Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Zoran Perišić

 • 490x370-Zoran-Perisic.jpg

  Ukazivanje na "prljave" političke igre SNS u Srbiji Perišić nazvao vređanjem države

  O pritisku centralne vlasti na Grad Šabac, ucenama i pokušajima kupovine odbornika od strane predstavnika Srpske napredne stranke koja je u opoziciji, članove Saveta Evrope upoznao je gradonačelnik ovog grada Nebojša Zelenović. Ovu kritiku stanja demokratije u Srbiji, bivši gradonačelnik Niša i funkcioner SNS Zoran Perišić nazvao je “vređanjem i napadanjem države”. Za nišku omladinu DS-a ovakav Perišićev stav je vređanje građana koji nisu za SNS.

  (37) detaljnije
 • zoran perisic- foto - vanja keser

  Slučaj Bate Vučkovića za Perišića nije trgovina, nego dogovor oko funkcije

  Iako su u Kabinetu gradonačelnika do poslednjeg dana tvrdili da ne znaju ko će zameniti Miloša Miloševića u Gradskom veću Niša, a sam novoizabrani većnik Bratislav Vučković, koji je došao na to mesto nakon što je povukao kandidaturu za direktora Mediane, rekao da se “ne radi ni o kakvoj trgovini ili dilovima”, šef Odborničke grupe Srpske napredne stranke Zoran Perišić kazao je da je ipak sve bilo dogovoreno.

  (17) detaljnije
 • zoran perisic- foto - vanja keser

  Naprednjački "kontra-bedževi", "kršenje" Poslovnika zbog Vučića i poklanjanje aerodroma zbog trudnica

  Sednicu niškog parlamenta na kojoj je većina odbornika odlučila da država preuzme upravljanje nad Aerodromom "Konstantin Veliki" obeležila je žustra rasprava, čuli su se zanimljivi razlozi za poklanjanje niške vazušne luke, a "ratovalo" se i bedževima. Neki su reklamirali povrede Poslovnika jer je "jedan od odbornika uvredio Vučića", a bilo je onih iz vladajuće većine koji su rekli da neće da uzimaju od trudnica i dece da bi davali aerodromu.

  (28) detaljnije
 • perišić ćira

  Ćira Magični: Grešan sam prema Perišiću, zbog idiotskog čina

  Nakon što je niški pisac Zoran Ćirić izgubio sudski spor protiv Zorana Perišića, bivšeg gradonačelnika Niša, Perišić je podneo i privatnu tužbu. Međutim, Perišić i Ćirić su odlučili da ovaj spor reše javnom medijacijom, pa su umesto optužbi, "letele" lepe reči, pohvale, pozivi na kafu i ručak i Ćirićevo samokritikovanje.

  (19) detaljnije
 • perisic

  Perišić izgubio na sudu od “Južnih vesti”

  Pravosnažnom presudom Apelacionog suda u Beogradu "Južne vesti" su oslobođene optužbi bivšeg gradonačelnika Niša Zorana Perišića, koji je tužio za "intenzivne duševne bolove, zbog povrede časti i ugleda" i tražio pola miliona dinara. On će morati da plati sve sudske troškove, ali i da vrati novac koji su izvršitelji već bili skinuli sa računa "Južnih vesti" i pre izricanja presude.

  (28) detaljnije
 • radna knjizica

  Partijska zapošljavanja u Nišu obeležila 2017. godinu

  Javno komunalno preduzeće Naissus, Narodna biblioteka, Narodno pozorište, JKP Mediana, ali i niška Filijala Nacionalne službe za zapošljavanje u 2017. godini, samo su neka od javnih preduzeća i ustanova u kojima su se bez jasnih kriterijuma i raspisanih konkursa, zapošljavali članovi Srpske napredne stranke.

  (22) detaljnije
 • Zoran Perišić

  “Kad nisu hapsili Perišića za tender od 6,5 milijardi, neka puste Kačara”

  Tužilaštvo i policija primenjuju dvostruke aršine u istragama protiv najviših gradskih funkcionera, smatra predsednik Koalicije za nadzor javnih finansija. Kao primer navodi štelovani tender za gradski prevoz u koji je bio umešan tadašnji gradonačelnik Zoran Perišić, a koji nije dobio sudski epilog, dok je sada uhapšen gradski većnik za 500 puta manju sumu.

  (16) detaljnije
 • debata

  Debata "Južnih vesti" o budžetu Niša za 2018. godinu

  Da li će se u Nišu naredne godine graditi ili štedeti, koliko je gradska vlast opredilila para za izgradnju gradskih ulica, koliko za socijalnu zaštitu, koliko za poljoprivredu, a koliko za sport, neke su od tema o kojima će se večeras govoriti u emisiji “60 minuta”, uživo iz studija Južnih vesti.

  detaljnije
 • raspravaobudžetu

  “Nišu nije potrebno 5 opština i 500 gradskih funkcionera”

  Predstavnici niške vlasti žalili su se da je pravljenje budžeta komplikovano i da građani na javnim raspravama iznose samo lične probleme, a ne zajednice. Gradska opozicija istakla je da prave javne rasprave nije ni bilo, a tražila je i ukidanje gradskih opština i nepotrebne administracije, na Forumu o budžetu održanom u niškom Media centru.

  (12) detaljnije
 • cira

  Magični Ćira platio kaznu, pretila mu zaplena stana

  Nakon presude, u procesu koji je zbog pretnji protiv niškog književnika Zorana Ćirića vodio bivši gradonačelnik Niša Zoran Perišić, Ćirić je, umesto da plati 100.000 dinara najavio da ide u zatvor, ali je sud, kako kaže Ćirićev advokat Boško Ristić, doneo neuobičajenu odluku i umesto zatvorske, za neplaćanje kazne, porpisao plenidbu imovine. Zbog toga je na kraju sve i plaćeno.

  (6) detaljnije
 • Oglas podrške Vučiću

  Vučića podržala grupa profesora Univerziteta u Nišu

  Na spisku od 650 ljudi koji su potpisali oglas "Za bolju Srbiju" podržali predsedničku kandidaturu Aleksandra Vučića našla su se i imena rektora niškog Univerziteta Dragana Antića, akademika Miroslava Mitkovića, dekana Medicinskog i Građevinskog fakulteta, ali i desetak profesora, uglavnom medicine. Među potpisnicima je i članica Odbora Agencije za borbu protiv korupcije Evica Petrović.

  (65) detaljnije
 • perisic

  Potvrđeno: Perišić radio bez licence

  U periodu kada mu je licenca istekla, od januara do novembra 2016. godine, bivši gradonačelnik Niša i kardiolog Zoran Perišić, imao je 91 intervenciju na Odeljenju interventne kardiologije u Nišu. Postavljao je stentove i radio koronarografiju - invazivnu dijagnostiku bolesti srca, iako nije imao važeću licencu.

  (13) detaljnije
 • perisic

  Niko nije pokrenuo postupak protiv Perišića zbog rada bez licence

  Iako je od januara do početka novembra 2016. godine radio bez licence, kako kažu u Lekarskoj komori, niko nije podneo zahtev za pokretanje postupka protiv doktora niškog Kliničkog centra Zorana Perišića pred Sudom časti. Kako kažu u Komori, to nije u njihovoj nadležnosti.

  (10) detaljnije
 • perisic i radovanovic

  Radovanović krije podatke o Perišiću

  I pored brojnih obećanja, v. d. direktor niškog Kliničkog centra Zoran Radovanović odbija da objavi informaciju o radnom angažmanu doskorašnjeg gradonačelnika Zorana Perišića, koji je skoro godinu dana radio bez neophodne licence.

  (21) detaljnije
 • Dragan Dobrašinović

  Zbog afere sa gradskim prevozom, krivične prijave protiv tužilaca

  Smatrajući da su Tužilaštvo za organizovani kriminal i Više tužilaštvo u Nišu odustajanjem od istrage protiv tadašnjeg gradonačelnika Niša Zorana Perišića i njegovog saradnika Nenada Stankovića za nameštanje tendera za gradski prevoz zapravo želeli da ih zaštite, građanski nadzornik tog tendera traži istragu protiv tužilaca.

  (7) detaljnije
 • Magični Ćira

  Ćira Magični: Jedino robijanjem mogu da sperem ljagu sa imena

  Književnik Zoran Ćirić će kaznu za pretnje bivšem gradonačelniku Niša Zoranu Perišiću “odležati” u zatvoru, jer bi, kako kaže, plaćanje značilo da priznaje krivicu. 

  (11) detaljnije
 • Službena beleška

  I Više tužilaštvo obustavilo istragu protiv Perišića i Stankovića

  Iako je građanski nadzornik podneo krivičnu prijavu protiv tadašnjeg gradonačelnika Niša Zorana Perišića i njegovih saradnika zbog sumnje da su štelovali kriterijume pred veliki tender za gradski prevoz i prilagođavali ih određenim ponuđačima, Više javno tužilaštvo je obustavilo istragu nakon što je proverilo samo deo tendera na koji i nije bilo primedbi.

  (9) detaljnije
 • Zoran Perišić

  Perišić bez licence operisao skoro godinu dana?

  Punih 11 meseci u 2016. godini, niški kardiolog Zoran Perišić radio je u Kliničkom centru i lečio ljude, iako za to nije imao dozvolu Lekarske komore Srbije. Njemu je licenca istekla početkom godine, a on je, kako kaže "mislio da ona miruje dok je bio gradonačelnika Niša".

  (39) detaljnije
 • Klinički centar Niš

  Tri kandidata za direktora niškog Kliničkog centra

  Uz sadašnjeg direktora niškog Kliničkog centra Zorana Radovanovića i doskorašnjeg gradonačelnika Zorana Perišića, za direktora ove ustanove kandidovao se i vaskularni hirurg Milan Jovanović. Odluka najkasnije do kraja godine.

  (20) detaljnije
 • perisic

  Perišić optužen da nije prijavio funkciju

  Agencija za borbu protiv korupcije utvrdila je da je Zoran Perišić kriv, jer nije prijavio da je paralelno sa funkcijom gradonačelnika Niša bio i načelnik odeljenja u Kliničkom centru. Perišić zbunjen ovakvom optužbom.

  (12) detaljnije