Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

etno selo

  • selo turizam KOSTA 24

    Za seoski turizam 150 miliona dinara, prijave do polovine aprila

    Kako bi se povećao turistički promet kroz razvoj ruralnog turizma, Ministarstvo turizma i omladine besprovatno dodeljuje 150 miliona dinara. Javni poziv za dodelu sredstava trajaće do 15. aprila, a maksimalno se po projektu može dobiti 2,9 miliona.

    (1) detaljnije
  • Vrmdža

    Ne odustaje se od "Vrmdža festa 2020", otvoren konkurs za filmove

    Festival turističko-ekološkog filma Vrmdža fest ovog leta trebalo bi da doživi svoje 4. izdanje, a otvoren je i konkurs za one koji žele da se njihova ostvarenja predstave na njemu. Plan je da se festival u selu nadomak Sokobanje održi u drugoj polovini jula, ali organizatori napominju da su moguće izmene termina i načina održavanja.

    detaljnije
  • Učenici srednjih škola iz Pirota i Dimitrovgrada uživali u lepotama Stare planine

    Upoznavanje sa Starom planinom za bolje razumevanje prirode

    Obilaskom vodopada, upoznavanjem sa autohtonim rasama i njihovim prednostima i upoznavanjem sa mogućnostima razvoja seoskog i eko turizma, učenici srednjih škola iz Pirota i Dimitrovgrada proveli su 2 dana na Staroj planini i uživali u jedinstvenim lepotama i predelima sa idejom da izađu iz učionica i upoznaju se sa prirodom.

    detaljnije
  • pri percu

    Krčma u planini iznad Dimitrovgrada

    Na obroncima planine Vidlič, na putu od Dimitrovgrada prema Staroj planini mnogi nalaze predah u etno kući “Bekov” koje lokalno stanovništvo na šopskom dijalektu zove i “Pri Perču”. Tamo svraćaju svi oni koji bi zimi da se ugreju, leti osveže, i uživaju, a ponekad i zanoće uz zvuke frule, gitare, harmonike ili kontrabasa.

    (1) detaljnije
  • Žuta kuća zaštitni znak etno sela koje nastaje u Lipovcu; foto: JV/J. A.

    U Lipovcu kraj Aleksinca niče etno-selo

    Na kraj sela žuta kuća, a oko nje brvnare u kojima će gosti moći da spavaju i potok kraj kojeg će moći da uživaju. Tako će, plan je porodice Milošević, sledeće godine izgledati etno-selo koje prave u Lipovcu nadomak Aleksinca.

    (1) detaljnije
KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: