Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

benzin

 • benzinska stanica

  Novo povećanje cene goriva neprihvatljivo za vozače, ali i za poljoprivrednike

  Cene goriva na pumpama širom Srbije poslednjih dana ne miruju, a samo od marta do danas došlo je do poskupljenja i do 15 dinara, što je neprihvatljivo za sve vozače, a pre svega za poljoprivrednike. Kako kažu, od države dobijaju subvencije za gorivo 4.000 dinara po hektaru, te pitaju ministra poljoprivrede i predsednika Srbije da li znaju koliko litara nafte mogu kupiti od podsticajnih sredstava koje dobijaju.

  (33) detaljnije
 • točenje goriva

  Gorivo ponovo poskupelo, "poskupljuje i život"

  Cene goriva na pumpama u Srbiji prethodnih dana "udarile su u plafon" i to svega dva meseca nakon što su završeni protesti zbog prethodnog poskupljenja, zbog kojeg je već u Nišu za 20 dinara skuplja vožnja taksijem, kao i autobuske karte do nekih destinacija. Poljoprivrednici se žale, jer "skače" cena proizvodnje, a ekonomista Boban Stojanović kaže da bi i država mogla da bude oštećena zbog ovih skupoća.

  (17) detaljnije
 • benzinska stanica

  Gorivo u Srbiji skuplje nego u Nemačkoj, država može da snizi cenu

  Protestni zvuci sirena iz automobila su utihnuli, iako se cene goriva nisu smanjile, a da je ono i dalje skupo pokazuje činjenica da je u Srbiji litar dizela za oko 8 dinara skuplji nego u Nemačkoj, koja spada u zemlje sa natprosečnom cenom goriva. Osim kompanija koje nude popuste, kako kaže profesor Ekonomskog fakulteta Boban Stojanović, ako bi država iskoristila zakonsku mogućnost i smanjila akcize, građani bi mogli da plaćaju litar benzina i 10 dinara jeftinije nego sada.

  (18) detaljnije