Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

debata

 • Fabrici

  Nišlije vide EU kao pomoć u rešavanju problema unutar Srbije

  Sudeći po pitanjima, koja su postavljale Nišlije šefu Delegacije Evropske unije u Srbiji Semu Fabriciju, oni EU vide kao instituciju koja može pomoći da se uredi Srbija. Ipak, i dalje postoje sumnje vezane za to na koji način će Unija doprineti boljem kvalitetu života, ali i kako će članstvo uticati na odnose sa Kinom i Rusijom.

  (2) detaljnije
 • Sem Fabrici šef delegacije eu u srbiji foto Evropski progres

  U Nišu diskusija "Pitajte me bilo šta o Evropskoj uniji"

  O procesu evropskih integracija, odnosima i pregovorima o pristupanju Srbije Evropskoj uniji, kažu u EU info kutku, sa građanima će u Nišu razgovarati šef delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici. Diskusija “Pitaj me bilo šta o EU” zakazana je za 13. februar u hotelu "New city".

  (4) detaljnije
 • aerodrom

  Debata JV: Za aerodrom prihvatljive, za opoziciju centralističke izjave Vučića

  Dok opozicionara iz Pokreta “Dosta je bilo” Stefana Mitrovića brinu izjave predsednika Aleksandra Vučića o budućem razvoju aerodroma u Srbiji, među kojima je i niški, a nekadašnji gradonačelnik Dragoslav Pavlović smatra da je sve centralizovano, direktor Regionalne razvojne agencije “Jug” Bojan Avramović, kaže da je Vučić bio u pravu, pa čak i “da su Nišlije šteta za državu”.

  (21) detaljnije
 • debata

  Debata "Južnih vesti" o odnosu Vlade Srbije prema niškom Aerodromu

  Izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića o tome da je niškom aerodromu dozvoljeno da se razvije nauštrb beogradskom, u debati “60 minuta” komentarisaće direktor RRA "Jug" Bojan Avramović, nekadašnji gradonačelnik Niša Dragoslav Pavlović i regionalni koordinator pokreta DJB Stefan Mitrović.

  (1) detaljnije
 • bulatović

  Bulatović u poslednji čas otkazao gostovanje u emisiji “60 minuta”

  Iako je nedavno potvrdio, a najava za emisiju već snimljena, gradonačelnik Niša Darko Bulatović dan pre emisije, otkazao je svoje učešće uz obrazloženje da mora da putuje u Beograd. Drugi gost, narodni poslanik Zoran Živković je taj gest ocenio kao “bežanje sa megdana”.

  (16) detaljnije
 • Debata JV budžet

  Debata JV: Previše funkcionera u Nišu opterećuje budžet

  Budžet za 2018. godinu je uravnotežen, ali ga opterećuje čak 500 funkcionera koliko ih je u Nišu, stavovi su učesnika debate Južnih vesti . U njegovom kreiranju usvojene su neke preporuke Fiskalnog saveta, ali građani nisu učestvovali u njegovom kreiranju, smatraju u Nacionalnoj koaliciji za decentalizaciju.

  (5) detaljnije
 • debata

  Debata "Južnih vesti" o budžetu Niša za 2018. godinu

  Da li će se u Nišu naredne godine graditi ili štedeti, koliko je gradska vlast opredilila para za izgradnju gradskih ulica, koliko za socijalnu zaštitu, koliko za poljoprivredu, a koliko za sport, neke su od tema o kojima će se večeras govoriti u emisiji “60 minuta”, uživo iz studija Južnih vesti.

  detaljnije
 • Pušenje kafić

  U Američkom kutku debata na engleskom jeziku o zabrani pušenja

  U novoj radionici debatovanja, koja se održava u Američkom kutku u Nišu, u četvrtak 21. decembra govoriće se o tome da li pušenje treba da bude zabranjeno, a cilj je da oni koji dođu kroz razgovor usavrše svoj govorni engleski jezik.

  (1) detaljnije
 • istinomer

  Razgovor o odgovornosti vlasti - “Šta sve (ne)možeš u Srbiji kada si građanin?”

  Gde se nalazi moć političkog odlučivanja, šta sve možemo kada su mediji slobodni i kako preživeti u vremenu populizma samo su neke od tema o kojima će se govoriti na forumu koji u niškom “Deliju”, u ponedeljak 11. decembra, od 18 sati organizuje “Istinomer”. O ovim temama će sa građanima razgvarati novinari i aktivisti.

  (9) detaljnije
 • gosti

  "Partijsko zapošljavanje u Srbiji toliko dugo traje da deluje kao normalna stvar"

  Mladi koji masovno odlaze iz zemlje, stručnjaci bez posla, a nestručni zapošljeni u javnom sektoru, samo su neke od posledica partijskog zapošljavanja koje je duboko ukorenjeno u naš sistem, složili su se televizijsko lice i muzičar Miroslav Jovanović i predsednik Koalicije za nadzor javnih finansija Dragan Dobrašinović. Direktor Kliničkog centra Zoran Radovanović kaže da se odupreo tome da zapošljava ljude sa partijskom knjižicom.

  (9) detaljnije
 • debata

  Debata "Južnih vesti" o partijskom zapošljavanju

  Da li je danas važnija članska karta partije na vlasti od radne knjižice i diplome, da li se problem partijskog zapošljavanja može rešiti i kakva se poruka šalje onima koji bi do posla legalnim putem, pogledajte večeras u debati “60 minuta”, od 18 sati, uživo iz studija "Južnih vesti".

  (1) detaljnije
 • Gosti emisije 60 minuta

  "U Nišu su bezbedniji oni koji nisu na pozicijama i funkcijama"

  Posle serije automobila u plamenu, učesnici debate Južnih vesti i poznati niški političari Momir Stojanović, Branislav Jovanović, ali i Miloš Banđur koji je, kako sam kaže, bio moguća žrtva odmazde zbog toga što je sabotirao nameštanje izbora za direktora Vodovoda, složili su se da u Nišu niko nije bezbedan. Ipak, Banđur kaže da su posebno ugroženi oni koji su na funkcijama.

  (51) detaljnije
 • debata

  Debata Južnih vesti o paljenju automobila i političkoj situaciji u Nišu

  Ko pali automobile niških funkcionera, da li je neslaganje među niškim naprednjacima doživelo vrhunac, šta nije bilo dobro na konkursu za izbor direktora i kakvi su stavovi opozicije po ovim pitanjima, samo su neke od tema o kojima će se pričati u emisiji “60 minuta”, večeras od 18 sati, uživo u studiju Južnih vesti.

  (2) detaljnije
 • Evropski parlament

  Evropska škola debate ponovo u Nišu

  Do 20. oktobra je otvoren konkurs za srednjoškolce i studente koji bi da se prijave na Evropsku školu debate i narednih meseci uče o veštini debatovanja, argumentaciji i javnom nastupu, kao i o tome kako funkcioniše Evropska unija. Radionice će se održavati subotom.

  (1) detaljnije
 • debata

  Debata JV: Aktivniji građani i bolja administracija za lepši i bolji Niš

  Organizovanje građana, njihova veća aktivnost usmerena ka lokalnoj samoupravi, ali bolji rad nadležnih jedini je način da Niš stane rame uz rame sa evropskim gradovima, zaključak je arhitekte Ivana Redija, aktiviste Ivana Cvetanovića i Srđana Nonića iz sportskog kluba “Oxygen” u debati Južnih vesti.

  (4) detaljnije
 • studio

  Debata o lepšem Nišu uživo na Južnim vestima

  Od 18 sati, u studiju Južnih vesti o izgledu najvećeg grada juga Srbije, evropskoj praksi, građanskom aktivizmu i načinima za bolje uređenje, sa voditeljkom Vesnom Milić razgovaraće arhitekta Ivan Redi, Srđan Nonić iz Sportskog kluba “Oxygen” i Ivan Cvetanović, predsednik Udruženja “Prijatelji Brzog Broda”.

  detaljnije
 • Debata JV o EU integracijama

  Debata JV: Ako građani vide promene na bolje, više će njih biti za EU

  Od ulaska Srbije u Evropsku uniju, mnogo je važniji njen put, složile su se aktivistkinje Milena Velojić i Tatjana Nikolić, i arhitekta Aleksandra Mirić, sagovornice debate Južnih vesti, u emisiji o EU integracijama. Građanima treba kroz primere pokazati zašto je važno članstvo, navele su, a tome mogu da doprinesu zajedničke akcije civilnog sektora i medija.

  (5) detaljnije
 • Debata

  Debata o EU integracijama

  Kako je živeti i raditi u zemljama zapadne Evrope, kakvo je tamošnje zakonodavstvo i ima li demokratije - saznajte od tri žene koje imaju različite poglede na Evropsku uniju, uživo u debati Južnih vesti koja počinje u 18 sati.

  detaljnije
 • Debateri Ekonomska škola

  Najbolji debateri iz celog sveta učili i družili se u Nišu

  Oko 100 studenata iz više od 10 zemalja boravilo je proteklih dana u Nišu, a najveći deo vremena provodili su u Ekonomskoj školi, gde su ih neki od najboljih svetskih debatera učili novim tehnikama. Naravno, ni zabave nije manjkalo, upoznavanja sa gradom na Nišavi, kao i isprobavanja specijaliteta koji su, kako kažu, nekima manje, a nekima više prijali.

  detaljnije
 • Debata u Deli prostoru
  Izbori 2016

  Pokrenut portal koji evidentira partijska preletanja

  Počeo je sa radom "Ko je na vlasti", internet portal na kom građani mogu da saznaju stranačku pripadnost svih odbornika u Srbiji, ko je menjao stranke i ko podržava vlast. Njihovo istraživanje pokazuje da je Merošina među opštinama u kojima ima najviše preletača od prošlih lokalnih izbora.

  (10) detaljnije