Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

budžet

  • doček

    U Nišu ćute o tome koliko će građane koštati doček na Trgu

    Da će na Trgu kralja Milana u Nišu građane za doček 2023. godine zabavljati Haris Džinović, nedavno je potvrdila gradonačelnica, ali iako je rekla da će za organizaciju trošiti i novac građana - i dalje je nepoznato koliko. U međuvremenu je Niški kulturni centar tražio i nastup benda Crne mambe , kao uvertitu za nastup folk pevača, kao i vatromet u ponoć, ali direktor Srđan Savić danima ne odgovara na pozive i poruke novinara, a nadležni kažu da je jedini koji ima informacije o ceni.

    (18) detaljnije
  • Prokuplje

    Usvojen budžet Prokuplja za 2023. godinu, planirani prihodi i rashodi na nivou ovogodišnjih

    Odbornici prokupačke Skupštine usvojili su budžet za 2023. godinu koji je projektovan na 2.411.610.631 dinara, što je neznatno veći iznos od ovogodišnjeg budžeta, koji je poslednjim rebalansom, trećim u ovoj godini, smanjen za 210 miliona dinara sa 2,6 na 2,4 milijarde dinara. Za narednu godinu planirani deficit je oko 5%, odnosno 103.500.000 koji će se pokriti prenetim neutrošenim sredstvima iz budžeta ove godine.

    (4) detaljnije
  • Vlasotince

    Budžet Vlasotinca u 2023. godini veći od 1,3 milijarde dinara

    Većinom glasova skupštinska većina u Vlasotincu usvojila je budžet za 2023. godinu koji će iznositi nešto više od 1,3 milijarde dinara, što je za 200 miliona više od ovogodišnjeg. Predsednik Opštine Bratislav Petrović najavio je da će u narednoj godini prioritet imati rekonstrukcije ulica, izgradnja novih parkinga i dečijih igrališta.

    detaljnije
  • Mesto pomoćnika za socijalna pitanja opet upražnjeno

    505 miliona budžet Babušnice za 2023. godinu, manji za 10% od prethodnog

    Budžet Opštine Babušnica za 2023. godinu iznosiće nešto preko 505 miliona dinara, što je za oko 10% manje u odnosu na prvobitni ovogodišnji i ubedljivo je najmanji među opštinama Pirotskog okruga. Predsednica Opštine Ivana Stojičić rekla je prilikom izlaganja odluke o budžetu da će se on tokom godine uvećati za iznos koji se dobije od donacija i namenskih transfera koja se dobijaju od ministarstava i da očekuje da ta cifre bude veća od 150 miliona dinara, koliko je tokom ove godine dobijeno.

    (9) detaljnije
  • Lopta fudbal ilustracija

    Sotirovski: Mene optužuju za propast niškog sporta i nosim se sa tim

    Govoreći o planovima za narednu godinu, gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski se na sednici Skupštine Niša kratko osvrnula na sport i rekla da je ona "neko koga optužuju za propast niškog sporta i nosi se sa tim", a smatra da je novac koji je ranijih godina odlazio klubovima trebalo uložiti u infrastrukturu. Sa druge strane, prethodni gradonačelnik Darko Bulatović, u čijem mandatu se za programe sportskih klubova ulagalo i do 410 miliona dinara, kaže da niški sport živi teške dane i treba mu pomoći.

    (23) detaljnije
  • bojnik arhiva

    Budžet Bojnika u 2023. godini za 25 miliona dinara niži od ovogodišnjeg

    Budžet Opštine Bojnik za 2023. godinu projektovan je na 660 miliona dinara, što je za 25 miliona dinara manje u odnosu na ovogodišnji. Predsednik Opštine Nebojša Nenadović kaže da je budžet prilagođen aktuelnoj ekonomskoj situaciji, da će prioritet imati razvojni projekti, ali i oni koji su započeti u 2022. godini.

    detaljnije
  • dimitrovgrad

    Budžet Dimitrovgrada za narednu godinu oko 757 miliona dinara

    Sa 22 glasa za i jednim uzdržanim, Skupština opštine Dimitrovgrad usvojila je budžet za 2023. godinu i on će iznositi nešto preko 757 miliona dinara. Kao i ranijih godina, budžet će se najvećim delom popuniti prihodima od komunalne takste na teretnom terminalu Graničnog prelaza Gradina.

    detaljnije
  • udžbenici

    Nema besplatnih udžbenika - niški učitelj sumnja na malverzacije

    Odluka da će iz budžeta Grada Beograda i za 2023. godinu biti izdvojena sredstva za besplatne udžbenike za osnovce i srednjoškolce, kao i vaučeri u iznosu od 6.000 dinara, ponovo otvara pitanje zašto to još uvek nije moguće i na jugu Srbije. Učitelj iz Niša Dejan Petrović sumnja da postoje interni dogovori između distributera i direktora Osnovnih škola u Nišu, koje povezuju zajednički interesi.

    (19) detaljnije
  • gradska uprava

    Budžet Pirota za 2023. godinu oko 2,2 milijarde dinara

    Glasovima većine odbornika Skupština Grada Pirota usvojila je budžet za 2023. godinu koji će iznositi oko 2,2 milijarde dinara i za 14,5% je veći od izvornog budžeta za 2022. godinu. Gradonačelnik Pirota očekuje nekoliko pozitivnih rebalansa tokom naredne godine, kako bi budžet bio i veći, dok deo opozicije kritikuje da se u budžetu opet nije našao projekat izgradnje nove zgrade Hitne pomoći.

    detaljnije
  • opština medijana

    Budžet niške opštine Medijana oko 260 miliona, Kocić kaže "skroman"

    Planirani budžet Gradske opštine Medijana za narednu, 2023. godinu, koji su odbornici usvojili na sednici skupštine, iznosiće nešto preko 258 miliona dinara. Predsednik GO Medijana Nebojša Kocić kaže da je u pitanju skroman budžet, da su sagledane osnovne potrebe i da ima novina u odnosu na budžet iz 2022. godine.

    (6) detaljnije
  • skupstina

    Usvojen budžet Niša za 2023. godinu - za vlast razvojni, za opoziciju prilagođen partiji

    Odbornici niške Skupštine usvojili su danas budžet za narednu godinu koji će iznositi oko 13,4 milijardi dinara, odnosno oko 2 milirade više Vladajuća većina kaže da je budžet razvojni i socijalni, dok opozicija smatra da je prilagođen vladajućoj partiji i da će se brzo “istopiti”.

    (3) detaljnije
  • palanka

    Budžet Bele Palanke za 2023. godinu nešto manji od 700 miliona dinara

    Projektovani prihodi u budžetu Opštine Bela Palanka u 2023. godini biće oko 692 miliona dinara, isto toliko iznosiće i rashodi, a odluka o budžetu usvojena je na poslednjoj sednici lokalne Skupštine. Donošenje budžeta obeležila je i nezainteresovanost građana koji nisu dali nijedan predlog, a niko od Belopalančana se nije ni pojavio na javnoj raspravi.

    (3) detaljnije
  • svrljig

    Preko 760 miliona iznosiće budžet Opštine Svrljig za 2023. godinu, najviše novca za rashode

    Budžet Opštine Svrljig za 2023. godinu usvojen je na poslednjoj sednici lokalne Skupštine i on će iznositi nešto više od 763 miliona dinara, što je za skoro 200 miliona više u odnosu na početni budžet iz 2022. godine. I u narednoj godini će se lokalni budžet najviše puniti transferima iz Republike, a po običaju - najviše novca će se utrošiti na rashode za zaposlene i korišćenje roba i usluga.

    (3) detaljnije
  • Miodrag Stanković

    Odbornik Stanković: Izdvojiti novac za aplikaciju preko koje će Nišlije pratiti na šta se troši budžet

    Pošto smatra da je projektovani budžet Niša za narednu godinu nerealan i loše isplaniran, odbornik koalicije “Niš, moj grad” Miodrag Stanković predao je 40 amandmana. Predlaže da se izdvoji novac za aplikaciju preko koje bi građani pratili na šta se tačno troši novac iz budžeta. Traži i da se uveća iznos za narodnu kuhinju, za osobe sa invaliditetom, za subvencije privatnim vrtićima, kao i za zaštitu životne sredine.

    (43) detaljnije
  • Više para za nerazvijene opštine; foto: Wikipedia/Z. Cvetković

    Za nerazvijene opštine ostalo svega 400 miliona, poslanici iz ovih mesta nisu bili "za" da se budžet uveća

    Da je 400 miliona dinara malo za 44 nerazvijene opštine u Srbiji, nedavno je rekao ministar bez portfelja zadužen za razvoj nerazvijenih opština Novica Tončev, ali je ovaj predlog i zvanično usvojen. Poslanica Stranke slobode i pravde iz Niša Jelena Milošević je predložila da se taj budžet uveća za milijardu dinara, ali kaže da njene kolege koje dolaze upravo iz nerazvijenih opština za to nisu glasale.

    (12) detaljnije
  • bane 2 (1)

    "Niš moj grad" predlaže besplatne udžbenike i veća ulaganja u sport

    Besplatni udžbenici i prevoz za učenike, rekonstrukcija niškog porodilišta, obezbeđivanje bulevara kamerama, izgradnja stanova za mlade, ulaganje u poljoprivredu i sport neki su od predloga odbornika Branislava Jovanovića u izdradi budžeta za 2023. godinu.

    (7) detaljnije
  • borci

    Manji računi za borce, više para za personalne asistente i još jednokratnih novčanih pomoći

    Usvojena je inicijativa boračkih udruženja na sednici Gradskog veća o budžetu o dodatnim popustima na komunalne troškove, jer je povećana minimalna zarada, ali i potrošačka korpa. Zamenica gradonačelnice Dušica Davidović rekla je da je ovaj budžet socijalnog karaktera u kome Grad Niš brine o Nišlijama i njihovim potrebama. Takođe, najavila je jednoročne novčane pomoći, ali i 5 miliona dinara za personalne asistente.

    (6) detaljnije
  • Toplana Niš

    Rebalans budžeta: Toplani 187 miliona za mazut, "Mediani" 50 miliona za dugovanja

    Za prevazilaženje energetske krize Toplana će dobiti 187 miliona dinara, a JKP Mediana 50 miliona dinara za otplatu dugovanja, utvrđeno je rebalansom budžeta. Budžet za narednu godinu biće oko 600 miliona viši u odnosu na prethodnu godinu a za kulturu, obrazovanje i socijalnu pomoć predviđena su veća sredstva.

    (4) detaljnije
  • bela palanka

    Većnici u Beloj Palanci predložili budžet za 2023. godinu, građani nisu poslali nijedan predlog

    Članovi Opštinskog veća Bele Palanke dali su saglasnost na planirani budžet za 2023. godinu pa će on, ukoliko ga verifikuju i odbornici kako se i očekuje, iznositi oko 691 milion dinara, što je za oko 15 miliona više u odnosu na inicijalni budžet iz ove, 2022. godine. Predsednik Opštine Goran Miljković kaže da budžet predviđa završetak i realizaciju kapitalnih projekata u narednoj godini u saradnji sa nadležnim ministarstvima i evropskim fondovima.

    (1) detaljnije
  • Zgrada Prokuplja

    Nacrt prokupačkog budžeta objavljen posle javne rasprave

    Gradska uprava u Prokuplju pozvala je građane, udruženja i stručnu javnost na javnu raspravu o nacrtu budžeta Prokuplja samo dan pre održavanja koje je zakazano - za četvrtak od 9 i traje jedan sat, a da sve bude zanimljivije, nacrt budžeta nije ni objavljen na sajtu Grada.

    (4) detaljnije
KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: