Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

fotografija

 • Rastko Belić - fotografija

  Fotografija Rastka Belića pobednička na foto-konkursu "Objektivno Vranje"

  U konkurenciji od 48 fotografija, “Šetnja šumom” autora Rastka Belića proglašena je najboljom na foto-konkursu “OBJEKTIVno Vranje 2” Centra za medijsku transparentnost i društvenu odgovornost. Na drugom mestu, po odluci žirija, našla se fotografija Novice Cvetkovića “Antići Drenovac”, dok je treće mesto, o kome je odlučivala publika glasanjem na društvenim mrežama, pripalo Slađani Tasić.

  detaljnije
 • fotokonkurs

  48 fotografija u širem izboru za najbolje na foto-konkursu "Objektivno Vranje"

  Ukupno 48 fotografija seoskih sredina i neotkrivenih turističkih bisera vranjskog kraja stiglo je na foto-konkurs "OBJEKTIVno Vranje" na temu “Tako blizu, a tako daleko” Centra za medijsku transparentnost i društvenu odgovornost. Imena dobitnika nagrada znaće se 1. septembra, a prema propozicijama takmičenja, prva dva mesta biraće žiri, dok će treća nagrada biti izabrana glasovima publike.

  detaljnije
 • foto aparat foto aleksandar kostic

  Niški DIF raspisao foto-konkurs za najbolje sportske fotografije

  Konkurs za najbolje sportske fotografije “Moje telo, moja snaga” raspisao je Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja u Nišu, a pravo učešća imaju imaju svi studenti u Srbiji. Konkurs je otvoren do 15. septembra, a nagrade će biti dodeljene 20. oktobra, na svečanoj akademiji povodom obeležavanja 50. godišnjice Fakulteta.

  detaljnije
 • fotokonkurs

  Foto-konkurs za najlepše fotografije iz vranjskog kraja

  Centar za medijsku transparentnost i društvenu odgovornost raspisao je foto-konkurs OBJEKTIVno Vranje na temu "Tako blizu, a tako lepo". Na konkurs se mogu prijaviti svi profesionalni fotografi i amateri stariji od 14 godina iz Srbije i inostranstva, otvoren je do 20. avgusta ove godine, dok će se rezultati dobitnika znati do 1. septembra.

  detaljnije
 • Fotgrafija - ženski akt

  Fotografija niškog umetnika Slaviše Stankovića Zeke na licitaciji Lokalne fondacije Niš

  Zainteresovani za kupovinu fotografije ženskog akta iz kolekcije poznatog niškog umetnika Slaviše Stankovića Zeke, mogu da licitiraju na Fejsbuk stranici Lokalne fondacije Niš do ponedeljka, 17. maja u 12 sati. Početna cena slike odštampane na platnu je 4.000 dinara, a novac će biti uložen u fond za podršku najboljim idejama građana Niša.

  detaljnije
 • dom kulture

  Dom kulture raspisao konkurs za najbolju fotografiju Prokuplja

  Talentovani fotografi amateri koji su slikali zanimljive detalje Prokuplja i okoline, mogu učestvovati na konkursu prokupačkog Doma kulture “FotoGradfija” za najbolju fotografiju grada. Najlepše i najautentičnije fotografije zainteresovani, među kojima mogu biti i deca, treba da pošalju u digitalnoj formi do 11. juna na adresu Doma kulture.

  detaljnije
 • foto aparat foto aleksandar kostic

  “Znamenitosti mog zavičaja” - tema foto-konkursa Turstičke organizacije Babušnice

  Zainteresovani za konkurs za najlepšu fotografiju “Znamenitosti mog zavičaja” koja prezentuje znamenitosti opštine Babušnica, mogu poslati fotografije do 25. juna, a izložba najlepših biće organizovana u okviru obeležavanja Dana opštine Babušnica, 6. septembra u prostorijama Turističke organizacije.

  (8) detaljnije
 • Staro Vranje

  Najstarije fotografije Niša, Vranja, Pirota i Prokuplja, najviše sačuvanih iz kraljevog albuma

  Imena Anastas Jovanović i I. V. Groman ostaće upisana u srpskoj istoriji fotografije, prvog jer je 1841. godine doneo dagerotipiju, preteča današnje fotografije i prvi počeo sa fotografisanjem, dok je drugi fotografisao Rat za nezavisnost Srbije (1876-1878) godine. Ali o počecima fotografije u gradovima na jugu, ateljeima, kao i o najstarijim fotografijama i čije su delo, malo podataka ima i u Istorijskim arhivima. Ipak, one za koje kažu da su svakako neke od najstarijih nastale su u periodu pre oslobođenja od Osmanlija i dovode se u vezu sa foto-albumom pravljenim za kralja Milana Obrenovića.

  (1) detaljnije
 • galerija

  Akcija Galerije savremene umetnosti - "Fotka iz galerije"

  Fotografiju eksponata ili selfija pored eksponata sa aktuelnih izložbi u Oficirskom domu i Paviljonu u Tvrđavi, ljubitelji umetnosti mogu objaviti na svom Instagram profilu, a uz haštag #fotkaizgalerije postaju učesnici akcije Galerije savremene likovne umetnosti koja će nagraditi 5 fotografija sa najviše lajkova.

  detaljnije
 • "ATD" - Anita Janković

  Fotografija Anite Janković pobednička na konkursu u Vranju

  Fotografija “ATD” Anite Janković iz Vranja pobedila je na konkursu “OBJEKTIVno Vranje” u konkurenciji od 113 radova ukupno 20 autora, dok je drugo mesto pripalo Slobodanu Stojkoviću za fotografiju “Gradsko šetalište ispred Višeg suda” Slobododana Stojkovića. Prema oceni publike koja je glasala na društvenim mrežama, treće mesto pripalo je Gordani Dimitrijević za fotografiju “Beli most noću”. Pored nagrađenih autora, žiri je napravio i selekciju radova koji će se naći na izložbi 7. septembra u Vranju.

  (1) detaljnije
 • Foto-aparat

  113 fotografija u konkurenciji za nagradu na konkursu u Vranju

  Na foto-konkurs “OBJEKTIVno Vranje” Centra za medijsku transparentnost i društvenu odgovornost stiglo je 113 fotografija ličnog doživljaja Vranja 20 autora , a žiri će od toga napraviti selekciju od 20 fotografija koje će 7. septembra biti izložene u Vranju, a zatim i u Vranjskoj Banji. Nakon toga, one će biti poklonjene legatu grada.

  detaljnije
 • Izložba

  Izložbe povodom pola veka postojanja GSLU Niš

  Povodom pola veka postojanja, Galerija savremene likovne umetnosti u Nišu najavljuje organizaciju nekoliko izložbi sa delima iz sopstvene kolekcije, a prve će biti otvorene za publiku zbirke savremenog slikarstva, skulpture i fotografije. Nalaziće se u Oficirskom domu, Paviljonu u Tvrđavi i Salonu 77, od utorka, 9. juna.

  detaljnije
 • dom kulture

  Dom kulture raspisao konkurs za najbolju fotografiju Prokuplja u doba korone

  Talentovani fotografi amateri koji su slikali zanimljive detalje Prokuplja i okoline tokom vanrednog stanja, mogu učestvovati na konkursu prokupačkog Doma kulture “FotoGradfija” za najbolju fotografiju grada. Najlepše i najautentičnije fotografije Prokuplja u doba korone zainteresovani, među kojima mogu biti i deca, treba da pošalju u digitalnoj formi do 10. juna na adresu Doma kulture.

  detaljnije
 • foto aparat foto aleksandar kostic

  U toku leskovački konkurs za najbolju fotografiju iz karantina

  Sa najviše 8 fotografija svi zainteresovani mogu se prijaviti na foto-konkurs koji je raspisao Leskovački kulturni centar. Šalju se fotografije iz karantina koje će, kažu organizatori, svedočiti o ovom periodu u Srbiji, a konkurs je otvoren do 10. maja. Najbolji radovi biće predstavljeni publici nakon ukidanja vanrednog stanja.

  (1) detaljnije
 • foto aparat foto aleksandar kostic

  Dom kulture raspisao konkurs za najbolju fotografiju Prokuplja

  Svi talentovani fotografi amateri, kao i najmlađi Prokupčani, mogu učestvovati na konkursu za najbolju fotografiju Prokuplja, a radovi u digitalnoj formi mogu se poslati do 10. juna Domu kulture.

  detaljnije
 • Muzej-Ponisavlja.jpg

  Kritika nebrige o kulturnom nasleđu kroz fotografije građana na izložbi u Pirotu

  Od preko 200 fotografija koje su autori poslali na konkurs “(Ne)briga o kulturnom nasleđu” najboljih 30 biće izloženo od 27. februara u Muzeju Ponišavlja u Pirotu. Kako kažu u Muzeju, najviše fotografija ukazuje na negativne primere, odnosno nebrigu prema spomenicima i drugom kulturnom nasleđu.

  detaljnije
 • foto aparat foto aleksandar kostic

  Izložba fotografija foto-kluba “Suva planina” održava se u Nišu

  Ljubitelji fotografije imaće prilike da 12. decembra, u Društvu arhitekata Niša, pogledaju izložbu fotografija članova foto-kluba “Suva planina”.

  (1) detaljnije
 • galerija nkc

  Izložba “Introspekcija” od večeras u Galeriji NKC-a

  Izložba fotografija “Introspekcija” Milene Milenković biće otvorena večeras u Galeriji Niškog kulturnog centra od 19 sati.

  detaljnije