Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

bend Novembar

  • novembar (1)

    Kako nije propao niški rokenrol - izlazak iz ilegale posle 10 godina stagnacije

    Za niški rokenrol koji je kroz decenije dao neke od regionalno najznačajnačnih bendova važi da više od deset godina stagnira. Poslednje dve godine, međutim, obeležene su pozitivnim promenama, novim prostorima za svirke i angažovanjem mladih muzičara, što “veterani” niške muzičke scene Bojan Ranđelović i Uroš Kostić, ali i sociolog Nikola Božilović nazivaju izlaskom iz 'rokenrol ilegale”, koja je počela zatvaranjem kultnog Muzičkog kluba 1999. godine.

    (4) detaljnije
  • novembar (1)

    Pank-rok rapsodija kultnog "Novembra" - svirka za pamćenje

    Uz baklje, skoro 40 odsviranih pesama i uz dvoipočasovni kvalitetan pank-rok zvuk sinoć je u punom klubu Istina Mašina održan koncert kultnog niškog benda Novembar koji je posle dve godine ponovo nastupio u Nišu, ali ovoga puta sa gostima. Energično i emotivno veče obeležilo je i prisustvo i mlađe i starije publike, kao da dokaz da pank živi.

    (3) detaljnije
  • Novembar

    Nezaboravni "Novembar" opet pred Nišlijama: "Imamo potrebu da se okupimo"

    Dve godine nakon poslednjeg nastupa u Banovini, kultni niški bend Novembar nastupiće u subotu, 4. novembra od 21 sat u klubu Istina Mašina. Iz benda poručuju da koncert neće biti memorijalni, već njihova iskrena potreba da sviraju muziku koja je obeležila njihovu karijeru. Takođe, potvrdili su i dolazak mnogobrojnih gostiju, koji će još jednom podsetiti publiku kako zvuči “bluz južne pruge”.

    detaljnije
  • Atheist rap

    Od "Wartburg limuzine" do "Zapadne Evrope" - "Atheist Rap" vraća se u Niš

    Nakon 4 godine pank/rok bend "Atheist Rap" održaće koncert u petak, 3. februara, od 21 sat u niškom AKC FUZZ-u. Nastupu popularnih Novosađana prethodiće koncert benda "Protektori", koji je sastavljen od muzičara iz Niša, Novog Sada, Kosovske Mitrovice i Knjaževca.

    (2) detaljnije
  • novembar

    "Novembar" večeras u Banovini svira u Kostinu čast

    Večeras od 21 sat u dvorištu Univerziteta biće održan Memorijalni koncert “Tako mladi i tako čist” u čast preminulog frontmena "Novembra" – Gorana Kostića Koste. Pored ovog pank-rok sastava nastupiće i bend "Protektori". Cena ulaznice je 500 dinara.

    detaljnije
  • Nenad-Pejcic;-foto:-M.-R

    "Novembar" - najveći mali bend na ovim prostorima odlazi u istoriju

    Poslednji put niška publika će "Novembar" moći da čuje 5. aprila u klubu Feedback, nakon čega će se kultni pank-rok bend spustiti južnom prugom i ostati zauvek tako mlad i tako čist. Basista Nenad Pejčić u emisiji "15 minuta" kaže da će najveći mali bend na ovim prostorima otići u istoriju - iz poštovanja prema frontmenu Goranu Kostiću Kosti i zato što to više nije "Novembar" bez njega.

    detaljnije
  • koncert

    Vulkan emocija na koncertu posvećenom Kosti iz "Novembra"

    Memorijalni muzički festival koji nosi naziv “Tako mlad i tako čist” po stihu iz pesme benda “Novembar”, održan je sinoć u dvorištu niške Banovine, a na desetine muzičara posvetilo je svoje nastupe nedavno preminulom frontmenu Goranu Kostiću Kosti.

    detaljnije
  • novembar

    Memorijalni koncert za Kostu u Banovini

    Obožavaoci muzike i dela Goran Kostića Koste, frontmena niškog benda “Novembar”, moći će da uživaju u svirci koja, po rečima organizatora, slavi život i želi da oda počast ovom umetniku. Memorijalni jednodnevni muzički festival „Tako mlad i tako čist“, simbolično naslovljen po jednoj od najboljih pesama Gorana Kostića Koste, održaće se u petak, 15. septembra od 18 sati u dvorištu Banovine.

    detaljnije
  • tako mlad i tako čist

    U susret memorijalnom koncertu za Kostu, “Novembar” najavio novi album

    Uoči jednodnevnog memorijalnog muzičkog festivala “Tako mlad i tako čist”, kojim se odaje počast Goranu Kostiću Kosti, frontmenu grupe “Novembar”, članovi ovog niškog pank-rok benda, najavili su novi album, koji bi trebalo da izađe do kraja ove godine.

    detaljnije
  • goran kostić

    Koncert sećanja na Kostu iz “Novembra”

    Bendovi koji su u proteklih 26 godina delili binu sa grupom “Novembar” iz Niša, nastupiće na memorijalnom koncertu frontmena ovog benda Gorana Kostića Koste, koji je preminuo ranije ove godine. Svirka "Tako mlad i tako čist" će, kažu organizatori, biti organizovana u dvorištu niške Banovine u petak, 15. septembra.

    (2) detaljnije
  • Bend Novembar

    Objavljena nova pesma "Novembra", snimljena pre Kostine smrti

    Pesma "Sve zaboravljam" je nastala neposredno pre nedavne iznenadne smrti frontmena i pevača "Novembra" Gorana Kostića Koste, a Balkanrok prenosi najavu da će biti objavljen i ceo album, ali se još ne zna kada.

    detaljnije
  • Sviraće u čast nedavno preminulom kolegi

    Prvi niški rok festival posvećen Kosti iz “Novembra”

    Zbog nedavne smrti frontmena niškog pank-rok benda “Novembar” Gorana Kostića, organizatori su odlučili da mu posvete festival “Rock in Niš” i kolege će svirati njemu u čast prvog dana festivala, 14. jula kod Vrežinskog bazena. Odabrani su i bendovi koji će se takmičiti, a u pripremi je prostor za kampovanje.

    detaljnije
  • Preminuo u 51. godini

    Preminuo frontmen niške grupe “Novembar”

    Jedan od osnivača i frontmen niškog pank-rok benda “Novembar” Goran Kostić Kosta, preminuo je noćas u 51. godini.

    (8) detaljnije
  • Goran Kostić Kosta Novembar

    Kostić: Cenzura cveta i u muzici

    Komentarišući astronomske honorare koje gradonačelnici daju popularnim muzičarima za novogodišnje nastupe, frontmen niškog "Novembra" Goran Kostić dodaje da su bendovima koji kritikuju vlast zatvorena vrata za javne proslave, ali i za televizije.

    (1) detaljnije
  • Nastup

    "Novembar" obradio pesmu čuvenog pank-rok benda

    Niški sastav “Novembar” objavio je obradu pesme “Baj, baj, bejbe” grupe “KUD Idijoti”. Bend ove godine obeležava 25 godina postojanja, a novi singl najavljuje kompilaciju "Za Tebe - a tribute to KUD Idijoti".  

    detaljnije
  • Novembar

    "Novembar" počinje jesenju turneju u Vranju

    Nastupom u vranjskom Omladinskom kulturnom centru, niški rok sastav "Novembar" 3. septembra počinje svoju rođendansku turneju.  

    detaljnije
  • novembar

    Babušnica u ritmu panka i roka

    Ovog vikenda u Babušnici je održan trodnevni Lužnički festival - “Lufest 2016”. Na otvranju je za okupljenje svirala “Riblja čorba”, dok je završnica pripala niškom bendu “Novembar”.

    (1) detaljnije
  • galija

    Galija, Van Gog i Novembar zbog Horskih odloženi za 4. jul

    Pošto, kako kažu organizatori, žele da izbegnu eventualno vremensko i zvučno preklapanje sa programom Horskih svečanosti, zajednički koncert bendova Galija, Van Gog i Novembar umesto 2. jula biće održan 4. jula na platou niške Tvrđave.

    detaljnije
  • rodjendanski nastup

    Odložen koncert Galije, Van Goga i Novembra u Tvrđavi

    Zajednički rođendanski nastup niških bendova Galija i Novembar i beogradskog Van Goga, koji je prvobitno najavljen za 2. jul na prostoru Tvrđave u Nišu, odlaže se zbog, kako nezvanično saznajemo, preklapanja sa Horskim svečanostima koje se održavaju u istom periodu.

    detaljnije
  • Novembar bend Južne vesti

    Super-koncert: Galija, Van Gog i Novembar 2. jula u Nišu

    Povodom jubileja 40 godina Galije, 30 Van Goga i 25 Novembra, kojima u zbiru nedostaje samo 5 godina do 100, u niškoj Tvrđavi će u subotu 2. jula biti održan zajednički koncert tri legendarna benda.

    (2) detaljnije
KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: