Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

baraž

  • OK Niš

    Nišu ostaje još jedan superligaš - OK Niš slavio u Novom Pazaru

    Pobedom od 3:1 (25:16, 14:25, 25:18, 25:20) nad Novim Pazarom u drugom meču baraža odbojkaši Niša obezbedili su mesto u najjačem rangu i sledeće sezone. Jug Srbije će naredne sezone imati dva predstavnika u Superligi pošto je Odbojkaški klub Dubočica iz Leskovca, kao prvak Prve lige, obezbedio plasman u viši rang.

    (2) detaljnije
  • OK Niš

    Odbojkaši Niša na korak do opstanka u Superligi - pobeda nad Novim Pazarom

    U prvom meču baraža za popunu Superlige odbojkaši Niša savladali su Novi Pazar, drugoplasiranu ekipu Prve lige, rezultatom 3:0 (25:19, 25:23, 25:15) i potrebna im je još jedna pobeda kako bi osigurali mesto u elitnom rangu i naredne sezone. Revanš je u ponedeljak, 15. aprila u Pazaru.

    detaljnije
  • ŽFK Mašinac

    Mašinac i drugi put ove sezone obezbedio opstanak u Superligi

    Situacija koja se retko viđa na sportskim terenima - jedan klub obezbedi tokom sezone opstanak, liga se završi, Savez naknadno usvoji žalbe drugog kolektiva i taj klub mora u baraž da opet dokaže da je kadar za elitu. Tu filmsku sudbinu imao je Ženski fudbalski klub Mašinac iz Niša koji je u dvomeču (4:1) bio bolji od Kolubare iz Lazarevca i ponovo je osigurao mesto u Superligi naredne sezone. U novu sezonu će bez dugogodišnje kapitenke Kristine Krstić koja se oprostila od fudbala.

    detaljnije
  • ŽFK Mašinac

    Mašinac ponovo u borbi za opstanak - pobeda u Lazarevcu, sledi revanš u Nišu

    Iako su pre desetak dana u plej-autu izborile opstanak u najjačem rangu, fudbalerke Mašinca opet su na travnatom terenu morale da pokažu da imaju kvalitet za Superligu. Naknadnom odlukom FSS-a, nakon žalbi subotičkog Spartaka DOO, Mašinac i Kolubara su igrali baraž za popunu elitnog ranga, a u prvom susretu slavile su Nišlijke u Lazarevcu rezultatom 3:0. Revanš je za šest dana u Nišu.

    detaljnije
  • Radnički

    Radnički spasio sezonu - pobedio Inđiju i opstao u Superligi

    U sezoni koju je počeo borbom u Evropi i tokom koje je proslavio vek postojanja - tek u poslednjem meču Radnički je osigurao opstanak u najjačem takmičenju. Pobedom 3:0 nad Inđijom na stadionu "Čair", nakon 3:1 u prvom susretu, tim iz Niša osigurao je opstanak u eliti i igranje nove sezone u Superligi.

    (32) detaljnije
  • 340511179_1272932666667256_7807938699348194413_n

    Surdulički Radnik opstao u Superligi

    Pobedom od 2:0 nad Grafičarem u revanšu baraža za dopunu Superlige fudbaleri Radnika iz Surdulice obezbedili su igranje u elitnom rangu i naredne sezone. U prvom meču je bilo 1:1, a Surduličani su na svom terenu slavili opstanak u najjačem takmičenju.

    (3) detaljnije
  • Vladimir Đorđević

    Meč odluke - Radnički u nedelju dočekuje Inđiju

    Da li će Radnički iz Niša naredne sezone biti član Superlige i drugog ranga takmičenja biće poznato u nedelju uveče. U nedelju, 4. juna "Real sa Nišave" dočekuje Inđiju u revanšu baraža za popunu elitnog takmičenja, nakon pobede Sremaca od 3:1. Umesto Dragana Šarca, ekipu iz Niša će voditi Vladimir Đorđević, član stručnog štava i nekadašnji igrač Radničkog, koji kaže da će svi u klubu dati više od trenutnog maksimuma.

    (15) detaljnije
  • Radnički

    Prvi meč baraža: Radnički poražen u Inđiji

    Opstanak u Superligi za fudbalere Radničkog je sve dalji - u prvom meču baraža za popunu najjačeg takmičenja Nišlije su poraženi od Inđije u gostima rezultatom 3:1 (2:0). Revanš je na "Čairu" u nedelju, 4. juna.

    (41) detaljnije
  • futsal Srbija Ukrajina

    Baraž za Svetsko prvenstvo u futsalu novembra u hali "Čair"

    Srbija i Finska sastaće se u baražu za plasman na Svetsko prvenstvo, a novi termin za prvi duel, koji će se igrati u niškoj hali "Čair", najverovatnije je 7. novembar, kaže direktor domaće selekcije Bojan Pavićević.

    detaljnije
  • dinamo

    Dinamo pobedio Inđiju, ali se oprostio od Superlige

    Trijumf od 2:0 nad Inđijom nije bio dovoljan fudbalerima Dinama u Vranju da spasu mesto u elitnom rangu takmičenja. Pošto su u prvom meču baraža za popunu Superlige izgubili 3:0, prvoligaš Inđija ide u viši rang, a Vranjanci u Prvu ligu.

    (2) detaljnije
  • Radnički Dinamo

    “Dan D” za Dinamo - Vranjanci na stadionu “Jumko” igraju revanš baraža

    Sa neočekivano ubedljivih 3:0 savladala je Inđija Dinamo u prvom meču baraža za popunu Superlige, a Vranjanci će priliku da nadoknade ovaj zaostatak imati u nedelju, 26. maja na svom stadionu “Jumko”.

    detaljnije
  • Dinamo

    Dinamo u Inđiji otpočinje baraž za opstanak u Superligi

    Prvi od dva meča, koliko se igra u baražu za popunu Superlige, Dinamo će odigrati u sredu, 22. maja u Inđiji, protiv istoimene ekipe. Vranjanci veruju da mogu da preskoče i ovu prepreku, jer je, kako kaže trener Dragan Antić, Vranju i jugu Srbije potrebno da Dinamo igra najjače domaće prvenstvo.

    detaljnije
  • Dan odluke za Jastrebac - protiv SAS-a za opstanak u ligi

    Majstorica će odlučiti o poslednjem učesniku Prve futsal lige u sledećoj sezoni, a igraće je Jastrebac i zrenjaninski SAS u blačkoj hali “Duško Jovanović”, večeras, 20. maja.

    detaljnije
  • ilustracija futsal mali fudbal

    Niš dobio drugoligaša u futsalu - KMF Radnički u jedinstvenom rangu

    Pobedivši Požarevac u majstorici baraža, rezultatom 5:2, KMF Radnički je obezbedio plasman u Drugu ligu, te će se od jeseni po prvi put naći u jednistvenom rangu takmičenja. Tamo će klub osnovan pre 3 godine biti jedini predstavnik Niša.

    detaljnije
  • futsal ilustracija

    KMF Vranje pobedio u Bujanovcu i obezbedio opstanak među elitom

    Odbranio je status prvoligaša Klub malog fudbala Vranje, pošto je i u drugoj utakmici, u bujanovačkoj hali "Mladost", pobedio svog domaćina Zufo, ovog puta rezultatom 4:2. Kao meč za uživanje opisali su u vranjskom klubu derbi Pčinjskog okruga, a svojim rivalima poželeli sreću u narednoj sezoni.

    detaljnije
  • ilustracija futsal mali fudbal

    Novi termin borbe za Prvu futsal ligu ekipa Zufo i Vranje

    Drugi meč plej-auta Prve futsal lige, koji je trebalo da se igra u vikendu za nama, ali je odložen, dobio je novi termin. Tako će u bujanovačkoj hali “Mladost” Zufo dočekati Vranje u utorak, 14. maja.

    detaljnije
  • futsal Novi Pazar Vinter sport

    Vinter sport ispao iz trke za šampionsku titulu, Jastrebac igra majstoricu

    Nije petak bio uspešan za futsal klubove sa juga koji biju bitke u najjačem rangu takmičenja. Pošto je izgubio i u drugom meču sa Novim Pazarom, niški Vinter sport je eliminisan u četvrtfinalu plej-ofa, dok je u baražu za popunu Prve lige Jastrebac iz Blaca nakon produžetaka izgubio u Zrenjaninu od SAS-a, te će za opstanak morati da se izbori kroz majstoricu.

    detaljnije
  • Jastrebac i Vranje imaju “meč lopte” za opstanak u Prvoj ligi

    Pobede ostvarene u prvim mečevima baraža za popunu Prve lige Jastrebac iz Blaca i Vranje imaće priliku da “overe” ovog vikenda. Prvo će Blačani u petak, 10. maja gostovati SAS-u u Zrenjaninu, dok će dan kasnije Vranjanci gostovati ekipi Zufo u Bujanovcu. Niški Radnički će u subotu u Požarevcu pokušati da se po prvi put u istoriji nađu u jedinstvenom rangu takmičenja.

    detaljnije
  • ilustracija futsal mali fudbal

    Rođendansko slavlje Jastrepca u prvom meču baraža

    SAS iz Zrenjanina nije uspeo da parira Jastrepcu, pošto su Blačani sigurno slavili sa 5:1 i time se približili opstanku u Prvoj ligi. Posebnu draž pobedi dalo je to što se dogodila na 5. rođendan kluba, u lepoj atmosferi hale "Čika Dača Jovanović".

    detaljnije
  • futsal ilustracija

    Pobeda Vranja na početku baraža Prve lige, Radnički na korak od Druge lige

    Južnjački okršaj odigran je u baražu za popunu Prve futsal lige, akteri su bila dva komšijska kluba Vranje i Zufo iz Bujanovca, a slavili su Vranjanci sa 5:2. Treći predstavnik juga Srbije u plej-autu je Jastrebac iz Blaca, ali on svoj meč igra 7. maja. U baražu za popunu Druge lige, niški Radnički slavio je sigurno, pa će narednog vikenda imati priliku da obezbedi plasman.

    detaljnije
KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: