Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

akcija čišćenja

  • marjanović

    Piroćanac sam čistio kej od đubreta

    Četrnaest velikih kesa različitog đubreta sakupio je pirotski pesnik i muzičar Vid Marjanović samo sa jedne strane keja na Nišavi, a kako kaže narednih dana čistiće i drugu stranu.

    (6) detaljnije
  • Zavojsko ronioci

    Ronioci iz cele Srbije čistili Zavojsko jezero od smeća

    Preko 300 kilograma otpada izvadili su ronioci iz Zavojskog jezera kod Pirota u akciji čišćenja Saveza organizacija podvodnih aktivnosti Republike Srbije. Veštačko jezero, koje je ovog leta bila jedna od najposećenijih destinacija u Pirotskom okrugu, čistilo je više od 30 ronilaca.

    (4) detaljnije
  • Ćoška - akcija čišćenja

    Samo dan nakon akcije čišćenja, izletište Ćoška u Vranju ponovo osvanulo pod smećem

    Samo dan nakon što su članovi Udruženja “Borino i evropsko Vranje” detaljno očistili jedno od najstarijih vranjskih izletišta Ćošku, sakupivši oko 60 džakova smeća koje je čest prizor na ovom mestu - isto izletište je opet osvanulo pod smećem. U JKP "Komrad" kažu da će pomoći svakom dobronamernom građaninu koji želi pristojnu okolinu i da će na izletištu postaviti kante za smeće.

    (5) detaljnije
  • vlasinsko jezero

    U nedelju čišćenje Vlasine

    Na dve lokacije na Vlasini u nedelju, 23. avgusta od 10 sati biće organizovana akcija čišćenja u kojoj će učestvovati članovi Udruženja “Čuvari Vlasine” i svi zainteresovani koji žele da njihovo okruženje bude lepše i čistije.

    detaljnije
  • Boirino brdo - akcija čišćenja

    Vranjanci čiste izletišta od smeća

    Grupa entuzijasta iz Vranja, nekoliko desetina njih koje je, kako kažu, okupila ljubav prema gradu iz kog su potekli, organizovaće u nedelju, 23. avgusta od 10 sati akciju čišćenja jednog od najstarijih vranjskih izletišta “Ćoška”.

    detaljnije
  • Prvomajska

    Radnici "Mediane" počeli da čiste stan u kome je pronađen leš

    Tri dana nakon što je u jednom stanu u Prvomajskoj ulici u Nišu pronađen leš, a komšije počele i da se privremeno sele zbog neprijatnog mirisa koji se širio, radnici Javnog komunalnog preduzeća Mediana počeli su da čiste i uklanjaju otpad. Ovo je za Južne vesti potvrdila ćerka para koji stanuje u blizini Milica Badžović Ranđelović, a iz Mediane još ne odgovaraju na pitanja novinara.

    (3) detaljnije
  • Vlasotince

    Pojačano čišćenje ulica i javnih površina u Vlasotincu

    Kako bi sprečili širenje virusa, radnici vlasotinačkog “Komunalca” i “Vodovoda” će, dok traje vanredno stanje, raditi u tri smene na održavanju ulica, platoa i javnih površina. Sinoć je opran prostor oko Doma zdravlja, plato ispred zgrade Opštine i glavne ulice.

    detaljnije
  • džak smeća

    Babušničani sami čiste naselje od smeća

    Nekoliko meštana babušničkog naselja Rašina Bara čistili su u utorak 11. februara i dan kasnije svoje naselje, a kako kažu, sakupili su skoro 20 velikih kesa raznog đubreta. Posle prvog dana akcije, iz Komunalca su odneli smeće koje su oni u džakovima ostavili pored kontejnera

    (2) detaljnije
  • smeće bubanj

    Foto-vest: Smeće iz Spomen-parka Bubanj čistili turisti iz Slovačke

    Nabacano smeće u Spomen-parku Bubanj u Nišu na koje su, pri obilasku ovog lokaliteta naišli, počistili su turisti iz Slovačke. Kako su napisali u jednoj od poruka zalepljenoj na kesi, sakupili su 15 džakova, a i to im je bilo malo.

    (44) detaljnije
  • Šta nam teško

    Neradovac kod Vranja dobio mini-park za odmor

    Vođeni idejom da prostor ispred svoje Mesne zajednice pretvore u mesto za druženje i odmor, meštani Neradovca, volonteri i učenici OŠ “Svetozar Marković”, nakon mesec dana čišćenja terena, završili su akciju “Šta nam teško” sadnjom drvoreda ruja i postavljanjem zaštitne ograde oko budućeg mini-parka.

    detaljnije
  • ulica

    U subotu masovna akcija čišćenja Prokuplja

    Na više lokacija u Prokuplju u subotu od 9 do 17 sati biće organizovana akcija čišćenja grada u kojoj će učestvovati direktori javnih preduzeća sa svojim radnicima, zaposleni u Gradskoj upravi, radnici u kulturi, đaci i profesori u školama i svi građani koji žele da njihovo okruženje bude lepše i čistije mesto za život. Akcija se izvodi u saradnji sa JKP Hammeum čiji će radnici sakupljeno smeće odvoziti na otpad, a građani koji se odazovu akciji, imaće obezbeđene rukavice i džakove za prikupljanje otpada.

    (3) detaljnije
  • eko gerila

    Aktivisti čistili kej i reku u centru Niša i smećem napunili 2 kamiona

    Članovi udruženja građana "Eko gerila Niš" čistili su u nedelju, 21. jula, Nišavu i kej u centru grada i tom prilikom prikupili toliko flaša, kesa i drugog smeća da su napunjena 2 kamiona JKP Mediana. Akcija je imala i edukativni karakter, pa su mališani učestvovali u radionici o značaju reke i zaštiti životne sredine.

    (4) detaljnije
  • južna morava leskovac

    Leskovački ribari u nedelju čiste obalu Južne Morave

    Kese, flaše i ostali otpad koji završi na obali reke, pa i u samoj Južnoj Moravi, sakupljaće ribari koji svakodnevno dolaze na ovu reku. Akcija čišćenja organizuje se u nedelju, 21. jula od 9 sati, na potezu od Bogojevačkog do Lakošničkog mosta, a ribari pozivaju građane da im se pridruže i pomognu.

    detaljnije
  • čišćenje vučje

    Leskovčani čistili kupalište kod Vučja

    Čist prilaz i korito Vučjanke i okošena trava, sadašnji su izgled kupališta koje se nalazi na 10 km od Leskovca, gde mnogi građani provode letnje dane. Akciju čišćenja "Ne prljaj. Nemaš izgovor!" građani su sproveli uz pomoć javno komunalnih i društveno-odgovornih preduzeća.

    (1) detaljnije
  • deponija

    Zaposleni u niškim IT firmama čiste Tvrđavu

    U nedelju bi u Tvrđavi trebalo da se okupe zaposleni u IT kompanijama koje se odazovu pozivu danske firme “Better Collective”, koja organizuje akciju prkupljanja otpada iz ovog dela grada.

    (12) detaljnije
  • Čišćenje Jelašničke klisure

    Volonteri iz reke Studene izvadili više od 3 tone smeća

    Iz svega 200 metara korita Studene izvađeno je oko 3 tone smeća, kažu u Udruženju "Trash Hero Beograd", koje je sa učesnicima trke "Maze run" čistilo jedan deo Jelašničke klisure.

    (3) detaljnije
  • Jelasnicka klisura

    Volonteri čiste Jelašničku klisuru, pozivaju građane u pomoć

    Od flaša, kesa, automobilskih guma i ostalog smeća udruženje "Trash Hero", koje postoji u 8 gradova Srbije, ali ne i u Nišu, sa učesnicima avanturističke trke "The maze rage", čistiće deo reke Studene koji protiče kroz Jelašničku klisuru. Akcija će se održati u nedelju, 16. juna, a organizatori pozivaju ljude da im pomognu, jer im, kažu, znači svaki par ruku.

    (1) detaljnije
  • čišćenje gabrovačke

    Čistili Gabrovačku i iz reke izvukli fotelje, gume i mnogo smeća

    Na desetine džakova su aktivisti Radne akcije "Delijski vis" napunili smećem koje su izvukli iz Gabrovačke reke, a iz korita su "spasili" i dve fotelje, nekoliko automobilskih guma i drugi kabasti otpad. Apeluju na sugrađane da ne bacaju đubre u reku.

    (24) detaljnije
  • Čišćenje PMF-a

    Građani čistili dvorište i okolinu niškog PMF-a

    Grupe građana "Eko gerila" i "Radna akcija Delijski vis" udružile su snage kako bi očiste dvorište i okolinu niškog Prirodno matematičkog fakulteta, za koje kažu da su totalno zapušteni i u katastrofalnom stanju, baš kao i ostatak ovog dela grada.

    (18) detaljnije
  • Zbog nemara reke pune đubreta

    Meštani staroplaninskih sela čiste reke i okolinu za vreme praznika

    Zbog toga što tokom predstojećih praznika očekuju veliki broj gostiju i turista u selu, stanovnici sela Gostuša na Staroj planini krenuli su u akciju čišćenja reke i okućnica. Tokom prvomajskih praznika građani će čistiti i u selu Temska. Pirotski Komunalac obezbedio džakove za prikupljanje smeća.

    (1) detaljnije
KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: