Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

dugovanja radnicima

  • policija ispred zgrade u Kuršumliji

    Policija u Kuršumliji sprečila radnike propalih firmi da blokiraju Opštinu

    Jake policijske snage na ulazu u zgradu Opštine Kuršumlija sprečile su nezadovoljne radnike propalih firmi u tom gradu, kojima se duguje novac još od 2004. godine, da blokiraju ulaz zaposlenima u lokalnoj samoupravi i ne dozvole im da dođu do svojih radnih mesta. Incidenata nije bilo, a radnici su razgovarali sa predstavnicima Opštine, ali kako nije došlo do rešenja, najavljeno je novo okupljanje za 7 dana, u četvrtak 23. juna, kada će pokušati da blokiraju državni put Niš-Priština.

    (8) detaljnije
  • radnici

    Radnici iz Kuršumlije ne odustaju: ili plate ili blokada zgrade Opštine

    Nakon višemesečnih pokušaja da se mirno reši njihov problem neisplaćenih dugovanja od 2004. godine do danas, oko 750 radnika nekadašnjih kuršumlijskih fabrika "ŠIK Kopaonik", Konfekcija "7. juli", Zadruga "Budućnost" i "Metalac" predali su policiji dopis i najavu da će narednog četvrtka, 16. juna, blokirati zgradu Opštine Kuršumlija, kao i da neće dozvoliti ulaz zaposlenima dok lokalna vlast ne donese konkretnu odluku i uključi se u rešavanje problema.

    (3) detaljnije
  • radnici

    Radnicima propalih kuršumlijskih preduzeća država duguje oko 250 miliona dinara

    Oko 750 radnika nekadašnjih kuršumlijskih fabrika "ŠIK Kopaonik", Konfekcija "7. juli", Zadruga "Budućnost" i "Metalac" traže da im država isplati zaostala dugovanja od 2004. godine do danas, koja iznose oko 250 miliona dinara. Bivši radnici propalih kuršumlijskih preduzeća imaju izvršna sudska rešenja na osnovu kojih traže da im se isplati novac, u suprotnom najavljuju blokade puteva i državnih institucija.

    (4) detaljnije
  • radnici

    Nakon obećanja radnici kuršumlijskih preduzeća odustali od blokade, čekaju još mesec dana

    Iako su najavili da će blokadom puta Niš-Priština pokušati da reše problem neisplaćenih zarada koja im duže od 10 godina duguju propali kuršumlijski giganti, nakon sastanka u zgradi Kuršumlije i obećanja predstavnika lokalne vlasti i Vlade Srbije, odustali su od radikalizacije i blokade puta. Ipak, kažu da nisu odustali od svojih potraživanja i daju novi rok za rešavanje problema, 26. maj.

    (1) detaljnije
  • radnici

    Zbog neisplaćenih dugovanja bivši radnici kuršumlijskih preduzeća najavljuju blokadu puta

    Nezadovoljni činjenicom da niko ne rešava njihov problem bivši radnici propalih kuršumlijskih preduzeća, koji imaju izvršna sudska rešenja i na osnovu kojih traže da im isplate zaostala dugovanja, od utorka najavljuju radikalizaciju protesta i blokadu državnog puta Niš - Priština na ulazu u Kuršumliju.

    (4) detaljnije
  • smećar

    Belopalanačkom "Komnisu" izvršitelji ponovo popisali dva vozila zbog dugovanja radnicima

    Nakon što su pre samo dve nedelje izvršitelji zbog duga oduzeli pa vratili auto i kamion smećar, sada zbog dugovanja radnicima za neisplaćene zarade, a po izvršnim rešenjima Osnovnog suda u Pirotu, javni izvršitelj je popisao dva vozila Javnog komunalnog preduzeća Komnis iz Bele Palanke. Kako kaže advokatica Kristina Milić koja zastupa radnike, ukoliko do kraja nedelje ne bude postignut dogovor o isplati potraživanja, vozila će se oduzeti i prodati.

    (9) detaljnije
  • wood feel kuršumlija

    Radnici kuršumlijske fabrike blokiraju proizvodnju i traže 4, poslodavac im priznaje 2 plate

    Dok desetak radnika kuršumlijske fabrike "Wood fell" već nekoliko dana blokira ulaz proizvodne hale i ne žele da nastave proizvodnju dok im se ne isplate 4 zaostale plate, rad vikendom i godišnji odmor, o čemu je usmeno obaveštena Inspekcija, rukovodstvo izraelske fabrike tvrdi da je proizvodnja obustavljena još od 23. jula i da se niko od radnika od tada nije pojavio na svom radnom mestu, da većina radnika nema produžen ugovor na određeno i da će im za koji dan biti ponuđen otkaz i sporazumno rešenje uz dve plate, u suprotnom će preko advokata i suda tražiti rešenje.

    (1) detaljnije
  • Sportska hala u Prokuplju gde je delom smestena TSO lj.m.

    Radnicima Sportskog centra u Prokuplju duže od mesec dana nerešen status nakon likvidacije preduzeća

    Nakon odluke Privrednog suda o pokretanju likvidacije prokupačkog Sportskog centra od 16. avgusta ove godine, status 67 radnika u stalnom radnom odnosu kojima do danas nije raskinut ugovor o radu je nejasan, a novoizabrani likvidacioni upravnik iz Niša Bratislav Rajković kaže da je u startu napravljena greška jer je svima morao da se prekine ugovor o radu sa tim datumom. On nije mogao da komentariše kako će taj problem biti rešen, ali je pozvao zaposlene, kao i sve poverioce da prijave potraživanja zaključno sa polovinom avgusta, a isplata će biti, kaže, nakon završenog procesa likvidacije.

    (2) detaljnije
  • radnici blokada

    Radnici "Simpo-Šik" na sat vremena blokirali put Niš-Priština, najavljuju proteste i narednih dana

    Sa zahtevom da im se poveže radni staž koji firma nije uplaćivala od 2010. godine, ali i isplati obećana novčana pomoć iz 2019. godine, preko 100 radnika "Simpo Šik"- a u Kuršumliji blokiralo je na sat vremena državni put Niš-Priština kod sela Kastrat. Kako su najavili iz sindikata zaposlenih, jednočasovni štrajk upozorenja će se nastaviti i narednih dana, a ukoliko ne bude rezultata, odlučivaće o radikalizaciji protesta, obustavom rada i totalnom blokadom fabrike.

    (9) detaljnije
  • Radnici "Simpo-Šik"-a od ponedeljka nastavljaju proteste blokadom državnog puta Niš-Priština

    Ukoliko im Vlada ne reši problem, radnici "Simpo-Šik"-a za ponedeljak najavljuju blokadu puta

    Radnici Simpo Šik-a iz Kuršumlije koji su pre desetak dana 3 dana protestvovali ispred zgrade kuršumlijske opštine tražeći da im firma uplati i poveže radni staž od 2012. godine do danas, nisu zadovoljni reakcijom Vlade Srbije i razgovorom koji je prethodne nedelja u njihovo ime vodio predsednik Opštine Radoljub Vidić. Kažu da ima najave da će se na sutrašnjoj sednici Vlade rešavati njihov problem, a u slučaju da se to ne desi oni će od ponedeljka blokirati državni put Niš - Priština kod sela Kastrat.

    (6) detaljnije
  • radnici

    Radnici "Simpo Šik"-a protestovali zbog neuplaćivanja staža ispred zgrade Opštine Kuršumlija

    Preko 100 radnika kuršumlijskog "Simpo Šik"-a okupilo se danas ispred zgrade Opštinske uprave kako bi, kako kažu predstavnici Sindikata radnika, ukazali na dugogodušnji problem sa nepovezivanjem radnog staža i neuplaćivanjem doprinosa, ali i zbog toga što im nije isplaćena obećana novčana pomoć. Kažu da će se na istom mestu okupiti i narednih nekoliko dana, kako bi ih, kako objašnjavaju, video neko iz državnog vrha, kojima su se nekoliko puta obraćali.

    (5) detaljnije
  • kopaonik

    Zbog nepovezanog staža i niskih penzija u "Simpo-Šik-u" najavljena blokada puta kod Kuršumlije

    Kako bi skrenuli pažnju javnosti na njihov problem koji imaju već desetak godina - nepovezivanje radnog staža, neuplaćivanje doprinosa, kao i isplatu plata, radnici “Simpo-Šik-a“ u Kuršumliji, predstavnici sindikata i građani najavili su blokadu državnog puta Niš-Priština u selu Visoka kod Kuršumlije. Blokada je najavljena za četvrtak, 15. jula, a počeće u minut do 12.

    (4) detaljnije
  • protest-radnici-foto-tr

    Radnici propalih firmi opet protestovali u Nišu i poručili - samo želimo novac koji smo zaradili

    Nekolicina radnika propalih niških firmi koji traže zaostale zarade ponovo se okupila ispred Gradske kuće i tražila razgovor sa gradonačelnicom Niša. Ističu da su zbog korone pauzirali sa okupljanjima, ali da će sada nastaviti i najavljuju radikalnije proteste ako nadležni, kako kažu, nastave da ih ignorišu.

    (39) detaljnije
  • bela palanka

    Belopalančani zaposleni u javnom sektoru opet mesecima bez plate

    Kašnjenje plata i njihova neredovna isplata, postalo je, prema rečima većeg broja radnika Opštinske uprave i pojedinih javnih preduzeća i ustanova, svakodnevnica za zaposlene u javnom sektoru u Beloj Palanci. Zaposleni se, strahujući za posao, anonimno obraćaju Južnim vestima, a zbog čega se kasni sa platama, iz Opštinske uprave ne odgovaraju.

    (31) detaljnije
  • komnis

    Belopalanački komunalci i dalje bez plata, kreću sa tužbama

    Radnici belopalanačkog komunalnog preduzeća Komnis i dalje nisu primili zaostale plate, a kako kažu, deo njih je jutros održao štrajk upozorenja i ukoliko do 4. oktobra ne počne isplata, kažu tužiće preduzeće za novac koji im se duguje. Direktor Komnisa Miloš Pavlović ovog puta nije želeo da razgovara sa novinarima Južnih vesti.

    (5) detaljnije
  • Protest Vranje

    Bivši radnici i ratni veterani pravdu i dalje traže na ulicama Vranja

    Mesec dana od kako je održan poslednji protest, bivši radnici vranjske “Koštane" i fabrike "Simpo tepih" kod Trgovišta ispred prostorija vranjskog SNS-a zatražili su neisplaćene zarade, a učesnici ratova devedesetih godina koji su takođe učestvovali na protestu, izrazili su nezadovoljstvo zakonom koji se bavi njihovim problemom.

    (3) detaljnije
  • Protest radnika i ratnih veterana

    I radnici "Simpa" iz Trgovišta uz obućare na protestu u Vranju

    Okupljanje oštećenih i nezadovoljnih radnika koje je sredinom februara na protestu obućara i ratnih veterana u Vranju najavljeno za 10. mart, podržaće i oko 80 bivših radnika fabrike “Simpo tepih” iz Donjeg Stajevca kod Trgovišta, potvrdio je za Južne vesti Slađan Ristić, inicijator okupljanja i predsednik Inicijativnog odbora nekadašnje fabrike obuće “Koštana”. Biivši poslovođa u fabrici tepiha kaže da i njima firma duguje zaostale plate i da će se zato pridružiti protestu “Koštaninih” radnika u Vranju.

    (1) detaljnije
  • apoteka leskovac

    Leskovačka Apoteka planira da izdaje lokale, i dalje bez rešenja za velika dugovanja

    Objekte koje ima, leskovačka Apoteka počela je da knjiži u katastru nepokretnosti, te je plan da se, kaže v. d. direktora Živorad Denić, ovi lokali izdaju. Prema poslednjim podacima, ovo preduzeće za lekove i zaostale zarade duguje preko pola milijarde dinara i za sada nema rešenje kako će ih isplatiti.

    detaljnije
  • protest

    Radnici kojima država duguje plate opet protestuju i traže pomoć SNS

    Nekoliko desetina, od oko 4.000 radnika propalih niških firmi koji potražuju zaostale zarade, ponovo se okupilo ispred Gradske kuće, ali ovog puta kažu da su pomoć tražili i od Zvezdana Milovanovića, predsednika Gradskog odbora Srpske napredne stranke u Nišu. Dok je za radnike ovo logična adresa i tvrde da SNS vodi Srbiju, Milovanović kaže da ih jeste saslušao i da njihove molbe može da prenese vrhu stranke, ali da država jedina može da im reši probleme.

    (13) detaljnije
  • spilit

    Ruska firma nakon "bega" iz Vranja tvrdi da je isplatila radnike i isporučila nameštaj

    Ruska kompanija Spilit koja je radila u Vranju u iznajmljenom pogonu Jumka, i napustila Vranje “preko noći” krajem maja, isplatila je zaposlenima zaostalu zaradu, kaže jedan od bivših radnika. Ova kompanija ostavila oko 300 radnika bez posla, i oštetila stotine kupaca “Nefa nameštaja” ne isporučivši plaćenu robu.

    (3) detaljnije
KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: