Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

amaterski film

  • profifest

    Kratki film iz Turske najbolji na ovogodišnjem prokupačkom "ProFiFestu"

    Turski kratki igrani film "Me and The Other" rediteljke Buse Halačoglu proglašen je za najbolji film u toj kategoriji na 12. Festivalu kratkog igranog filma “ProFIFest” u Prokuplju. U ovoj kategoriji dodeljeno je i jedno specijalno priznanje koje je dobio film "Just the two of us" rediteljke Clare Lemaire Anspach iz Francuske. Najbolji domaći film je "Život posle smrti“ reditelja Ognjena Petkovića.

    detaljnije
  • scena sa snimanja

    Snima se prvi dugometražni film u Prokuplju

    Devojčica koja vodi skroman ali radostan život na selu, njenom odrastanju i polasku u školu gde je primorana da život na selu zameni za grad, deo je radnje prvog dugometražnog igranog filma koji se snima na teritoriji Prokuplja. Trenutno se snimaju kadrovi u selu Glasovik kod Žitnog Potoka, a od sredine naredne nedelje kreće snimanje i u Prokuplju.

    detaljnije
  • filmovi projekcija

    Filmsko leto za mlade u prokupačkim selima

    Neformalno druženje, filmske i druge kreativne radionice, druženje sa ProFiFest magarencetom, tribine za mlade, kao i projekcije animiranih i igranih filmova, samo su neke od aktivnosti koje će obuhvatiti manifestacija "Filmsko leto u ruralnim područjima Toplice" koja će početi 24. avgusta u prostorijama Osnovne škole "Milić Rakić" u selu Džigolj, a biće nastavljena u selima Bajčince, Mikulovac, Stražava, Kordince, Petrovac, Klisurica.

    detaljnije
  • kamera.JPG

    Počinje filmski kamp za leskovačke srednjoškolce

    Sa osnovama filmske kulture, pisanjem scenarija i izradom dokumentarnog i igranog filma, moći će da se upoznaju srednjoškolci iz Leskovca, na filmskom kampu koji se u ovom gradu održava od 27. do 30. juna. Zbog ograničenog broja mesta, zainteresovani se moraju prijaviti, a učešće je besplatno.

    detaljnije
  • Nagrađene učenice za kratki film

    Pirotske gimnazijalke nagrađene za kratki film

    Autorskim filmom o stradanju i deportaciji Jevreja, učenice Gimnazije u Pirotu osvojile se prvu nagradu na konkursu Ministarstva prosvete i Fondacije Haver . Nagrađene su učenice Dunja Đorđević, Mina Jovanović i Mina Jocić, a snimanje su pomogli i drugi učenici koji su bili statisti.

    (1) detaljnije
  • Sa snimanja jednog od filma

    Projekcija amaterskih filmova o pirotskoj istoriji

    Četvoro mladih i kreativnih Piroćanaca, zaljubljenika u film i lokalnu istoriju, producirali su 3 kratka dokumentarno-igrana filma o događajima i ličnostima novije istorije Pirota, a građani će njihovu projekciju moći da odgledaju u ponedeljak 13. avgusta, u svečanoj sali Gimnazije.

    (1) detaljnije
  • spilberg

    Novi Spilbergov film stigao u niške bioskope

    Ekranizacija istinite priče o istraživačkom novinarstvu “Doušnik”, u režiji Stivena Spilberga, naći će se na repertoaru "Vilinog grada" i "Cineplexx"-a od 11. januara. Pored toga, kako kažu u bioskopima, Nišlije će moći da pogledaju i dramu o Vinstonu Čerčilu “Najmračniji čas”, krimi-dramu “Golem iz Lajmhausa”, dok će mališani moći da pogledaju božićnu komediju “Deda Mraz na zameni”.

    detaljnije
  • srce-od-plisa-medvedja.jpg

    Prva nagrada za film "Srce od pliša" osnovaca iz Medveđe

    Kratki igrani film osnovaca iz sela Lece kod Medveđe osvojio je, po drugi put, 1. nagradu na konkursu Agencije za borbu protiv korupcije na temu “Kad ne poštujemo pravila, onda…”.

    (6) detaljnije
  • deo-filma.jpg

    Prokupački osnovci snimili film

    Učenici 4. razreda osnovnih škola "Nikodije Stojanović Tatko" i "Ratko Pavlović Ćićko", uz pomoć gimnazijalaca, snimili su promotivni film "Dar Dobrote" kao deo projekta “Promocija humanih vrednosti”.

    detaljnije
  • ratma.jpg

    Nagrada za film "Moja beba"

    Na Festivalu amaterskog filma “RATMA” u Engleskoj prokupački jednominutni film “Moja beba” u režiji Žikice Jovanovića osvojio je drugu nagradu po odluci žirija.

    detaljnije
  • fnw

    Veliko interesovanje za "FNW"

    U Nišu je počeo Internacionalni festival kratkog filma, a glasovima publike za najbolji film prve večeri izabran je "Bremec" iz Slovenije.

    detaljnije
  • Prokupčani osvojili Ameriku

    Film "Nigde nikog", trojice mladih entuzijasta iz Prokuplja osvojio glavnu nagradu na Hinsdejl festivalu u Sjedinjenim državama.

    (1) detaljnije
KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: