Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

filmski festival

  • doljevac, horor festival

    Drugi "Slaughter horror film festival" u nekadašnjoj doljevačkoj klanici, ove godine i besplatan kamp

    Tri bioskopska platna, dva bioskopa na otvorenom, 36 filmova, 12 hevi metal bendova, tribine, radionice i izložbe strip crteža, ali i konkurs za najbolji domaći horor film, očekuju publiku od 30. juna do 2. jula u nekadašnjoj doljevačkoj klanici na Internacionalnom festivalu umetničkih horor filmova "Slaughter Festivalu". Novitet biće besplatan kamp, uz obilazak lokalnih turističkih atrakcija.

    detaljnije
  • cineplexx sedišta

    Austrijski filmovi novije produkcije, ali i klasici Arnolda Švarcenegera na festivalu filma u Nišu

    Austrijski filmski festival, u okviru kojeg će biti prikazano 6 savremenih filmova novije produkcije, ali i 4 filma Arnolda Švarcenegera biće održan u Nišu od četvrtka 20. aprila do ponedeljka 24. aprila u bioskopu "Cineplexx" u saradnji sa Niškim kulturnim centrom. Projekcije su zakazane za 19 i 21 sat, a selektor ovogodišnjeg izdanja festivala je reditelj i profesor Milutin Petrović.

    detaljnije
  • Niški kulturni centar

    "Mini art festival" od utorka u Nišu

    Nagrađivani francuski, španski, japanski, nemački i švajcarski filmovi očekuju Nišlije na "Mini Art Festivalu" koji će biti održan u maloj sali Niškog kulturnog centra od utorka, 18. aprila do subote 22. aprila. Sve projekcije su zakazane od 19 sati, jedino će u četvrtak početi od 20 sati.

    detaljnije
  • film

    Drame, politički triler i tragikomedija na festivalu nemačkog filma u Nišu

    Ljubitelji sedme umetnosti moći će da pogledaju sedam nemačkih filmova na jedanaestom "Gete festu", koji će biti održan od 10. do 13. decembra u bioskopu "Cineplexx" u Nišu. Pod sloganom “Ljubav je nezaustavljiva”, publiku očekuju ljubavne i biografske drame, feministička tragikomedija i politički triler.

    (1) detaljnije
  • slobodna zona

    Kanski pobednik otvorio 18. filmski festival “Slobodna zona” u Nišu

    “Trougao tuge”, satirična priča o kritici kapitaističkog društva, licemerog sveta bogatih i siromašnih kroz pogled dvoje mladih, otvorila je ovogodišnji Festival “Slobodna zona” koji proslavlja 18. rođendan. Publika će večeras u bioskopu Cineplexx od 18 sati moći da pogleda ostvarenje Korset, a zatim od 20 sati biće prikazan film o Dejvidu Bouviju.

    detaljnije
  • Slobodna zona

    Kanski pobednik otvara "Slobodnu zonu" u Nišu

    Filmovi koji pozivaju na solidarnost i razumevanje, oni koji “udaraju u stomak” i bez cenzure se bave politički nekorektnim temama i koje su drugi festivali odbili da prikažu, kao i ostvarenja o odlučnim, važnim i neustrašivim ženama biće prikazani od 3. do 8. novembra u bioskopima u Nišu, Beogradu i Novom Sadu. Festival "Slobodna zona", koji slavi punoletstvo, otvoriće dobitnik "Zlatne palme" na Kanskom festivalu film "Trougao tuge", a u Nišu je premijera zakazana za 3. novembar od 19 sati u bioskopu "Cineplexx".

    detaljnije
  • bioskop

    Migrantska kriza, društvene mreže i žal za mladošću na platnu - Festival austrijskog filma u Nišu

    Ljubitelji sedme umetnosti imaće priliku da od 24. do 27. septembra pogledaju šest ostvarenja na Festivalu austrijskog filma u Nišu, pod sloganom “Krajnosti”. Organizatori kažu da će ovogodišnji filmovi stvarnost učiniti zabavnijom, ali i tragičnijom, a projekcije će biti u bioskopu "Cineplexx".

    detaljnije
  • štimac

    Pet ostvarenja u selekciji “Divlji film” na festivalu filmske režije u Leskovcu

    U selekciji “Divlji film”, na 15. Leskovačkom internacionalnom festivalu filmske režije - LIFFE, biće prikazano 5 internacionalnih ostvarenja - Leonor will never die Martike Ramirez Eskobar, Kelti Milice Tomović, Men of deeds Paula Negoeskua, Mrak Dušana Milića i On the Count of Three Džeroda Karmajkla. Filmovi u ovoj selekciji tokom trajanja festivala biće prikazivani u bioskopu Leskovačkog kulturnog centra.

    detaljnije
  • festival

    Završen prokupački festival, najbolji kratki film iz Italije

    Svečanom dodelom nagrada, gde je za najbolji film proglašen kratki igrani film iz Italije" A new perspective" Emanuele Ponzano, završen je 11. prokupački festival kratkog filma “ProFiFest”. Što se tiče ostvarenja iz Srbije, nagrada je pripala Katarini Krstić za film Ševa.

    detaljnije
  • ProFIFest

    Festival kratkog filma od 1. do 3. septembra u Prokuplju i Blacu

    Projekcijom kratkih i dugometražnih filmova, organizovanjem filmskih radionica, tribina i druženja mladih samo su neke od aktivnosti u okviru 11. festivala filma “ProFiFest” koji se ove godine održava u Prokuplju i Blacu od 1. do 3. septembra. Sva dešavanja na toj manifestaciji građani mogu da pogledaju besplatno.

    detaljnije
  • Denis Murić

    Završeni 57. Filmski susreti, Gran pri Denisu Muriću

    Posle sedam dana i večeri 57. Filmskih susreta, Tvrđava opet pripada Nišlijama. Dodeljivanjem zvaničnih i nezvaničnih nagrada, vatrometom i prikazivanjem tri gostujuća filma, na Letnjoj pozornici završen je jedini festival posvećen glumačkoj profesiji. Nagrada Gran pri Naisa za najbolje glumačko ostvarenje je pripala Denisu Muriću za ulogu Denisa Markovića u filmu "Zlatni dečko".

    (3) detaljnije
  • boda ninkovic2

    Boda Ninković glumac šeste večeri Filmskih susreta, Bane Trifunović glumac festivala

    Letnja pozornica na kojoj se održavaju Fiilmski susreti, sinoć je bila mala da primi sve goste koji su želeli da isprate filmove Usekovanje i Komedija na tri sprata u kojoj glumi Slobodan Boda Ninković, koji je proglašen za glumca večeri. Za glumca festivala, prema izboru publike, proglašen je Branislav Trifunović.

    (3) detaljnije
  • branislav trigunovic

    Branislav Trifunović glumac pete festivalske večeri u Nišu

    Za ulogu u filmu “Gejm” Branislav Trifunović pokupio je najviše simpatija publike, zbog čega je proglašen za glumca večeri. Nišlije su bile u prilici da pogledaju i film Banović Strahinja , kao i ostvarenje Kelti koje je prikazano u bioskopu Cineplexx .

    detaljnije
  • nada blam

    Dečiji film "Vučje bobice" izmamio suze i smeh niške publike, glumica večeri Nada Blam

    Drugu festivalsku noć Filmskih susreta obeležio je dečiji film "Vučje bobice" koji je okupio sve generacije niške publike i izmamio suze i smeh zbog životnih okolnosti jedne beogradske porodice. Glumicom večeri proglašena je Nada Blam koja je ulogom bake pobrala sve simpatije publike. Nakon toga posetioci su bili u prilici i da pogledaju i film Dušana Kovačevića "Nije loše biti čovek".

    detaljnije
  • festival diplomskog filma

    “Zlatna desetka“ Jovanu Dimoskom za film “Krotki“ na festivalu diplomskog filma u Nišu

    Posle tri festivalska dana i sedam filmova iz regiona bivše Jugoslavije, dodelom nagrada najboljima, u petak je završen drugi po redu Festival diplomskog filma u organizaciji Studentskog kulturnog centra Niš. “Zlatnu desetku“, prvu nagradu festivala, dobio je reditelj Jovan Dimoski, sa Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu, za film “Krotki“.

    (2) detaljnije
  • FILMSKI

    Večeras u Nišu počinju 57. Filmski susreti

    Od večeras, Tvrđava u Nišu priprada glumcima. Ako vremenski uslovi dozvole, večeras u 20:30 svečanim otvaranjem na Letnjoj pozornici počinje 57. Festival glumačkih ostvarenja igranog filma Filmski susreti. U slučaju kiše, prema najavama organizatora, filmovi će biti prikazivani u bioskopu Cineplexx.

    (3) detaljnije
  • Letnja pozornica Niš

    Svi filmovi koji nas čekaju na Filmskim susretima u Nišu

    Ove godine, na 57. Filmskim susretima u Nišu, jedinom festivalu posvećenom glumačkoj profesiji, publika će moći da pogleda 14 filmova u zvaničnom delu i tri gostujuća filma. U bioskopu Cineplexx i na Letnjoj pozornici ljubitelji sedme umetnosti imaće priliku da vide i dve svetske i pet niških premijera, a u ovom tekstu možete videti koji glumci i glumice će se nadmetati za tradicionalne nagrade i koje priče donose filmovi.

    (2) detaljnije
  • Ljiljana Blagojević, prošlogodišnja dobitnica nagarade "Pavle Vuisić"; foto: JV / Vanja Keser

    "Američki mit: Merilin Monro", "Jevanđelje na filmu", film o Ljiljani Blagojević- deo programa Filmskih

    Pored glavnog programa 57. Filmskih susreta koji će biti održan na Letnjoj pozornici i u bioskopu Cineplexx, Niški kulturni centar je napravio i bogat prateći program. Najava festivala je otvaranje izložbe "Američki mit: Merilin Monro", a ljubitelje filma, između ostalog, očekuju promocija monografije i projekcija dokumentarnog filma o Ljiljani Blagojević, okrugli sto "Deca filmski glumci", radionica "Kako gledati film", ali i premijera dokumentarnog filma "Logor smrti u Karašjoku" koji je sniman u Srbiji i Norveškoj.

    (1) detaljnije
  • Kafić "Labeerint" Niš

    Italijanski filmovi pod zvezdama u Nišu

    Niški poštovaoci i ljubitelji italijanskog filma biće u prilici da od 16. do 18. avgusta od 21 sat u bašti kafića Lebeerint, isprate ciklus italijanskih filmova pod zvezdama, a ulaz za sve posetioce je besplatan.

    detaljnije
  • filmski susreti 2021

    Svetske i niške premijere na Filmskim susretima u Nišu

    Na 57. Festivalu glumačkih ostvarenja igranog filma Filmski susreti, koji će biti održani na Letnjoj pozornici u Nišu od 20. do 26. avgusta, publika može pogledati svetske premijere ostvarenja "Komedija na tri sprata" i "Vučje bobice", a kao i niške premijere filmova "Heroji radničke klase", "Strahinja Banović", "Gejm", "Usekovanje" i "Heroji". Kompleti ulaznica po ceni od 2.500 dinara od petka, 12. avgusta u prodaji.

    (5) detaljnije
KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: