Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

bojkot

  • Tadić

    Tadić: Ideja bojkota se raspala

    U jubilarnom 100. izdanju emisije "Kvaka 23" predsednik SDS i bivši predsednik Srbije Boris Tadić rekao je da se ideja bojkota raspala, ali i da je pitanje da li Savez za Srbiju i dalje postoji. Njegov predlog "Liste za bojkot" bi značio nastavak bojkota institucija posle izbora, pojašnjava, jer Vučićeva diktatura zaslužuje takvu vrstu odgovora. Ipak, većina saboraca iz opozicije nije bila spremna ni da razmisli o tom predlogu.

    (20) detaljnije
  • Tanja Fajon

    Tanja Fajon o bojkotu izbora: Opozicija nema jasnu strategiju, mogla bi da promeni stav

    Kao tri uslova za fer izbore evroposlanica i predsedavajuća Delegacije Evropskog parlamenta za odnose sa Srbijom Tanja Fajon navodi "slobodu medija, slobodu medija i slobodu medija". Ona je u emisiji "Kvaka 23" rekla da je i vlast svesna da nije dobro da u Parlamentu osvane samo radikalna i nacionalistička opozicija, a da će oni koji su se oprodelili za bojkot možda ipak promeniti stav, te da nemaju jasnu strategiju pred sobom.

    detaljnije
  • predrag jovović

    PSG traži razdvajanje nacionalnih i lokalnih izbora, inače bojkot i u Nišu

    Sergej Trifunović proglasio je bojkot predstojećih izbora u ime Pokreta slobodnih građana, a u niškom odboru ove organizacije kažu da će najverovatnije bojkotovati i lokalne izbore jer nisu razdvojeni od parlamentarnih. Tvrde da su pojedinačno najjača opoziciona organizacija u Nišu, a procenjuju da bi na lokalnim izborima udružena opozicija osvojila najveći procenat.

    (10) detaljnije
  • Vuk Jeremić

    Vuk Jeremić na tribini u Nišu o bojkotu izbora

    Narodna stranka u Nišu organizuje tribinu o bojkotu izbora, u četvrtak 26. decembra u Media centru od 19 sati, a građani će moći da postave pitanja učesnicima, među kojima je i predsednik stranke Vuk Jeremić.

    (9) detaljnije
  • Av Kapone

    Ovde je izgleda na delu dobro organizovano preuzimanje države od strane brže, jače bolje organizovanog političkog kriminala, sve zakamufliranog raznoraznim mušemama #zlatnodoba, koje glume reforme, unapređene institucije i uređenu državu. I sve to naravno uz trubače na auto-putu i opštenarodno veselje na ružičasto srećnom pravu da znamo sve.

    (4) detaljnije
  • aleksic

    Aleksić: Izbori se ne odlažu, maj je zakonski rok, ali SzS svakako bojkotuje

    Iako je nakon poslednjeg sastanka sa evropalamentarcima najavljeno da će izbori možda biti i u maju, a sve to predstavljeno kao ustupak vlasti i odlaganje izbora, narodni poslanik i potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić kaže da nije reč o odlaganju. 3. maj je zakonski rok, ali kaže da je suština da je zaključak evroparlamentaraca da u Srbiji ne postoje izborni uslovi.

    (14) detaljnije
  • opozicija leskovac

    Sednica Skupštine u Leskovcu i dalje bez učešća dela opozicije

    Iako će danas odbornici lokalnog parlamenta diskutovati o jednom od najvažniji dokumenata za funkcionisanje grada - budžetu, deo leskovačke opozicije neće učestvovati u radu. Sednicu bojkotuju odbornici Demokratske stranke, Pokreta Dveri i Stranke slobode i pravde. Odbornici Jedinstvene Srbije, koji na lokalu nastupaju kao opozicija, i predstavnici grupe “Za Leskovac zajedno” učestvuju u radu.

    (28) detaljnije
  • SzS Vranje

    SzS Vranje: Demokratija u Srbiji je ukinuta, bojkot narednih izbora

    Iz vranjskog Saveza za Srbiju odlučni su u tome da bojkotuju naredne izbore, jer, kako kažu, naprednjaci su uzurpirali sve državne institucije i kontrolišu ih, a tvrde i da mediji nisu otvoreni za sve stranke, kako bi uslovi na republičkim i lokalnim izborima bili ravnopravni. Oni su skup podrške Vučiću u Vranju okarakterisali kao protest vladajuće stranke protiv njih samih, jer, kažu, teror nad građanima Srbije vrše funkcioneri SNS-a.

    (2) detaljnije
  • opozicija leskovac

    Deo leskovačke opozicije i dalje van skupštinskih klupa

    Odbornici Demokratske stranke, Pokreta Dveri i Stranke slobode i pravde neće učestvovati ni na današnjem zasedanju leskovačke Skupštine. Oni su na vrata lokalnog parlamenta stavili nalepnice sa natpisom “bojkot”, ali ih je obezbeđeno brzo skinulo. Odbornici Jedinstvene Srbije, koji na lokalu nastupaju kao opozicija i predstavnici grupe “Za Leskovac zajedno” učestvuju u radu.

    (2) detaljnije
  • savez za srbiju leskovac

    SzS Leskovac: Srbija nimalo ne liči na demokratsko društvo

    Vladajuća Srpska napredna stranka je sve institucije stavila u funkciju pripadnika vlasti, kažu u leskovačkom Savezu za Srbiju, zbog čega društvo liči na sve, samo ne na demokratiju. Brojni napadi na aktiviste i novinare koji do danas nisu rešeni, ali i samovolja vladajuće stranke, kažu oni, doveli su do odluke da bojkotuju naredne izbore.

    (1) detaljnije
  • 76762516_2472925539662867_8045032335969615872_n

    Prva tribina niškog SzS u "SNS sali": Bojkotujemo ovaj sistem, ne samo izbore

    Da ne žele da učestvuju na lažnim izborima, da ne bojkotuju samo njih, već sistem, kao i da za to imaju program koji nije samo "ua Vučiću" - poručii su predstavnici Saveza za Srbiju na tribini koja je održana u niškoj Mesnoj kancelariji "Moša Pijada", koja je u žižu javnosti došla nakon što je u njoj skup održao lider Srpske desnice. Iz Saveza su istakli da je to prvi put da za vreme SNS vlasti dobiju neku salu u Nišu.

    (50) detaljnije
  • boško obradović vranje

    Obradović u Vranju: Nema uslova za održavanje poštenih izbora

    Zbog toga što opozicija nema mesta da pokaže ideje i politiku građanima, jer nema slobodnih medija, ne postoje uslovi da se izađe na izbore na proleće 2020. godine, smatra lider Srpskog pokreta Dveri Boško Obradović. Kao jedino rešenje Obradović vidi formiranje prelazne tehničke Vlade i odlaganje izbora.

    (2) detaljnije
  • opozicija okrugli sto

    Niška opozicija o izborima - jedni za bojkot, drugi podsećaju da je i Miloševićev pad počeo na lokalu

    “Koja je svrha učešća na izborima ako vam ne daju da pobedite” - tako odluku o bojkotu izbora pravdaju predstavnici niškog Saveza za Srbiju. S druge strane, predstavnici Nove stranke kažu da vlast SNS ima odlike terorista, a da se teroristi ne bojkotuju već se protiv njih bori. Na okruglom stolu niške opozicije bez jedinstvenog stava o bojkotu izbora - jedni tvrdo "za", drugi čekaju raspisivanje.

    (23) detaljnije
  • dragan đilas

    Đilas u Leskovcu: Bojkot izbora mora dovesti do promena

    Da je sadašnja vlast napravila društvo koje se plaši da kaže šta misli, već podanički prihvata svaku odluku, zbog čega je sistemu potrebna velika promena, rekao je danas u Leskovcu lider Stranke slobode i pravde Dragan Đilas. Predstojeće izbore će bojktovati i na taj način će pokušati da pokrenu, kako kaže, prekopotrebne promene.

    (7) detaljnije
  • savez za srbiju

    Počela kampanja za bojkot i u Nišu: Uspeh se neće meriti izlaznošću

    Opozicionari koji su se izjasnili za bojkot predstojećih izbora počeli su kampanju i u Nišu - razgovorima sa građanima na centralnoj pijaci i u gradskom prevozu. Najavljuju da će bojkot postati najpopularnija reč u Srbiji u narednih 6 meseci. Iz Saveza za Srbiju kažu da uspeh neće meriti izlaznošću, a da vlast Aleksandra Vučića i SNS neće imati legitimitet bez opozicije.

    (7) detaljnije
  • 70833513_2449094125332889_6588847502739374080_n

    SzS bojkotuje lokalne izbore i u Nišu - najavljuju novi način borbe

    Prolećni lokalni izbori u Nišu proći će bez opozicionog Saveza za Srbiju, koji je proglasio bojkot i u ovom gradu. Ni današnja "pružena ruka" vlasti da se izborni uslovi poboljšaju, ni najava da će Evropski parlament učestvovati u izbornom procesu, nisu ih naterali da se predomisle, a Tamara Milenković Kerković pojašnjava da je za to kasno, jer SNS nije na vreme ispunila sve njihove zahteve. Umesto slobodnih zona, ubuduće će imati druge aktivnosti kojim će, kako kažu, smeniti nakaradni režim Aleksandra Vučića.

    (18) detaljnije
  • stefanovic

    Stefanović u Nišu: Opozicija ne bojkotuje izbore zbog uslova, nego zbog straha od poraza

    Izborni uslovi danas su bolji nego na prethodnim izborima, kaže ministar policije i predsednik novoformirane Radne grupe za saradnju sa OEBS-om oko izbornih uslova Nebojša Stefanović. Zato, kako kaže, opozicije ne bojkotuje izbore zbog uslova nego zato što očekuju loš rezultat.

    (36) detaljnije
  • 5.-protest-u-Nišu-10-foto-Juzne-vesti-Vanja-Keser

    Podeljena osećanja niške opozicije oko bojkota izbora

    Dok iz niškog odbora Pokreta slobodnih građana kažu da je besmisleno sada proglašavati bojkot, iz Stranke slobode i pravde kažu da su bliži neizlasku na izbore, a Niška inicijativa navodi da su na pola-pola oko ove glavne političke teme koja preti da podeli opoziciju u Srbiji. Kao glavni predizborni uslov postavljaju ravnopravnost u medijima.

    (12) detaljnije
  • opozicija izasla iz sale

    Niška opozicija bojkotuje Skupštinu, ali će na sednici govoriti o njima bitnim temama

    Opozicioni odbornici Niške inicijative i grupe “Niš, moj grad” predložili su dopunu dnevnog reda sutrašnje sednice niškog parlamenta sa dve tačke. Ipak, kako kažu, to ne znači da prekidaju bojkot Skupštine, ali tvrde da su spremni da govore o temama koje su predložili.

    (6) detaljnije
  • opozicija napusta sednicu

    Niška opozicija napustila sednicu Skupštine

    Odbornici niške opozicije bojkotuju današnju sednicu Skupštine, jer vlast ignoriše zahteve građana koji nedeljama protestuju, a za koje su predložili da budu i tema rasprave na današnjoj sednici. Salu su napustili svi opozicioni odbornici, sem odbornice Zavetnika Jelene Đorđević koja kaže da "ne želi da ruši državu".

    (17) detaljnije
KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: