Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

aerodrom

 • 69020449_499002027333435_8855887221895462912_n

  Nišlije ostale na Kipru, rešenje čekaju u neizvesnosti

  Šestoro Nišlija koji su od 7. marta učestvovali na omladinskoj razmeni u Pafosu na Kipru još su u ovoj evropskoj zemlji, jer su letovi otkazani, a granice zatvorene zbog pandemije korona virusa. Let koji su imali 17. marta je otkazan, priča Nišlijka Milica Stojanović, a prema preporuci ljudi iz Ambasade, kupili su karte za 19. mart, ali je taj polazak otkazan 16 sati pred let. U stalnom su kontaktu sa predstavnicima Ambasade Srbije, a još nemaju odgovor kada bi mogli kućama.

  (4) detaljnije
 • aerodrom

  Niški aerodrom zatvoren do daljeg

  Sav saobraćaj preko Aerodroma "Konstantin Veliki" obustavlja se do daljeg, saopštili su u Vladi Srbije, a zbog pandemije korona virusa. Do sada su bili ukinuti samo pojedini letovi i o tome su uglavnom odlučivale avio-kompanije.

  (23) detaljnije
 • aerodrom

  Otkazan let iz Bratislave do Niša zbog zatvaranja aerodroma u Slovačkoj

  Kako je aerodrom u glavnom gradu Slovačke zatvoren da bi se sprečilo širenje virusa korona, kompanija "Ryanair" otkazala je let Bratislava - Niš - Bratislava, koji je planiran za petak, 13. mart, saopštili su iz "Aerodroma Srbije".

  (3) detaljnije
 • aerodrom Nis KORONA putnici foto N. M

  Srpskim putnicima sa leta iz Italije podeljena uputstva i maske, odlaze u kućni karantin

  Putnici sa leta iz Bergama prošli su, kako kažu rigoroznije kontrole na niškom aerodromu, nego u Italiji, iako je ta zemlja jedno od najvećih žarišta zaraze korona virusom na svetu. Odmah po izlasku iz aviona merena im je temperatura, dobijali su savete da posete bolnicu i da ostanu kod kuće narednih 14 dana. Sa terminala su izlazili sa hiruškim maskama koje su im dali na aerodromu.

  (19) detaljnije
 • Putnici sleteli u Nis iz Italije; foto: N. M

  Avion iz Italije sleteo u Niš, strancima privremeno zabranjen ulazak u Srbiju

  I dok je jutros Vlada Srbije donela odluku o privremenoj zabrani ulaska u našu zemlju strancima iz zemalja žarišta korona virusa, poput Italije, upravo iz ove zemlje, iz Bergama, na niški aerodrom avion je sleteo nešto posle 14 sati. Nakon kontrole 29 putnika ušlo je u Srbiju, a za 10 stranih državljana privremeno je zabranjen ulazak u Srbiju, saopštili su iz "Aerodroma Srbije".

  (30) detaljnije
 • air serbia

  Air Serbia otkazala letove do Rima i Bolonje sa niškog aerodroma

  Zbog, kako su saopštili iz kompanije Air Serbia, situacije sa korona virusom, od danas do kraja marta neće biti letova sa aerodroma Konstantin Veliki između Niša i Bolonje i između Niša i Rima. Iz niškog aerodroma i Rayanair-a još nema informacija da li će biti otkazani i letovi prema i iz Bergama.

  (6) detaljnije
 • aerodrom

  Zbog korona virusa otkazani letovi Niš - Milano

  Na relaciji Niš i Bergamo, gradića blizu Milana, neće se leteti i to 21. i 28. marta i 4. aprila, jer su ti letovi otkazani odlukom kompanije "Rayanair", a povodom situacije sa korona virusom, saopštili su iz Aerodroma "Konstantin Veliki".

  (4) detaljnije
 • 1280x0_VAK-1747

  Zbog korona virusa putnici iz Italije na niškom aerodromu prolaze detaljnu kontrolu

  Kontrola na niškom Aerodromu "Konstantin Veliki" koji je sa Italijom povezan sa tri avio-linije, stroža je zbog korona virusa, a granični sanitarni inspektor Raša Milanov pojašnjava da putnici koji dolete prvo prolaze termovizijsku kontrolu, a ako je potrebno temperatura im se meri i beskontaktnim termometrom. Oni koji su boravili u zaraženom području, a temperatura im je veća od 38, nakon epidemiološke ankete idu u izolaciju zbog lečenja.

  (11) detaljnije
 • fb

  Avion iz Stokholma, umesto na niški, sleteo na sofijski aerodrom

  Avion prevoznika "Ryanair", koji je trebalo u subotu, 15. februara da u 19:35 sleti na aerodrom "Konstantin Veliki" u Nišu, prinudno je sleteo na sofijski aerodrom, nakon polučasovnog kruženja iznad Niša, tvrde putnici. Sa niške vazdušne luke su rekli da su putnici zbrinuti, a prema tvrdnjama putnice, u Niš su stigli oko 2 sata posle ponoći.

  (13) detaljnije
 • Aerodrom

  Pojačana kontrola na granicama i niškom aerodromu zbog virusa iz Kine

  Zbog novog koronavirusa od koga je u svetu obolelo 400 i umrlo devet osoba od kada se pojavio u Kini, pojačana je kontrola i na srpskim granicama, saopštili su iz Ministarstva zdravlja, a termovizijske kamere će biti postavljene i na niškom Aerodromu "Konstantin Veliki". Ministar Zlatibor Lončar kaže da nema mesta panici, ali da rade sve kako bi sprečili da se virus pojavi u Srbiji.

  (7) detaljnije
 • avion air serbia

  Ponovo avioni sleteli u Niš zbog lošeg vremena u Beogradu

  Treći dan zaredom, zbog otežanih vremenskih uslova u Beogradu, umesto na Aerodrom "Nikola Tesla", avion iz Venecije je sleteo na vazdušnu luku "Konstantin Veliki" u Nišu, kažu na niškom aerodromu. Tokom popodneva, još tri aviona i to iz Ljubljane, Tivta i Beča, umesto u prestonicu, sletela su u Niš. Sa druge strane, u utorak uveče avion koji je trebalo da iz Salcburga sleti u Niš, preusmeren je za Beograd, a jutros je otkazan let ka Karlsrueu sa aerodroma na jugu Srbije.

  (3) detaljnije
 • avion air serbia, foto aerodrom konstantin veliki

  Još dva aviona, umesto u Beograd, sletela u Niš

  Nakon prinudnog sletanja četiri aviona kompanije "Air Serbia" na aerodrom "Konstantin VelikI", zbog složenih meteoroloških uslova, u niškoj vazdušnoj luci kažu da su danas za samo 10 minuta još dva aviona srpske kompanije sletela na aerodrom na jugu Srbije, umesto na piste "Nikole Tesle".

  (10) detaljnije
 • aerodrom konstantin veliki, air serbia, foto aerodrom nis 2

  Četiri aviona prinudno sletela u Niš zbog lošeg vremena u Beogradu

  Zbog složenih meteo uslova na aerodromu "Nikola Tesla" u Beogradu, u toku noći između nedelje i ponedeljka, na aerodrom "Konstantin Veliki" u Nišu sleteli su avioni kompanije Air Serbia iz Zagreba, Beča, Ljubljane i Venecije, potvrđuju na niškom Aerodromu.

  (8) detaljnije
 • Aerodrom

  Konačno počinje proširenje aerodromske zgrade, bira se projektant

  Dugo očekivano i najavljivano proširenje aerodromske zgrade "Konstantina Velikog" u Nišu počelo je, ali ne radovima, već raspisivanjem tendera za projektanta. Rok za ponude je 30. januar, a izabrani treba da isprojektuje novih 5000 kvadratnih metara i VIP salon za putnike.

  (21) detaljnije
 • parking

  Mesečna preplata na parking kod Čaira za one koje lete sa niškog aerodroma

  Svi oni koji nisu iz Niša, ali lete sa niškog Aerodroma “Konstantin Veliki”, kako kažu u "Parking servisu", moći će da plate mesečni parking kod Čaira. Cena je, dodaju, 1.119 dinara.

  (20) detaljnije
 • niš malta rajaner

  Proradila avio-linija do Malte, do nedelje rasprodaja zimskih letova kompanije "Ryanair"

  Od večeras postoji direktna avio-linija iz Niša za Maltu sa Aerodroma “Konstantin Veliki”, a povodom toga kompanija Ryanair do nedelje 10. novembra nudi karte na rasprodaji - od 13 evra za sve “zimske” letove sa niškog aerodroma do Berlina, Bratislave, Milana, Stokholma i Malte.

  (11) detaljnije
 • egipat

  Ambasador Egipta ponovo najavio avio-liniju Niš - Hurgada

  Let Niš - Hurgada ponovo je tema gradske vlasti i to samo nekoliko meseci, nakon što je, bez jasnih razloga, Direktorat za civilno vazduhoplovstvo odbio zahtev egipatske avio-kompanije za ovu destinaciju. Ambasador Egipta Amr Alguveilija rekao je da su ponovo spremili dokumentaciju i da se nadaju da će ovog puta zaživeti linija koja bi trebalo da spoji Niš i Egipat.

  (8) detaljnije
 • aerodrom

  Statistika niškog aerodroma naizgled pozitivna, u NKD-u kažu da fale putnici

  Prema najnovijoj statistici Aerodroma “Konstantin Veliki”, u oktobru 2019. je za 96 % veći broj letova u odnosu na isti period prethodne godine, dok je bez obzira na to, rast putnika svega 44 %. Nesrazmerno povećanje broja putnika, u odnosu na broj letova Mladen Jovanović iz Nacionalne koalicije za decentralizaciju objašnjava kao posledicu subvencionisanja "Air Serbia", koja u Nišu posluje kao nelojalna konkurencija lou kost kompanijama.

  (7) detaljnije
 • Aerodrom

  Javno preduzeće “Aerodrom Niš” i zvanično ugašeno posle skoro 3 decenije

  U aprilu 1990. godine zvanično je počelo sa radom preduzeće “Aerodrom Niš” koje je bilo u valsništvu Grada Niša, a brinulo je o Aerodormu “Konstantin Veliki”. Nakon što je nedavno vazdušna luka poklonejna državi upravljanje je preuzelo preduzeće “Aerodromi Srbije” koje je formirala Vlada, a koje je registrovano na adresu nekadašnjeg JP “Aerodrom Niš”.

  (13) detaljnije
 • air serbia

  "Er Srbija" ćuti o popunjenosti subvencionisanih letova iz Niša

  Duže od mesec dana "Južne vesti" pokušavaju da saznaju koliko su popunjeni avioni koji sa "Konstantina Velikog" lete ka 12 destinacija subvencionisanih iz republičkog budžeta. I pored obećanja portparola "Er Srbije" da će odgovor biti dostavljen, ovi podaci do danas nisu stigli, te javnost ostaje uskraćena za informacije koliko zapravo sedišta ostaje prazno u avionima koji lete ka evropskim destinacijama od nacionalnog značaja.

  (13) detaljnije