Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Zoran Perišić

 • zoran perišić

  Perišić o dolasku na čelo KC Niš: Pričaću kad se bude desilo, ako se bude desilo

  Previranja oko funkcija u vrhu niškog SNS-a trebalo bi da budu razrešena ovog meseca, a u toj raspodeli, prema nezvaničnim informacijama, bivši gradonačelnik Zoran Perišić dobiće mesto direktora Kliničkog centra. On nije želeo da potvrdi ovu informaciju, a ni iz Vlade Srbije ne potvrđuju da će se postavljenje prvog čoveka KC Niš naći na dnevnom redu sutrašnje sednice.

  (42) detaljnije
 • sterijina ulica rupe

  Nišlije se "zahvaljuju" Perišiću na asfaltiranju ulice ispred svoje kuće, on kaže da je samo zakrpljena

  Žitelji neasfaltiranih ulica u Nišu, kako su se potpisali, ironično su zahvalili bivšem gradonačelniku Zoranu Perišiću što neki od njih i dalje koračaju po zemlji, pesku i blatu, dok je njemu, kako kažu, savršeno ravno pod nogama, jer je asfaltirana ulica u koju se doselio. Perišić odgovara da Sterijina ulica u kojoj će živeti nije asfaltirana, već je samo zakrpljena rupa ispred njegove i još nekih kuća. Takođe tvrdi da je ispunio više od 90 % obećanja.

  (56) detaljnije
 • 3 Miša Vacic foto ALEKSANDAR KOSTIC

  Strah na jugu da je Vacić projekat države, SNS negira vezu sa Srpskom desnicom

  Miša Vacić unosi nemir među građane juga Srbije, a strah izaziva mogućnost da država stoji iza ovog ultradesničara - ukazuje prvi čovek Bujanovca Šaip Kamberi za N1. Naprednjaci negiraju bilo kakve veze Vacića sa državom, a član predsedništva SNS osuđuje njegov govor mržnje. Sam lider SD ne odustaje, opet targetira medije i neistomišljenike.

  (12) detaljnije
 • skupština grada

  Niška vlast i opozicija složni: Proverite nam imovinu

  Šta su funkcioneri imali na početku, a šta na kraju mandata - niške demokrate traže da se utvrdi za sve političare počev od 2000. godine. Odbornik Branislav Jovanović predlaže uporednu analizu trenutne imovine predstavnika vlasti i opozicije, a naprednjak i bivši gradonačelnik Zoran Perišić saglasan je sa predlogom.

  (6) detaljnije
 • skupština grada

  Niška opozicija traži poništavanje konkursa za direktore, vlast kaže ako loše rade biće promenjeni

  Sve što je Gradsko veće usvojilo u poslednjih nekoliko sednica, potvrdili su odbornici Skupštine grada, pa i predlog za nove čelnike Gorice, Direkcije za javni prevoz i Nišstana. Opozicionari Branislav Jovanović i Miodrag Stanković kritikuju izbor i traže da se poništi, a šef odborničke grupe SNS Zoran Perišić odgovara - svi koji loše rade promenljivi su, pa i direktori javnih preduzeća.

  (11) detaljnije
 • protest

  Organizatori protesta u Nišu poručili Perišiću: Hodamo pod zastavom slobode

  Da su protesti koje organizuju oslobođeni bilo kakve prinude i straha i da ih niko ne okuplja, nudeći sendviče, sokove i dnevnice - odgovor je Pokreta mladih “Za Niš bez straha” na izjavu bivšeg gradonačelnika Niša i funkcionera SNS Zorana Perišića da su nezadovoljni građani koji protestuju “šaka jada”.

  (20) detaljnije
 • zoran perišić

  Perišić najavljuje da će SNS širiti ljubav, a demonstrante naziva "šakom jada"

  "Šaka jada", tako je bivši gradonačelnik Niša i funkcioner SNS Zoran Perišić nazvao nezadovoljne sugrađane koji protestuju, a za sebe i stranačke kolege kaže da predstavljaju normalne, poštene, obične i neiskvarene, ljude koji će "na mržnju opozicije odgovoriti ljubavlju" - prema Srbiji.

  (89) detaljnije
 • 490x370-Zoran-Perisic.jpg

  Ukazivanje na "prljave" političke igre SNS u Srbiji Perišić nazvao vređanjem države

  O pritisku centralne vlasti na Grad Šabac, ucenama i pokušajima kupovine odbornika od strane predstavnika Srpske napredne stranke koja je u opoziciji, članove Saveta Evrope upoznao je gradonačelnik ovog grada Nebojša Zelenović. Ovu kritiku stanja demokratije u Srbiji, bivši gradonačelnik Niša i funkcioner SNS Zoran Perišić nazvao je “vređanjem i napadanjem države”. Za nišku omladinu DS-a ovakav Perišićev stav je vređanje građana koji nisu za SNS.

  (37) detaljnije
 • zoran perisic- foto - vanja keser

  Slučaj Bate Vučkovića za Perišića nije trgovina, nego dogovor oko funkcije

  Iako su u Kabinetu gradonačelnika do poslednjeg dana tvrdili da ne znaju ko će zameniti Miloša Miloševića u Gradskom veću Niša, a sam novoizabrani većnik Bratislav Vučković, koji je došao na to mesto nakon što je povukao kandidaturu za direktora Mediane, rekao da se “ne radi ni o kakvoj trgovini ili dilovima”, šef Odborničke grupe Srpske napredne stranke Zoran Perišić kazao je da je ipak sve bilo dogovoreno.

  (17) detaljnije
 • zoran perisic- foto - vanja keser

  Naprednjački "kontra-bedževi", "kršenje" Poslovnika zbog Vučića i poklanjanje aerodroma zbog trudnica

  Sednicu niškog parlamenta na kojoj je većina odbornika odlučila da država preuzme upravljanje nad Aerodromom "Konstantin Veliki" obeležila je žustra rasprava, čuli su se zanimljivi razlozi za poklanjanje niške vazušne luke, a "ratovalo" se i bedževima. Neki su reklamirali povrede Poslovnika jer je "jedan od odbornika uvredio Vučića", a bilo je onih iz vladajuće većine koji su rekli da neće da uzimaju od trudnica i dece da bi davali aerodromu.

  (28) detaljnije
 • perišić ćira

  Ćira Magični: Grešan sam prema Perišiću, zbog idiotskog čina

  Nakon što je niški pisac Zoran Ćirić izgubio sudski spor protiv Zorana Perišića, bivšeg gradonačelnika Niša, Perišić je podneo i privatnu tužbu. Međutim, Perišić i Ćirić su odlučili da ovaj spor reše javnom medijacijom, pa su umesto optužbi, "letele" lepe reči, pohvale, pozivi na kafu i ručak i Ćirićevo samokritikovanje.

  (19) detaljnije
 • perisic

  Perišić izgubio na sudu od “Južnih vesti”

  Pravosnažnom presudom Apelacionog suda u Beogradu "Južne vesti" su oslobođene optužbi bivšeg gradonačelnika Niša Zorana Perišića, koji je tužio za "intenzivne duševne bolove, zbog povrede časti i ugleda" i tražio pola miliona dinara. On će morati da plati sve sudske troškove, ali i da vrati novac koji su izvršitelji već bili skinuli sa računa "Južnih vesti" i pre izricanja presude.

  (28) detaljnije
 • radna knjizica

  Partijska zapošljavanja u Nišu obeležila 2017. godinu

  Javno komunalno preduzeće Naissus, Narodna biblioteka, Narodno pozorište, JKP Mediana, ali i niška Filijala Nacionalne službe za zapošljavanje u 2017. godini, samo su neka od javnih preduzeća i ustanova u kojima su se bez jasnih kriterijuma i raspisanih konkursa, zapošljavali članovi Srpske napredne stranke.

  (22) detaljnije
 • Zoran Perišić

  “Kad nisu hapsili Perišića za tender od 6,5 milijardi, neka puste Kačara”

  Tužilaštvo i policija primenjuju dvostruke aršine u istragama protiv najviših gradskih funkcionera, smatra predsednik Koalicije za nadzor javnih finansija. Kao primer navodi štelovani tender za gradski prevoz u koji je bio umešan tadašnji gradonačelnik Zoran Perišić, a koji nije dobio sudski epilog, dok je sada uhapšen gradski većnik za 500 puta manju sumu.

  (16) detaljnije
 • debata

  Debata "Južnih vesti" o budžetu Niša za 2018. godinu

  Da li će se u Nišu naredne godine graditi ili štedeti, koliko je gradska vlast opredilila para za izgradnju gradskih ulica, koliko za socijalnu zaštitu, koliko za poljoprivredu, a koliko za sport, neke su od tema o kojima će se večeras govoriti u emisiji “60 minuta”, uživo iz studija Južnih vesti.

  detaljnije
 • raspravaobudžetu

  “Nišu nije potrebno 5 opština i 500 gradskih funkcionera”

  Predstavnici niške vlasti žalili su se da je pravljenje budžeta komplikovano i da građani na javnim raspravama iznose samo lične probleme, a ne zajednice. Gradska opozicija istakla je da prave javne rasprave nije ni bilo, a tražila je i ukidanje gradskih opština i nepotrebne administracije, na Forumu o budžetu održanom u niškom Media centru.

  (12) detaljnije
 • cira

  Magični Ćira platio kaznu, pretila mu zaplena stana

  Nakon presude, u procesu koji je zbog pretnji protiv niškog književnika Zorana Ćirića vodio bivši gradonačelnik Niša Zoran Perišić, Ćirić je, umesto da plati 100.000 dinara najavio da ide u zatvor, ali je sud, kako kaže Ćirićev advokat Boško Ristić, doneo neuobičajenu odluku i umesto zatvorske, za neplaćanje kazne, porpisao plenidbu imovine. Zbog toga je na kraju sve i plaćeno.

  (6) detaljnije
 • Oglas podrške Vučiću

  Vučića podržala grupa profesora Univerziteta u Nišu

  Na spisku od 650 ljudi koji su potpisali oglas "Za bolju Srbiju" podržali predsedničku kandidaturu Aleksandra Vučića našla su se i imena rektora niškog Univerziteta Dragana Antića, akademika Miroslava Mitkovića, dekana Medicinskog i Građevinskog fakulteta, ali i desetak profesora, uglavnom medicine. Među potpisnicima je i članica Odbora Agencije za borbu protiv korupcije Evica Petrović.

  (65) detaljnije
 • perisic

  Potvrđeno: Perišić radio bez licence

  U periodu kada mu je licenca istekla, od januara do novembra 2016. godine, bivši gradonačelnik Niša i kardiolog Zoran Perišić, imao je 91 intervenciju na Odeljenju interventne kardiologije u Nišu. Postavljao je stentove i radio koronarografiju - invazivnu dijagnostiku bolesti srca, iako nije imao važeću licencu.

  (13) detaljnije
 • perisic

  Niko nije pokrenuo postupak protiv Perišića zbog rada bez licence

  Iako je od januara do početka novembra 2016. godine radio bez licence, kako kažu u Lekarskoj komori, niko nije podneo zahtev za pokretanje postupka protiv doktora niškog Kliničkog centra Zorana Perišića pred Sudom časti. Kako kažu u Komori, to nije u njihovoj nadležnosti.

  (10) detaljnije