori 2016

  Rezultati ponovljenih izbora potvrdili pobedu SNS-u Vranju

  Nakon ponovljenih izbora na 3 biračka mesta, Gradska izborna komisija saopštila je konačne izborne rezultate prema kojima će SNS u vranjskoj Skupštini imati 35 od 65 odbornika. Do sada vladajućem SPS-u pripalo 15 mandata.

  detaljnije
 • Vranje---Zoran-Antic-gradonacelnik-040315-dopisno.JPG
  Izbori 2016

  Antić zbog loših rezultata SPS-a nudi ostavku

  Nakon što je SPS prvi put izgubio izbore u Vranju osvojivši 20,10 % glasova, dok je SNS ubedljivo pobedio sa 46,47 %, lider vranjskog SPS-a Zoran Antić najavio će da će ponuditi ostavku. Izbore u Vranju nazvao "kaubojštinom".

  detaljnije
 • 89bbc4eb-2a29-4199-b70a-556ce6364466.jpg
  Izbori 2016

  Naprednjaci i zvanično osvojili Vranje

  Prema rezultatima GIK-a sa 104 biračka mesta, SPS je prvi put izgubio izbore u Vranju, nakon što su naprednjaci osvojili 46,47 % glasova, dok do sada vladajući SPS ima 20,10 % osvojenih glasova. Izbori se ponavljaju na 2 biračka mesta.

  detaljnije
 • index.jpg
  Izbori 2016

  Antić se na ikoni zakleo da će raditi u interesu Vranja

  Na završnoj konvenciji liste "Zajedno za Vranje“ okupljene oko SPS-a, aktuelni gradonačelnik se na ikoni Svete Trojice zakleo da će raditi u interesu grada. Ružić poručio da se ljudi sumnjivih diploma kriju iza samo jednog čoveka i da ne sumnja u pobedu SPS-a u Vranju.

  detaljnije
 • SPS-konvencija-miting-JV.jpg
  Izbori 2016

  Završna konvencija SPS-a umesto Vranja, ipak u Leskovcu

  Iako su u prethodnim kampanjama završni miting socijalisti održavali u Vranju koje, pored Surdulice, važi za jako uporište SPS-a, 20. aprila završni miting biće održan u leskovačkoj hali "Dubočica".

  detaljnije
 • 490x370-Zoran-Antic.jpg
  Izbori 2016

  Antić: Bliže su mi stranke levice

  Gradonačelnik i predsednik vranjskog SPS-a Zoran Antić, ističući da je prerano govoriti o postizbornim koalicijama, rekao je da su mu stranke levice svakako bliže, kao i programske u odnosu na tehničke koalicije. Dačićev dolazak u Vranje najavljuje za 20. april.

  detaljnije
 • Zorana Mihajlović
  Izbori 2016

  Zorana Mihajlović uzburkala jug Srbije

  U okviru predizborne kampanje potpredsednica SNS –a Zorana Mihajlovića dva dana boravi na jugu Srbije. Svojim izjavama u Surdulici i Vranju, ona je uzburkala političke strasti i izazvala burne reakcije iz redova socijalista i demokrata.

  detaljnije
 • sps-vranje-predaja-liste.jpg
  Izbori 2016

  Proglašena lista SPS-a u Vranju

  Nakon otklanjanja nedostataka, Gradska izborna komisija u Vranju proglasila je listu “Zajedno za Vranje - Socijalistička partija Srbije - Ivica Dačić“. Nosilac liste je aktuelni gradonačelnik Zoran Antić.

  detaljnije
 • 490x370-490x370-Zoran-Antic
  Izbori 2016

  Antić SNS-u: Ja imam dokumente i dokaze, a vi panični poremećaj

  Nakon što je vranjski SNS nazvao “napadom na premijera” izjavu gradonačelnika Zorana Antića da je Vučić slagao kad je rekao da je država poklonila ovom gradu zemljište, Antić je objavio dokument koji, kaže, dokazuje njegove tvrdnje i nastavio “rat saopštenjima”. 

  detaljnije
 • 490x370-sns-vranje.jpg

  "Skandalozan napad gradonačelnika Vranja na premijera"

  Izjavu gradonačelnika Vranja Zorana Antića u emisiji “15 minuta” da Aleksandar Vučić laže kada tvrdi da je država ovom gradu poklonila zemljište za fabriku “Geoks”, gradski odbor SNS-a smatra “skandaloznim napadom na premijera”.

  detaljnije
 • antic.jpg
  Izbori 2016

  Antić: Vučić laže da je Vranju poklonjeno zemljište za “Geoks”

  Komentarišući izjavu premijera Aleksandra Vučića da je Vlada platila zemljište za fabriku “Geoks” i dala ga Vranju na korišćenje, gradonačelnik ovog grada Zoran Antić kaže da je to “čista laž” i da je Vranjance to zemljište koštalo preko 2 miliona evra.

  detaljnije
 • sps-vranje.jpg
  Izbori 2016

  Vranjski SPS bi mogao sa SNS, naprednjaci neće sa Antićem

  Dve glavne struje oko kojih će se, izvesno je, odvijati kampanja u Vranju su vladajući SPS i opoziciona SNS. Dok gradonačelnik Antić (SPS) ne isključuje mogućnost saradnje, naprednjaci tvrde da sa SPS-om mogu razgovarati, ali – bez Antića.

  detaljnije
 • geox-vranje.jpg

  Italijani fabriku obuće otvaraju na Dan Vranja

  Prva fabrika za proizvodnju obuće izgrađena u industrijskoj zoni u Vranju biće svečano otvorena 31. januara, kada Vranje obeležava Dan grada, najavio je gradonačelnik Zoran Antić.

  detaljnije
 • sns-vranje.jpg

  SNS Vranje: Čije pare je potrošio gradonačelnik?

  Nakon što je gradonačelnik Vranja Zoran Antić izneo ovogodišnje rezultate rada ističući da je više od 80 odsto planiranih infrastrukturnih projekata završeno, Savet za saobraćaj i infrastrukturu SNS-a  tvrdi da ni 30 odsto od komunalnog programa nije urađeno.

  detaljnije
 • vranje-bratimljenje-sa-Novim-Pazarom.jpg

  Vranje se pobratimilo sa Novim Pazarom

  Na osnovu Sporazuma o bratimljenju 2 grada koje su potpisali gradonačelnici, Vranje i Novi Pazar sarađivaće u zajedničkim projektima, u oblasti kulture, sporta, privrede, turizma i drugim oblastima, ali će i zajednički nastupati na sajmovima i izložbama.

  detaljnije
 • 490x370-490x370-pozoriste-vranje-obnova.jpg

  SNS optužuje gradonačelnika Vranja, a gradonačelnik Vladu Srbije

  Nakon što su vranjski naprednjaci zatražili ostavku gradonačelnika i većnika zbog korišćenja štetnih materijala na obnovi Pozorišta, gradonačelnik smatra da krivci sede u Vladi Srbije.

  detaljnije
 • 490x370-Zoran-Antic.jpg

  Gradonačelnik finansira doktorske studije Vranjanke

  Gradonačelnik Vranja Zoran Antić odlučio je da ličnim sredstvima finansijski pomogne upis doktorskih studija Milici Marković iz Vranja koja je sa prosečnom ocenom 10 završila osnovne i master studije na Ekonomskom fakultetu u Nišu.

  detaljnije
 • strajk-u-vranju.jpg

  Radnici Gradske uprave nastavili štrajk

  Zaposleni u vranjskoj Gradskoj upravi, kao što su najavili dan ranije, ponovo su u štrajku upozorenja obustavili rad na sat vremena, najavljujući generalni štrajk ako do narednog četvrtka ne dođe do dogovora o platama, 

  detaljnije