Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

budžet

  • Grad Leskovac - zgrada

    Budžet Leskovca u 2022. godini ostvaren 96,5%, dobitak 158 miliona dinara

    Planirani budžet Leskovca za 2022. godinu bio je 5,66 milijarde dinara, a prema izveštaju šefice Odeljenja za finansije Marije Milosavljević, on je ispunjen 96,5%, odnosno sa 5,32 milijarde dinara. Ona je sednici Gradskog veća istakla da je u prethodnoj godini ostvarena dobit od 158,2 miliona.

    (14) detaljnije
  • trg kralja milana 2 foto todorović

    Rebalans niškog budžeta: Više za plate u gradskim upravama, manje za besplatnu užinu

    Povećanje novca za plate zaposlenima u gradskim upravama i za hvatanje pasa i mačaka na ulicama, a manje para za besplatnu užinu, za novčanu pomoć nezaposlenim porodiljama i za udžbenike dece roditelja sa invaliditetom - neke su od stavki rebalansa budžeta Niša. Odluku je juče donelo Gradsko veće, a građani primedbe mogu slati samo do petka u 14 sati.

    (26) detaljnije
  • grad Prokuplje

    Rebalansom smanjen budžet Prokuplja za 300 miliona dinara

    Budžet Prokuplja za 2023. godinu smanjen je za oko 300 miliona dinara nakon što su odbornici prokupačke Skupštine usvojili najnoviji rebalans kojim se planirani prihodi i rashodi smanjuju za taj iznos. Novom izmenom budžet je projektovan na 2.277.802.435 dinara, a u tekućoj godini planirani deficit je oko 4%, odnosno 80 miliona dinara i on će biti pokriven prenetim neutrošenim sredstvima iz budžeta od prošle godine.

    (1) detaljnije
  • ginekologija

    Niške Dveri na Dan porodice traže veću brigu za trudnice i porodilje

    Povodom Svetskog dana porodice iz Gradske organizacije Dveri Niš kažu da će uputiti lokalnoj samoupravi zahtev za veću brigu za trudnice i porodilje. Oni traže da se novac poreskih obaveznika iz gradskog budžeta preusmeri u renoviranje porodilišta i podršku trudnicama i porodiljama.

    (1) detaljnije
  • univerzitet dim

    Oko 40 miliona dinara za gašenje kotlarnica i čistiji vazduh u Nišu

    Gašenje kotlarnice na niškom Univerzitetu, najvećem zagađivaču vazduha u Nišu, koštaće građane skoro 20 miliona dinara, a veći deo tog novca biće obezbeđen iz državnog budžeta. Toliku sumu novca nadležni planiraju i za zamenu individualnih ložišta, kako bi sa čvrstih goriva prešli na gas.

    (5) detaljnije
  • Posle samo 3 meseca, u Žitorađi raspisana javna rasprava za rebalans budžeta u 2023. godini

    Već nakon tri meseca, budžet opštine Žitorađa za 2023. godinu imaće prvi rebalans koji će, ukoliko prođe javnu raspravu koja traje do 27. aprila, a nakon toga i bude usvojen od strane odbornika lokalne Skupštine, biti izmenjen na prihodovanoj strani sa projektovanih 545.113.872 dinara na 545.918.000, dok će rashodi porasti sa 538.918.000 na 569.970.406 dinara.

    (3) detaljnije
  • stadion cair, fk radnicki, foto aleksandar kostic

    Gradsko veće podelilo 135 miliona sportskim klubovima, najviše para Radničkom

    Od opredeljenih 150 miliona dinara u budžetu Niša, Gradsko veće je na sednici gde mediji nisu bili pozvani usvojilo odluku kojom će brojne sportske organizacije, među kojima 18 od posebnog značaja za Grad, podeliti 135.849.000 dinara. Na listi prioritetnih nema više Rukometnog kluba Železničar i fudbalskih klubova Srpske lige Budućnost i Brzi Brod, ali su se vratili ŽKK Student i Gimnastički klub Niš. Najviše novca trebalo bi da dobije FK Radnički (29.753.000 dinara) što je skoro duplo više u odnosu na prošlu godinu (15,5 miliona).

