Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

evakuacija

 • poplava

  Poplavljena sela u okolini Žitorađe

  Kiša koja gotovo bez prekida pada već duže od 24 sata izazvala je pojavu bujičnih potoka zbog čega je poplavljeno poljoprivredno zemljište, ali i pojedine kuće u selima žitorađske opštine poput Šarlinca, Crnatova, Badnjevca, Jasenice, Voljčinca. U toku je evakuacija žene koja je ostala potpljena u porodičnoj kući, a kako saznajemo prokupački vatrogasci su već na terenu i čamcem će stići do njene kuće kako bi je smestili na bezbedno mesto.

  (3) detaljnije
 • Poplave Doljevac 4; foto: Stefan Stanković

  Meštani poplavljenih doljevačkih sela se posle 4 dana vratili kućama

  Meštani Šarlinca, Orljana i Šainovca, poplavljenih sela u Opštini Doljevac, nakon 4 dana koliko su proveli van svojih domova vratili su se kućama, koje su dezinfikovane.

  (1) detaljnije
 • cisterna amonijak

  Jasenovik evakuisan, upozorenje i za okolna mesta

  Dok traje uklanjanje cisterni sa amonijakom koje 6 dana stoje kraj pruge u selu Jasenovik, mestu koje je jutros potpuno ispražnjeno iz predostrožnosti, niški Štab za vanredne situacije upozorava i žitelje okolnih mesta, poput Knez sela i Malče. Njima je prosleđeno uputstvo kako da se ponašaju u slučaju akcidenta, što je standardna procedura u ovakmim situacijama.

  (4) detaljnije
 • jasenovik,-evakuaija,-foto-jv-ja-4

  Evakuisani meštani Jasenovika, traje uklanjanje cisterni sa amonijakom

  U 6 sati jutros počela je evakuacija meštana iz sela Jasenovik kod Niša i njihovih domaćih životinja, a nakon što je završena oko 10 sati počelo je uklanjanje cisterni u kojima se nalazi opasan i otrovan gas amonijak, a koje nakon što su ispale iz šina već šest dana stoje pored pruge u selu.

  (14) detaljnije
 • jasenovik

  Sutra počinje evakuacija meštana i životinja iz Jasenovika

  Zbog uklanjanja cisterni sa amonijakom koje već pet dana stoje pored pruge u selu Jasenovik kraj Niša, svi meštani i životinje će u petak 25. januara morati da odu iz sela, a evakuacija počinje u 7 sati.

  (4) detaljnije
 • cisterna

  Potvrđeno: Odložena evakuacija u Jasenoviku

  Za sutrašnju najavljenu evakuaciju u selu Jasenovik kod Niša meštani su odložili pripreme, jer kažu da su dobili informaciju da se cela procedura uklanjanja prevrnutih vagona sa amonijakom - odlaže. Predsednik Mesne zajednice Zoran Jovanović potvrđuje da evakuacije sutra sigurno neće biti i da još čekaju novi termin.

  (10) detaljnije
 • cisterne jasenovik

  Najavljena evakuacija u Jasenoviku tokom uklanjanja vagona sa amonijakom

  Građani koji žive u Jasenoviku, gde su se 19. januara uveče prevrnula dva vagona u kojima je prevožen amonijak, moraće da napuste kuće dok cisterne sa opasnim hemikalijama ne budu uklonjene. Predsednik Opštine Pantelej Bratimir Vasiljević na čijoj se teritoriji nalazi selo, kaže da je ovako odlučeno iz predostrožnosti.

  (8) detaljnije
 • poplave foto aleksandar kostic

  U Prokuplju i Žitorađi proglašena vanredna situacija

  Nakon što se reka Toplica izlila iz korita u delu divljeg naselja Mala Guba odakle je iz kuća evakuisano 45 osoba, opštinski Štab je proglasio vanrednu situaciju u opštini Prokuplje. Pojedini delovi grada su bez vode. I u Žitorađi, gde je voda došla do priobalnih kuća, takođe je proglašena vanredna situacija.

  detaljnije
 • Vranje foto I.M.

  U Vranju spremni za novi ledeni talas

  Iz vranjskog Štaba kažu da će novi ledeni talas od 16. do 22. januara usloviti nove probleme, ali da se niske temperature spremno dočekuju i da se radi na zaštiti ljudi i imovine. Ponovljen apel za evakuaciju u niže predele dece i bolesnih iz planinskih sela.

  detaljnije
 • VANREDNA SITUACIJA VRANJE srboljub pesic foto

  Poziv deci i bolesnima iz zavejanih vranjskih sela da se evakuišu

  Zbog najavljenih novih snežnih padavina, vranjski Štab uputio je poziv stanovnicima brdsko-planinskih krajeva da privremeno presele decu i bolesne u niža područja. U mestima gde putevi i dalje nisu prohodni, evakuaciju će vršiti vatrogasno-spasilačke jedinice. 

  detaljnije
KOMENTAR DANA

Lično bih dodelio priznanje svim građanima grada Niša za sve ono sto su uspeli da prežive.

Rodoljub Errc Čitalac

Tekst: Do 15. decembra otvorene prijave za najviše priznanje Grada Niša