Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

aerodrom

  • swiss

    "Swiss" privremeno vraća avio-liniju Niš - Cirih

    Švajcarska avio-kompanija "Swiss" će privremeno uspostaviti liniju između Niša i Ciriha, kaže direktor Aerodroma "Konstantin Veliki" Dušan Knežević, a to znači da će 19. decembra i 27. decembra, kao i 2. januara putnici moći da putuju iz Niša do Ciriha i nazad. Direktor niške vazdušne luke se nada da će sledeće godine kompanija "Swiss" vratiti avio-linije između ova dva grada.

    (5) detaljnije
  • avion

    Tiodorović: Letove ne ukidamo, ali pooštravamo kontrolu na aerodromima

    Da se na sastancima Kriznog štaba ne raspravlja o ukidanju letova zato što je "bitno da funkcioniše ekonomija, jer bez nje nema ni zdravlja", kaže član štaba i epidemiolog Branislav Tiodorović. Misli da to neće doći u obzir čak ni ako “scenario bude crnji” i najavljuje strožu kontrolu sanitarne inspekcije na aerodromima.

    (5) detaljnije
  • aerodrom

    Kofer nije smeo da unese na let, dva meseca kasnije saznaje da je bačen u smeće

    Pre dva meseca, pred let u Tivat koji je iznenada poranio, putnik je od osoblja avio-kompanije na niškom aerodromu čuo reči “ostavi kofer ili ostaješ i ti” - nisu mu dozvolili da ga ponese jer je težio više nego što je aranžman dozvoljavao, niti da doplati jer ga je od poletanja delilo svega nekoliko minuta. Šta se dogodilo sa koferom, koji je putnik u cajtnotu ostavio pri aerodromu, njegova majka pokušavala je da sazna mesecima, dok na snimku nadzornih kamera aerodroma nije videla da je završio u kontejneru.

    (22) detaljnije
  • avion

    Nišliji poveren razvoj aerodroma u Trebinju

    Nekadašnji direktor saobraćaja Aerodroma "Konstantin Veliki", u vreme dok je ova vazdušna luka bila u vlasništvu Nišlija i imala konstantni rast putnika - Mladen Stanković, postavljen je za direktora novoosnovanog preduzeća Aerodrom Trebinje . Stanković o novom angažmanu nije želeo da govori za Južne vesti , a o njegovom radu u Nišu i o tome da li je aerodrom u Trebinju samo predizborni adut ili će avioni ipak leteti za njega, pisao je bosansko-hercegovački portal Direkt .

    (9) detaljnije
  • aerodrom

    NKD: Ministarstvo odbrane potvrdilo da nije regulisan dug koji Niš ima i nakon poklanjanja aerodroma

    Ministarstvo odbrane potvrdilo je da im Grad Niš i dve godine nakon poklanjanja niškog aerodroma duguje novac, ali i da postoji kamata od 6.313 evra dnevno i to u odgovoru koji su, kako kažu u Nacionalnoj koaliciji za decentralizaciju, njima direktno poslali. Iz NKD-a zaključuju da su se republičke i lokalne vlasti zapetljale u brzini otimanja i da sada ne mogu da nađu pravni način da završe započeto bez velike štete.

    (6) detaljnije
  • air serbia

    Let Niš - Tivat opet od 21. avgusta

    Let koji je uveden pre malo više od godinu dana, a ukinut tokom vanrednog stanja, epidemije korona virusa i zatvaranja granica Crne Gore za državljane Srbije, od 21. avgusta ponovo će povezivati Niš i crnogorsko primorsko mesto Tivat. Na sajtu avio-prevoznika Air Serbia moguće je rezervisati kartu od 23. avgusta.

    (7) detaljnije
  • avion air serbia

    Veliki pad broja putnika na niškom aerodromu u prvoj polovini 2020. godine

    Pandemija korona virusa, zatvaranje granica i ukidanje avio-letova doprineli su da tokom prvih sedam meseci ove godine broj putnika Aerodroma "Konstantin Veliki" iz Niša padne za 43,7 % u odnosu na isti period prošle godine, pokazuje statistika niške vazdušne luke.

    (6) detaljnije
  • er srbija

    Avionima "Er Srbije" opet iz Niša do Salcburga i Hanovera

    Nakon što je posle pauze zbog vanrednog stanja i epidemije, "Er Srbija" uspostavila od 16. juna letove iz Niša ka Frankfurtu (Han) i Ninbergu, iz ove avio-kompanije najavili su da će 1. jula leteti sa niškog aerodroma "Konstanin Veliki" ka Salcburgu, a od 2. jula do Hanovera.

    (1) detaljnije
  • idejno-resenje2-terminalnazgrada-foto-aerodromi

    Predstavljeno idejno rešenje terminalne zgrade niškog aerodroma, rok za izgradnju 2022.

    Idejno rešenje nove terminalne zgrade aerodroma "Konstantin Veliki", kojom će proširiti zgradu niške vazdušne luke, predstavljeno je zvanično danas, a u toku je i raščišćavanje terena za izgradnju. Kako kažu u "Aerodromima Srbije" zgrada će biti površine preko 7.000 metara kvadratnih, u očekuje se da izgradnja bude završena 2022. godine.

    (9) detaljnije
  • Air Serbia Niš 1

    Avioni "Er Srbije" ponovo lete iz Niša

    Letom na relaciji Niš - Frankfurt (Han) u 08:20 nacionalna avio-kompanija "Er Srbija" ponovo je uspostavila saobraćaj sa Aerodroma "Konstantin Veliki". Prema očekivanjima iz ove kompanije, let iz Frankfurta bi trebalo da se vrati na nišku vadušnu luku u 13:35, dok je let ka Nirnbergu planiran za 14:20, sa povratkom na niški aerodrom u 18:50.

    (3) detaljnije
  • wizz air

    "Wizz air" planira da leti iz Niša do Londona

    Mađarska avio-kompanija "Wizz air", koja već leti iz Niša do 5 evropskih gradova, planira u zimskoj sezoni, koja počinje krajem oktobra, da pokrene let do Londona, piše portal "Ex-yu aviation".

    (15) detaljnije
  • aerodrom

    Ministarstvo: Nišlije neće plaćati kamatu za zemljište aerodroma

    Nakon tvrdnji iz Nacionalne koalicije za decentralizaciju da će Nišlije od 29. jula plaćati 200.000 evra mesečnu kamatu za zemljište poklonjenog aerodroma, oglasilo se Ministarstvo odbrane iz kojeg saopštavaju da naplate kamate ipak neće biti. Nacionalna koalicija za decentralizaciju traži regulisanje celokupnog duga.

    (19) detaljnije
  • aerodrom

    NKD: Nišlije će plaćati 200.000 evra mesečnu kamatu za zemljište poklonjenog aerodroma

    Iako je niški aerodrom poklonjen državi, za tačno 2 meseca Grad Niš počeće sa isplatom dnevne kamate od 6.313 evra Ministarstvu odbrane zbog dugovanja za zemljište aerodroma, navode iz Nacionalne koalicije za decentralizaciju. Traže da se taj dug oprosti pre izbora 21. juna i da se tako “makar malo umanji šteta nastala neopravdanom i očigledno nepromišljenom centralizacijom aerodroma”.

    (22) detaljnije
  • aerodrom-prviletposlekorone-foto-aerodromnis

    Letom iz Dortmunda obnovljen avio-saobraćaj u Nišu, normalizacija i vraćanje linija tokom juna

    Sletanjem aviona Wizz air-a iz Dortmunda tačno u podne i posle oko 50 miniuta njegovim uzletanjem nazad ka Nemačkoj, nakon više od dva meseca ponovo je uspostavljen avio-saobraćaj sa Aerodroma "Konstantin Veliki" u Nišu. Kako navode iz "Aerodroma Srbije", očekuje se da se tokom juna normalizuje saobraćaj sa niškog aerodroma i da će se sve kompanije postepeno vraćaju svoje linije.

    (16) detaljnije
  • wizz air

    Avioni od danas ponovo lete sa niškog aerodroma

    Nakon više od dva meseca prekida kreće avio-saobraćaj na Aerodromu "Konstantin Veliki", a prvi avion koji će sleteti na pistu u Nišu posle vanrednog stanja i otvaranja granica biće iz Dortmunda. Kako stoji na sajtu niškog aerodroma, očekuje se da avion Wizz Air -a sleti u 11:25, dok je polazak za nemački grad Dortmund planiran za 11:55.

    (6) detaljnije
  • zorana mihajlović

    Letovi iz Niša u narednih mesec dana, radovi na aerodromu kasne

    Aerodrom "Konstantin Veliki“ u Nišu zatvoren je za putnički saobraćaj odlukom Vlade Srbije od 18. marta. Dok se prvi letovi Er Srbije iz Beograda najavljuju za 18. maj, u odgovoru na pitanje novinara Južnih vesti, resorna ministarka Zorana Mihajlović kaže da bi letovi iz Niša ponovo mogli da budu uspostavljeni u narednih mesec dana.

    (10) detaljnije
  • wizz air

    Letovi kompanije "Wizz Air" iz Niša odlažu se do 17. maja

    Mađarski avio-prevoznik Wizz Air je od danas trebalo ponovo da leti iz Niša, ali su zbog ograničenja putovanja i zatvorenih granica, mera u borbi protiv korone koje su i dalje na snazi, morali da prolongiraju početak rada do 17. maja. Ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović kaže da su preporuke da letovi počnu između 15. i 17. maja i da oni koji žele da putuju moraju da imaju test na koronu ne stariji od 72 sata, a oni koji slete moraće u izolaciju.

    (15) detaljnije
  • korona

    Bez testiranja povratnika iz inostranstva, procedura opet promenjena

    Termokamere jedina su kontrola na ulasku u zemlju, kaže putnik sa juga Srbije koji je na aerodrom Nikola Tesla sleteo sa još 50-tak putnika. Prethodne grupe upućivane su u petodnevnu izolaciju, a ovaj putnik kaže da oni nisu testirani, da su putnici iz Beograda odmah mogli da odu kući, neki taksijem, dok su ostali morali sami da se snalaze, ali ujutru, po završetku policijskog časa. Da je procedura promenjena rekao je epidemiolog Predrag Kon, koji objašnjava da putnici u međunarodnom saobraćaju više nisu prioritet za testiranje, već su sada na trećem mestu.

    (17) detaljnije
  • stanica viktorija, london, foot mila ivanov

    Južnjaci u Londonu, na Malti i na austrijsko-mađarskoj granici čekaju povratak u Srbiju

    Nakon proglašenog vanrednog stanja u Srbiji zbog pandemije korona virusa i prekidanja avio-saobraćaja, širom Evrope i sveta građani Srbije nisu uspeli da nađu način da se vrate u domovinu, a među onima koji su "zarobljeni" u Londonu, na Malti i na austrijsko-mađarskoj granici ima i trudnica, bolesnika i studenata. Vlada Srbije je danas poslala dva aviona "Air Serbia" po građane koji su ostali u Dohi i Moskvi.

    (4) detaljnije
  • doha, katar, srbi na aerodromu

    Avion "Air Serbia" krenuo u Dohu po građane Srbije

    Drugi avion koji Vlada Srbije šalje po svoje građane koji su "zaglavljeni" širom sveta na granicama i aerodromima, krenuo je u Dohu po više od 50 ljudi među kojima ima i Nišlija i Leskovčana. Avion bi, prema podacima, trebalo da poleti u 13:50 po srpskom vremenu sa aerodroma "Hamad" u Dohi.

    (1) detaljnije
KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: