Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

budžet

  • Košarka, koš

    Rebalansom budžeta niški sportski klubovi dobijaju još 30 miliona dinara

    Nakon tri godine smanjivanja i jedne godine blagog uvećanja budžeta za direktna davanja sportskim klubovima, mesec dana pred lokalne izbore, rebalansom budžeta Grada sportski klubovi iz Niša dobiće uvećanje za 30.000.000 dinara. Razlog je što je jedan broj sportskih organizacija u dosadašnjim takmičenjima ostvario zapažene rezultate, piše u izmeni odluke budžeta o kojoj odbornici treba da odlučuju.

    (4) detaljnije
  • Skupština Grada Niša

    Rebalans budžeta i važni urbanistički planovi na dnevnom redu niške Skupštine u četvrtak

    Podizanje novih spomenika, novi naziv ulice, rebalans budžeta, program poslovanja i izveštaji o radu javnih preduzeća i ustanova - neke su od tačaka 38. sednice Skupštine Niša, koja je zakazana za četvrtak, 25. april, od 9 sati. Na dnevnom redu su i GUP, PGR i drugi važni urbanistički planovi, koji se odnose na “Novi Niš”, Pantelej i zonu Nišave i starog "Vulkana ".

    (8) detaljnije
  • Opština Medijana (1)

    Centralna niška opština povećala budžet, a uvodi i "Igre bez granica"

    Drugim rebalansom budžeta, odbornici niške Opštine Medijana usvojili su povećanje od 11.334.000 dinara. Kažu da će povećanje iskoristiti za izgradnju novih letnjikovaca, kao i za nove manifestacije posvećene deci, kako bi nastavili sa "plodonosnom pronatalnom politikom". Najavljuju i sređivanje fasade i krova na zgradi opštine, kancelarijski nameštaj i zamenu klima uređaja. Opozicija kritikovala veća davanja za manifestacije od davanja za "socijalu".

    (6) detaljnije
  • Pare i sport

    I ove godine Radničkom najviše para iz budžeta Niša

    Kao i prošle godine, početkom aprila sportski klubovi koji se finansiraju parama građana dočekali su odluku Gradskog veća, donetu u tajnosti jer prvi put kada se odlučuje o parama za sport na sednicu novinari nisu pozvani. Najviše je, kao i ranijih godina, profitirao Fudbalski klub Radnički koji će dobiti ukupno oko 31,5 miliona od ukupno raspodeljenih 187.730.000 dinara, a čak 21 klub ima status organizacija od posebnog značaja. U odnosu na prethodne dve godine, klubovi dobijaju ove godine povećanje od 30 miliona dinara.

    (14) detaljnije
  • FK Radnički Niš

    Narodni pokret Srbije: Hitno isplatiti niške klubove

    "Niški sport je protekle četiri godine u ozbiljnoj krizi, pre svega zbog neobjašnjivo slabog finansiranja iz gradskog budžeta", kaže Milan Milenković, predsednik Opštinskog odbora Narodnog pokret Srbije u Nišu. Sportski klubovi u Nišu i dalje čekaju predlog Komisije za sport i potvrdu Gradskog veća, a to je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski najavila da će biti "uskoro".

    (5) detaljnije
  • Dragana Sotirovski

    Sotirovski: Uskoro pare za sportske klubove u Nišu

    "Komisija za sport završava svoj deo posla, tako da će biti direktnih davanja za klubove", rekla je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski, ali bez preciznijih informacija kada će pred Većem biti odluka o novcu za sportske klubove, niti kada će početi isplata. Jedino je poznato da će ove godine biti podeljeno 180.000.000 dinara.

    (26) detaljnije
  • Zgrada Prokuplja

    Usvojen rebalans budžeta Prokuplja koji je doneo Privremeni organ

    Skupština Prokuplja usvojila je prvi rebalans budžeta za 2024. godinu, za koji opozicija tvrdi da je nezakonit jer je, umesto odbornika lokalnog parlamenta, budžet doneo i usvojio Privremeni organ. Uz brojne zamerke i ukazane nepravilnosti oko ovogodišnjeg budžeta, novim rebalansom je projektovan da on bude 2.066.773.457 dinara, a predviđeni deficit je oko 35 miliona dinara.

    (1) detaljnije
  • Opština Merošina

    Usvojen budžet Merošine, odbornica DS-a kaže premalo para za poljoprivredu u "opštini višanja"

    Budžet Merošine za 2024. godinu biće oko 515,5 miliona dinara, odlučili su odbornici Skupštine te opštine, a kao najskuplji kapitalni projekat navedena je izrada prostornog plana. Za odbornicu DS-a Sanju Miladinović apsurdno je što je u “opštini višanja” za poljoprivredu izdvojeno tek 5,1 miliona dinara, a nedopustivim smatra i to što nema para za mlade talente, dobre studente i đake.

    (2) detaljnije
  • Aleksandar Stojičić

    Donedavni klub gradskog većnika dobio milion dinara od Grada Niša

    Milion dinara iz gradskog budžeta dodeljeno je MMA klubu Radnički iz Niša, čiji je vlasnik do nedavno bio gradski većnik za sport Aleksandar Stojičić. On je samo 3 meseca pre nego što je klubu dodeljen novac izbrisan iz registra i umesto njega je kao vlasnik upisan Jovan Marjanović.

    (22) detaljnije
  • Stadion Leksovac

    Fudbalerima i rukometašima Dubočice najviše novca iz leskovačkog budžeta za sport

    Ukupno 175 miliona dinara izdvojeno je iz leskovačkog budžeta za funkcionisanje 106 klubova i organizacija, kao i za organizaciju nekoliko tradicionalnih turnira, a najviše novca, 34,6 miliona, dobiće FK Dubočica. Rukometaškom klubu odobren je 31 milion, dok će košarkaši Zdravlja raspolagati sa 29,5 miliona dinara.

    (1) detaljnije
  • hapšenje

    Uhapšene Nišlije koje su oko 2 miliona iz budžeta Vranja potrošili za nepostojeći projekat

    Bivše odgovorno lice niške Akademije tehničko-vaspitačkih strukovnih studija i odgovorno lice preduzeća Biro za inženjerske delatnosti u Nišu uhapšeni su zbog sumnje da su krajem 2021. godine na osnovu fiktivnog ugovora "zaradili" za firmu skoro 2 miliona dinara, a da projekat nisu ni uradili.

    (15) detaljnije
  • bela palanka

    Za kapitalne investicije u Beloj Palanci oko 1,4 milijarde - duplo više od budžeta Opštine

    U Planu kapitalnih investicija čije se finansiranje nalazi u budžetu Opštine Bela Palanka za 2024. godinu je 15 projekata, a najskuplji je izgradnja prečistača otpadnih voda, za šta je predviđeno 413 miliona dinara. Budžet Opštine projektovan je na oko 643 miliona dinara, a lokalna samouprava za finansiranje svih projekata, koji ukupno iznose oko 1,4 milijardi dinara, računa u velikoj meri na pomoć države.

    (2) detaljnije
  • Univerzitet

    Niškom Univerzitetu naloženo da vrati više od 500.000 evra u budžet građana

    Ministarstvo finansija je još krajem oktobra prošle godine naložilo Univerzitetu u Nišu da vrati u budžet građana više od 62 miliona dinara, jer su taj novac nezakonito potrošili i to uglavnom na plate zaposlenih, a još nije poznato da li su to i učinili, ali jeste da su pokrenuli upravni spor koji još nije okončan.

    (15) detaljnije
  • skupština budžet 11

    Niški budžet za 2023. umanjen na 14,6 milijardi dinara, kažu nije bilo vremena da se sve realizuje

    Novim rebalansom, niški budžet za 2023. godinu smanjen je i iznosi oko 14,6 milijardi dinara u odnosu na tekući, koji je oko 15,2 milijarde. Načelnica Uprave za finansije Nina Ilić kaže da je razlog to što nije bilo vremena, niti potpisanih ugovora za neke stavke, tako da one neće moći da se završe do kraja godine. Izmenjen niški budžet veći je u odnosu na osnovni koji je usvojen krajem 2022. i koji je iznosio oko 13,4 milijarde dinara.

    (2) detaljnije
  • medijana skupstina

    Usvojeni budžeti niških gradskih opština, najviše novca za plate, ali i socijalu, natalitet i sport

    Pet niških gradskih opština usvojilo je budžete za 2024. godinu, a najviše para na raspolaganju imaće Gradska Opština Medijana - nešto više od 259 miliona, dok je najmanji budžet Opštine Niška Banja - oko 177 miliona. Sve one većinu tog novca utrošiće na plate zaposlenih, dok će ostatak biti namenjn za pomoć socijalno ugroženim stanovnicima, komunalno uređenje, pronatalitetnu politiku u Medijani, kao i sport u Crvenom Krstu i na Panteleju.

    (3) detaljnije
  • Žitorađa

    Milionski izdaci za nabavke bez procedura i rashode u budžetu Žitorađe

    Rashodi koji nisu pravilno planirani u iznosu od 8,85 miliona dinara, manje iskazana finansijska imovina od 229,25 miliona dinara i više iskazanih obaveza u iznosu od 582.000 dinara, preuzimanje obaveza, rashoda i izdataka bez sprovedenog postupka javne nabavke i bez poštovanja zakonskih procedura čija je vrednost 24,41miliona dinara samo su neke od nepravilnosti koje je u Žitorađi utvrdila Državna revizorska institucija tokom kontrole trošenja budžetskih para u 2022. godini.

    (1) detaljnije
  • odbojka, sudija

    Za sportske klubove sledeće godine 1,11% novca iz budžeta Niša

    Kroz direktna davanja sportski klubovi iz Niša bi sledeće godine trebalo da dobiju 20% više novca građana pošto je usvojen budžet za 2024. godinu i u njemu piše da će organizacije podeliti 180.000.000 dinara. To je 1,11% celog budžeta koji je preko 16 milijardi dinara. Većnik za sport Aleksandar Stojičić ranije je najavio da je plan da budžetska davanja budu viša, ali je tada gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski "pojasnila" da će se truditi da klubovi dobiju više para, ali da je ulaganje u infrastrukturu imalo dobre efekte.

    (5) detaljnije
  • Traktor Aleksinac; foto Opština Aleksinac

    U Aleksincu poslednjih meseci potrošili 300.000 evra na radne mašine 

    Novi traktor od skoro 120.000 evra za seču grana i šiblja i održavanje putnog pojasa, radnu mašinu za Vodovod od 82.000 evra, autosmećar za koji je dato 80.000 evra, ulični usisivač od 27.500 evra i motocikl za saobraćajnu policiju vredan 10.500 evra - platila je iz budžeta Aleksinčana jedna od devastiranih opština sa juga u prethodnih par meseci.

    (1) detaljnije
  • Skupština Niša

    Usvojen budžet Niša - za vlast po želji građana, za opoziciju "parizer ekonomija"

    Budžet Niša sledeće godine biće 16.177.100.000 dinara i usvojili su ga odbornici Skupštine Grada, a za gradonačelnicu Niša Draganu Sotirovski je nastao iz dogovora sa građanima i ima razvojnu komponentu. Sa druge strane, odbornik koalicije "Niš, moj grad" Dragoslav Ćirković kaže da je ovo slavlje vlasti samo prikaz inflacije i "parizer ekonomije".

    (6) detaljnije
  • skupština grada niša (2)

    Niški odbornici u ponedeljak raspravljaju o budžetu za 2024. godinu

    Sednica niške Skupštine na kojoj će odbornici raspravljati o budžetu za narednu godinu zakazana je za ponedeljak, 18. decembar. Budžet za 2024. godinu procenjen je na oko 16 milijardi dinara.

    (1) detaljnije
KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: