Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

autoprevoznici

  • Autobus Leskovac

    Poskupljuje autobuski i taksi prevoz u Leskovcu

    Nakon usvajanja novih predloga na današnjoj sednici Privremenog organa, Leskovčani će ubuduće autobuski prevoz plaćati 9 odsto više i to na zahtev nekoliko pevoznika koji su zahtevali još veće povećanje cena. Pored toga, umesto dosadašnjih 120 dinara start u taksi vozilima, građani će plaćati 170 dinara.

    (9) detaljnije
  • Kosovski autobusi9; foto: JV-Nikola Đukić

    Autobusi sa Kosova u Nišu i vozači koji govore albanski - voze hranu za Beograd [video]

    Na Bulevaru Medijana u Nišu, kod DIS-a, parkirano je 8 autobusa sa kosovskim registracijama, čiji vozači govore albanski jezik, a na pitanja novinara koga i gde voze - kažu turiste za Grčku. Ipak, njihovi autobusi imaju natpise "Nišavski okrug", puni su hrane iz Studentskog centra u Nišu, a u autobusima imaju mapu Beograda.

    (27) detaljnije
  • busevi miting

    Na dan mitinga manje autobuskih linija za južnjake, a naprednjaci će u Beograd i vanrednim vozom iz Niša

    I na sutrašnji miting naprednjaka, koji su u međuvremenu nazvali državni "skup nade", mnogi će sa juga ići organizovano - na stotine autobusa je angažovano, ali prevoznici kriju tačan broj. Ono što može da se vidi na sajtu "Niš-ekspresa" je da su ostavili svega trećinu redovnih polazaka iz najvećih gradova sa juga do Beograda u petak, ostale su ukinuli za građane. Šta će biti sa gradskim prevozom u Nišu još nije poznato, a radnici Direkcije za javni prevoz svedoče da sutra neće biti konduktera, jer svi idu na miting. Osim autobusima kao inače, postoje sumnje da će naprednjaci ići i vozom, jer je uvedena vanredna linija, za koju na Železničkoj stanici kažu da je rezervisana za "grupu ljudi".

    (14) detaljnije
  • Autobus Leskovac

    Novo poskupljenje u Leskovcu - prevoznici "pretili" štrajkom, Grad odobrio veće cene

    Nakon što su prevoznici koji sa Gradom imaju sklopljene ugovore oko prigradskog saobraćaja zapretili da će prema određenim naseljima obustaviti prevoz putnika, predstavnici leskovačke lokalne samouprave dali su ”zeleno svetlo” za povećanje cene karata. Najveći teret opet će podneti putnici koji su primorani da se voze autobusom, dok stručnjaci iz oblasti saobraćaja smatraju da poskupljenje u ovom trenutku, s obzirom da cena goriva pada, nije bilo neophodno.

    (5) detaljnije
  • Prevoz Leskovac

    Leskovački autoprevoznik ukinuo polaske ka selima, opozicija traži raskid ugovora

    Prigradski prevoz u Leskovcu poskupeo je još krajem prošle godine, a dozvolu za nove cene prevoza leksovački većnici uscojilu su tek pre nekoliko nedelja. Ipak, osim poskupljenja na koje se odavno već žale, meštani okolnih sela sada tvrde da je autoprevoznik Frenki bez ikakve najave obustavio polaske, te zahtevaju hitnu reakciju nadležnih, dok iz Grupe građana ”Za Leskovac zajedno” traže hitan raskid ugovor sa tim autoprevoznikom.

    (1) detaljnije
  • 800x600_20220530-133919

    Prigradski prevoz u Leskovcu poskupeo odavno, većnici tek danas usvojili odluku

    Nakon što su mnogi auto-prevoznici sami povećali cene karata bez prethodnog odobrenja, leskovački većnici prihvatili su predlog da se poveća cena prevoza u gradsko-prigradskom saobraćaju i to za 30%, a već postojeće cene, kako piše u odluci, važiće od 1. jula.

    detaljnije
  • 20220530_133919

    U Leskovcu gradski prevoz ne postoji, opozicija želi da on bude besplatan

    Gradski prevoz poskupeće u Nišu i Pirotu, ali se u Leskovcu to neće desiti pošto autobuske linije koje povezuju gradske delove i naselja ne postoje. Da je Leskovčanima gradski prevoz neophodan kažu iz Grupe građane ”Za Leskovac zajedno” odakle ističu i da će njihov prvi cilj u borbi za lokalnu vlast biti uvođenje besplatnog javnog prevoza za sve građane.

    (6) detaljnije
  • Siniša Mali

    Po 90.000 dinara radnicima u kulturi, ugostiteljima i autoprevoznicima novac do kraja meseca

    Samostalnim stručnjacima, saradnicima i izvođačima iz različitih oblasti kulture danas je uplaćena novčana pomoć od 90.000 dinara, kaže ministar finansija Siniša Mali i dodaje da će 16. avgusta biti uplaćen novac i ugostiteljima. Krajem meseca finansijsku pomoć najavljuje i za autoprevoznike.

    (7) detaljnije
  • Autobuska stanica Leskovac

    Krenuo međugradski prevoz na jugu Srbije, obavezno nošenje maski i rukavica

    Nakon pauze od skoro 2 meseca, autobuske linije iz Leskovca, Vranja, Pirota i Prokuplja do ostalih gradova i opština u Srbiji, krenule su sa radom. Do kraja nedelje krenuće sa radom i linije gradskog i prigradskog prevoza, a u prvoj fazi ublažavanja mera, uvedenih kako bi se sprečilo širenje virusa korona, ovim linijama moći će da se voze radnici. Putnici su u obavezi da nose maske i rukavice.

    (4) detaljnije
  • Besplatni prevoz najmanje narednih 6 meseci

    Dimitrovgrađani finansiraju prigradski prevoz iz budžeta

    Građani Dimitrovgrada neće plaćati autobusku kartu na teritoriji Opštine najmanje narednih 6 meseci, nakon što je sklopljen ugovor sa jedinim ponuđačem na tenderu za usluge prevoza. Ipak, prigradski prevoz će se finansirati novcem svih građana, a vrednost ugovora je skoro 5 miliona dinara. Prevoznik će održavati 6 linija.

    detaljnije
  • autobus

    Uništavanje autobusa ne prestaje, autoprevoznik najavio blokadu ulice u Prokuplju

    Zbog toga što su prethodnih dana na različitim lokacijama ponovo lomljena stakla na autobusima privatne beogradske kompanije "Flix a bus", zaposleni u toj firmi su za sredu, 29. januara, najavili štrajk i blokadu ulice 21. srpske divizije u Prokuplju. Ističu da policija i dalje ne reaguje, a za oštećenje njihovih vozila optužuju konkurentsku firmu.

    (2) detaljnije
  • Slika namernog divljackog lomljenja stakla

    Privatnom prevozniku lomljena stakla na autobusima u Prokuplju i Nišu

    Više puta su prošle i ove godine lomljena stakla i šoferšajbne na autobusima privatne beogradske firme Flix a Bus, a incidenti su prijavljeni policiji u Nišu i Prokuplju koja traga za napadačima. U firmi sumnjaju da su napadi naručeni i da neko time pokušava da ugrozi njihovu saradnju sa kompanijom Leoni, čije zaposlene prevoze na posao.

    (4) detaljnije
  • prevoz

    Prigradski prevoz besplatan za sve Dimitrovgrađane

    Besplatni javni prevoz na teritoriji Dimitrovgrada u narednom periodu imaće svi građani ove opštine, najavljuje predsednik Opštine Vladica Dimitrov, a to će trajati najmanje do sredine naredne godine, kada lokalna samouprava uđe u javno-privatno partnerstvo. Postoji mogućnost da, i nakon odabira partnera koji će održavati linije, prevoz ostane besplatan.

    (2) detaljnije
  • jugotrans autobusi

    Radnici leskovačke "Jure" nezadovoljni prevozom, blokirali polazak autobusa

    Loši uslovi prevoza i promena datuma za kupovinu mesečne karte, primorala je deo radnika Jure u Leskovcu da u utorak na sat vremena blokiraju polazak Jugotransa koji ima nekoliko linija u prigradskom prevozu. Vlasnik firme kaže da cene nije menjao od 2015. godine i da ne vidi u čemu je problem.

    (3) detaljnije
  • pare

    Leskovački prevoznik utajio porez

    Zbog toga što u 2017. i 2018. godini nije prijavio prihode od prodaje autobuskih karata, čime je izbegao plaćanje poreza u iznosu od 4 miliona dinara, policija je uhapsila muškarca iz Leskovca. Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati.

    (1) detaljnije
  • jedinstvena srbija leskovac

    JS: Inicirali smo uvođenje besplatnog prevoza za Leskovčane

    Iako su još pre dva meseca podneli preporuku Skupštini grada Leskovca da se razmotri uvođenje besplatnog prevoza za osnovce, srednjoškolce, penzionere i starije od 65 godina, iz Jedinstvene Srbije, koja na lokalu nastupa na strani opozicije, kažu da za ovo pitanje ne postoji volja vladajuće većine.

    (1) detaljnije
  • ćurdić

    Snimci dokumentuju malverzacije?

    Pre svake isplate zarade, radnici prevoznika "Ćurdić" tvrde da potpisuju dve platne liste - jednu sa tačnim iznosom koji dobijaju u kešu, a drugu blanko, o čemu svedoče i video snimci. Pravnici kažu da je to protivzakonito, a u "Ćurdiću" negiraju da se uopšte događa. 

    (12) detaljnije
  • niš eksperes

    Pet prevoznika za autobuske linije u Nišu

    "Niš-eksperes, "Ćurdić", "Ariva Litas", "Lasta" i JP "Aerodrom" Niš poslali su ponude za 4 paketa linija gradskog i prigradskog autobuskog prevoza u Nišu.

    (61) detaljnije
  • bus-stanica-2.jpg

    Uskoro rešenje za prigradsku stanicu u Nišu

    Ili će novopostavljena ograda na glavnoj Autobuskoj stanici biti uklonjena, ili će prigradska stanica biti dislocirana na nekoliko lokacija, najavio gradski većnik za saobraćaj Mihajlo Zdravković.

    (9) detaljnije
  • bus

    Novi gradski prevoznici od septembra

    U Nišu sledi nova raspodela tržišta, jer 31. avgusta ističe ugovor između grada i autobuskih prevoznika, pa će se birati novi. Pre tendera, tim Instituta Saobraćajnog fakulteta uradio je studiju.

    (19) detaljnije
KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: