Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

bezbednost

 • Igor Jurić

  Jurić: Deca u Nišu nisu prepoznala poruke zlostavljanja i pretnji

  Da su pojedine poruke koje dobijaju preko interneta neprimerenog sadržaja, te da su preko njih seksualno uznemiravana ili im se preti, deca u Nišu nisu prepoznala, rekao je Igor Jurić, aktivista i osnivač Fondacije "Tijana Jurić".

  (1) detaljnije
 • Kup Koraća Mića Radović baklja

  Dve godine prošle, a ne zna se ko je na "večitom derbiju" pogodio Radovića bakljom

  Ni dve godine nisu bile dovoljne da bude otkriveno ko je bakljom sa tribina hale “Čair”, a tokom utakmice između Partizana i Crvene zvezde u finalu Kupa Radivoja Koraća, pogodio bivšeg gradskog većnika i dugogodišnjeg funkcionera Košarkaškog saveza Miodraga Radovića.

  (4) detaljnije
 • pruga

  Pružni prelazi nisu prepoznati kao problem u Strategiji o saobraćaju u Nišu

  Strateški dokument po kome se sprovode aktivnosti koje građane treba da učine bezbednijim u saobraćaju nije uzeo u obzir sigurnost na pružnim prelazima u Nišu. Većnik Igor Vojinović je, izlažući rad gradskog Saveta za bezbednost u saobraćaju i plan rada ovog tela za 2019, rekao da Niš kao lokalna samouprava ima "ograničeno polje delovanja" što se tiče pružnih prelaza.

  (6) detaljnije
 • Stojanović Blagotić Đorđević debata JV

  Debata JV: Profesionalnošću do rešavanja ubistava i paljenja kola

  Pre svega profesionalnošću i operativnim radom, ali i političkom voljom i uz minimum političkog uticaja, složni su učesnici debate Južnih vesti “60 minuta”, moguće je razrešiti brojne slučajeve, poput onih koji su se ove godine dešavali u Nišu, a ostali bez "odgovora" nadležnih. I pored slučajeva paljenja automobila i ubistava u centru grada, koja su se dogodila u poslednjih godinu dana u Nišu, građani juga Srbije, pokazalo je istraživanje, osećaju se bezbedno, ali ne zahvaljujući policiji.

  detaljnije
 • debata

  Debata JV o bezbednosti u Nišu

  Automobili u plamenu, nerešena ubistva u samom centru grada - slika su Niša poslednjih godinu dana, pa se postavlja pitanje koliko su građani bezbedni. Na ovo pitanje u debati Južnih vesti “60 minuta”, večeras od 18 sati, pokušaće da odgovore istraživač Beogradskog centra za bezbednosnu politiku Saša Đorđević, nekadašnji direktor Vojno-bezbednosno agencije Momir Stojanović i penzionisani inspektor niške policije Nebojša Blagotić.

  detaljnije
 • bia

  Službenik BIA penzionisan nakon ukazivanja na probleme unutar Agencije

  Sumnju na nelegalne i nezakonite radnje pojedinih pripadnika Bezbednosno informativne agencije (BIA) u Nišu, službenik Branko Đorđević prijavio je nadležnima, ali su kako kaže, umesto pokretanja istrage, njegove kolege napredovale, a on nezakonito penzionisan.

  (14) detaljnije
 • tribina o bezbednosti

  "Srbiji potrebna transparentnija policija, bliža građanima"

  Javni konkursi za radna mesta u policiji, kako bi se znalo ko nosi uniformu i ko rukovodi čuvarima reda, ali i veća transparentnost u radu policije, potrebno je da bi građani imali više poverenja u ovu instituciju, zaključci su tribine o bezbednosti u Nišu. Građani juga Srbije ne veruju da se do posla u policiji dolazi “pošteno”.

  (5) detaljnije
 • ATD

  Zbog popucalih zidova zatvoren rendgen u niškom ATD-u

  Zidovi mračne komore u kojoj se razvijaju rentgenski snimci u niškom Zavodu za plućne bolesti i tuberkulozu, poznatijem kao ATD, popucali su, te je ovaj deo ustanove zatvoren. Pacijenti se šalju na rentgen u Dom zdravlja, a stručnjaci procenjuju zbog čega je deo zgrade napukao, kaže direktor ove ustanove Vladica Miladinović.

  (3) detaljnije
 • ninoslav mitić

  Bivši načelnik: Niš ima tri puta manje policajaca nego što je standard EU

  Iako nije precizirao tačan broj ljudi u plavim uniformama koji rade u Nišu, bivši načelnik Policijske uprave Ninoslav Mitić tvrdi da gradu treba 3 puta više policajaca da bi dostigao standarde Evropske unije. Zahteve građana za reonskim policajcima koji bi kao pozornici bili svuda po gradu tumači kao nemoguće zbog manjka čuvara reda. Ipak, Mitić kaže da je Niš bezbedan grad.

  (43) detaljnije
 • policijski sindikat

  "Nepodobni" Policijski sindikat otvorio kancelariju u Nišu

  Zbog toga što su, kako kažu, nepodobni za aktuelnu vlast, pa ne mogu da imaju kancelariju u službenim prostorijama MUP-a, Policijski sindikat Srbije zajedno sa Udruženjem boraca "Besmrtni gvozdeni puk" otvorio je kancelariju u Nišu, kako bi brže i bolje rešavali probleme policajaca i inspektora. O aktuelnoj bezbednosnoj situaciji u gradu član UO Policijskog sindikata Srbije Dejan Petrović kaže da očekuje da se reše nova paljenja automobila.

  (4) detaljnije
 • zapaljen auto

  Gradonačelnik o paljenju automobila: Policija će me obavestiti kad ima rezultata

  Prvi čovek grada Niša Darko Bulatović navodi da ga je načelnik Policijske uprave u Nišu Slaviša Virijević obavestio o novim paljenjima automobila, kao i da će ga vrlo brlo obavestiti da “šta se zapravo dešavalo”, a to sve zavisi od dalje istrage.

  (5) detaljnije
 • hapsenje

  Lokacija Sigurne kuće nije tajna, ali žrtve nasilja čuva obezbeđenje

  Od početka godine do 8. maja u Srbiji su 20 žena ubili partneri, uprkos svim merama koje država primenjuje da smanji femicid i porodično nasilje, a prošle godine ubistva su se dogodila i u centrima za socijalni rad u Beogradu. Direktorka Sigurne kuće u Nišu Sonja Šćekić kaže da su nasilnici već dolazili do ove ustanove ranije, te ne garantuje da ne može da se desi incident.

  detaljnije
 • kazna mup

  Počelo kažnjavanje za one koji na auto-putevima voze brže od 120 na sat

  Svi oni koji na auto-putu od Niša do Beograda voze prosečnom brzinom većom od 120 km/h, kako kaže direktor policije Vladimir Rebić, od danas se kažnjavaju. Kako je i najavljeno, kazne se uručuju na naplatnim rampama, a Rebić dodaje da će onima koji se budu isključivali na sporednim rampama kazna stizati na kućnu adresu.

  (8) detaljnije
 • kola snimanje sud golf 5

  Istraga o praćenju urednika “Južnih vesti” tačno godinu dana bez pomaka

  Ni nakon godinu dana otkako je glavni urednik "Južnih vesti" Predrag Blagojević prijavio policiji da ga nepoznata osoba snima kamerom iz automobila parkiranog ispred Suda u centru Niša, kako kažu u Osnovnom javnom tužilaštvu, istraga ne napreduje. U Tužilaštvu dodaju da su im iz Policijske uprave Niš poslednji put poslali izveštaj pre 8 meseci. Policija i dalje ćuti.

  (3) detaljnije
 • Automobil iz kog je sniman Blagojević

  Istraga o snimanju urednika “Južnih vesti” i dalje "tapka u mestu"

  Skoro godinu dana je prošlo otkako je glavni urednik "Južnih vesti" Predrag Blagojević prijavio da ga je nepoznati muškarac ispred Suda, u centru Niša, snimao kamerom iz automobila, ali, kako kažu u Osnovnom javnom tužilaštvu, istraga nije makla dalje od početka.

  (9) detaljnije
 • Navijači

  Rigorozniji pretresi zarad veće bezbednosti na Kupu Koraća

  Nemili događaji, koji se redovno viđaju na domaćim sportskim događajima nisu zaobišli ni Kup Radivoja Koraća. Tako je svake godine pred njegov početak pitanje bezbednosti najglasnije, a sada organizatori uveravaju da će pretresi na ulazu u nišku halu “Čair” biti mnogo detaljniji, kao i da neće biti propusta kada je reč o ulaženju bez karata.

  (3) detaljnije
 • Kup Koraća Mića Radović baklja

  Ni posle godinu dana se ne zna ko je bakljom pogodio Miću Radovića

  Iako uskoro počinje Kup Radivoja Koraća u niškoj hali "Čair", još uvek se ne zna ko je osoba, kako kažu u Višem javnom tužilaštvu, koja je tokom prošlogodišnjeg finala Kupa bakljom pogodila bivšeg gradskog većnika i dugogodišnjeg funkcionera Košarkaškog saveza Miodraga Radovića.

  (6) detaljnije
 • Uništen automobil

  Gradski Savet za bezbednost - čemu služi, a pritom i ne radi?

  Dve i po godine otkako je osnovan, o radu Saveta za bezbednost Niša se veoma malo zna. Ovo telo trenutno i ne radi, a u Gradskoj kući kažu da se čeka nova Strategija za bezbednost. O tom dokumentu se zna još manje, a o njemu se govori na javnim raspravama o kojima se skoro ništa ne zna.

  (8) detaljnije
 • Vuk Jeremić

  Vuk Jeremić na tribini Narodne stranke u Nišu

  O bezbednosti u Nišu i ostalim političkim temama, Narodna stranka organizuje skup u ponedeljak, 25. decembra u 18 sati, u "New city" hotelu. Tribini pod nazivom “Put iz haosa” prisustvovaće i predsednik stranke Vuk Jeremić i ostali visoki funkcioneri te nove političke organizacije.

  (5) detaljnije
 • 1 Nebojsa Stefanovic foto Aleksandar Kostic

  U Svrljigu otvorena nova policijska stanica

  Pošto je zgrada u kojoj je bila smeštena policija u Svrljigu vraćena starim vlasnicima, nova stanica otvorena je u sudskoj zgradi u centru. Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović je na otvaranju najavio da će nove prostorije uskoro biti opremljene i video-nadzorom koji će biti povezan i sa lokalnim školama.

  (2) detaljnije