Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

digitalna učionica

 • mladi-prosvetni-ratnici

  Budući učitelji i vaspitači video-savetima pomažu deci i roditeljima u učenju na daljinu

  Kako bi kroz savete pomogli roditeljima, deci, ali i učiteljima i vaspitačima da se lakše snađu pri učenju na daljinu, neki od studenata Fakulteta pedagoških nauka u Jagodini, među kojima su u oni sa juga, staju pred kamere svojih telefona i snimke kače na Youtube-u. Tim se širi, a Nišlija koji je deo ove ekipe Stefan Ljubomirović najavljuje da će biti i motivacionih saveta, predloga aktivnosti koje mogu da se rade kod kuće i šaljivih klipova.

  (2) detaljnije
 • virtuelna izložba kompjuter kultura

  Za lakši ostanak kod kuće: Besplatni kursevi, programi, filmovi i predstave

  Obuke iz oblasti informacionih tehnologija i učenje engleskog jezika, onlajn knjige i udžbenici, alati za lakši rad i učenje od kuće, ali i sadržaji kojima se može prekratiti vreme u kući tokom vanrednog stanja, objedinjeni su na platformi "Digitalna solidarnost". Svi servisi su besplatni, ponuda se stalno dopunjuje, a već sada ima sadržaja za filmofile, one koji vole pisanu reč ili muziku, zaljubljenike u kulturu ili one koji bi da pretražuju različite baze podataka.

  (1) detaljnije
 • Specijalna škola dobila 11 računara

  Škola za osnovno i srednje obrazovanje dece sa posebnim potrebama “11. oktobar” iz Leskovca dobila “digitalnu učionicu".

  detaljnije