Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

"Zumiranje"

 • zumiranje

  “Zumiranje” o uličnim protestima

  Kako su ulične demonstracije izgledale devedesetih, a kakve su danas, koje zahteve upućuju građani i šta može da se uradi na ulici, u emisiji "Zumiranje" nedeljnika "Vreme" govorili su lider Nove stranke Zoran Živković i novinar Cvijetin Milivojević.

  (1) detaljnije
 • Čomić Vukadinović

  O “mukama” u Parlamentu u novom "Zumiranju"

  Predlog zakona o budžetu za 2019. godinu izazvao je buru u Parlamentu, a poslanici opozicije su nakon četiri dana zasedanja rešili da svoje nezadovoljstvo izraze protestom u holu parlamenta, a da svoje mišljenje iznose na konferencijama za novinare kada su, kažu, sprečeni da to rade u Skupštini. O "mukama" u Parlamentu u emisiji Zumiranje nedeljnika Vreme govorili su narodni poslanici Gordana Čomić i Đorđe Vukadinović.

  (3) detaljnije
 • zumiranje

  Stoto "Zumiranje" o 100 godina od nastanka Jugoslavije

  Povodom 100 godina od ujedinjenja južnoslovenskih naroda i 75 godina od drugog zasedanja AVNOJ-a u Jajcu, u jubilarnoj izdanju emisije “Zumiranje” nedeljnika Vreme na pitanje “Šta je nama Jugoslavija” odgovarali su novinar Danasa i Nedeljnika Zoran Panović i kolumnista Vremena Teofil Pančić.

  detaljnije
 • Zumiranje

  Grubački: Čist fašizam na festivalu u Aleksincu

  Izbacivanje predstave u kojoj glumi Sergej Trifunović sa festivala pozorišnih predstava u Aleksincu kao “čist fašizam” vidi Branislav Grubački iz pokreta Novi optimizam. U emisiji "Zumiranje" nedeljenika "Vreme" on je istakao i da bi svi glumci trebalo da bojkotuju festival, jer bi se time stavila tačka na proganjanje Trifunovića.

  (5) detaljnije
 • zumiranje

  “Zumiranje” o političkim pritiscima SNS na lokalne samouprave u Srbiji

  O otkazima, pretnjama, ucenama i ulozi generala Veselina Šljivančanina u političkim pritiscima na lokalne samouprave u Srbiji koje nisu pod palicom Srpske napredne stranke, u novom izdanju emisije "Zumiranje" nedeljnika "Vreme", svedočili su gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović i predsednik Opštine Stari grad Marko Bastać.

  (1) detaljnije
 • zumiranje

  Novo "Zumiranje" o spoljnoj politici Srbije

  Kakvi su putevi i stranputice srpske spoljne politike, pokušali su da objasne lider Narodne stranke Vuk Jeremić i politički analitičar Boško Jakšić u novoj emisiji "Zumiranje" nedeljnika "Vreme".

  (2) detaljnije
 • zumiranje

  Novo “Zumiranje” o odnosima Srbije i Nemačke

  Nakon što je nemačka kancelarka Angela Markel najavila da joj je to poslednji mandat na toj funkciji, kao i na mestu šefa Hiršćansko demokratske unije, upitni su dalji odnosi između Srbije i Nemačke. Analizom posledica “odlaska” Merkelove u emisiji "Zumiranje" nedeljnika "Vreme", ali i trenutnom situacijom na tom polju, bavili su se novinari Andrej Ivanji i Nemanja Rujević.

  detaljnije
 • zumiranje printskrin

  Novo "Zumiranje": Srpski birači "udati za nasilnika"

  O tome kako je šestogodišnja vladavina Srpske napredne stranke promenila Srbiju u novom izdanju “Zumiranja” govorili su sociolog Jovo Bakić i novinar Božidar Andrejić. Da li su srpski birači “udati za nasilnika”, koliko će trajati vlast SNS i šta (još) može da se očekuje od predsednika Srbije i naprednjaka Aleksandra Vučića teme su “Vremenove” emisije.

  (3) detaljnije
 • Macura selakovic

  O finansijskoj podršci roditeljima u emisiji "Zumiranje"

  Zakon o finansijskoj podršci porodicama sa decom dospeo je u žižu javnosti zbog veoma malih naknada predviđenih za majke tokom porodiljskog odsustva i za negu deteta, a upravo o ovoj gorućoj temi u emisiji "Zumiranje" govorile su Bojana Selaković iz Udruženja "Roditelj" i narodna poslanica Tatjana Macura.

  (1) detaljnije
 • Zumiranje

  U novom “Zumiranju” o tome gde je Srbija u novom hladnom ratu

  Kako će sukobi i netrpeljivosti među pojedinim državama na svim stranama sveta uticati na Srbiju, u emisiji "Zumiranje" govorili su izvršni direktor Centra za međunarodnu saradnju i održivi razvoj Zdravko Ponoš i poslanik i urednik u "Novoj srpskoj političkoj misli" Đorđe Vukadinović.

  (1) detaljnije
 • zumiranje

  O sufinansiranju medijskih sadržaja u novom “Zumiranju”

  Kako se troši novac svih građana Srbije preko konkursa Ministarstva kulture i lokalnih samouprava za sufinansiranje medijskih sadržaja i gde je tu javni interes, urednica nedeljnika “Vreme” Jovana Gligorijević o tome je u novom “Zumiranju” razgovarala sa Jelkom Jovanović iz Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS) i Tanjom Maksić iz Balkanske istraživačke mreže (BIRN).

  detaljnije
 • zumiranje

  Novo “Zumiranje” o lažnim vestima

  Šta su to lažne vesti, koliko su zastupljene u srpskim medijima i kakve su posledice plasiranja istih, u 90. po redu emisiji "Zumiranje" nedeljnika "Vreme", govoril su novinarka "Raskrikavanja" Vesna Radojević i narodni poslanik Miroslav Aleksić.

  (1) detaljnije
 • zumiranje

  O “nefudbalskim igrama” oko fudbala u novom “Zumiranju”

  Iako smo za razliku od prethodnih, ove godine imali slučaj da naša 2 fudbalska kluba naprave veliki uspeh na međunarodnoj sceni, da se reprezentacija, koja je bila otpisana, plasira direktno na Svetsko prvenstvo u Rusiju, u Srbiji se i dalje govori o nefudbalskim stvarima, o huliganima, nameštanjima, tučama i hapšenjima. O tome zašto se govori o sporednim stvarima, a ne o samoj igri, u novoj emisiji "Zumiranje" nedeljnika "Vreme" govorili su novinari Miloš Šaranović i Slobodan Georgiev.

  detaljnije
 • zumiranje

  "Zumiranje" sa dvojicom kandidata za predsednika DS

  Dok potpredsednik Demokratske stranke Branislav Lečić tvrdi da rezultat ove partije na beogradskim lokalnim izborima nije “realno stanje stvari”, predsednik Političkog saveta DS Zoran Lutovac objašnjava da su građani okarakterisali DS kao remetilački faktor ujedinjenja opozicije. U emisiji "Zumiranje" dvojica demokrata ukrstili su mišljenja o izborima u DS.

  detaljnije
 • zumiranje nedeljnik vreme foto printscreen

  Kakav je realan međunarodni položaj Srbije u novom "Zumiranju"

  Da li je i koliko Srbija "bitan međunarodni igrač" i da li aktuelnog srpskog predsednika zaista dočekuju sa najvećim državnim počastima i na istoku i na zapadu ili je reč o Vučićevoj ličnoj, unutrašnjoj propagandi, voditelj Filip Švarm je razgovarao sa bivšim diplomatom Radivojem Cvetićaninom i novinarem BBC-a u Srbiji Dejanom Anastasijevićem u emisiji "Zumiranje" nedeljnika "Vreme".

  (2) detaljnije
 • zumiranje

  O “zahlađenju” srpsko-hrvatskih odnosa u novom “Zumiranju”

  Virtuelni lažni rat između Srbije i Hrvatske ponovo je "zahladio" odnose dveju zemalja, a o tome je voditelj Filip Švarm govorio sa dramaturškinjom Borkom Pavićević i novinarom Teofilom Pančićem, u novoj epizodi emisije “Zumiranje”.

  (1) detaljnije
 • zumiranje

  "Glasanjem o niškom aerodromu odbornici pokazuju da li imaju samosvest"

  Iako je odbornicima niške Skupštine ostavljeno da odluče da li će Aerodrom “Konstantin Veliki” biti poklonjen Republici, pitanje je da li će oni poslušati građane koji im protestima poručuju da za to ne glasaju ili će poslušati šefove partija, ističe Milena Velojić iz Inicijative “Ne damo aerodrom” u emisiji “Zumiranje” nedeljnika "Vreme".

  (11) detaljnije
 • Zumiranje

  “Zumiranje” o (ne)dostupnosti informacija od javnog značaja

  Poverenik za informacije od javnog značaja je jedna od retkih nezavisnih institucija, ali prema mišljenju stručnjaka, sudeći po novom nacrtu izmena i dopuna Zakona o dostupnosti informacija od javnog značaja, postoji opasnost da i ona budu urušena. U emisiji “Zumiranje” su o problemu dostupnosti informacija govorili Ivan Radojević iz Udruženja CRTA i Branko Čečen iz Centra za istraživačko novinarstvo (CINS).

  (1) detaljnije
 • Zumkiranjhe

  U novom “Zumiranju” o prinudnim iseljenjima

  Predstavnici dve organizacije koje se bore za prava najugroženijih građana Srbije razgovarali su u emisiji “Zumiranje” o jednom od gorućih problema u društvu - prinudnim iseljavanju građana zbog različitih dugova.

  detaljnije
 • zumiranje

  Novo “Zumiranje” o organizovanom kriminalu

  Kriminal u Srbiji bila je tema 81. emisije "Zumiranje" nedeljnika "Vreme", a ovog puta, pored Filipa Švarma, govorila je i novinarka KRIKA Bojana Jovanović, kao i novinar Blica Vuk Cvijić.

  (1) detaljnije