Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

cena grejanja

 • grejanje

  I ove godine besplatno grejanje za najugroženije Leskovčane

  Domaćinstva sa bolesnim ili nepokretnim članom u Leskovcu, kao i oni koji primaju socijalnu pomoć preko Centra za socijalni rad i ove godine biće oslobođeni plaćanja računa za grejanje. Odluku su, na predlog gradske "Toplane" usvojili većnici, a treba da je odobre i odbornici leskovačke Skupštine.

  (1) detaljnije
 • radijator

  Konačno usvojene već primenjene cene grejanja u Nišu

  Manje od mesec dana ostalo je do kraja grejne sezone u Nišu, a tek sada su potvrđene cene po kojima će građani plaćati to što su im radijatori prethodna četiri meseca bili topli. Gradsko veće dalo je saglasnost na sve preporuke o cenama grejanja iz Toplane, koje su tri puta menjane od početka sezone.

  (4) detaljnije
 • Toplana dimnjak

  Ako Gradsko veće Niša ne usvoji veću cenu grejanja, troškove plaća Toplana

  Ukoliko niško Veće ne odobri veću cenu grejanja, koja se građanima već tri meseca naplaćuje, uvećani deo troškova snosiće Toplana. Kako je pojasnio Hranislav Đorđević iz Sekretarijata za komunalne delatnosti, energetiku i saobraćaj, Toplana im uredno dostavlja odluke o promeni cena grejanja, a oni ih prosleđuju Veću koje u ovoj godini nije diskutovalo, niti odlučivalo o tome.

  (10) detaljnije
 • radijator

  Za dva meseca treća promena cene grejanja, Grad nadležan, ali i dalje ćute

  Nadzorni odbor Toplane još jednom je predložio da se promeni cena daljinskog grejanja u Nišu, što je treća izmena od početka sezone. Odlučeno je da isporučena energija u januaru košta oko 2,5 % manje u odnosu na decembar, ali je građani i dalje plaćaju skuplje nego na početku grejne sezone.

  (6) detaljnije
 • Gradsko veće

  Niška vlast nikako da odluči o novim cenama grejanja, iako se primenjuju

  Iako je Nadzorni odbor Toplane od početka decembra dva puta menjao cenu grejanja u Nišu, ove odluke nisu se ni našle na dnevnom redu jučerašnje sednice Gradskog veća. Zašto grejanje nije tema rasprave ni odlučivanja po proceduri, Nišlijama koje plaćaju uvećane račune zasad ostaje nepoznato, jer iz Gradske kuće nema odgovora.

  (9) detaljnije
 • radijator

  Visoki decembarski računi Toplane i pored neznatnog pojeftinjenja energenata

  Iako su mnogi bili šokirani decembarskim računima za grejanje, jer su za stan od šezdesetak kvadrata troškovi i po 100 evra, tog meseca je potrošnja obračunata po ceni za oko 1 % nižoj u odnosu na novembar. Ipak, ni ova odluka Toplane, kao ni prethodna da poskupi varijabilni deo za oko 10 %, još nije odobrena od gradskih vlasti.

  (27) detaljnije
 • Radijator

  DS: Vlast poskupljenjem grejanja urušava standard građana Niša

  Niške demokrate poskupljenje grejanja u Nišu ocenjuju kao nesposobnost vladajuće stranke koja, ističu osim što uzima penzije od građana i troši pare na stranačke aktiviste, novac "otima" i preko Toplane .

  (17) detaljnije
 • radijator

  Grejanje u Nišu poskupelo bez obaveštenja građana

  Mnoge građane u Nišu iznenadili su računi za grejanje za novembar na kojima je isporučena energija naplaćena skuplje nego u oktobru. Iako ovo poskupljenje nije aminovano na Gradskom veću, niti je bilo prethodne najave iz Toplane, varijabilni deo obračunat je po ceni većoj za više od 10 %.

  (25) detaljnije
 • radijator

  UPSS: Nekoliko građana tužilo nišku "Toplanu" tražeći nadoknadu štete

  Zbog toga što je "Gradska toplana" dve sezone pogrešno naplaćivala grejanje, što je utvrdio i državni revizor, prema rečima Saše Kostića, predsednika Udruženog pokreta slobodnih stanara, petoro korisnika je protiv ovog preduzeća podnelo tužbe Osnovnom niškom sudu. Oni traže da im se nadoknadi šteta koju im je "Toplana" nanela.

  (10) detaljnije
 • radijator

  Nišlije će manje plaćati fiksni deo računa za grejanje, a više potrošnju

  Deo računa koji se odnosi na troškove poslovanja "Gradske toplane" u Nišu, kako je usvojio Nadzorni odbor ovog preduzeća, trebalo bi da u ovoj grejnoj sezoni bude niži za šest dinara po kvadratu površine koja se greje. S druge strane, kako je rekao direktor "Toplane" Predrag Milačić, varijabilni deo koji se odnosi na potrošnju energenata biće skuplji za oko 7 %.

