Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

dualno obrazovanje

 • panel vlasotince

  Dualno obrazovanje - spoj teorije i prakse za lakši dolazak do posla

  Saradnja škole i privrede kroz dualno obrazovanje zasad je dobra, ocenili su na jučerašnjem skupu u Vlasotincu predstavnici Ministarstva prosvete, škola i preduzeća. Učenici lakše usvajaju znanja, a kroz praksu u preduzećima “kuju” potrebne veštine za budući posao.

  (2) detaljnije
 • Tehnicka skola Vranje foto i.m

  Od jeseni novi profili u vranjskim srednjim školama

  Ministarstvo prosvete odobrilo je 4 obrazovna profila po dualnom modelu, pa će po 15 učenika od jeseni moći da u Tehničkoj školi upiše smer "operater mašinske obrade", kao i "bravar zavarivač", 30 učenika smer "modni krojač" u Hemijsko-tehnološkoj i isto toliko učenika smer "kuvar" u Ekonomskoj školi.

  detaljnije
 • dualno

  Dualnim obrazovanjem lakše do posla i na jugu Srbije

  Tehnička škola „Rade Metalac“, kao i Visoka poslovna škola strukovnih studija u Leskovcu, čiji učenici funkcionalno znanje dokazuju medaljama osvojenim na takmičenjima u zemlji i svetu, primer su, prema ocenama Ministarstva prosvete, da se dualnim obrazovanjem, koje pored teorijskog podrazumeva i plaćenu praksu u firmi, dobija kvalitetno znanje, koje je usklađeno sa savremenim razvojem.

  (5) detaljnije
 • školske klupe

  Dualno obrazovanje od septembra i u Tesli

  Prva generacija trogodišnjeg smera “elektrotehničar” niške Elektrotehničke škole “Nikola Tesla” će od naredne školske godine, u sklopu dualnog obrazovanja, imati praksu u niškim firmama, kazao je direktor ove škole Nebojša Sokolović.

  (1) detaljnije
 • ucionica (2) foto aleksandar kostic

  Novi obrazovni profili u tri vranjske škole

  Ministarstvo prosvete odobrilo je 5 obrazovnih profila po dualnom sistemu obrazovanja za tri srednje škole u Vranju. Kombinovanje teorije i prakse, ali i posao nakon škole očekuje bravare i zavarivače, operatere mašinske obrade i izrade nameštaja, modne krojače i poljoprivredne tehničare.

  detaljnije
 • tehnicka-skola-vladicin-han.jpg

  Tehnička škola u Hanu uvodi novi smer

  Po završetku školovanja zvanje “industrijski tehničar” dobiće učenici novog smera koji se uvodi od naredne školske godine, a novina je da će se nastava odvijati dualno, delom u školi, delom u novootvorenoj fabrici u Vladičinom Hanu.

  detaljnije