Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Zvonačka Banja

 • Hotel ruiniran 13 godina

  Brnabić završila posetu jugu, najavljuje rešenje za Zvonačku Banju

  Svoju privatno-stranačku posetu Pirotskom okrugu predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić završila je danas u Pirotu, i kako je rekla, pirotski kraj ima puno potencijala, te najavljuje i rešenje za ruiniranu Zvonačku Banju.

  (10) detaljnije
 • Hotel ruiniran 13 godina

  Hotel "Mir" u Zvonačkoj Banji dobio novog vlasnika

  Biznismen iz Severne Makedonije Toni Grčev kupio je ruinirani hotel "Mir" u Zvonačkoj banji, potvrđeno je Južnim vestima u Turističkoj organizaciji Babušnice. Po rečima direktora Milana Stamenkovića, investitor namerava da renovira hotel i bazene, ali i da u budućnosti sagradi još jedan hotel. Sa izvorom termalne vode na visini od 630 metara, Zvonačka Banja je najviša u Srbiji, a njene termomineralne vode su bile poznate Rimljanima za vreme njihove vladavine ovim delom naše zemlje.

  (6) detaljnije
 • Hotel ruiniran 13 godina

  Za Zvonačku Banju, osim obećanja, i dalje nema rešenja

  Porušeni zidovi, poskidani prozori i vrata i demontirane instalacije, prizor su hotela "Mir" u Zvonačkoj Banji koji i nakon 9 godina od privatizacije nije sređen. Više puta ponovljeno obećanje opštinskih i republičkih funkcionera da se traži rešenje, juče u Babušnici izrekao je i ministar lokalne samouprave Branko Ružić.

  (4) detaljnije
 • Obećano sređivanje puteva

  Mihajlovićeva obećala sređivanje puteva u Pirotskom okrugu

  Svi regionalni i lokalni putevi koji unazad godinama predstavljaju problem za razvoj opština u pirotskom okrugu biće završeni u narednom periodu, rekla je potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović, na sastanku sa predstavnicima opština Pirotskog okruga u bazi Ministarstva građevine nadomak Vladičinog Hana.

  (7) detaljnije
 • Prodat hotel Mir u Zvonačkoj Banji

  Hotel, čija je procenjena vrednost 76 miliona dinara prodat direktnom pogodbom za 10 miliona.

  (3) detaljnije