Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

"Zumiranje"

 • Macura selakovic

  O finansijskoj podršci roditeljima u emisiji "Zumiranje"

  Zakon o finansijskoj podršci porodicama sa decom dospeo je u žižu javnosti zbog veoma malih naknada predviđenih za majke tokom porodiljskog odsustva i za negu deteta, a upravo o ovoj gorućoj temi u emisiji "Zumiranje" govorile su Bojana Selaković iz Udruženja "Roditelj" i narodna poslanica Tatjana Macura.

  (1) detaljnije
 • Zumiranje

  U novom “Zumiranju” o tome gde je Srbija u novom hladnom ratu

  Kako će sukobi i netrpeljivosti među pojedinim državama na svim stranama sveta uticati na Srbiju, u emisiji "Zumiranje" govorili su izvršni direktor Centra za međunarodnu saradnju i održivi razvoj Zdravko Ponoš i poslanik i urednik u "Novoj srpskoj političkoj misli" Đorđe Vukadinović.

  (1) detaljnije
 • zumiranje

  O sufinansiranju medijskih sadržaja u novom “Zumiranju”

  Kako se troši novac svih građana Srbije preko konkursa Ministarstva kulture i lokalnih samouprava za sufinansiranje medijskih sadržaja i gde je tu javni interes, urednica nedeljnika “Vreme” Jovana Gligorijević o tome je u novom “Zumiranju” razgovarala sa Jelkom Jovanović iz Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS) i Tanjom Maksić iz Balkanske istraživačke mreže (BIRN).

  detaljnije
 • zumiranje

  Novo “Zumiranje” o lažnim vestima

  Šta su to lažne vesti, koliko su zastupljene u srpskim medijima i kakve su posledice plasiranja istih, u 90. po redu emisiji "Zumiranje" nedeljnika "Vreme", govoril su novinarka "Raskrikavanja" Vesna Radojević i narodni poslanik Miroslav Aleksić.

  (1) detaljnije
 • zumiranje

  O “nefudbalskim igrama” oko fudbala u novom “Zumiranju”

  Iako smo za razliku od prethodnih, ove godine imali slučaj da naša 2 fudbalska kluba naprave veliki uspeh na međunarodnoj sceni, da se reprezentacija, koja je bila otpisana, plasira direktno na Svetsko prvenstvo u Rusiju, u Srbiji se i dalje govori o nefudbalskim stvarima, o huliganima, nameštanjima, tučama i hapšenjima. O tome zašto se govori o sporednim stvarima, a ne o samoj igri, u novoj emisiji "Zumiranje" nedeljnika "Vreme" govorili su novinari Miloš Šaranović i Slobodan Georgiev.

  detaljnije
 • zumiranje

  "Zumiranje" sa dvojicom kandidata za predsednika DS

  Dok potpredsednik Demokratske stranke Branislav Lečić tvrdi da rezultat ove partije na beogradskim lokalnim izborima nije “realno stanje stvari”, predsednik Političkog saveta DS Zoran Lutovac objašnjava da su građani okarakterisali DS kao remetilački faktor ujedinjenja opozicije. U emisiji "Zumiranje" dvojica demokrata ukrstili su mišljenja o izborima u DS.

  detaljnije
 • zumiranje nedeljnik vreme foto printscreen

  Kakav je realan međunarodni položaj Srbije u novom "Zumiranju"

  Da li je i koliko Srbija "bitan međunarodni igrač" i da li aktuelnog srpskog predsednika zaista dočekuju sa najvećim državnim počastima i na istoku i na zapadu ili je reč o Vučićevoj ličnoj, unutrašnjoj propagandi, voditelj Filip Švarm je razgovarao sa bivšim diplomatom Radivojem Cvetićaninom i novinarem BBC-a u Srbiji Dejanom Anastasijevićem u emisiji "Zumiranje" nedeljnika "Vreme".

  (2) detaljnije
 • zumiranje

  O “zahlađenju” srpsko-hrvatskih odnosa u novom “Zumiranju”

  Virtuelni lažni rat između Srbije i Hrvatske ponovo je "zahladio" odnose dveju zemalja, a o tome je voditelj Filip Švarm govorio sa dramaturškinjom Borkom Pavićević i novinarom Teofilom Pančićem, u novoj epizodi emisije “Zumiranje”.

  (1) detaljnije
 • zumiranje

  "Glasanjem o niškom aerodromu odbornici pokazuju da li imaju samosvest"

  Iako je odbornicima niške Skupštine ostavljeno da odluče da li će Aerodrom “Konstantin Veliki” biti poklonjen Republici, pitanje je da li će oni poslušati građane koji im protestima poručuju da za to ne glasaju ili će poslušati šefove partija, ističe Milena Velojić iz Inicijative “Ne damo aerodrom” u emisiji “Zumiranje” nedeljnika "Vreme".

  (11) detaljnije
 • Zumiranje

  “Zumiranje” o (ne)dostupnosti informacija od javnog značaja

  Poverenik za informacije od javnog značaja je jedna od retkih nezavisnih institucija, ali prema mišljenju stručnjaka, sudeći po novom nacrtu izmena i dopuna Zakona o dostupnosti informacija od javnog značaja, postoji opasnost da i ona budu urušena. U emisiji “Zumiranje” su o problemu dostupnosti informacija govorili Ivan Radojević iz Udruženja CRTA i Branko Čečen iz Centra za istraživačko novinarstvo (CINS).

  (1) detaljnije
 • Zumkiranjhe

  U novom “Zumiranju” o prinudnim iseljenjima

  Predstavnici dve organizacije koje se bore za prava najugroženijih građana Srbije razgovarali su u emisiji “Zumiranje” o jednom od gorućih problema u društvu - prinudnim iseljavanju građana zbog različitih dugova.

  detaljnije
 • zumiranje

  Novo “Zumiranje” o organizovanom kriminalu

  Kriminal u Srbiji bila je tema 81. emisije "Zumiranje" nedeljnika "Vreme", a ovog puta, pored Filipa Švarma, govorila je i novinarka KRIKA Bojana Jovanović, kao i novinar Blica Vuk Cvijić.

  (1) detaljnije
 • zumiranje

  "Zumiranje" o rezultatima beogradskih izbora

  Urednici magazina "Nova ekonomija" Biljana Stepanović i "Nedeljnika" Veljko Lalić razgovaraju sa Filipom Švarmom o rezultatima lokalnih izbora koji su nedavno održani u Beogradu, u 80. emisiji "Zumiranje" nedeljnika "Vreme".

  detaljnije
 • Đilas Zumiranje

  Đilas u "Zumiranju": Ukoliko svi pređu cenzus, Vučić gubi vlast

  Gost emisije “Zumiranje” Nedeljnika "Vreme" bio je nosilac liste "Beograd odlučuje, ljudi pobeđuju" Dragan Đilas, koji je govorio o predstojećim izborima u prestonici. Između ostalog, on smatra da će, ukoliko sve opozicione stranke pređu cenzus na predstojećim izborima u prestonici, Srpska napredna stranka izgubiti vlast u Beogradu.

  (8) detaljnije
 • zumiranje

  “Zumiranje” o Kosovu: Da li treba “zamrznuti” konflikt?

  Da li je rešenje za Kosovo odložiti rešenje i primeniti “kiparski model” zamrznutog konflikta do nekih boljih geopolitičkih prilika, ali i da li to znači novi rat u budućnosti, u specijalnoj emisiji "Zumiranja" posvećenoj dijalogu o Kosovu govorili su filozof Ivan Milenković i politički analitičar i narodni poslanik Đorđe Vukadinović.

  (4) detaljnije
 • Emisija "Zumiranje"

  Šutanovac o beogradskim izborima u “Zumiranju”

  Kampanja za beogradske izbore bila je tema i 77. emisije Zumiranje nedeljnika Vreme , a ovog puta je o tome govorio predsednik Demokratske stranke Dragan Šutanovac.

  (2) detaljnije
 • Dušan Pavlović

  “Ko da ode, a ko da se ne vrati?” u novom “Zumiranju”

  O kampanji za beogradske izbore govorilo se i u novoj epizodi “Zumiranja”, a voditelj Filip Švarm i novinar Slobodan Georgijev su o tome razgovarali sa Dušanom Pavlovićem iz Pokreta "Dosta je bilo", koji na predstojećim lokalnim izborima u prestonici nastupa sa Pokretom "Dveri".

  detaljnije
 • vreme

  “Zumiranje” o šansi inicijative “Ne davimo Beograd” na izborima

  U novoj emisiji “Zumiranje” o kampanji za beogradske izbore i tome ko ima šanse da se nađe u gradskoj Skupštini prestonice govorile su Ksenija Radovanović iz inicijative "Ne davimo Beograd" i novinarka Jovana Gligorijević.

  (1) detaljnije
 • Zumiranje

  Specijalno “Zumiranje” o kosovskom dijalogu

  U specijalnoj emisiji nedeljnika “Vreme”, koju možete pogledati u nastavku teksta, domaćin Dragoljub Žarković sa gostima je razgovarao o jednoj od najaktuelnijih tema - kosovskom dijalogu.

  (4) detaljnije
 • Jeremić i Obradović

  Jeremić i Obradović sumirali 2017. u “Zumiranju”

  Opozicionari su sumirali političke događaje koji su obeležili 2017. godinu u emisiji nedeljnika Vreme , koju vodi odgovorni urednik ovog medija Filip Švarm.

  (1) detaljnije