    (27) detaljnije
  • Gradska kuća

    Preko hiljadu tužbi protiv Grada Niša, višemilionski iznos preti budžetu

    U sudovima je više od hiljadu nerešenih predmeta u kojima je Grad Niš tužena strana, a neki sežu još iz 2015. godine. Vrednost sporova je oko 260 miliona dinara i najviše je onih za naknadu štete. Stručnjaci su podeljenog mišljenja - jedni ukazuju da je reč o velikoj cifri koja bi ugrozila budžet svih građana, kao i da su nadležni mogli da preduprede taj problem efikasnijim radom svih službi, dok drugi smatraju da to nije mnogo para za treći grad u Srbiji. U nastavku saznajte ko je sve i zbog čega tužio Grad Niš.

    (15) detaljnije
  • Zagađenje vazduha

    U niškom Fondu za zaštitu životne sredine duplo manje para za kvalitet vazduha

    Budžetski Fond za zaštitu životne sredine u Nišu za ovu godinu je oko 43 miliona dinara, što je skoro 5 miliona manje nego što je bilo u toj kasi prošle godine. Manje je para za praćenje kvaliteta vazduha, za šta je prošle godine bilo odobreno 5,6 miliona dinara, dok je sada taj iznos i više od duplo manji i opredeljeno je svega 2,4 miliona za merenje zagađenja, izveštavanje i mere za njegovo unapređenje. Ipak, iznos za dezinsekciju je ostao 20 miliona dinara, dok će uz elaborat biti i veći za 600.000 dinara.

    (2) detaljnije
  • leskovacki rostilj

    Preko 10.000 evra za kafane "na potpis" iz pirotskog budžeta

    Skoro 2,2 mliona dinara namenila je Gradska uprava Pirot za ugostiteljske usluge preko javne nabavke, ali će za sada moći da potroši tek nešto više od polovine novca, jer za pojedine delove tendera nije bilo zainteresovanih ugostitelja.

    (8) detaljnije
  • Vranje panorama

    Grad Vranje se zadužuje još 190 miliona dinara

    Nakon prošlogodišnjeg zaduživanja od 52 miliona dinara i 770 miliona dinara godinu pre toga, vranjski odbornici još jednom su dali zeleno svetlo na novu pozajmicu Grada kod poslovnih banaka - ovog puta je reč o 190.363 dinara. Kao i kod prethodnih zaduživanja, razlog su kapitalne investicije, a deo tog novca opet je neophodan za završetak vrtića u naselju Raška i izgradnju vodovodne mreže ka Neradovcu.

    (1) detaljnije
  • kafana jelo

    Vlast u Žitorađi za kafane u ovoj godini izdvojila oko 23.000 evra

    Za potrebe reprezentacije u Opštini Žitorađa u ovoj godini lokalni funkcioneri i njihovi gosti koristiće dve kafane u Žitorađi i Nišu, što će građane preko gradskog budžeta koštati ukupno 2,7 miliona dinara ili oko 23.000 evra. O trošku poreskih obveznika kafanske usluge “na potpis” koristiće predsednik Opštine, predsednik Skupštine, ali i zaposleni u Opštinskoj upravi.

    (34) detaljnije
  • Blace

    Prvom izmenom u 2023. Blace uvećava budžet za 15 miliona dinara

    Nakon nepuna 2 meseca lokalna vlast u Blacu raspisala je javnu raspravu o izmenama i dopunama budžeta u 2023. godini, nakon koje će se projektovani budžet od 495 miliona uvećati za 15 miliona i iznosiće 510 miliona dinara. Javna rasprava će trajati do 24. februara.

    detaljnije
  • Fudbal, lopta, ilustracija

    Niški većnik za sport: Komisija završila posao, novac za klubove uskoro

    Kako će 150 miliona dinara, koje je za ovu godinu opredeljeno iz budžeta Niša, biti raspodeljeno po programima sportskih organizacija, trebalo bi da bude uskoro poznato, kaže Aleksandar Stojičić, član Gradskog veća Niša resorno zadužen za sport. Komisija za sport je, prema Stojičićevim rečima, završila posao, a predlog treba da usvoji Gradsko veće.

    (8) detaljnije
  • screen_shot_2023-01-31_at_2.48.36________________

    Cvetanović: Ja sam dete trgovaca i znam da čuvam novac, u budžetu imamo 664 miliona dinara

    Da Leskovac na računu u poslednje tri godine ima između 600 i 900 miliona dinara često se hvali gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović koji je danas, tokom sumiranja prošlogodišnjih rezultata, tu činjenicu obrazložio time da je on dete trgovaca, da zna kako se novac racionalno troši, dok bi svi drugi taj novac odmah potrošili. Kazao je i da je krajem prošle godine Grad Leskovac konačno isplatio decenijski dug prema EPS-u u iznosu od 192 miliona evra.

    (26) detaljnije
  • Leskovac

    Više para za sport, kulturu, mlade, ali i za leskovačke poljoprivrednike

    U odnosu na prethodnu godinu, prema odluci Gradskog veća, sportski klubovi moći će da računaju na 15 miliona više, odnosno podeliće 140 miliona dinara, dok je odlučeno i da se za 2 miliona poveća finansiranje projekata iz kulture, za šta će ove godine biti izdvojeno 14 miliona. Usvojen je i predlog Kancelarije za mlade da najuspešnijim učenicima i mladim talentima pripadne 20 miliona dinara, dok će još 12 miliona biti utrošeno za njihove projekte.

    (1) detaljnije
  • RK Dubočica

    Rukometašima i fudbalerima Dubočice i u 2023. godini najviše novca iz budžeta za sport

    Budžet Leskovca za sport u 2023. godini iznosiće 125 miliona, što je za 5 miliona više nego prošle, ali ono što je ostalo nepromenjeno jeste da će najviše novca podeliti fudbaleri Dubočice i rukometaši Dubočice 54. Dva kluba će imati identičan budžet kao u prošloj godini - po 22,7 miliona dinara.

    detaljnije
  • Mladi, Nova godina

    Grad Niš za sprovođenje omladinske politike predviđa 0,26% sredstava: Šta je mladima zaista neophodno?

    Nacrtom Odluke o budžetu Grada Niša za 2023. godinu, za razvoj sporta i omladine predviđeno je 3,61% sredstava, odnosno 582.250.000 dinara. Za sprovođenje omladinske politike u okviru tog programa namenjeno je 0,26% sredstava, odnosno 34.500.000 dinara. Na ovu odluku reagovale su mlade Nišlije koje smatraju da to nije dovoljno za njihove potrebe i da su realne potrebe drugačije od predviđenih.

    (5) detaljnije
  • vaterpolo lopta

    Niški vaterpolisti kritikuju Sotirovski i pozivaju je da se pridruži molbi Vučiću

    Nakon izjave gradonačelnice Niša Dragane Sotirovski da je ona neko koga optužuju za propast niškog sporta i nosi se sa tim, Vaterpolo klub Nais joj je poslao otvoreno pismo u kom je poziva da se javno priključi molbi predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću u kom se apeluje da stane u odbranu sporta u Nišu i pomogne koliko je to u njegovoj moći. Saopštenje kluba je, kako pišu, pokušaj odbrane dostojanstva i ponosa kako sportskih klubova, tako i svih onih pojedinaca koji su gradili i grade sportsku istoriju Niša, ponosnog grada na jugu Srbije.

    (14) detaljnije
KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: