Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

budžet

 • gradska uprava

  Grad Niš u upravi i službama planira da u 2019. godini zaposli više od 100 radnika

  Na postojećih 820 zaposlenih u niškim institucijama, prema Kadrovskom planu za 2019, moglo bi da se "doda" čak 88 službenika i funkcionera koji bi dobili posao “za stalno” u Gradskoj upravi, Kabinetu gradonačelnika Niša, Skupštini, KLERP-u, kod Zaštitnika građana i u Pravobranilaštvu, dok će njih 33 moći da se zaposli na određeno. Stručnjaci ocenjuju da se radi o predizbornom zapošljavanju i nagradi za dostignuća članova vladajuće stranke.

  (7) detaljnije
 • direkcija za javni prevoz

  Direkcija za prevoz dobija 7 miliona dinara iz budžeta Niša

  Da će sledeće godine iz gradske kase Nišlija biti izdvojeno 7 miliona dinara na ime povećanja osnivačkog kapitala Direkcije za javni prevoz Niša, odlučili su gradski većnici. V. d. direktor ovog preduzeća Milan Milić kazao je da su ove pare neophodne za veću likvidnost preduzeća, ali i da moraju i da vraćaju pare drugim preduzećima i kredite koje su uzimali za delatnost javnog prevoza, koju više nemaju.

  (10) detaljnije
 • vlasotince opstina

  U sredu javna rasprava o Statutu Vlasotinca

  Kako bi se određeni delovi Statuta usaglasili sa novim Zakonom o lokalnoj samoupravi, Opština Vlasotince pripremila je novi. Predlog Statuta građani mogu pročitati na zvaničnom sajtu Opštine, a javna rasprava o jednom od najvažnijih dokumenata održaće se u sredu, 12. decembra u 9:30 u skupštinskoj sali. Građani mogu do 17. decembra predložiti i budžet.

  detaljnije
 • budžet

  Predložen budžet Niša za 2019. godinu za vlast razvojni, za stručnjake nerealan i predizborni

  Niški budžet za 2019. godinu biće veći za 1,2 milijardi dinara u odnosu na ovogodišnji, predložilo je Gradsko veće, pa će gradska kasa raspolagati sa 10, 8 milijardi dinara. Najveća promena u odnosu na budžet za 2018. jeste milijardu više za izgradnju i investicije, a stručnjaci ceo predlog ocenjuju kao nerealan, politički, pa i predizborni.

  (4) detaljnije
 • javna rasprava budzet

  Leskovčani nezainteresovani za učešće u kreiranju budžeta

  Kako se i na šta troše njihove pare, ali i u šta bi novac svih građana trebalo da se uloži Leskovčani nisu predložili jer se na javnoj raspravi nije pojavio nijedan građanin. Raspravi su prisustvovali odbornici, političari i funkcioneri.

  detaljnije
 • pare

  Građani pozvani da diskutuju o budžetu Opštine Medijana

  Svi oni koji imaju predloge i primedbe u vezi sa tim gde bi i na šta u okviru opštine njihove pare trebalo da budu potrošene 2019. godine, imaće prilike da u Medijani, 11. decembra diskutuju o tome.

  (4) detaljnije
 • opstina leskovac

  Danas javna rasprava o budžetu Leskovca za 2019. godinu

  Na šta bi i kako trebalo trošiti novac svih građana mogu predložiti Leskovčani na javnoj raspravi koja će se održati danas u 15 sati u sali Skupštine Grada.

  detaljnije
 • opstina leskovac

  Leskovac se zadužuje 400 miliona dinara zbog obilaznice, puteva i trga

  Iako se u prethodne 3 godine Grad Leskovac nije zaduživao, u 2019. će, kako su izglasali gradski većnici, biti podignut kredit od 400 miliona dinara za kapitalne infrastrukturne projekte, odnosno da bi se završili započeti poput obilaznice. Ovu odluku treba da potvrde i leskovački odbornici.

  detaljnije
 • budzet leskovac

  Predloženi budžet Leskovca za 2019. godinu veći od ovogodišnjeg

  Planirani budžet grada za narednu godinu iznosi 4,45 milijardi dinara i veći je u odnosu na ovogodišnji za oko 170 miliona. Najviše prihoda očekuje se od poreza na zarade, kaže šefica Odeljenja za finansije Marija Milosavljević, i to zbog povećanja minimalne cene rada, kao i od nenamenskih i kapitalnih transfera. Nakon pristanka Gradskog veća, budžet treba da izglasaju i odbornici na sednici Skupštine 14. decembra.

  detaljnije
 • lapcevic-JV

  Lapčević: Obećali investicije, a niškog aerodroma nema u budžetu Srbije za 2019.

  Uprkos obećanjima da će država ulagati u razvoj niškog aerodroma posle preuzimanja, u srpskom budžetu za 2019. godinu, o kojem raspravljaju narodni poslanici, on se ne pominje, upozorio je u Skupštini Srbije niški poslanik Milan Lapčević, a srpski ministar finansija Siniša Mali odgovorio je pričom o otvorenim fabrikama, ali bez reči o aerodromu.

  (21) detaljnije
 • budzet leskovac

  Gradonačelnik Niša poziva građane da učestvuju u kreiranju budžeta

  Građani, civilna društva i mediji, kako kaže gradonačelnik Niša Darko Bulatović, od 7. do 10. decembra imaće prilike da predlozima aktivno učestvuju u stvaranju niškog budžeta za 2019. godinu, a sve što treba da urade je da popune formular i pošalju na naznačene mejl adrese.

  (16) detaljnije
 • budzet leskovac

  Najviše prihoda Leskovac ima od poreza, a najviše troši na plate i usluge

  Za prvih devet meseci u 2018. godini u leskovačku kasu najviše novca se slilo od poreza na dohodak, dobra i imovinu i to 1,37 milijarde dinara, a ukupni prihodi ostvareni su za 62 miliona više u odnosu na isti period prošle godine. S druge strane najviše novca, nešto više od 900 miliona potrošilo se za plate zaposlenih, kao i za nabavku robe i usluga.

  detaljnije
 • gradska uprava

  Grad Niš krije podatke o trošenju para iz budžetskih rezervi

  Na šta su milioni iz budžetske rezerve potrošeni u Nišu je tajna. Ove informacije skriva Gradska uprava, uz obrazloženje da to nije informacija od javnog značaja i da građani nemaju opravdan interes da to znaju. To su naveli i u odgovoru na zvaničan zahtev "Transparentnosti Srbija", a Zlatko Minić iz ove organizacije kaže da ovim potezom ili pokušavaju nešto da sakriju ili su lenji da dostave podatke, što pokazuje njihov odnos prema građanima.

  (12) detaljnije
 • bulatović okrugli sto

  Budžet poznat za 10 dana, ove godine gradonačelnik obećao javne rasprave

  Javna rasprava o niškom budžetu prošle godine održana je u poslednji čas, a da bi građani bili upućeniji u način kako se troše njihove pare, organizacije civilnog društva na okruglom stolu predložile su gradonačelniku Darku Bulatoviću dve javne rasprave do usvajanja ovogodišnjeg budžeta. Zatražena je i mogućnost da građani daju komentare na budžet preko gradskog sajta, ali i izradu dugo očekivanog pisanog građanskog vodiča kroz budžet.

  (8) detaljnije
 • pare

  Prvi rebalans niškog budžeta, još 70 miliona za “Goricu”

  Kako bi se radnicima "Gorice" isplatio zarađeni novac i kako bi bili prekinuti sudski sporovi i troškovi koji idu uz njih, Gradsko veće je rebalansom budžeta ovom javnom preduzeću dalo novih 70 miliona dinara.

  (5) detaljnije
 • budžet

  Niš najviše zarađuje od poreza, a najviše troši na plate, robu i usluge

  Budžet Grada Niša u prvih 9 meseci ove godine najviše je napunjen porezima građanima na zaradu i na imovinu, a ukupni prihodi Grada veći su za 270 miliona dinara u odnosu na isti period prošle godine. Najviše se iz gradske kase, kako kažu iz Sekretarijata za finansije, trošilo na robu i usluge i plate zaposlenih, ukupno blizu 3 milijarde dinara.

  (7) detaljnije
 • Gadžin Han google maps

  Javna rasprava o budžetu Gadžinog Hana najavljena u poslednji čas

  Da se javne rasprave o najvažnijem godišnjem dokumentu lokalne samouprave održavaju samo "radi reda", pokazuje primer Gadžinog Hana, gde je javnost pozvana da da svoje predloge samo dan i po pre ovog događaja. Stručnjaci iz "Transparentnosti Srbija" kažu da je zakonski rok 15 dana, kako bi svi koji žele da učestvuju u raspravi imali dovoljno vremena da se informišu.

  (1) detaljnije
 • sednica-so-prokuplje-foto-Lj.-M

  Prokupački budžet - za vlast u suficitu, za opoziciju u deficitu

  Izvršenje buđžeta Opštine Prokuplje za prvih 6 meseci ove godine, izazvalo je na današnjoj redovnoj Skupštini opštine Prokuplje polemiku i potpuno suprotno tumačenje brojki odbornika vlasti i opozicije, jer je po prvima ostvaren višak prihoda, dok je za opoziciju ostvaren deficit u pomenutom periodu za oko 100 miliona dinara.

  (3) detaljnije
 • budžet

  Za 6 meseci realizovano skoro 50 % leskovačkog budžeta

  Iako je plan bio da se za prvih 6 meseci u ovoj godini realizuje polovina planiranog budžeta, ukupni prihodi i rashodi realizovani su u nešto manjoj meri. U prvoj polovini godine gradska kasa najviše je prihodovala od poreza na zarade, dok je na rashodnoj strano najviše novca otišlo upravo na zarade zaposlenih u gradskim ustanovama.

  detaljnije
 • budžet

  Niš povećao “zaradu” od poreza i kazni

  U prvih šest meseci ove godine u bužet Grada Niša se na ime raznih poreza i kazni “slilo” oko 3,5 milijardi dinara, što je oko 84 % od planiranih sredstava za taj period, a prema rečima Danijele Spasović iz Sekretarijata iz finansije to je za oko 10 % više u odnosu na isti period prošle godine.

  (8) detaljnije