  (15) detaljnije
 • radijator

  Stanari: Grejanje treba da bude 40 do 50 % jeftinije

  Kroz racionalizaciju, uštede, rekordno smanjenje cena koje je niška Toplana, kako tvrde, jedina u Srbiji uradila prošle sezone, gradonačelnik Niša Darko Bulatović i direktor Toplane Predrag Milačić opisivali su poslovanje ovog javnog preduzeća u poslednjih godinu dana. I dok su najavili da postoji mogućnost da od oktobra fiksni deo računa bude još manji, iz Udruženog pokreta slobodnih stanara (UPSS) upozoravaju da bi grejanje trebalo da bude čak 40 do 50 posto jeftinije.

  (15) detaljnije
 • Toplana

  Dve godine Toplana u Nišu pogrešno naplaćivala grejanje na štetu građana

  Državni revizor utvrdio je da je Gradska toplana u fiksni i varijabilni deo prethodne dve sezone uključivala troškove koje nije trebalo da plaćaju korisnici. Iako je DRI preporučio da se nadoknadi šteta građanima, iz Toplane kažu da to nije učinjeno. Stanari smatraju da je od građana "pokradeno" na destine miliona evra.

  (26) detaljnije
 • grejanje

  Besplatno grejanje za najugroženije Leskovčane

  Stotinak ugroženih i domaćinstva sa bolesnim ili nepokretnim članovima koja žive u Leskovcu i greju se preko toplane, ove godine, kako je usvojeno na sednici Gradskog veća, neće plaćati račune za grejanje.

  detaljnije
 • Gradska toplana

  Toplana predložila da pojeftini grejanje u Nišu

  Ukoliko predlog Toplane bude usvojilo Gradsko veće, daljinsko grejanje biće jeftinije i u fiksnom i varijabilnom delu. Iz ovog preduzeća navode da će kilovat energije korisnici plaćati 5,04 umesto 5,40 dinara, a da će održavanje sistema i ostali troškovi koji spadaju u fiksni deo koštati 27,08 umesto 28,26 dinara po kvadratu prostora koji se greje.

  (9) detaljnije
 • Gradska toplana

  Javni skup o ceni grejanja u Nišu

  Korisnici daljinskog grejanja mogu da prisustvuju skupu koji organizuje rukovodstvo Grada Niša i Toplane, koji je zakazan za četvrtak 14. septembar od 12 sati. O jednoj od najaktuelnijih tema - ceni grejanja, govoriće se u velikoj sali Skupštine Grada u Ulici Nikole Pašića.

  (1) detaljnije
 • ds

  Niški DS podržava stanare u borbi za jeftinije grejanje

  Gradska vlast u Nišu, kažu u Demokratskoj stranci, mora da počne da radi ono za šta je plaćena - da brine o građanima i ne izvlači im pare iz džepova velikim računima za grejanje kako bi pokrila svoju nesposobnost. Zbog toga ova stranka pruža punu podršku stanarima koji su najavili višednevne proteste ispred Gradske kuće.

  (5) detaljnije
 • radijator-stelovanje-JV

  Bulatović: Poskupeo je gas, još pre 6 meseci

  Iako je na jučerašnjoj sednici Gradskog veća više puta rečeno da grejanje poskupljuje zbog "primena metodologije i Uredbe Vlade Srbije", gradonačelnik Niša Darko Bulatović sada tvrdi da je ključna stavka za promenu cene grejanja bilo poskupljenje gasa - koje se desilo još juna.

  (42) detaljnije
 • Toplana

  Ipak poskupljuje grejanje u Nišu

  Dok je gradonačelnik Niša Darko Bulatović do juče tvrdio da će grejanje u Nišu da poskupi samo ako poskupi gas, iako taj energent nije promenio cenu, Gradsko veće je prihvatilo zahtev Toplane i značajno povećalo cenu varijabilnog dela računa.

  (41) detaljnije
 • toplana

  Toplana predložila poskupljenje grejanja

  Zbog navodnog poskupljenja gasa, niška Toplana je predložila da varijabilni deo poskupi za skoro 2 dinara po kilovatu, a predloženo je i poskupljenje fiksnog dela za oko 1,5 dinara po kvadratu. U Toplani kažu da ne očekuju da će Gradsko veće prihvatiti predlog i unapred negoduju zbog toga.

  (8) detaljnije
 • 490x370-490x370-radijator-toplo

  Uštede nakon isključenja sa Toplane i po 50.000 dinara

  Novu grejnu sezonu niška Toplana dočekuje sa čak 1.700 korisnika manje. I dok iz ovog preduzeća nastoje da priključe nove kako bi nadoknadili gubitke, Nišlije koje su se isključile sa centralnog grejanja ne žale, jer su uštede na godišnjem nivou ogromne.

  (30) detaljnije