Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

fabrika za preradu otpadnih voda

 • Pruga

  Vučić: Do 2023. godine brza pruga od Beograda do Niša, vozovi i do 200 km/h

  Na svom Instagram nalogu predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je konačno doneta odluka o modernizaciji pruge Beograd - Niš. Najavio je da će se vozovi kretati i do 200 km/h, a da će se stizati za sat i 20 minuta. Takođe, za projekat koji traje uobičajenom dinamikom i čiji je kraj predviđen za 2021. godinu, i Vučić je najavioda će Niš biti među prvim gradovima koji će dobiti fabriku za prečišćavanje otpadnih voda.

  (53) detaljnije
 • postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda leskovac

  Novo obećanje Leskovčanima: Kolektor će proraditi naredne godine

  Višegodišnji projekat izgradnje postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Leskovcu, za koji je još 2005. godine podignut kredit, a gradnja počela 2008, prema najnovijim obećanjima, trebalo bi da bude završen za godinu dana. I pored problema poput propadanja cevi gradskog kolektora, smene rukovodioca projekta zbog ugrožavanja radova i loše komunikacije, nadležni najavljuju da će postrojenje početi da radi naredne godine.

  detaljnije
 • voda

  Voda u Nišu kvalitetna, odvajanje tehničke od pijaće nije u planu

  Da Nišlije piju ispravnu i kvalitetnu vodu, kao i da su cevi od dobrih materijala, istakao je predstavnik JKP "Naissus" Dejan Jordanović na Gradskom forumu održanom u Media i reform centru. Učesnici foruma napomenuli su da je potrebno decentralizovati zaštitu voda, kao i jačati svest kod ljudi da ne bacaju otpad u reke, jezera i kanalizaciju.

  (3) detaljnije
 • kolektor-leskovac.jpg

  Rukovodilac projekta za izgradnju kolektora smenjen zbog ugrožavanja radova

  Zbog toga što direktorka leskovačkog "Vodovoda" i predstavnik firme koja radi projekat smatraju da rukovodilac projekta za gradski kolektor ne radi posao kako treba, ali i zbog toga što je, kako kažu, međusobna saradnja veoma loša, Nenad Cvetković smenjen je sa ovog mesta. Gradski većnici za novog rukovodioca imenovali su diplomiranog mašinskog inženjera Budimira Stojiljkovića.

  (1) detaljnije
 • kolektor-leskovac.jpg

  Počinje izgradnja novog kolektora u Leskovcu

  Novi kolektor u Leskovcu trebalo bi da bude završen do aprila 2020. godine, kada bi konačno krenulo sa radom centralno postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda. Za izgradnju novog kolektora biće izdvojeno još skoro pola milijarde dinara, nakon što je stari, za koji je Grad podigao kredit od 1,2 miliona evra, proglašen neupotrebljivim.

  (1) detaljnije
 • kolektor-leskovac.jpg

  Vlada Srbije finansira novi kolektor u Leskovcu

  Nakon što je ustanovljeno da je leskovački kolektor za koji je Grad podigao kredit neupotrebljiv, Vlada Srbije odobrila je 2 miliona evra za izgradnju novog, kako ne bi propala donacija Norveške od 8 miliona evra za kanalizaciju u 17 leskovačkih sela.

  detaljnije
 • Kolektor-Leskovac.jpg

  Kolektor za koji je Leskovac podigao kredit - neupotrebljiv

  Nakon što se Grad zadužio za 1,2 miliona evra za izgradnju kolektora, ustanovljeno je da je svega 11 odsto cevi funkcionalno, pa će izgradnja novog kolektora Leskovac koštati dodatnih 200 miliona dinara.

  (4) detaljnije
 • unnamed.jpg

  Ugroženo postrojenje za preradu otpadnih voda u Leskovcu

  Rok za završetak Fabrike za prečišćavanje otpadnih voda za koju je Grad pre 10 godina podigao kredit od 1,2 miliona evra, doveden je u pitanje nakon što je došlo do ulegnuća i začepljenja cevi na spojevima zbog vode i mulja.

  (1) detaljnije
 • postrojenje.jpg

  EU Progres pomaže jug Srbije

  Postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda izgrađeno preko EU Progresa danas je otvoreno u Trgovištu, voćarima su podeljene sadnice, a u Surdulici su uručeni sertifikati sa sisteme upravljanja kvalitetom i životnom sredinom.

  detaljnije