Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

digitalna učionica

  • biogeogradija

    Biogeografija - digitalni atlas za one koji bi da uče kroz igru, napravili đaci iz Crvene reke

    Zamišljen kao digitalni atlas koji omogućava svim učenicima osnovnih škola u Srbiji da izučavaju gradivo iz oblasti dva predmeta istovremeno i to kroz igru - geografije i biologije, sajt učenika iz škole u Crvenoj reci kod Bele Palanke “Biogeografija“ jedan je od pobedničkih projekata u okviru konkursa “Digitalna ekspedicija Izazov“.

    (3) detaljnije
  • kabinet informatike

    Osnovci u Prokuplju i Blacu dobili računare i opremu

    Osnovne škole "Nikodije Stojanović Tatko" u Prokuplju i "Stojan Novaković" u Blacu dobile su od nadležnog Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja računarsku opremu i projektore za opremanje digitalnih učionica. Prokupačka škola dobila je 25 laptop računara, 23 projektora i 23 nosača za tu opremu, dok je škola u Blacu dobila 30 laptop računara i po 12 projektora i nosača opreme.

    detaljnije
  • mladi-prosvetni-ratnici

    Budući učitelji i vaspitači video-savetima pomažu deci i roditeljima u učenju na daljinu

    Kako bi kroz savete pomogli roditeljima, deci, ali i učiteljima i vaspitačima da se lakše snađu pri učenju na daljinu, neki od studenata Fakulteta pedagoških nauka u Jagodini, među kojima su u oni sa juga, staju pred kamere svojih telefona i snimke kače na Youtube-u. Tim se širi, a Nišlija koji je deo ove ekipe Stefan Ljubomirović najavljuje da će biti i motivacionih saveta, predloga aktivnosti koje mogu da se rade kod kuće i šaljivih klipova.

    (2) detaljnije
  • virtuelna izložba kompjuter kultura

    Za lakši ostanak kod kuće: Besplatni kursevi, programi, filmovi i predstave

    Obuke iz oblasti informacionih tehnologija i učenje engleskog jezika, onlajn knjige i udžbenici, alati za lakši rad i učenje od kuće, ali i sadržaji kojima se može prekratiti vreme u kući tokom vanrednog stanja, objedinjeni su na platformi "Digitalna solidarnost". Svi servisi su besplatni, ponuda se stalno dopunjuje, a već sada ima sadržaja za filmofile, one koji vole pisanu reč ili muziku, zaljubljenike u kulturu ili one koji bi da pretražuju različite baze podataka.

    (1) detaljnije
  • Specijalna škola dobila 11 računara

    Škola za osnovno i srednje obrazovanje dece sa posebnim potrebama “11. oktobar” iz Leskovca dobila “digitalnu učionicu".

    detaljnije
KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: