Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

bioskop

 • Sedišta Cineplexx

  Animirani film “Duša” stigao u niške bioskope

  Da li ste se ikada zapitali gde nastaju vaše emocije, snovi, vaša interesovanja? Šta je to što vas čini onim što jeste? Odgovor na to pitanje niškoj bioskopskoj publici daće ekipa animiranog filma “Duša” koji je na repertoaru bioskopa Cineplexx i Vilin grad. Uz taj naslov iz Vilinog grada najavljuju i premijernu projekciju savremene prerade "Olivera Tvista“.

  (2) detaljnije
 • bioskop

  Domaći film “Jedini izlaz” na repertoaru niških bioskopa

  Za bioskopsku publiku iz niških bioskopa spremili su, kako saopštavaju, domaći film “Jedini izlaz”, a iz bioskopa Cineplexx najavljuju da će u subotu, 13. februara, ugostiti deo autorske i glumačke ekipe tog filma. Pored tog ostvarenja, bioskop Vilin grad je na repertoar stavio i novi film - “Šarlatan”.

  (1) detaljnije
 • bioskop

  Film "Male stvari" novitet na repertoaru niških bioskopa

  Psihološki triler "Male stvari", koji prati priču zamenika šerifa okruga Kem u potrazi za ubicom, Nišlije će moći da gledaju od četvrtka, 28. januara u bioskopima Cineplexx i Vilin Grad.

  (1) detaljnije
 • Scena vranjsko pozorište

  Od subote počinju bioskopske projekcije u vranjskom Pozorištu

  Nakon više od dve decenije od poslednje bioskopske projekcije u Vranju, publika će od 30. januara ponovo moći da gleda filmove svake subote u Pozorištu “Bora Stanković”. Bioskop će početi da radi u okviru programa obeležavanja Dana grada, a prvi na reportoaru je film “Ime naroda” Darka Bajića.

  detaljnije
 • Ruski car bioskop

  "Ruski car" - najstariji stalni bioskop u Srbiji koji je nastao u Nišu

  Početak 20. veka je Nišu, a i Srbiji, doneo prvi stalni bioskop u zgradi nekadašnjeg Rajhlovog hotela. Zvao se "Ruski car", a nalazio se u današnjoj Obrenovićevoj ulici. O tome u knjizi “Pioniri filma i fotografije juga Srbije” piše Branislav Miltojević i naglašava da je bioskop u toj zgradi menjao više imena - "kino Volga", "Istra" i na kraju "Vilin grad", te da bioskop u toj zgradi i danas postoji i ima gotovo kultni gradski status.

  (5) detaljnije
 • bioskop

  Film “Beše jednom” novina u prazničnom repertoaru niških bioskopa

  Topla porodična priča „Beše jednom“, koja otkriva kako su nastale dve fantastične legende Petar Pan i Alisa u zemlji čuda, novitet je na repertoaru koji su za praznične dane pripremili iz oba niška bioskopa.

  (1) detaljnije
 • Sedišta

  4 nova filma i prenos opere na repertoaru niških bioskopa

  Od 12. do 18. novembra ljubitelji filma mogu u niškim bioskopima pogledati 4 nova naslova - horor film Tripozno, dramu Časovi persijskog, animirani Viking Vič i čarobni mač i domaći istorijski film o borbi naslednika Svetozara Miletića za prisajedinjene Vojvodine Kraljevini Srbiji - Ime naroda, kao i prenos opera Trubadur.

  (1) detaljnije
 • Bioskop "Sloboda" Vranje

  Deo Bioskopa “Sloboda” u Vranju porušen, iz Udruženja zanatlija traže da Grad obustavi radove

  Nakon što je godinama bio prepušten zubu vremena zbog sudskog spora između Grada i Udruženja zanatlija, deo Bioskopa “Sloboda” koji se nalazio u Zanatskom domu u centru Vranja, sada je, odlukom Grada porušen. Sa druge strane, predsednik Udruženja zanatlija kaže da pravosnažna odluka o vlasništvu ne postoji, pa samim tim Grad nema pravo da ruši i izvodi radove na objektu.

  detaljnije
 • bioskop

  Veče horor filmova za Noć veštica u bioskopu "Cineplexx"

  Najveći strahovi se obistinjuju na velikom platnu prema najavama bioskopa Cineplexx u Nišu, koji je za Noć veštica spremio reviju horor filmova od 29. oktobra do 1. novembra.

  (2) detaljnije
 • Patuljci iz Kelna

  Animirani film o patuljcima i triler "Prevodioci" u niškim bioskopima

  Od četvrtka, 22. oktobra, na repertoarima niških bioskopa Cineplexx i Vilin grad naći će se animirani film Kućni patuljci: Operacija kolačići, kao i triler Prevodioci.

  (2) detaljnije
 • Sedišta Cineplexx

  Film o prvoj tamnoputoj Mis sveta na repertoaru niških bioskopa

  Upadom na binu novoosnovani Ženski pokret za oslobođenje omeo je prenos izbora za Mis sveta u vreme kada je takmičenje pratilo preko 100 miliona gledalaca i na kome je titula po prvi put otišla u ruke tamnopute žene - detalj je filma Nezavisne koji od 8. oktobra na repertoaru niških bioskopa.

  (3) detaljnije
 • bioskop

  Počinje sa radom bioskop pirotskog Doma kulture

  Nakon odluke nacionalnog Kriznog štaba da se dozvole kulturne manifestacije sa publikom, pirotski Dom kulture otvara vrata za posetioce bioskopa od četvrtka, 3. septembra. U toku ovog meseca na repertoaru će biti 4 ostvarenja i sve projekcije počinju od 20 sati.

  (1) detaljnije
 • Sedišta

  I "Cineplexx" počinje sa radom 1. septembra

  Akcijom "Povratak u bioskop" niški Cineplexx obeležiće ponovno otvaranje, nakon skoro pola godine pauze zbog epidemije. 1. septembar je datum kada će ponovo proraditi, a za taj dan najavljeno je prikazivanje najpopularnijih filmova iz ove i prošle godine.

  (6) detaljnije
 • pozorište

  Krizni štab: Bioskopi i pozorišta se otvaraju - u publici do 500 ljudi

  Na javnim mestima je i dalje zabranjeno okupljanje više od 10 osoba, ali od ponedeljka 24. avgusta to ne važi za bioskope i pozorišta koji mogu početi sa radom, a u publici može biti do 500 ljudi, odlučio je Krizni štab. Pevanje je i dalje rizično, smatraju članovi Štaba, pa muzičke manifestacije poput Nišvila još nisu dozvoljene.

  (8) detaljnije
 • Pozorište "Bora Stanković Vranje

  Vranjanci nakon 2 decenije uskoro dobijaju bioskop

  Nakon što su poslednji film u nekadašnjem kultnom Bioskopu “Sloboda” u Zanatskom domu, Vranjanci odgledali 1998. godine, nakon 22 godine uskoro će dobiti priliku da ponovo gledaju najnovija filmska ostvarenja na velikom platnu. Gradonačelnik Vranja najavio je da je oprema nabavljena preko projekta u Filmskom centru Srbije i da će montaža početi 4. marta u obnovljenoj zgradi vranjskog teatra.

  (1) detaljnije
 • Tajna izgubljenog kraljevstva

  Komedija i animirani film noviteti u niškim bioskopima

  Repertoari niških bioskopa od četvrtka, 27. februara, biće bogatiji za komediju Ko'e šef i animirani film Tajna izgubljenog kraljevstva. U Vilin grad stiže i evropska drama Mali Džo, a u Cineplexx ruska komedija sa Milošem Bikovićem u glavnoj ulozi - Sluga.

  detaljnije
 • gospoda film

  "Gospoda" i "Male žene" u niškim bioskopima

  Akciona komedija sa velikim filmskim zvezdama u glavnim ulogama Gospoda , film nominovan za Oskar Male žene , crtać Vreme je za sankanje i evropska drama Žao nam je što smo vas propustili , novi su naslovi u niškim bioskopima Cineplexx i Vilin Grad .

  detaljnije
 • film 1917

  Drama o Prvom svetskom ratu u niškim bioskopima

  Reditelj Sem Mendez vraća se na velika platna dramom o Prvom svetskom ratu 1917 , koji će se naći na repertoarima niških bioskopa od 9. do 15. januara. Pored njega, noviteti u Cineplexx -u i Vilinom gradu su živopisna priča o čoveku koji je mogao da priča sa životinjama Dulitl , ruski film godine Invazija , animirani film Misija Arktik i francusko delo Lepo doba .

  detaljnije
 • francuski karavan

  U Leskovcu počeo Francuski filmski karavan

  Filmove poznatih francuskih reditelja poput Bernija Goldblata, Samijela Kolarde i Lorana Kante, moći će da pogleda publika u Leskovcu, u okviru Francuskog filmskog karavana koji se održava do 29. decembra. Na repertoaru je 4 filma, projekcije su od 17 sati, a ulaz je slobodan.

  detaljnije
 • Ratovi zvezda

  Novi "Ratovi zvezda" stigli u niške bioskope

  "Uspon Skajvokera" naziv je novog nastavka planetarno popularne franšize "Ratovi zvezda", koji je već stigao u niške bioskope. Pored njega, noviteti koje od ove nedelje nude "Cineplexx" i "Vilin grad" su animirani film "Patrolne šape", priča o malom divljem jelenu "Ailovo putovanje", te ostvarenje o autističnoj deci i mladima "Neobični".

  detaljnije