Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

baraž

  • ŽFK Mašinac

    Mašinac i drugi put ove sezone obezbedio opstanak u Superligi

    Situacija koja se retko viđa na sportskim terenima - jedan klub obezbedi tokom sezone opstanak, liga se završi, Savez naknadno usvoji žalbe drugog kolektiva i taj klub mora u baraž da opet dokaže da je kadar za elitu. Tu filmsku sudbinu imao je Ženski fudbalski klub Mašinac iz Niša koji je u dvomeču (4:1) bio bolji od Kolubare iz Lazarevca i ponovo je osigurao mesto u Superligi naredne sezone. U novu sezonu će bez dugogodišnje kapitenke Kristine Krstić koja se oprostila od fudbala.

    detaljnije
  • ŽFK Mašinac

    Mašinac ponovo u borbi za opstanak - pobeda u Lazarevcu, sledi revanš u Nišu

    Iako su pre desetak dana u plej-autu izborile opstanak u najjačem rangu, fudbalerke Mašinca opet su na travnatom terenu morale da pokažu da imaju kvalitet za Superligu. Naknadnom odlukom FSS-a, nakon žalbi subotičkog Spartaka DOO, Mašinac i Kolubara su igrali baraž za popunu elitnog ranga, a u prvom susretu slavile su Nišlijke u Lazarevcu rezultatom 3:0. Revanš je za šest dana u Nišu.

    detaljnije
  • Radnički

    Radnički spasio sezonu - pobedio Inđiju i opstao u Superligi

    U sezoni koju je počeo borbom u Evropi i tokom koje je proslavio vek postojanja - tek u poslednjem meču Radnički je osigurao opstanak u najjačem takmičenju. Pobedom 3:0 nad Inđijom na stadionu "Čair", nakon 3:1 u prvom susretu, tim iz Niša osigurao je opstanak u eliti i igranje nove sezone u Superligi.

    (32) detaljnije
  • 340511179_1272932666667256_7807938699348194413_n

    Surdulički Radnik opstao u Superligi

    Pobedom od 2:0 nad Grafičarem u revanšu baraža za dopunu Superlige fudbaleri Radnika iz Surdulice obezbedili su igranje u elitnom rangu i naredne sezone. U prvom meču je bilo 1:1, a Surduličani su na svom terenu slavili opstanak u najjačem takmičenju.

    (3) detaljnije
  • Vladimir Đorđević

    Meč odluke - Radnički u nedelju dočekuje Inđiju

    Da li će Radnički iz Niša naredne sezone biti član Superlige i drugog ranga takmičenja biće poznato u nedelju uveče. U nedelju, 4. juna "Real sa Nišave" dočekuje Inđiju u revanšu baraža za popunu elitnog takmičenja, nakon pobede Sremaca od 3:1. Umesto Dragana Šarca, ekipu iz Niša će voditi Vladimir Đorđević, član stručnog štava i nekadašnji igrač Radničkog, koji kaže da će svi u klubu dati više od trenutnog maksimuma.

    (15) detaljnije
  • Radnički

    Prvi meč baraža: Radnički poražen u Inđiji

    Opstanak u Superligi za fudbalere Radničkog je sve dalji - u prvom meču baraža za popunu najjačeg takmičenja Nišlije su poraženi od Inđije u gostima rezultatom 3:1 (2:0). Revanš je na "Čairu" u nedelju, 4. juna.

    (41) detaljnije
  • futsal Srbija Ukrajina

    Baraž za Svetsko prvenstvo u futsalu novembra u hali "Čair"

    Srbija i Finska sastaće se u baražu za plasman na Svetsko prvenstvo, a novi termin za prvi duel, koji će se igrati u niškoj hali "Čair", najverovatnije je 7. novembar, kaže direktor domaće selekcije Bojan Pavićević.

    detaljnije
  • dinamo

    Dinamo pobedio Inđiju, ali se oprostio od Superlige

    Trijumf od 2:0 nad Inđijom nije bio dovoljan fudbalerima Dinama u Vranju da spasu mesto u elitnom rangu takmičenja. Pošto su u prvom meču baraža za popunu Superlige izgubili 3:0, prvoligaš Inđija ide u viši rang, a Vranjanci u Prvu ligu.

    (2) detaljnije
  • Radnički Dinamo

    “Dan D” za Dinamo - Vranjanci na stadionu “Jumko” igraju revanš baraža

    Sa neočekivano ubedljivih 3:0 savladala je Inđija Dinamo u prvom meču baraža za popunu Superlige, a Vranjanci će priliku da nadoknade ovaj zaostatak imati u nedelju, 26. maja na svom stadionu “Jumko”.

    detaljnije
  • Dinamo

    Dinamo u Inđiji otpočinje baraž za opstanak u Superligi

    Prvi od dva meča, koliko se igra u baražu za popunu Superlige, Dinamo će odigrati u sredu, 22. maja u Inđiji, protiv istoimene ekipe. Vranjanci veruju da mogu da preskoče i ovu prepreku, jer je, kako kaže trener Dragan Antić, Vranju i jugu Srbije potrebno da Dinamo igra najjače domaće prvenstvo.

    detaljnije
  • Dan odluke za Jastrebac - protiv SAS-a za opstanak u ligi

    Majstorica će odlučiti o poslednjem učesniku Prve futsal lige u sledećoj sezoni, a igraće je Jastrebac i zrenjaninski SAS u blačkoj hali “Duško Jovanović”, večeras, 20. maja.

    detaljnije
  • ilustracija futsal mali fudbal

    Niš dobio drugoligaša u futsalu - KMF Radnički u jedinstvenom rangu

    Pobedivši Požarevac u majstorici baraža, rezultatom 5:2, KMF Radnički je obezbedio plasman u Drugu ligu, te će se od jeseni po prvi put naći u jednistvenom rangu takmičenja. Tamo će klub osnovan pre 3 godine biti jedini predstavnik Niša.

    detaljnije
  • futsal ilustracija

    KMF Vranje pobedio u Bujanovcu i obezbedio opstanak među elitom

    Odbranio je status prvoligaša Klub malog fudbala Vranje, pošto je i u drugoj utakmici, u bujanovačkoj hali "Mladost", pobedio svog domaćina Zufo, ovog puta rezultatom 4:2. Kao meč za uživanje opisali su u vranjskom klubu derbi Pčinjskog okruga, a svojim rivalima poželeli sreću u narednoj sezoni.

    detaljnije
  • ilustracija futsal mali fudbal

    Novi termin borbe za Prvu futsal ligu ekipa Zufo i Vranje

    Drugi meč plej-auta Prve futsal lige, koji je trebalo da se igra u vikendu za nama, ali je odložen, dobio je novi termin. Tako će u bujanovačkoj hali “Mladost” Zufo dočekati Vranje u utorak, 14. maja.

    detaljnije
  • futsal Novi Pazar Vinter sport

    Vinter sport ispao iz trke za šampionsku titulu, Jastrebac igra majstoricu

    Nije petak bio uspešan za futsal klubove sa juga koji biju bitke u najjačem rangu takmičenja. Pošto je izgubio i u drugom meču sa Novim Pazarom, niški Vinter sport je eliminisan u četvrtfinalu plej-ofa, dok je u baražu za popunu Prve lige Jastrebac iz Blaca nakon produžetaka izgubio u Zrenjaninu od SAS-a, te će za opstanak morati da se izbori kroz majstoricu.

    detaljnije
  • Jastrebac i Vranje imaju “meč lopte” za opstanak u Prvoj ligi

    Pobede ostvarene u prvim mečevima baraža za popunu Prve lige Jastrebac iz Blaca i Vranje imaće priliku da “overe” ovog vikenda. Prvo će Blačani u petak, 10. maja gostovati SAS-u u Zrenjaninu, dok će dan kasnije Vranjanci gostovati ekipi Zufo u Bujanovcu. Niški Radnički će u subotu u Požarevcu pokušati da se po prvi put u istoriji nađu u jedinstvenom rangu takmičenja.

    detaljnije
  • ilustracija futsal mali fudbal

    Rođendansko slavlje Jastrepca u prvom meču baraža

    SAS iz Zrenjanina nije uspeo da parira Jastrepcu, pošto su Blačani sigurno slavili sa 5:1 i time se približili opstanku u Prvoj ligi. Posebnu draž pobedi dalo je to što se dogodila na 5. rođendan kluba, u lepoj atmosferi hale "Čika Dača Jovanović".

    detaljnije
  • futsal ilustracija

    Pobeda Vranja na početku baraža Prve lige, Radnički na korak od Druge lige

    Južnjački okršaj odigran je u baražu za popunu Prve futsal lige, akteri su bila dva komšijska kluba Vranje i Zufo iz Bujanovca, a slavili su Vranjanci sa 5:2. Treći predstavnik juga Srbije u plej-autu je Jastrebac iz Blaca, ali on svoj meč igra 7. maja. U baražu za popunu Druge lige, niški Radnički slavio je sigurno, pa će narednog vikenda imati priliku da obezbedi plasman.

    detaljnije
  • Futsal Vinter sport Kalča

    Prva futsal liga: Vranje i Jastrebac u baražu, Vinter sport "preskočio" Kalču za plej-of

    Kako se valjevski RB nije pojavio na meču u Nišu, sudeći po ustaljenoj praksi Vinter sport će dobiti službenu pobedu i zahvaljujući njoj plasiraće se u plej-of Prve futsal lige. Zbog ovog rezultata gradskog rivala Kalča se ipak neće naći među najboljih 6. Druga dva predstavnka juga Jastrebac iz Blaca i Vranje, zahvaljujući pobedama u poslednjem kolu, imaće prilike da se kroz baraž izbore za opstanak.

    (1) detaljnije
  • Stonoteniserke Stoni

    Niške stonoteniserke se plasirale u Prvu ligu Srbije

    Nakon jednogodišnje pauze stonoteniserke kluba Stoni vratile su se u Prvu ligu Srbije, a u niškom klubu kažu da je ovo veliki uspeh. Sezonu su Nišlijke završile na prvoj poziciji u Drugoj ligi jug, a kao pobednice su završile i baraž.

    (1) detaljnije
KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: