Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

"Zumiranje"

  • vukadinovic

    Vukadinović: Bilo bi korisno da se opozicija vrati u Skupštinu

    Pošto nisu ponudili adekvatnu alternativu, velika očekivanja su se istrošila, a zbog vremenskih uslova “Slobodna zona” nije alternativa zato je, kako kaže narodni poslanik Đorđe Vukadinović, dobro vratiti se u skupštinsku borbu. Njegov kolega, poslanik Narodne stranke Miroslav Aleksić, odbacuje tu mogućnost uz tvrdnju da je opozicija u parlamentu topovsko meso.

    (11) detaljnije
  • Sergej i Kulačin

    Trifunović u "Zumiranju": Dešava se jedna kriminologija društva

    Da u Srbiji nema elementarne pravde stava je predsednik Pokreta slobodnih građana Sergej Trigfunović, koji kao primer ističe napade na građane koji protestuju nezadovoljni postupcima vlasti. S njim se slaže i drugi sagovornik "Zumiranja" - novinar Nenad Kulačin, koji podseća na rušenje u Savamali o kome se i dalje ništa zvanično ne zna.

    (2) detaljnije
  • zumiranje

    Novo "Zumiranje" o političkim protestima u Srbiji

    Sociološkinja Vesna Pešić i Dobrica Veselinović ispred Incijative "Ne da(vi)mo Beograd" u novoj emisiji “Zumiranje” nedeljnika Vreme govorili su o snazi protesta koji se mesecima održavaju širom Srbije protiv režima Aleksandra Vučića i Srpske napredne stranke (SNS), ali i o njihovim političkim nijansama.

    detaljnije
  • zumiranje

    Novo “Zumiranje” o tome da li je Srbija dotakla dno

    Bivši predsednik Srbije Boris Tadić i novinar i urednik nedeljnika "Vreme" Dragoljub Žarković razgovarali su u emisiji “Zumiranje” o trenutnoj situaciji u Srbiji - od protesta, do stavova međunarodne zajednice.

    (6) detaljnije
  • zumiranje

    Teodorović u Zumiranju: Heroji protesta su građani van Beograda

    U manjim mestima potrebna je veća hrabrost istupiti protiv apsolutističkog režima Aleksandra Vučića, kaže akademik Dušan Teodorović emisiji "Zumiranje", pa zaključuje da ne postoji drugo rešenje nego da građani, oslobođeni straha, nateraju režim na kapitulaciju.

    (4) detaljnije
  • zumiranje

    “Zumiranje” o uličnim protestima

    Kako su ulične demonstracije izgledale devedesetih, a kakve su danas, koje zahteve upućuju građani i šta može da se uradi na ulici, u emisiji "Zumiranje" nedeljnika "Vreme" govorili su lider Nove stranke Zoran Živković i novinar Cvijetin Milivojević.

    (1) detaljnije
  • Čomić Vukadinović

    O “mukama” u Parlamentu u novom "Zumiranju"

    Predlog zakona o budžetu za 2019. godinu izazvao je buru u Parlamentu, a poslanici opozicije su nakon četiri dana zasedanja rešili da svoje nezadovoljstvo izraze protestom u holu parlamenta, a da svoje mišljenje iznose na konferencijama za novinare kada su, kažu, sprečeni da to rade u Skupštini. O "mukama" u Parlamentu u emisiji Zumiranje nedeljnika Vreme govorili su narodni poslanici Gordana Čomić i Đorđe Vukadinović.

    (3) detaljnije
  • zumiranje

    Stoto "Zumiranje" o 100 godina od nastanka Jugoslavije

    Povodom 100 godina od ujedinjenja južnoslovenskih naroda i 75 godina od drugog zasedanja AVNOJ-a u Jajcu, u jubilarnoj izdanju emisije “Zumiranje” nedeljnika Vreme na pitanje “Šta je nama Jugoslavija” odgovarali su novinar Danasa i Nedeljnika Zoran Panović i kolumnista Vremena Teofil Pančić.

    detaljnije
  • Zumiranje

    Grubački: Čist fašizam na festivalu u Aleksincu

    Izbacivanje predstave u kojoj glumi Sergej Trifunović sa festivala pozorišnih predstava u Aleksincu kao “čist fašizam” vidi Branislav Grubački iz pokreta Novi optimizam. U emisiji "Zumiranje" nedeljenika "Vreme" on je istakao i da bi svi glumci trebalo da bojkotuju festival, jer bi se time stavila tačka na proganjanje Trifunovića.

    (5) detaljnije
  • zumiranje

    “Zumiranje” o političkim pritiscima SNS na lokalne samouprave u Srbiji

    O otkazima, pretnjama, ucenama i ulozi generala Veselina Šljivančanina u političkim pritiscima na lokalne samouprave u Srbiji koje nisu pod palicom Srpske napredne stranke, u novom izdanju emisije "Zumiranje" nedeljnika "Vreme", svedočili su gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović i predsednik Opštine Stari grad Marko Bastać.

    (1) detaljnije
  • zumiranje

    Novo "Zumiranje" o spoljnoj politici Srbije

    Kakvi su putevi i stranputice srpske spoljne politike, pokušali su da objasne lider Narodne stranke Vuk Jeremić i politički analitičar Boško Jakšić u novoj emisiji "Zumiranje" nedeljnika "Vreme".

    (2) detaljnije
  • zumiranje

    Novo “Zumiranje” o odnosima Srbije i Nemačke

    Nakon što je nemačka kancelarka Angela Markel najavila da joj je to poslednji mandat na toj funkciji, kao i na mestu šefa Hiršćansko demokratske unije, upitni su dalji odnosi između Srbije i Nemačke. Analizom posledica “odlaska” Merkelove u emisiji "Zumiranje" nedeljnika "Vreme", ali i trenutnom situacijom na tom polju, bavili su se novinari Andrej Ivanji i Nemanja Rujević.

    detaljnije
  • zumiranje printskrin

    Novo "Zumiranje": Srpski birači "udati za nasilnika"

    O tome kako je šestogodišnja vladavina Srpske napredne stranke promenila Srbiju u novom izdanju “Zumiranja” govorili su sociolog Jovo Bakić i novinar Božidar Andrejić. Da li su srpski birači “udati za nasilnika”, koliko će trajati vlast SNS i šta (još) može da se očekuje od predsednika Srbije i naprednjaka Aleksandra Vučića teme su “Vremenove” emisije.

    (3) detaljnije
  • Macura selakovic

    O finansijskoj podršci roditeljima u emisiji "Zumiranje"

    Zakon o finansijskoj podršci porodicama sa decom dospeo je u žižu javnosti zbog veoma malih naknada predviđenih za majke tokom porodiljskog odsustva i za negu deteta, a upravo o ovoj gorućoj temi u emisiji "Zumiranje" govorile su Bojana Selaković iz Udruženja "Roditelj" i narodna poslanica Tatjana Macura.

    (1) detaljnije
  • Zumiranje

    U novom “Zumiranju” o tome gde je Srbija u novom hladnom ratu

    Kako će sukobi i netrpeljivosti među pojedinim državama na svim stranama sveta uticati na Srbiju, u emisiji "Zumiranje" govorili su izvršni direktor Centra za međunarodnu saradnju i održivi razvoj Zdravko Ponoš i poslanik i urednik u "Novoj srpskoj političkoj misli" Đorđe Vukadinović.

    (1) detaljnije
  • zumiranje

    O sufinansiranju medijskih sadržaja u novom “Zumiranju”

    Kako se troši novac svih građana Srbije preko konkursa Ministarstva kulture i lokalnih samouprava za sufinansiranje medijskih sadržaja i gde je tu javni interes, urednica nedeljnika “Vreme” Jovana Gligorijević o tome je u novom “Zumiranju” razgovarala sa Jelkom Jovanović iz Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS) i Tanjom Maksić iz Balkanske istraživačke mreže (BIRN).

    detaljnije
  • zumiranje

    Novo “Zumiranje” o lažnim vestima

    Šta su to lažne vesti, koliko su zastupljene u srpskim medijima i kakve su posledice plasiranja istih, u 90. po redu emisiji "Zumiranje" nedeljnika "Vreme", govoril su novinarka "Raskrikavanja" Vesna Radojević i narodni poslanik Miroslav Aleksić.

    (1) detaljnije
  • zumiranje

    O “nefudbalskim igrama” oko fudbala u novom “Zumiranju”

    Iako smo za razliku od prethodnih, ove godine imali slučaj da naša 2 fudbalska kluba naprave veliki uspeh na međunarodnoj sceni, da se reprezentacija, koja je bila otpisana, plasira direktno na Svetsko prvenstvo u Rusiju, u Srbiji se i dalje govori o nefudbalskim stvarima, o huliganima, nameštanjima, tučama i hapšenjima. O tome zašto se govori o sporednim stvarima, a ne o samoj igri, u novoj emisiji "Zumiranje" nedeljnika "Vreme" govorili su novinari Miloš Šaranović i Slobodan Georgiev.

    detaljnije
  • zumiranje

    "Zumiranje" sa dvojicom kandidata za predsednika DS

    Dok potpredsednik Demokratske stranke Branislav Lečić tvrdi da rezultat ove partije na beogradskim lokalnim izborima nije “realno stanje stvari”, predsednik Političkog saveta DS Zoran Lutovac objašnjava da su građani okarakterisali DS kao remetilački faktor ujedinjenja opozicije. U emisiji "Zumiranje" dvojica demokrata ukrstili su mišljenja o izborima u DS.

    detaljnije
  • zumiranje nedeljnik vreme foto printscreen

    Kakav je realan međunarodni položaj Srbije u novom "Zumiranju"

    Da li je i koliko Srbija "bitan međunarodni igrač" i da li aktuelnog srpskog predsednika zaista dočekuju sa najvećim državnim počastima i na istoku i na zapadu ili je reč o Vučićevoj ličnoj, unutrašnjoj propagandi, voditelj Filip Švarm je razgovarao sa bivšim diplomatom Radivojem Cvetićaninom i novinarem BBC-a u Srbiji Dejanom Anastasijevićem u emisiji "Zumiranje" nedeljnika "Vreme".

    (2) detaljnije
KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: