Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

autobus

 • stajalište

  Foto-vest: Pametno stajalište ostalo gologlavo

  Čitaoci javljaju da je “pametno” stajalište preko puta Mašinskog fakulteta ostalo bez krova jer ga je oduvao vetar. Ova stajališta sa internetom, USB punjačima i solarnim napajanjem postavila je Direkcija za izgradnju grada, pa su njima i upućena pitanja o ovom nemilom događaju.

  (10) detaljnije
 • prevoz

  Šofer naglo zakočio, žena pala i povredila se u gradskom prevozu

  Kod stanice na Trgu kralja Milana šofer gradskog autobusa je naglo zakočio, a 52-godišnja žena je pala i povredila se, kažu u policiji, pa je prebačena u Urgentni centar Niš.

  (20) detaljnije
 • prevoz

  Prokuplje bez gradskog i prigradskog prevoza, traži se novi prevoznik

  Nakon što je po ukidanju vanrednog stanja Niš-ekspres iz Niša kao višedecenijski glavni autoprevoznik za gradski i prigradski saobraćaj na teritoriji Prokuplja uveo novi red vožnje koji je podrazumevao ukidanje gotovo svih međugradskih linija, osim do sela Mikulovac i Kostenica, gradska vlast u Prokuplju je raskinula ugovor sa ovim prevoznikom.

  (7) detaljnije
 • Ulaz izlaz autobusi gradski prevoz 19. maj 2020 foto Južne vesti Vanja Keser2

  Posebna linija gradskog prevoza za Zadušnice

  U subotu, 6. juna je praznik Zadušnice, a zbog velikog broja ljudi koji tog dana odlaze na Novo groblje, u Direkciji za javni prevoz najavljuju liniju koja sa Trga kralja Aleksandra vozi do Novog groblja.

  (3) detaljnije
 • pirot

  Obnavlja se gradski i prigradski prevoz na teritoriji Pirota

  Sve gradske i prigradske linije autobuskog saobraćaja na teritoriji Pirota koje su zbog vanrednog stanja privremeno obustavljene, od danas će ponovo početi da funkcionišu. Prevoz će se obavljati prema redu vožnje koji važi u periodu đačkog raspusta, što znači da neće biti polazaka koji u vreme školske godine prevoze đake.

  detaljnije
 • autobus

  Radnici strahuju zbog prepunih autobusa od Bele Palanke ka Nišu, u "Niš ekspresu" najavljuju nove linije

  Samo jedna jutarnja linija kojom radnici idu na posao i prepun autobus, razlog su za zabrinutost putnika koji svakodnevno putuju na relaciji Bela Palanka - Niš, koji kažu da strahuju da postoji velika mogućnost da se zaraze virusom korona. Iz Niš ekspresa , čiji autobusi voze na ovoj liniji, kažu da će već od sutra uvesti dodatne polaske.

  (10) detaljnije
 • stajaliste foto vanja keser

  Moderna autobuska stajališta u centru Niša [foto]

  Na nekoliko lokacija u centru Niša postavljena su autobuska stajališta koja pored klupica i zaštite od kiše, putnicima gradskog prevoza nude i WiFi internet i USB punjače za telefon. Ona imaju i sopstveno solarno napajanje, a nadležni kažu da na njih mogu da se montiraju i displeji sa redom vožnje ako i kada taj način informisanja putnika zaživi u Nišu.

  (37) detaljnije
 • Nadležni očekuju odabir kvalitetnog prevoznika

  Gradski prevoz u Pirotu kreće 18. maja

  Od ponedeljka, 18. marta, ponovo će početi da voze autobusi na gradskim i prigradskim linijama u Pirotu, a kako kažu u Gradskoj upravi, prvenstveno će saobraćati polasci za radnike, a legitimacije za besplatan prevoz za sada neće važiti.

  detaljnije
 • čeka bus

  Ponovo krenuo gradski prevoz - u autobuse mogu sve Nišlije, ne samo zaposleni

  U poslednji čas Gradski štab za vanredne situacije u Nišu doneo je odluku da u autobuse mogu svi, a ne samo radnici. Ovo je rezultat preporuke Kriznog štaba Vlade na koji su apelovali predsednik Aleksandar Vučić i poverenica za ravnopravnost Brankica Janković.

  (17) detaljnije
 • vozač maska korona

  U autobus u Nišu samo sa maskom, polumesečne karte za ceo maj

  8. maja autobusi javnog gradskog i prigradskog prevoza ponovo će, kako kažu u resornoj Direkciji, na niške ulice. Uredbom Vlade Srbije propisane su mere, a to znači da su rukavica i maska obavezni, razmak između putnika i njihov broj, vrata za ulaz i vrata za izlaz, kao i redovna dezinfekcija vozila. U početku će moći da se voze samo radnici, a kartice za maj biće polumesečne.

  (16) detaljnije
 • prevoz

  Direkcija: Javni prevoz u Nišu kada se ukine zabrana

  Dok su u Beogradu već predložene mere koje bi morale da se poštuju u gradskom prevozu, a spekuliše se da bi polovinom maja autobusi ponovo mogli na ulice, u Nišu je situacija drugačija. U Direkciji za javni prevoz kažu da je još na snazi odluka o zabrani i obustavi obavljanja javnog prevoza i dok se ona ne ukine ili promeni neće biti javnog prevoza.

  (27) detaljnije
 • turistički autobus

  Turistički autobus u Nišu neizvestan za ovu godinu

  Otvoreni turistički autobus koji je prošle godine, nakon višegodišnjih najava bivšeg direktora Turističke organizacije Niš, konačno vozio turiste i zainteresovane Nišlije u panoramsko razgledanje grada, ove godine možda ne krstari niškim ulicama. Iz Turističke organizacije Niš tvrde da imaju želju, ali da to ne zavisi samo od njih već od zainteresovanosti firme koja je vlasnik autobusa.

  (5) detaljnije
 • autobuska stanica pirot

  U planu izmeštanje glavne autobuske stanice u Pirotu

  Umesto na dosadašnjoj, Autobuska stanica u Pirotu trebalo bi da bude izmeštena na sam ulaz u grad, kod bivše buvlje pijace, usvojili su gradski većnici. Kako je rekao Zoran Krstić, šef Odeljenja za urbanizam, u narednih godinu dana pripremaće planske dokumente, a zatim i tražiti od Republičke direkcije za urbanizam da im ustupi zemljište. Kada će krenuti izgradnja novog objekta i koliko će koštati, nadležni nisu precizirali.

  (9) detaljnije
 • autobus

  Žena ispala iz prigradskog autobusa, lakše je povređena

  Na autobuskoj liniji Gornje Međurovo - Bubanj selo juče se dogodio nesvakidašnji incident, pošto je jedna Nišlijka ispala iz autobusa. Policija je izvršila uviđaj, a žena lakše povređena, navode u Kliničkom centru, pa je iz predostrožnosti prenoćila u ovoj ustanovi i biće puštena na kućno lečenje.

  (17) detaljnije
 • autobus

  Uništavanje autobusa ne prestaje, autoprevoznik najavio blokadu ulice u Prokuplju

  Zbog toga što su prethodnih dana na različitim lokacijama ponovo lomljena stakla na autobusima privatne beogradske kompanije "Flix a bus", zaposleni u toj firmi su za sredu, 29. januara, najavili štrajk i blokadu ulice 21. srpske divizije u Prokuplju. Ističu da policija i dalje ne reaguje, a za oštećenje njihovih vozila optužuju konkurentsku firmu.

  (2) detaljnije
 • autobus

  Uvodi se linija Medoševac - Duvanište, češći polasci "kružne" linije

  Brojne promene u gradskom prevozu Niša najavljene su za 1. februar, a među njima i malo češći polasci "kružne" linije - broj 34, uvođenje nove koja će voziti od Medoševca do Duvaništa, te produženje linije koja je dosad vozila do Ćele Kule do naredne stanice, kod Ekonomske, Ugostiteljsko-turističke i Trgovačke škole. U Direkciji za javni prevoz najavili su i da se cene pojedinačnih karata neće menjati.

  (21) detaljnije
 • Slika namernog divljackog lomljenja stakla

  Privatnom prevozniku lomljena stakla na autobusima u Prokuplju i Nišu

  Više puta su prošle i ove godine lomljena stakla i šoferšajbne na autobusima privatne beogradske firme Flix a Bus, a incidenti su prijavljeni policiji u Nišu i Prokuplju koja traga za napadačima. U firmi sumnjaju da su napadi naručeni i da neko time pokušava da ugrozi njihovu saradnju sa kompanijom Leoni, čije zaposlene prevoze na posao.

  (4) detaljnije
 • autobus

  Nišlije će prevoziti "Lastini" autobusi koji se već koriste u Valjevu

  Beogradski prevoznik Lasta isti posao gradskog prevoza, sa istih 9 autobusa, dobio je i u Nišu i u Valjevu. U Direkciji za javni prevoz kažu da je to Lastin problem i da će vozila morati da zamene istim ili boljim. Međutim, Dragan Dobrašinović, koji je kontrolisao prethodni tender za prevoz Nišlija, kaže da se ponavlja isto kao sa Ćurdićem , kada su Nišlije umesto obećanih novih kao zamenu dobile stare autobuse.

  (27) detaljnije
 • Trenutno 4 prevoznika prevoze Piroćance

  Gradski i prigradski prevoz u Pirotu ubuduće će obavljati samo jedan prevoznik

  Zbog problema sa prevoznicima koji su redukovali neke prigradske linije i traže veće subvencije iz budžeta, ali i zbog žalbi građana na nekvalitetnu uslugu, Grad Pirot je pripremio koncesioni akt za izbor javno-privatnog partnera koji će ubuduće prevoziti Piroćance. Trenutno putnike u Pirotu na gradskim i prigradskim linijama prevozi 4 prevoznika, a nakon završetka tendera, posao će biti dodeljen samo jednom prevozniku.

  detaljnije
 • guzva bus

  "Lasta", "Strela" i "Niš ekspres" ubuduće prevoze Nišlije

  Ukoliko u narednim danima ne bude žalbi koje bi osporile tender, od 1. februara na ulicama Niša ostaće autobusi "Niš ekspresa", a uz ovu firmu gradski prevoz će preuzeti beogradska "Lasta" i obrenovačka "Strela", objavljeno je na sajtu Direkcije za javni prevoz koja je sprovela javnu nabavku. Ugovori će biti potpisani na sedam godina.

  (41) detaljnije